Känslor i bild

 
Är ju inte bara en liten skribent utan också en bra pose:are också ;)

Strålande

Åh vad jag har det himla fint här hemma! Lördagen bjöd på solsken och jag drog med mig Carro ut på promenad :)
 
 
Hade familjekväll med bowling!
 
 
Och sist men inte minst, mellokväll! ;) SÅKLART
 
Hoppas ni har det fantastiskt fint!
 
 

Saker som berör

Vet ni vad det allra bästa för en fattig student som älskar kultur är?!! Förutom att nästan alla museum har gått och blivit gratis såklart! ;) 
 
- UR:s gratis dokumentärvisningar med samtal efteråt.
 
Fick med mig Adina i torsdags och hade egentligen inte särskilt höga förväntningar, men filmen var klockren!
 
 
Filmen hette "My life my lesson" och handlar om Felicia, en tjej som växt upp i våld i hemmet. Hur hon lever idag med sin familj. Man får en så otroligt stark inblick i hennes livs vardag och dras med direkt. Den ska komma upp på UR-Play i mars vet jag, glöm inte att se den! I torsdags hade vi också äran att få prata med regissören, Åsa Ekman ett tag efteråt, fråga frågor och lyssna på hennes tankar och reflektioner.
 
En väldigt bra kväll, och jag rekommenderar alla, som bor nära Stockholm, att hålla utkik efter fler sådana kvällar :)
 
Hoppas ni haft en kalasvecka och nu får en ännu bättre helg! :)

Inblick - just nu!

Äntligen FREDAG, och jag ska åka ner mot Småland för mysiga dagar! Började denna dag lite tidigare än önskat och var så himla trött på väg mot skolan. Gömde mig under hatten och gäspade mig igenom hela tågfärden. 
 
 
Vi har i två dagar nu fått redovisa våra posters, ändå ganska nöjd med min..
 
 
Försöker hitta lite pluggpepp inför tågresan mot Aneby, är så pepp på att vara där, NU NU NU! ;)

Tisdagspartaj

Vaknade upp i tisdags och kände såhär; 
 
Ska jag gå till den två timmar långa föreläsningen, som trots allt inte är obligatorisk.
 
NEJ, att jag inte ska, kom jag fram till, låg kvar i sängen och pluggade istället, hade en mysig hemmadag innan jag drog in mot stan för intrevju. Kanske kommer ni ihåg att jag sökte volontärjobb inför Eurovision Songcontest? I alla fall kom jag vidare till intervju och jag gick därifrån med en bra magkänsla. :) 
 
Firade med att använda upp resten av mitt presentkort på Monkii,
 
 
Köpte likadana superstretchiga jeans som jag köpte till nyår fast blå denna gång och en finfin tröja som jag blev kär i. 
 
Pluggade klart det sista för dagen och hade tacomys, en helt vanlig tisdag, med min kärlek ;)
 
Hoppas ni har det kalasfint!
 
Obs!! Kanske låter som att jag helt struntar i skolan, det stämmer absolut inte. Flera timmar om dagen sitter jag med näsan i böckerna såklart, men detta är kanske inte fantastiskt kul att läsa om varje vecka! ;)
 

Mysig tillflykt

Som de flesta kanske känner av, är måndagar lite tyngre än andra dagar, särskilt om man startar igång den med ett lite havlsegt seminarium, när man redan är trött på en väldans tråkig kurs. Tur att den är slut snart, tänker jag, fixade ihop en ordentligt planering inför kommande pluggveckor och åkte hem för mys med mor och Tova!
Massa kramar, mammas mat och disney - kan ordna det mesta!
 
 
Hoppas ni fick en fin start på veckan!

En feelgood-resa

Boktips, boktips!! :)
 
Våga Flyga - Lisa Jewell
 
 
Fick denna bok av Florian eftersom han lämnade boken han lånade av mig i Canada ;) Fick höra att det var en riktigt bra feelgood och efter bara några kapitel var jag helsåld!
 
Boken handlar om ett litet kollektiv med diverse vilsna människor samt deras granne. I olika kapitel följer man olika personer vilket gör att boken alltid är spännande, man vill ju veta vad som händer i allas liv. En bok som aldrig blir tråkig och som lyckas vara feelgood utan att för den delen vara alldeles för förutsägbar eller tråkigt. Älskar den! :) 
 
 

Känns

Jag är så trött, 
alldeles slut, 
helt klar. 
 
