I mitten

Det är llika långt tillbaks vart du än vänder dig, vänder dig.
 
Det är ändå lika långa hem för dig.
 
~Movits
 
 

Trötthetens dalar

Veckan som varit; 
 
Har drömt som jag vet inte vad och vaknat upp tröttare än någonsin några mornar, tur att vi haft en otroligt chill vecka! Måndagen drog jag mig alldeles för länge i sängen för att få något vettigt gjort egentligen ^^
 
 
Här var klockan kanske runt 1 och jag hade precis tagit på mig kläder, men sen kom jag på att Christoffer och Lydia skulle komma på middag samma kväll. Så pepp! Och kunde lägga  lite energi på att plugga och handla!
 
 
Hade en jättemysig kväll och vi hade så mycket att prata om!! :) 
 
Tisdagen hade jag faktiskt lektion, yeah! Bestod dock av en halvtimes lång, "Har ni hittat några artiklar till projektarbetet än. Nehe, bara några av er, jaha men det var bra ämnen. Hejdå". Fick i alla fall reda på att min artikel funkade! Värt ^^ 
 
Känner att jag blivit lite negativ på sistone, mest för att skolan är ganska opeppande men hoppas det vänder snart! Lyxade i alla fall till det med Stand up på tisdagskvällen med Florian och Gustav :)
 
 
 
Annars har jag jobbat, kikat på bio och kramats massor, bästa! :)
 
Hoppas ni har det finfint alla goingar ;)
 

I tankarnas värld

Inläggen här består främst av flyktiga ögonblick i min vardag och kanske kan det vara kul att läsa om hur allt känns, ni vet sådär på riktigt?
 
Skolan, känns sådär just nu med ostrukturerade lärare och oplanerade lektioner men jag försöker stå ut tills inriktningsåret är klart och journalistiken börjar ordentligt. Det är ju trots allt skrivandet jag vill lägga mitt fokus på, hur jag bäst kan förmedla budskap jag vill få fram och alla tänkbara tips, knep och regler jag bör följa för att hamna där jag vill. Vart vill jag hamna då?
 
Många tror, lite felaktigt att journalistik-studier som bäst avslutas med ett jobb på Expressen eller Aftonbladet, vilket såklart är ett väldigt bra mål det också, men det många glömmer är hur många olika sätt det går att nå ut på idag. Jag vill inte skriva skvaller eller jaga kungligheter på stan. Jag vill bygga broar över kulturer, skapa förståelse och belysa kunskap som ett sätt att finna acceptans för olikheter och jag vill fortsätta den feministiska kampen för jämlikhet. 
 
Man ska drömma stort har jag hört men många kanske glömmer bort att kämpa på vägen, kanske förlitar sig på tur och livets gälla gång. Men jag tror absolut inte att mitt drömjobb kommer hoppa upp i knät på mig en dag, kanske måste jag till och med börja med att bygga grunden för dess själva existens allra först. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Litterära måsten, del 1

Tänkte tipsa om lite böcker som ligger på min topplista över "böcker som jag SKA läsa" :)
 
Först ut är
 
Jag är Malala - Malālah Yūsufzay
 
 
Malala är en pakistansk tjej som vägrat låta talibanerna ta över och bestämma över hennes liv. En dag söks hon upp av talibanerna själv, blir skjuten i huvudet men överlever mirakulöst. 2014 var hon den yngste fredspristagaren någonsin.
 
 
Allvarligt talat - Lena Andersson 
 
 
Lena Andersson, känd som författaren bakom Utan personligt ansvar och Egenmäktigt förfarande, har sedan två år tillbaka varit en del av programmet Allvarligt talat. Ett program från Sveriges radio som går ut på att programledarna, bland annat Lena Andersson, svarar på lyssnarnas existentiella frågor. I denna bok har man samlat hennes svar.
 
Mördar-Anders - Jonas Jonasson
 
 
Jonas Jonasson är författaren bakom böckerna Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann samt Analfabeten som kunde räkna. Mördar-Anders har jag också bara hört goda ord om och jag tror att den genomsyras av samma humor som Jonassons förra romaner.
 
