Kärt återseende och flödande kreativitet

Denna brud saknar jag som sjutton, därav ett flera timmar långt, välbehövligt skypesamtal om resor, livet, sommar och strumpor. Allt som brukar komma upp när vi väl sätter igång ;) Tur är väl det att jag kommer neråt hela vecka 16. Ni smålänningar som vill ses kan ju redan nu planera in denna tid:)




Fick en så otrolig passande och vacker present av min kära mamma för ett tag sen. Egentligen kom den som ett "grattis till jobbet", men eftersom telefonförsäljning, precis som många av mina vänner förutspådde tidigt, inte riktigt var min grej, fick den väl bli en allmänt fin gåva bara ;) Orden som bildas av ringarna är också den egentliga grunden i många av våra diskussioner här hemma. Vi har inte alltid samma tankar om livet minsann, men vem har väl det egentligen? Vi alla är ju så olika, och det är ju jobbigt på ett härligt vis ändå, om man tänker efter :)





Snart hoppar jag tillbaka till volontärarbetet igen ett tag innan jobbet på Gröna Lund börjar :) Har ni vägarna förbi stockholm i sommar måste ni ju bara ta en svängom bland alla karuseller, och hälsa på mig då såklart ;)


Veckan som kommer har jag planerat in som en tid med kreativitet i fokus. En vecka där jag lägger ner internet i så stor mån som möjligt och istället fokuserar och lägger ner energi på saker som ger mig mycket mer, bland annat mitt skrivande som har stakat sig ett tag nu, jag vill hitta tillbaka! :) Mig kommer ni alltså endast nå via telefon eller mail från och med imorgon!

Hoppas ni får en väldans fin vecka!



Snabb vändning

Efter att ha legat utslagen i en rejäl förkylning ett par dagar börjar det gå åt rätt håll! Två goa tjejer från Norrland landade hemma hos mig en kortis, riktigt fint att se dem, annars har nysningar och feberfrossa fått bre ut sig ordentligt över veckans lugn. Fick en otrolig spring i benen fredag kväll, och blev otroligt tacksam för finaste Danielas räddning från en seg hemmakväll! Kul var det också att träffa hennes goda vän Therese! :) Skönt häng fram till tidig morgon satt riktigt fint.

Solen skiner över huvudstaden och det känns fint här på altanen med bra musik och en efterlängtad frukost! Fick på vägen hem också en helt annan förståelse för mina gamla kollegors prat om hur jävligt det är att ta sig från Ekerö. Det är alltid så spännande att se vart man hamnar ibland :)






Hoppas ni alla har en fin helg!

Snömonstret i Jakobsberg

Snuvig och dan begav jag mig mot danslektionerna och möts direkt utanför dörren av världens snöoväder. Tur att alla barn var så goa och glada idag för detta är INTE okej vädret. Skärpning!




Fokusskifte

En intensiv tid har, i alla fall för en stund, tagit en liten paus. Dagens lugn passade verkligen bra alltså. Sushilunch i kista, virkningsverkstad här hemma och föreläsning om flermorfemiga teckenkonstruktioner fick räcka som dagens sysselsättning. Så förhoppningvis har jag en egengjord filt som bevis för den gnutta huslighet jag, tror det eller ej, faktiskt bär på inom en snar framtid ;) Får väl se om det blir pysslet för iår, så som min oerhört pedagogiska pappa tog upp det, haha!

Klivet in i bubblan

Som rubriken antyder har vi under ett par dagar återigen befunnit oss innanför gränserna. Det var kanonfint, superjobbigt känsloladdat och kalasmysigt, allt på en och samma gång. Vi har njutit i solen, fixat och donat med Christoffers present (tavlan på bild nummer 4), tagit vara på alla kramkalas, bakat en underbart somrig tårta (som gjorde minst sagt succe bland grannarna), haft en urspårande men fett kul utekväll och så mycket mer. Ut ur bubblan klev vi redan i söndags med goa Daniela som sällskap hela dagen, innan den avslutades med temys hos en trevligt prick på söder.