Ändå just precis börjat, 
endast startat, 
kanske rullat av. 
 
Mittemellan, 
ingenstans, 
överallt. 
 
Hamnat i ett tomrum, 
trött på alla ska, 
tänk att somna bort från klara av
 
 
 
Lite sådär kaosigt trött känner jag mig idag. Ska bli underbart med en tripp till mysTovis och mamma, glömma skolan ett tag.  

Heja heja!

Äntligen blev det lördag!! Var så pepp på att träffa och ha en mysdag med Pappa och Solla :) De var här i Stockholm i helgen för att Pappa skulle springa Arena Run. En stor hinderbana inne i Friends Arena!
 
Vi började med att hänga med dem till deras hotellrum och kikade påutsikten från denna höga höjd. 
 
 
Jag poseade galet i fönsterkarmen.
 
 
Sedan var det snart dags för start och vi gick på arenan för att kolla in banan och hitta bra platser. 
 
 
Taggad hejjarklack!
 
 
Älskar ljustrålen som kommer rakt igenom Gustav också! ;) Pappa började springa och vi sprang omkring för att se så mycket som möjligt. Trängde oss långt fram vid målet och sökte efter honom med blicken längs den långa banan. Här kommer han i mål!
 
 
Bästa Pappa! Efteråt firade vi till det med mat på Vapiano och en liten tur i Mall of Scandinavia.
 
 
Fastnade i Disneyaffären en sväng, ska lätt ta med Tova dit någon gång!
 
 
Annars kikade på lego i en stor legoaffär och dregglade över choklad i Lindts affär. Mumma!
 

Dille på

3 saker som jag gör väldigt ofta just nu, 
 
1) Halvdör till kattbilder, SÅ HIMLA FINA. Vill typ bara ha en katt och mysa med, men sen tänker jag på kattlådor och sånt och nöjer mig med mysiga bilder. Fick också tipset av Gustav att kolla på sta kattvideos när jag var stressad. Funkar faktiskt. :)
 
 
2) Att ha håret i två flätor! Håret är där ska vara och man känner sig väldigt göllig, som att man är 12 igen, men kan välja det själv. Skönast av allt är ju dock att håret bara är på plats. 
 
 
3) Kika på GIRLS! Älskar den serien och tittar lite mer än jag vill erkänns känner jag ;) Men så stört bra, kolla kolla kolla!! Stort plus är ju att det nästan alltid är bra musik också!
 
 
 
 
 
 

Att njuta

Onsdag! Vaknade lite pepp på skolan ändå, vi skulle ha en ny föreläsare och man lever ju alltid på hoppet om att en ny, insatt människa ska visa vägen till kunskap osv ;) I fyra timmar lärde vi oss om bakterier, höll humöret uppe med massa sol på lunchtimmen. Här sitter jag och Unni och har det fint!
 
 
Tror att jag är ganska lättlurad när det kommer till vädret. Är det sol, då vill jag bara ut och låtsas att det är varmt! Fast i början av veckan värmde den ändå på bra :)
 
Kvällen spenderade jag med Christoffer, vi var och såg en dansföreställning på dansmuseét,(jag vet, mycket museum den här veckan) som hette An I For An I, och jag fick träffa några av hans skolkamrater! :)

Pinsamhetens stund

Som snart blivande 22 åringen känner jag att jag kommit över det allra mesta som har med pinsamhet och göra och det krävs ganska mycket för att jag ska halvdö av skam för att något händer. MEN detta fick jag allt känna på i tisdags. 
 
Gick omkring i Moderna Museéts butik för att döda lite tid innan föreläsningen skulle börja. Hade jackan lite nonchalant under armen och kikade på böcker bland annat. Vandrade alltså runt i min egen värld ett tag. Men så går jag förbi en hylla med krukor, hör en ljudlig krasch och ser precis varenda en av alla människor runt omkring stirra på mig. 
 
Min kropp stelnar till och jag tänker skräckslaget för mig själv; DET DÄR VAR INTE JAG, DET VAR INTE JAG, NEJ, NEJ, NEJ, NEJ.
 