Hundra omistliga ting - Lucy Dillon
 
 
 Lucy Dillon har tillfört miin bokhög med diverse feel-good romaner och hennes senaste " Hundra omistliga ting" lär inte vara sämre. Denna handlar om GIna som bestämmer sig för att drastiskt ändra sitt liv och hon får välja 100 saker att ha kvar av allt hon äger. Tänkvärt i den materialism vi lever i just nu och detta är också boken vi för tillfälet läser i bokcirkeln. 
 
Varför inte haka på och läsa du också? :)
 

Spola tillbaka!

Tre bilder som slänger tillbaka tiden en aning..
 
 
När jag kom till Mamma för att fira antagningen till skolan i somras. Tord öppnade en flaska bubbel och det var varmt ända tills det började ösa ner med regn på vår halvfärdiga grillmat ^^
 
 
Vet inte om det är samma dag men Tova har alltid något spännande att visa på sina lilla padda, är det kanske lite barbie vi kikar på eller något nytt spel som hon bara måste få visa?
 
 
Jag och min kusin Thea under en tripp till Småland, man uppskattar alltid stunderna så mycket mer när man inte ses så ofta!
 

Fina tider

Mornarna i Aneby är alltid så fina, älskar att vakna upp omgiven av saknad familj och alltid känna mig extremt morgonpigg, oavsett hur sent jag går upp, för att de andra alltid går upp ännu senare ;)
 
Dricka massor av te med Solla och försöka lugna ner pappa som ofta ska stressa iväg någonstans!
 
 
Nu befinner jag mig dock i Stockholm igen, men att få vakna upp bredvid mannen i mitt liv ger samma nöjda blick kan jag lova. <3

Omvårdnadens dag

Vad händer i Småland måntro? 
 
Jo, igår blev jag och och mina kusiner upphämtade av världens finaste farmor och åkte iväg mot Jönköping, lite mat senare stod vi inne på Rosenlunds relaxavdelning och njöt i en varm bubbelpool. Helt fabulöst sådär. Massage, massa prat, bad och bastu, gjorde hela vår dag och det var så fint att få vara tillsammans bara vi så länge :)
 
 
Så glada!! och farmor var gulligast i sin lilla badmössa, ingen bild nödvändig. 
 
Är fortfarande helt slut och sådär skönt avslappnad i hela kroppen idag och väntar än sålänge på att Simon, Basse och Bine ska studsa upp ur sängarna! 
 
Hoppas ni har haft en kanonhelg allihopa!

Ingenting alls men något

Har den senaste veckan försökt komma in i pluggandet ordentligt igen, börjar gå framåt ändå och jag känner peppen krypa fram sakta men säkert ;) 
 
Har haft en fin vecka, lugn för att jag verkligen har behövt det och just vad jag behöver har fått ligga i fokus. Gustavs kramar har suttit lite extra fint och när detta publiceras sitter jag hemma i Småland och har det kalasgott. Som jag har längtat :) 
 
Hoppas ni alla har det himla bra och tar hand om er!
 
 

En släng materialism

Tänkte ta upp två av mina senaste kära små ting. 
 
Först ut är mitt överfallslarm, så offantligt tragiskt att jag ens känner ett behov av det men nu är det så och jag känner mig säkrare när jag traskar hemåt om kvällarna :)
 
 
40:- på Ikea, tips tips!
 
Häromdagen fick jag en spontanpresent av mamma, hon beskrev det som att hon såg den och bara var tvungen att köpa den till mig! ;)
 
 
Så nöjd! :) 
 

En blandad kompott

Tänkte köra en liten snabbgenomgång av min fina helg innan det snart är dags för fredag igen!:)
 
En kväll mötte jag upp fina grönan-människor, kramades och drack möjligtvis något glas vin för mycket ;)
 
 
Jag var på ett väldigt charmigt humör ;)
 
Morgonen efter begav vi oss in mot stan för demonstration. Så himla fint med engagerade, medmänskliga människor! <3
 
 
Påklädda var vi som attan för att inte frysa ihjäl!
 
 
Hängde med Gustav till frisören och han blev kalasfin :) Sist landade vi i vår varma soffa och myste framför en film. 
 
Hängde en sväng på Naturhistoriska museet och såg coola förstoringar... 
 
