Kulturellt

Har blivit bortskämd med teater nu på senaste tiden och en kväll begav vi oss till en liten, spännande gammalt inredd teater för att kika in Mathildas spex. Detta var inte bara som vilken föreställning som helst utan publiken fick med glädje ropa ut något som kunde tänkas behövas i scenen. Fantastiskt kul var det och märkte inte ens nästan att vi vi satt där i mer än 3 timmar.
 
 
En annan kväll begav vi oss äntligen till Johan Rheborgs föreställning av Fredrik Backmans bok En man som heter Ove. Hade skyhöga förväntningar och blev verkligen inte besviken, behöver jag säga mer? ;)
 
 
Fina dagar har veckan bjudit på och jag har spenderat tid med Emma och Andreas. Äntligen hittat en mintgrön vårkappa, som jag spanat efter i flera år och peppar jobb hela helgen. 
 
Dagen till ära är det Valborg, förra året spenderades här;
 
 
med Dani som nu befinner sig i Barcelona och har det fint. Vi trängdes bland folk, fastnade vid den öppna scenen och avslutade kvällen på en fin bar med färgglada drinkar :) vi får väl se vart kvällen för mig detta år! Hoppas ni alla får en fantastisk kväll! ♥

Mitt i solen

Världens bästa Christoffer har varit här hela veckan, tiden gick som alltid lite för fort men vi har haft det väldans fint. Vi har njutit i solen som bara den, med bland annat Mattias och Ellionor, pratat om allt möjligt och ätit glass, precis som man ska!
 
 
Plockat fina blommor har vi också!
 
 
Och sett att en igelkott, wooop!!
 
 
Solen kom också perfekt till genrepet vi hade på Gröna Lund igår och årets säsong har börjat!! Till sist vill jag be alla hålla så många tummar det bara går för min fina vän i helgen, du förtjänar det allra bästa! LYCKA TILL ♥
 

När tiden glöms

En kväll med solnedgång, flygplan rakt över huvudet, bergsbestigning.  Att bara få vara vid vattnet och njuta av att finnas där allt är vackert. Skratta och kramas, för att det behövs.
 

Sen sist

Våren har kommit till Aneby och jag blev mobbad av Carro för att jag blev så otroligt lycklig över alla blommor. ;) Hur fint?
 
 
HIttade en glad pappa utanför han och farfars affär och "hjälpte till" att tvätta fönster. Världens bästa pappa som saknas häruppe i Stockholm vill jag lova. 
 
 
Kusin och syskonmys varvades medan vädret forsatte med sin schizofrena bana och varvade störtskurar med vårvärme.
 
 
En mysig prick följde med upp till Stockholm igen och jag fick min efterlängtade Loosan-dos. Vi var på Danceoke, man proppade helt enkelt in en massa folk och körde igång musikvideos som alla skulle härma så gott det gick, vilket var fantastiskt kul verkligen. Det enda vi ångrar är att vi inte berömde snubben i blå tröja som inspirerade oss med sina all-in-moves. Med en kö som denna var det nära att vi inte kom in, men puh, tillslut gjorde vi det och det var kul att ett sådant event lockade så mycket folk. Kön var lika lång bakom oss bör tilläggas.
 
 
Fredagskvällen till ära fick vi finsällskap, Karin och Sofia kom förbi och vi drack vin och pratade om allt möjligt. Började Lördagen med en föreläsning av Clara Henry, och vi fick lyssna på en härlig, ofta rolig, alltid lärorik
blandning om bland annat mens och feminism.
 
 
 
Kvällen spenderades på fotografiska med Erica och jag bara älskar den transliknande känslan jag alltid får när jag kliver in där. Här är en av mina favoriter.
 
 
Kungsträdgården blommar för fullt och självklart måste man njuta av värmen under alla rosa fina blommor, vilket vi gjorde igår innan Louise begav sig neråt i landet och jag och Gustav mot hans Pappa för en fantastiskt mysig kväll. Solen sken precis sååhäär jättemegamycket och vi njöt för fullt av att bara skratta.
 
 
 
 
 
 
 

Att göra som man vill när man ändå är så liten i världen

Pysseldags

Har haft en riktigt fin helg, gårdagskvällen spenderades hemma hos Sofia som fyllde år i veckan. Bucketparty-temat togs på allra största allvar.
 
 
Slutresultat!
 
 
Hade en snygg, nyklippt kille med mig också ;)
 
 
 

Blå

Spenderade påskhelgen med släkt och familj vilket var väldans mysigt. Började med middag och mormor, jag och Tova hängde ute i solen och blåste såpbubblor innan det bjöds på tacos och tårta. GLAD PÅSK, i eftreskott!
 
 
Hängde hos Sollas föräldrar och vandrade i skogen ett slag, besteg berg och kikade på blåsippor.
 
 
 

Fantasi

Häromdagen var jag på en spännande föresläsning med Ylva Spångberg, "Hur översätter man sådant som inte finns" och fick hänga höra mer om jobbet som översättare. Denna kvinna inriktar sig speciellt på fantasy och sciense fiction och har bland annat översatt serien Maze Runner, som hade filmpremiär för ett tag sen, och Eragon-serien. Vi fick höra om de klurigaste utmaningarna och man blev själv taggad på en framtida karriär som översättare. Tänk bara vilken grej att litegranna få sätta sin egen prägel på en bok. :)
 
 
 Föreläsningen hölls i ett av mina nya favorit bibliotek som ligger i kulturhuset. Bor man i Stockholm borde man absolut kika in "Lava Bibliotek och Verkstad", för dem ha rmånga bra events och mysiga läsfåtöljer.
 
VI har också hunnit med lite påskpyssel i dagarna! Jag som tyckte att jag hade gömt Gustavs påskägg helt fantastiskt bra får öva till nästa år då letandet tog kanske tre minuter,lite besviken där. Fina ägg lyckades vi måla i alla fall. :)
 
 
Snart säger jag hejdå till Stockholm för kramkalas i Småland, hoppas ni får en fantastisk påsk!
 
 
 
 

oliviamariaeklund.blogg.se

"Det finns inget annat misslyckande än att sluta försöka"

RSS 2.0