Men det var jag och en som jobbade där kom fram och jag hjälpte till att plocka upp bitar från den trasiga vasen, tills hon lite diskret väste att det gick bra och att jag kunde gå. Hon var arg, ja, och jag bad om ursäkt minst 40 gånger. Försökte göra en respektabel utgång ut butiken medans jag noga såg till att inte riva ned något mer. 
 
Gick därifrån med så dåligt samvete och jag hoppas det dröjer väldigt länge tills något händer igen. Vet inte om jag fortfarande kan räkna klumpig som en del av min charm efter det här. ;)
 
 
 
 

Kuligt kulturellt

Efter en riktig plugg- och jobbmåndag tyckte jag själva att jag förtjänade en härligt kulturell tisdag ;) Började med att gå en solig promenad längs vattnet till Skeppsholmen!
 
 
Kom slutligen fram till Moderna Museét, kikade runt på massa fint.
 
 
Rummet som gjorde starkast intryck på mig var dock rummet med fotografier som visade hur apartheid fungerade. Ernest Cole stod bakom dessa.
 
 
Jag lyssnade slutligtvis på en föreläsning om Paul Klee och Ivan Aguéli. Två konstnärer som levt, minst sagt, spännande liv!
 
Fortsatte min lilla tisdag mot Medelhavsmuseét.
 
 
Lärde mig om forna Cypern och Egypten! Det allra tråkigaste med att gå själv på museum när man är så mörkrädd som jag, är att man inte riktigt klarar av att gå in i mörka delar och rum. Här på medelhavsmuseet fanns till exempel en gravkammare, som jag började gå ner mot för att snabbt som attan typ halvspringa upp igen för att det var kusligt tyst och mörkt! ;) Får ta med mig någon dit nästa gång tror jag!
 
Hoppas ni har en fin vecka :)
 
 

En önskedag

I söndags var det inget mindre än...
 
Alla Hjärtans Dag! :)
 
En dag man borde ta tillvara på och visa lite extra kärlek. 
 
Jag och Gustav tänkte inte slå på jättestort, men på eftermiddagen klev han minsann in med en liten fin ros.
 
 
Kände mig uppmärksammad och älskar såklart! :) Vi åkte vidare mot kungsträdgården för lite skridskor, jag är ju, som ni kanske minns, lite besatt och bara älskar att åka!!
 
 
Gustav tog en estetisk bild, jag försökte lära honom åka baklänges och vi kikade på diverse duktiga åkare!
 
Därefter åkte vi hemåt och lagade en god wok med zuccini, salladskål, morötter, cashewnötter osv :)
 
Hade en fin dag och jag hoppas att alla också hade det vackert och har fått en bra start på veckan! 

Tävlings-mode på!

Ända sedan Adina fick nys om Axels nya råsaftcentrifug har vi planerat en liten juicefest! När det blev lördag kväll och nästan mello-dags kånkade vi hem tunga kassar med alla grönsaker och frukter vi kunde tänka oss!
 
Planen vara att göra en liten tävling, alla fick göra varsin juice och sedan skulle vi provsmaka och poängsätta! ;)
 
 
Adinas smakade en massa selleri..
 
 
Min en massa kiwi och blodapelsin..
 
 
Christoffers väldigt mycket avocado ;)
 
Tyvärr var alla lite för tävlingsinriktade och tyckte sin egen var bäst (fast min var absolut godast *host*host!) så ett slutgiltigt resultat kom vi inte fram till men proppmätta på juice blec vi allt!
 
Mello sen då!! Blev lite såld på Wiktorias Save Me och hoppade runt i soffan när hon gick vidare ;) Hoppas ni har haft en superhelg :)
 
 

Vårdag på låtsas

Vaknade upp till en härligt solig lördag! :)
 
Begav mig såklart ut på en långpromenix vid vattnet och lyckades få härligt sällskap med mig på vägen!

 
Gustav matade oss med Snickers och vi höll humöret uppe ;)
 
 
Vi avslutade promenaden med att åka lite båt
 
 
och kika in ett bibliotek som jag inte har sett innan ^^ livet med en boknörd!
 