Maskrospollen -->
 
 
Svettdroppar -->
 
 
Avslutade hela helgen med ett första möte med bokcirkeln hemma hos Florian, har längtat så mycket, här ska läsas och disskuteras utav bara attan ;)
 
Första boken vi läste -->
 
 

Krafullheten

"En del undrar: - Varför just ordet feminist? Kan du inte bara säga att du tror på mänskliga rättigheter eller något?
Men det vore oärligt. Feminismen är såklart en del av de allmänna mänskliga rättigheter - men att välja det vaga uttrycket mänskliga rättigheter är detsamma som att förneka det specifika och säregna problemet med vår syn på könen. Det är ett sätt att låtsas att det inte är just kvinnor som har exkluderats i många århundraden. Det är ett sätt att förneka att könsproblematiken inte drabbar kvinnorna hårdat."
 
~ Chimamanda Ngozi Adichie
 
 
Alla borde läsa, lära och förstå!

Namnamte!

I torsdags kom jag hem, så himla peppad! Jag hade testat på Yoga, som jag tänkt göra hur länge som helst, och det var väldigt roligt och precis så som jag trodde, lugnt men givande :) Andades som aldrig förr och tränade på att bara vara där, samtidigt som kroppen fick jobba lite! :)
 
Känner att lite mindfullness smög in, men det kanske är en del av yogan? Har ingen riktig koll känner jag ;) 
 
Om ni har hängt här ett tag vet ni förhoppningsvis vad jag snackar om när jag pratar om mina mindfullness-målarböcker. Gustav fick ett ryck häromdagen och tyckte vårt ru, behövde lite piff. 
 
 
Inte riktigt någon rättvis bild men vi körde på djurtema och jag tycker ändå det blev väldigt mysigt, kul att bilderna kommer till användning också :)
OBS! väldigt intern rubrik på inlägget, men ändock en rolig historia, fråga om du vill höra :)

I miniformat

Häromdagen firade vi att Christoffer började må bättre med en bio! :) Har tjatat om filmen Efterskalv sen den kom för att Ulrik Munther är med och jag har haft en liten crush sen han var med i lilla melodifestivalen ;) 
 
Filmen går dock bara en gång om dagen på den minsta biosalongen jag vart med om, 18 platser?! Hur mysigt? Fanns till och med en liten läshörna som vi skrattade lite åt, för att den var lite för söt för att vara sann!
 
 
Filmen då? Tyvärr men den var ingen hit, inte för mig i alla fall. Själva historien var orealistisk och filmen baserades mer på känslo-uttryck eller saknaden av dem än konversationer. Men vi fick se en mini-biosalong i alla fall, och jag kan sluta tjata! ;)

"Överdriften" i viljan att känna sig accepterad

Feminismen har börjat bli en väsentligare del av mitt liv och mina tankar kring samhället, med all ny kunskap jag tar åt mig känner jag också ett ansvar. Ansvaret i sig handlar mestadels om att jag som människa aldrig ska behöva ta någon skit och jag börjar märka hur det skrämmer omgivningen att jag börjar säga ifrån. Det kan handla om vänner som tystar ned en konversation där jag vet att jag har all rätt att bli upprörd eller exempelvis ifrågasätter varför jag ”reagerar så himla starkt” på ett solklart antifeministiskt budskap. Vore det inte märkligare om jag inte reagerade alls? Tror ni det är tystnad och rädsla för diskussion som fört människan dit den är idag? Svaret är nej och jag känner att jag varit tyst och rädd alltför länge.

 

Människor fortsätter kränka andra men har i dagsläget börjat linda in det i ironi och så kallade "skämt". Som att skämtet om att kvinnor ska vara i köket är så himla roligt när argument för att det fortfarande bör vara så lyser upp här och där på riktigt. Även om jag vet att människor i min närhet inte anser sig ha mer rätt till världen än jag blir det ändå kränkande att ständigt stöta på onödiga kommentarer och ”skämt” om samhällsordningen så som den faktiskt såg ut och fortfarande ser ut i vissa delar av världen.

 

Jag finner också en stolthet över att jag inte räds för att göra andra obekväma, främstför att jag orkar och vågar stå upp för en jargong som faktiskt inte är accepterad. Jag accepterar inte lägre att någon kallar mig lilla gumman och trycker ned allting jag säger genom att behandla mig som tolv år och jag tolerar inte längre att människor inte tar mig på allvar eller förminskar det jag säger med försök att tysta ner mig.