Hoppas ni alla har haft en strålande bra helg, samt start på den nya veckan! :)


Återförening

Dem allra härligaste människorna mötte jag upp här på Stokholms station igår. Fika i solen och kramkalas, blandat med födelsedagsfirande gjorde en finfin dag och kväll med mina favoriter. Blev helt varm i hjärtat. :)

Nu gäller det att vi alla håller tummarna för Christoffer som dansar galet i Oslo på fredag, medan Daniela kämpar på med jobb och jag och Matilda ockuperar hans rum uppe i norr! :) Hoppas ni alla har det kanon!



Perfekt balans

Stressig vecka som verkligen gått i ett hela tiden, följdes av en kalasbra helg. Redan torsdag kändes som en helgdag då jag och mamma drog på föreställningen Flashdance på Chinateatern. Helt fantastisk var den, och jag ville aldrig att den skulle ta slut! Har ni chansen så tveka inte, se den bara!! :)
 
 
Fredagen spenderades med härligaste duon, Daniela och Fabian, den blev sådär fantastiskt random verkligen. Vi drog till en medeltidspub i gamla stan, pratade ikapp oss om livet och träffade härligt folk, väldans bra helt enkelt. Men vad annat kan det väl bli med två störtsköna typer ;)

 
Jag och Simone hittade en helt ny snabbmatstyp och man bara måste ju hålla utkik efter en öppen sådan här:

 
Helgen fortsatte och lite lagom seg efter fredagens äventyr, mötte jag upp min kära vän Patrik på stationen, så himla fint att han kom och gjorde mig sällskap här i den stora staden i ett par dagar:) Härligt vårväder, god mat och bio stod på schemat bland annat. En relativt lugn men social helg har det varit och jag är helt klart beredd att ta mig an en ny vecka med nya intjänade krafter. 
 
Hoppas ni alla har haft en kanonhelg :)
 

Glädjerus och lugna puckar

Vissa saker är lite svåra att förklara med ord, men ibland spritter fjärlarna i magen till, bara på grund av livet självt. På grund av att alla möjligheter, på grund av allt det fina jag har redan nu. På väg mot jobbet igår var en sådan tidpunkt, rätt låt kom på radion, solen kikade fram och jag kände mig bara sådär riktigt lycklig. Jag har ett mål framför mig, det är kortsiktigt men ack så viktigt för mig och det hjälper mig kämpa. Sådana lyckorus kan jag sällan hålla för mig själv heller, därmed kändes det så totalrätt att ringa och dela med sig till en av mina äldsta och bästa vänner, saknad som få!

Hade en relativt lugn kväll ståendes i kassan bredvid en riktigt härlig tjej och tiden bara flög iväg. Blev sådär härligt sponsrad med ett armband med, bar det ett bra tag men det var inte förän på vägen hem jag kikade på vad sjutton det stod på det, haha. Fint budskap ;)



Att veckan verkligen har gått i ett fasligt tempo märktes idag, som passande nog präglades av ett väldans lugn. Det mest energikrävande var väl trots allt utflykten till affären för att köpa godis, colanappar har en helt ny plats i mitt hjärta ;) Vill också passa på att tipsa om 2 filmer som ni absolut inte får missa.



Hoppas ni alla får en kanonvecka :)

Välbehövlig fredagsguide

Härlig kväll i Stockholm, måste säga att jag är gillar den här känslan av att lära mig något nytt om denna stora stad varje dag. Att bara hänga på och se var man hamnar näst är rätt spännande ändå, hem kommer man ju alltid ;) Afterworken på jobbet blev en pratglad och mysig tillställning, efter denna hängde jag på två goa tjejer och det blev en fin kväll minsann.


Igår var heller inte vilken vanlig dag som helst, utan inget mindre än världens bästa Matildas födelsedag!! :) All kärlek till dig, finaste du <3



Lugn dag står på schemat och eftermiddag/kväll kommer spenderas med jobb på Avicii-konserten.

Ha en riktigt fin helg :)

oliviamariaeklund.blogg.se

"Det finns inget annat misslyckande än att sluta försöka"

RSS 2.0