 
 

I korthet men desto mer laddat med känslor

Alla Hjärtans Dag - andan ligger i luften och tiden står stilla i ett dimmigt, snöigt Stockholm. Jag är tacksam över alla människor i mitt liv som får mitt hjärta att växa sig större för varje dag. Ni som stöttar mig, kramar extra hårt, får mig att skratta och må så väldans bra. Och den vackraste av dem alla har jag äran att få vakna upp bredvid varje dag. Jag älskar er allihopa, för det är ni som är kärlek för mig.
 
 
 
 

Att skriva, del 2

Här kommer ännu en skrivövning jag gjorde häromdagen, denna gick ut på att slå upp en sida i en bok och sedan ta första orden på de tio första raderna. Sen skulle man använda dessa ord som starten på varje mening och skapa en text. Har inte kommit på någon rubrik till min än, men såhär blev den. Tänker mig att man ska läsa varje mening både en eller två eller tre gånger och verkligen förstå vad som försöker fås fram. Vi har så lätt att bara ögna igenom saker idag och mitt  mål var att skapa något som inte gick att bara ögna igenom, för då förstår man ingenting ;)
 
 

Det finns ingen som existerar utan att känna igen sig i någon annan, i hur en annan människa finns och känner.

 

Men ändå breder ensamheten ut sig över städer som har så väldans bråttom, människor springer bort från samspel och in i personliga bubblor som lätt blir till avskildhet.

 

Det bästa med avskildheten är att bara få finnas för sin egen skull och undgå krav och sociala måsten, ändå vet jag att jag inte orkar mycket om ingen tar min hand ibland.

 

Och det är beroendet vi har av varandra som kan vicka över i något dåligt, men också något helt fantastiskt, om vi andas och slutar leta fel.

 

Som många djur, är vi också bäst i grupp, vi behöver varandra för att veta att vi lever.

 

Fyra måsten, näring, närhet, vatten och någonting vi drivs av, någonting vi finner livet värt att leva för.

 

Rädslan för att tappa bort en del, kan förstöra livets tur, att vi inte vågar släppa taget för att flyga åt ett annat håll som ger oss mer glädje i tiden som är nu.

 

Ledsen har man all rätt att vara, att bli, att ibland drunkna i.

 

Övertygandets kraft har vi ändå inuti, och vetskapen om att drivet, om vi låter det leva, leder oss dit vi borde vara.

 

Ängslan får vi bara lära oss hantera.

En smaragd i höstacken

Vad har hänt i veckan tro?! 
 
Typ ingenting är mitt snabba svar, för det har varit en lite halvseg vecka med få saker inbokade. Men jag har pluggat och pluggat och pluggat, såklart. Vi håller på med ett projektarbete just nu och jag börjar se ljuset ;)
 
Fick lite spring i benen och rusade runt i halva stan efter semlor till min kära mor :)
 
 
 
Kallades världens bästa dotter efter detta och hängde med hem till Tovis för att busa lite!
 
Jag har tokgosat med mysigaste killen såklart! :) Vi har börjat kika på en ny serie, Silicon Valley som är ganska bra ändå! Kolla läget vettja :)
 
 
Sen har jag jobbat lite i bokhandeln, sorterat, säljt och så vidare. Vi hade mycket att göra och jag landade i Christoffer soffa efter mitt pass på torsdagen. Fick se hans nya lägenhet och den är verkligen jättefin!
 
I fredags hade vi laboration, fick testa enzym i frukt osv, skickar gärna lab-rapporten till er som vill veta mer ;) Hann hem för en snabblunch innan jag klurade ut vägen till en arbetsintrevju, ett litet extraknäck som vi får se hur det gick med nästa vecka! 
 
Spenderade kvällen med en promenad i stan med Andreas och Christoffer, pizza och film. Hoppas ni har haft en jättefin vecka! <3
 
OBS! Gustav fick välja inläggets rubrik, vill ni fråga varför han valde just denna, tror jag inte han själv kan svara ;)

Att skriva, del 1

Har börjat göra lite skrivövningar igen och jag har nästan glömt bort hur roligt det är.
 
Att skriva, skriva om, sitta och fundera, trolla lite med ord för att få fram exakt den känsla jag önskar. 
 