 

Jag har lika mycket rätt som alla andra människor att samexistera på lika villkor och om någon på något sätt ifrågasätter det eller försöker skoja bort min del i en diskussion, då kommer jag inte bara sitta där, tyst i ett hörn, jag tänker kämpa för min plats som människa. 

 

~Olivia Eklund

Mitt i mellan snövallarna

I flera dagar nu har jag gått och blivit så himla frustrerad, oavsett hur mycket kläder jag tar på mig, hur många timmar jag är ute och går samt hur många koppar te jag än dricker fryser jag ALLTID. Enda gången jag inte fryser är när jag är ute och går i rask takt, vilket inte funkar att göra hela dagarna när en uppsats ska in ;)
 
Nog om det! Uppsatsen är inne nu och häromdagen fick jag fina Helena som sällskap på en långpromenad i stan, blaskigt och dant men ändå himla fint och vi pratade om livet i allmänhet :) 
 
Tisdagen spenderades i skidbacken och det var lite läskigt men otroligt roligt att åka igen :)
 
 
Adina i selfiestyle! ;) och min coola man på snowboard såklart! 
 
 
Helt fantastisk utsikt!
 
 
Lite annorlunde mot när jag och Gustav gick upp hit en tidig höstdag, då såg det nämligen ut såhär! :)
 
 
Hoppas ni tar hand om er och har det bra i kylan!
 
 

Släktets nörderi

Fick ett tips av min kära mor/mellonörd som jag inte kunde motstå att haka på..
 
Vem är med mig? ;)
 
Okej, jag tror inte många är superpepp, men jag tror inte heller många haft samma uppväxt som jag, där melodifestivalen i sig är något av det allra heligast. Det är alltså under lördagkvällar då detta går som man absolut inte ringer och stör någon ur mammas släkt. Att skicka sms om vem man hejar på är dock helt okej! :)
 
 

Frågans fråga

Ni vet de där supervarma skorna som jag skröt om häromdagen, visst är dem helt fantastiska MEN..
 
jag har fått skoskav, 
 
på ett väldigt märkligt ställe dessutom.
 
 
Det har alltså skavts upp, under fotknölen? 
 
Hur?
 
 
-U mad bro? 
 
Svar JA, men mest fundersam. HUR?

När man bara är

I Söndags kände jag mig lite rastlös, hade absolut ingenting planerat och kände mig allmänt seg. Bestämde mig för att traska ut på en långpromenad, för övrigt bästa sättet att få igång tankarna på och därmed hitta inspiration igen. 
 
Ett stilla knaster hörs för varje steg, 
snön lyser vit,
men bara på de platser avgasernas värme och skors tillplattande inte når.
Tänker på hur fin staden är, 
blickar ut över broräcket och fastnar i skornas takt. 
 
För det är fint att se vart man hamnar, 
vad man upplever och växer av, 
att bli kär på riktigt och alltid känna värme i hjärtat.

..och jag börjar förstå min roll i en stad som lämnar många utanför.

Vi vet allihopa, att vår existens mening inte sitter i att behaga andra, ändå kämpar vi och lägger så mycket energi på tankar om hur vi och saker vi gör uppfattas av just andra. Jag har länge försökte styra bort mina tankar från att fokuseras på att jag är det jag gör. För har jag en tid då jag inte gör någonting, känns inte bara tiden bortkastad utan också jag en aning meningslös och tråkig. Varför?

 

Jo, för att samhället just nu grundas i en tro om att alla gör supervettiga och nyttiga saker precis hela tiden. Men jag har börjat fråga mig hur den här skalan kom till, hur och när vi började gradera vad vi sysslar med och vem som bestämmer vad som är vettigt och vad som inte är det. För är den där ”vettig-syssla-stämpeln” bara ett flummigt begrepp som vissa människor anser sig ha mer rätt till än andra, då tänker jag bestämma att en heldag med en bra bok är det vettigaste av allt.

 

 
(Utsikten från vårt sovrumsfönster!)

Med glid

Haft en superchill helg, började lördagen med att glida runt på skridskobanan en sväng.
 
 
Efter ett tag kom världens sötaste ungar fram och ville att jag skulle lära dem lite trix. Vi åkte runt, hand i hand, ett tag och jag försökte lära dem snurra lite. Så himla mysigt. 
 