Det senaste jag gjorde var att jag öppnade en bok på måfå, blundade och pekade på sidan, helt slumpmässigt på ett ord. Detta ordet skulle jag då skriva en text med eller om på exakt 101 ord. Min blev en liten dikt, skulle jag säga och ordet jag fick fram var måste.
 
 
Tänk efter

 

Jag måste existera för att vara, måste leva för att bli lycklig, så man ska må.

 

Jag måste vara bäst på någonting, som ger mig cred, först då.

 

Jag måste resa, se allt, något ingen sett, helst ingen i min bekantskapskrets.

 

Jag måste leoch skratta, leva livet allra bäst, om jag sitter hemma och andas, sen som gammal, vem tror du ångrar sig mest?

 

Jag måste veta, alltid ha en plan och en idé, när alla måsten inte har en ordning hur ska jag någonsin hinna se?

 

Nej, jag måste ligga här en stund, lugna mig, lägga en välmående grund.

Drickfärdig

 
Hämtade ut min egenmålade kopp häromdagen, väldigt nöjd och vågar knappt dricka ur den! :) Kommer absolut måla keramik igen, så himla mysigt!
 

Urspårande väntan

Tänkte ni skulle få följa med på hur en dag när vi ska till Tova kan se ut när hon får vänta i några timmar...
 
Får sms av mamma om hur läget hemma ser ut.. såhär ser en uppspeedad Tova ut mitt i väntans tid.
 
 
Jag skickar tillbaka att jag är påväg såklart!
 
 
Får sms med citat från Tova:
 
"Jag orkar inte mer."
 
Förståeligt, hon har typ väntat sedan klockan 9 på morgonen och jag kan förstå att det är jobbigt ;)
Men sedan kommer:
 
"Jag kan inte leva såhär."
 
Ojojoj, nu börjar det bli väldigt dramatiskt här, men som tur är går det tillbaka till en vettig nivå:
 
"Jag blir galen."
 
"Jag behöver en Olivia-kram."
 
Vi har allt fått en liten dramaqueen i familjen minsann. ;) 

Ögonblick

Hade dille på att skriva miljöbeskrivningar för något år sedan, hittade en liten text i en av mina skrivböcker.
 
 
 
Stabila plankor, som en brygga, en storstadens fristad mitt i stressen. 
Med klockrena solglimtar vackra dagar, enbart storstadsmuller en annan. 
 
Vattnet ser fortfarande mörkt och kallt ut efter en vinter som kanske ännu inte helt slutat chocka oss med lätt, flygande, vita flingor när vi börjat hoppas. 
 
TIll vänster en bro, lika hastigt överkorsad av människor, alltid påväg, som fullproppad av bussar och bilar, vilkar fyller luften med de avgaser vi så vant andas in. 
 
Stora höghus, mestadels bestående av bara fönster,  vetter ut mot vattnet och Djurgården. 
 
 
 
 
Man kan inte låta bli att undra var jag stod någonstans nära jag knopade ihop detta!

Litterära måsten, del 2

Fortsätter att ta upp lite böcker som ligger på min "måste läsas"-lista :)
 
Och bergen svarade - Khaled Hosseini
 
 
Författaren bakom två av de starkaste böckerna jag har läst, Flyga drake och Tusen strålande solar, har även skrivit denna. Liksom hans andra böcker är detta en släkthistoria, denna handlar om två syskon, om kärlek, förräderi och förlåtelse. Har ni missat någon av hans tidigare böcker borde även dessa läggas till i er "måste-lista".
 
Konsten att skapa en tjej - Caitlin Moran
 
 
 Har läst en av hennes tidigare böcker, konsten att vara kvinna, och även denna bok är en självbiografisk roman som handlar om diverse identitetskriser man kan tänka sig gå igenom när man växer upp. Ser fram emot många igenkänningsfaktorer och samma ironiska humor som man bjöds på i Konsten att vara kvinna. 
 
Arvet efter dig - Jojo Moyes
 
 
En uppföljare på en av mina favoritböcker, Livet efter dig. Vill inte ge för mycket information om ni inte har läst den första delen men ser fram emot samma värme och kärlek som Jojo Moyes alltid brukar bjuda på. Det är hjärtligt, sorgligt, glädjande och fantatastiskt. Läs, läs!
 