Sen tog jag min man i handen och han bjöd på spontandejt. Vi hamnade på Koh Phangan och låtsades vara i Thailand ett tag. Finaste människan här!
 
 
 

Efterlängtan

Det här med att ha lite olika scheman kan göra det svårt att hitta tid till att ses, men i fredags hittade vi en liten lucka och jag fick hänga med Andreas på promenad i iskyla och låånglunch i värmen :)
 
 
Kände mig lite som en mästerfotograf ett tag!
 
Har gått omkring och nästa frusit tårna av mig senaste veckorna och fick nog! Gick och köpte mig ett par varma kängor och att vara utomhus är inte längre något man bara måste lida sig igenom. :)
 
Försökte ta fina kort på mina nya dojjor när Gustav, fotografen själv avbröt mig och gjorde hela grejen en aning pretentiös ;)
 
 
Hoppas ni har en fortsatt supermysig helg :)

Tålamodsprövningar

Efter en lååång natt till torsdagen, kunde för allt i världen inte somna, alla tankar snurrade helt galet, mötte jag upp Erica för en mysig pluggdejt. Som vanligt när jag får välja fik hamnar vi på Under Kastanjen, varvade uppsatsskrivning med te och lunch, snack om allt och ingenting och gemensam frustration över trög faktasökning ;)
 
 
 
Vi hade ett supervarmt element alldels bredvid och kände inte alls för att dra ut i kylan efter sisådär 5 timmar i mysig värme ;) Istället begav jag mig för att leta upp lite sista litteratur till uppsatsen. Virrade bort mig helt i jakten på östermalms bibliotek! SÅ OLOGISKT SYSTEM! Fortfarande lite känsligt där ;)
 
Hittade en ny app mitt i mina vakentimmar natten innan, detta var alltså vad jag satt i sängen och gjorde till tidig morgon!!
 
 

Vacker tass

Häromdagen hade jag finbesök minsann!
 
 
Fredrik var hundvakt och Adina blev så fäst vid hunden och började få den att göra lite tricks. Vi började egentligen med en liten promenix, innan jag blev en liten gnällig unge och klagade på mina förfrusna tår. ;) Har ni förresten förstått hur väldans kallt det är? Tycker så oändligt synd om alla där uppe i norrland som står ut med typ -30 grader, DET är helt sinnes!
 
Lite hundbesök var också bra för min del, övade bort lite hundrädsla och fick hem fina vänner ju :)

Inflikning

Har sedan länge hängt med i vad Clara Henry håller på med, boken om mens står stolt i hyllan och jag tycker att hon och tankarna hon väcker behövs så väldans mycket. 
 
Häromdagen fastnade jag vid hennes youtube-kanal och lyssnade på en pod med Elin Ek aka Grynet och halvdog av nostalgi. Måste ju ha varit det bästa programmet någonsin!
 
https://www.youtube.com/watch?v=tqqLjRHsVOE
 
Titta bara!! SÅ himla cool, borde ju vara en självklar del av allas barndom! 

Hopkok av dagar

Igår åkte välrdens bästa Loosan till Nya Zeeland för ett halvår med äventyr, kändes fint att få halva måndagen ihop i alla fall! :) Hon fick se vår nya lägenhet och vi sade hejdå med fin middag på en indisk restaurang. Kan bara tänka mig hur nervös hon vaknade upp innan flyget igår ;) Kommer sakna henne massvis!
 
Annars då? 
 
Hängt med en numera frisk Christoffer, lite mysigare än det snabba hejet som blev när jag kastade in mat till honom. Han låg hemma med magsjuka och jag kände inte direkt för att bli smittad, även om jag självklart inte vill att han ska svälta ihjälp ;)
 
 
Vaknade upp som ett troll!
 
 
Hängde lite på ett svinkallt espressohouse, en sista fika med Oskar, som nu åkt mot Blekinge för skola igen!
 
 
Filar lite slött på uppsatsens sista touch, men tänker nog spara det mesta till pluggdejten med Erica på torsdag och fortsätta plöja mig igenom högen med Liv Strömquist böcker! Lite smarthet här, varsegod!
 
 

I sann PMS-anda

Ni vet när man ligger där i sängen, magen börjar kännas sisådär och man gråter typ när man ser en söt katt på instagram.. PMS kan vara fallet då. 
 
Det lite farliga med att läsa feministisk litteratur i samma veva är dock att man litegrann vi mensa ner soffan hos alla män som på något vis fortsätter att trycka ned halva mänskligheten för att dem inte har en snopp mellan benen. 
 
Lite så tänker jag nu, och önskar  samtidigt att dessa fläckar aldrig skulle gå att få bort.
 
För jag får minsann inte tillbaka all tid jag har ägnat åt att oroa mig för att råka mensa ner mina byxor, gömma menskyddet på väg till toaletten eller kanske försöka att bli tagen på allvar för mensvärk. 
 
Fuck you.
 
Jag är kvinna, jag blöder mellan mina ben en gång i månaden, för att jag ska kunna föra mänskligheten vidare och ingen ska någonsin använda detta som en anledning till att se ned på mig, för jag är fan cool!
 
 

Känslomässig bergodalbana

Lördagskväll. Det var dags. 
 
Efter att ha läst boken (och alla andra av hans böcker, FREDRIK BACKMAN äger stenhårt!!), och sett teatern med Johan Rheborg och blivit helt amazed, var det dags att se filmen på bio!!
 
 
Och herre min gud, vad jag grät och skrattade, kände tårarna rinna längs kinderna, skrattade alldeles för högt i tystnaden igen och gick därifrån varm i hjärtat. För historien är så fin och jag tycker att alla borde läsa den, se den och läsa den igen. Bästa bästa bästa!!! 
 
Ett tips är att ha med sig någon som kan sitta och klappa lite fint på dig när du hulkar som bara den, hade fina Adina bredvid som skötte detta utmärkt ;) 

Nya årets mjukstart

Gårdagen. Kanske känner någon igen sig i att fortfarande vara helt slut sen nyår? ;) Om inte, grattis - verkligen! Försökte ändå gaska upp mig en aning efter en lång sovmorgon, gjorde klart min uppsats som ska vara inne nu på måndag och är väldigt nöjd med resultatet måste jag ändå säga :) Lever ganska gott på att ha fått VG på tentan innan jul med ;) UNDERBART, och som jag kämpade för det! 
 
En stackars liten sjukling ringde mig också under dagen, begav mig mot stan för att kasta in lite mat till honom, kändes lite som att kasta mat till djur i bur ;) Ville inte bli smittad ;)
 
Här är förresten en present Christoffer fick för något år sen av mig och Matilda, fina!
 
 
 
Ute var det svinkallt och jag bäddade ner mig med en nylånad bok..
 
 
Tips, tips! Skrattar och idiotförklarar samhället om vartannat ;)
 
Hoppas ni alla har det finfint, ta hand om varandra! :)

Tjugohundrasexton, starten

En dag med ett gäng förväntningar, dagen och natten som bara måste bli bra för att påbörja det nya året ;) 
 
Vi började nyårsafton med en sväng till Gustavs farmor..
 
 
Hon kunde höja sin nya rullstol så himla högt och satt där på en liten tron. 
 
Kvällen började ta form och vi fixade iordning oss, kvällen via snapchat.. varsågod!
 
 
Vi hade sisådär 30 pers över och det blev en fest i världsklass ;) massa härliga människor på samma ställe, ja, ni kan ju bara tänka er ;)
 
Dagen efter mår man lite som man förtjänar, åkte  hem till Christoffer, käkade hämtmat och kollade disneyfilm!
 
 
Hoppas ni fick en underbar start på 2016 med människor ni älskar :D
 
 
 
 

Året som gått

JANUARI
 
Jag befann mig i början av månaden i Val d'isere, traskade denna väg mot jobbet på nattklubben
 
 
Senare kom Gustav en vecka och jag blev så väldans glad, vi åkte skidor, kramades och hade det fint
 
 
Sen hängde jag med honom hem till Sverige igen och spenderade sista veckan i Januari i lilla Aneby framför brasan:)
 
________________________________________________________________________
 
FEBRUARI
 
Spenderade mycket tid med familjen i Småland, myste med denna fina tjej bland annat
 
 
Fick dit min fina man ett tag
 
 
Körde ner bilen i massa snö med Carro, innan jag begav mig upp mot Stockholm för jobb och flytt.
 
 
_________________________________________________________________________________________
 
MARS
 
Jobbade fortfarande ett tag men började må väldigt dålig, dock bjöd mars på en massa fina grejor också såklart!
 
Jag och mamma var på Mello :)
 
Jack fyllde 20 och han firade med stort kalas a la 20-tal. 
 
 
Vi började också se vårtecken lite överallt!
 
 
_________________________________________________________________________________________
 
APRIL
 
Hängde på fotografiska och blev kär i denna bild!
 
 
Fixade iordning härliga hinkar till Sofias bucketparty! 
 
 
Hängde med dessa härliga i ett blomstrande kungsträdgården
 
 
_________________________________________________________________________________________
 
MAJ
 
Majbrasan njöt vi av, tillsammans med Andreas och Mathilda på Skansen.
 
 
Jag åkte till Göteborg för att hänga med en av mina favoriter, vi pratade mycket, fikade och hade det finfint!
 
 
Hängde med en snabbis i kärlekståget från Mariatorget, så vackert!!
 
 
_________________________________________________________________________________________
 
JUNI
 
Lärde känna härliga människor med grönans start för året.
 
 
Åkte ned mot Småland för att gratta min kära bror som tog studenten.
 
 
Fick lyssna på sommarsånger på Tovas dagis och mysfika.
 
 
______________________________________________________________________________
 
JULI
 
Fina människor kom till Stockholm mitt i sommarvädret, vi badade, solade och skrattade gott!
 
 
Hade mysiga picknickar med min kärlek.
 
 
Försökte grilla mitt i en regnskur, en "typisk svensk sommar".
 
 
_________________________________________________________________________________________
 
AUGUSTI
 
Christoffer flyttade till Stockholm och Matilda hälsade på, vi drack vin och röjde runt som vanligt.
 
 
Pappa och Solla lyxade till det med en Stockholms-weekend, jag och Gustav hakade på middag en fin kväll.
 
 
Fick med mig Emma på Trädgårdens dokumentärfestival och blev så jäkla berörd.
 
 
Gick på bröllop mitt ute i de småländska skogarna
 
 
Reste också till Gotland några dagar med Gustav, cyklade hur långt som helst och hade det fantastiskt.
 
 
_________________________________________________________________________________________
 
SEPTEMBER
 
Åkte på kryssning med världens bästa gäng, Gröna Lund tog över hela båten som vanligt och vi kände oss unga igen. ;)
 
 
Mamma bjöd in till publikrepet för Förklädet som går på hennes jobb, Christoffer och Lydia hängde på!
 
 
Stjärngalan 2015, nästan hela lustiga huset samlat i sann Las Vegas-anda!
 
 
Gustavs födelsedagspresent var en föreställning av Henrik Fexeus och vi blev precis så hänförda som man kunde tänka sig bli.
 
 
Började mitt i alltihop skolan och kåren bjöd på stand up med Magnus Betnér och han är bäst PUNKT
 
 
_________________________________________________________________________________________
 
OKTOBER
 
Vi flyttade till Gullmarsplan, jag, Gustav och Axel, äntligen! Firade en kväll med spel och goda vänner!
 
 
Började på skolans improvisationsteater vilket kändes som att leka av sig varje vecka, så kul!
 
 
Var med på ett performance mitt på medborgarplatsen!
 
 
Såg också en så himla himla kul föreställning ;) skrattar fortfarande när jag tänker på den!
 
 
_________________________________________________________________________________________
 
NOVEMBER
 
Åkte på en minitripp till Göteborg med Christoffer för att se på patriciabaletten :)
 
 
Lyssnade på Fanna Ndow Norrby och köpte hennes bok Svart Kvinna, läs folk!!
 
 
Fick med mig min fotograferande man för lugna dagar i Aneby.
 
 
Hittade troll i skogen vid skolan!
 
 
Lyssnade på Mappis klass på ett café i Sundbyberg!
 
 
_________________________________________________________________________________________
 
DECEMBER
 
Shoppade galet på mat för livet mässan!
 
 
 
Hade adventsmys hos Gustavs mamma med glögg och julmustprovsmakning!
 
 
Gick på Siris teater och blev imponerad :)
 
 
Firade jul med världens finaste <3

 
 
 
 
 

oliviamariaeklund.blogg.se

"Det finns inget annat misslyckande än att sluta försöka"

RSS 2.0