Americanah - Chimamanda Ngozi Adichie
 
 
 En så otroligt viktig bok om rasism, klass  men även kärlek i nutidens Afrika och USA. Boken har cirkulerat i de flesta bokcirklar och höjts till skyarna av de flesta kritiker. Aktuell i dagsläget och , igen, så fantastiskt viktig. Står för tillfället som "nästa bok att läsa"  för min del och jag längtar efter att få kasta mig in i en gripande historia. 

I ett fullsatt kök

I fredags fyllde Adina år :D 
 
Vi firade till det med ett hejdundrande Taco-, Tequila-kalas!
 
 
Åt så otroligt mycket, skrattade gott med fina vänner och somnade nöjd efter en fin kväll. 
 
Att ha fina människor i sitt liv är bara bara guld!
 

Utsmyckande

I veckan kom ett efterlängtat litet paket...
 
 
Med ett par finfina örhängen, har craveat efter precis sådana här i typ ett halvår nu! Äntligen är de mina!
 
En annan fin liten sak jag fixat till är..
 
 
Början på en liten fotovägg, så synd att man inte skriver ut bilder på samma vis nuförtiden men några hittade jag minsann i min låda och min vägg pryds med vackra stunder!

Vi kryar på oss

Vi har haft lite sjukstuga här hemma senaste dagarna, båda lite hängiga med huvudvärk och halsont men idag (fredag) är det banne mig hyffsat bra igen! :)
 
 
Har under dagarna som gått, pluggat lite, tvättat och sett 3 filmer på en och samma dag, hundra år sedan, och slagit rekord i popcornätning, bästa som finns. Det allra bästa med att vara hemma med världens bästa sambo är ju lätt alla bonuskramar! 
 
Hoppas er vecka har sett lite mer spännande ut! ;)
 
 

Helgens små partaj

I helgen firade vi lite födelsedagar minsann, 
 
först ut att firas var Tova! Kan inte fatta att hon har blivit 5 år gammal?! Vi var där hela kvällen, lekte och skojjade tills vi blev ungefär såhär trötta! ;)
 
 
Mysigaste ungen det där ;) <3
 
Söndagen började jag med att haka på Christoffer till en lägenhetskik!
 
 
 
Håll alla tummar för att han hittar ett nytt litet hem snart :)
 
Vi fortsatte söndagen mot Gustavs mamma som, liksom Tova, hade fyllt år förra veckan. Jättemysig kväll och jag blev bjuden på en smarrig fruktsallad med vit choklad och valnötter!
 
Hoppas ni alla har en fin vecka!

Ärade mensblod

Fredag bestämde jag mig för att jag banne mig ska plugga ordentligt. Mailade med läraren för lite guidning när det kommer till egna studier och fick faktiskt saker gjorda :) så skönt! 
 
Åkte hemåt för att fixa iordning mig för en mysig utekväll! :) Först kom Erica hit och det var så kul att få se henne så snart igen, inget som hör till vanligheterna när hon annars pluggar i Piteå ;) Vi åkte in till stan och mötte Adina, satte oss för prat om allt och ingenting på en bar. Erica åkte hemåt eftersom hon skulle jobba tidigt dagen efter medan jag och Adina fortsatte mot Vampire Lounge. En bar som är känd för sitt "skräcktema", som Adina sa, det ser mest porrigt ut men de har världens godaste drinkar. 
 
 
 
Hittade fåtöljer som såg ut som mensdroppar och drack läskigt goda drinkar.. :) Ser så borta ut i bilden, inte för att drinkarna blev för många utan för att en blixtöverraskning i ett mörkt rum lockar fram det märkliga i oss alla ;)

Ajjemen

 
 
Kanske har ni hört talas om den, det går en ny HELT FANTASTISK film på bio just nu och alla ni måste, måste, MÅSTE se den. Ingen får missa för den är klockren och jag väljer att citera Axel, "Den borde användas i skolor."

Rakt uppåt

Ibland vaknar man upp och ser alldeles, alldeles underbart pigg ut ;)
 
 
Men sen kanske man får reda på något fint..
 
 
Och skuttar iväg till jobbet ;) Så nöjd och det är ju faktiskt ganska gött och se saker svart på vitt och allmänt awesome!!
 
 
 
Lite mer pepp på denna kurs!! ;)

oliviamariaeklund.blogg.se

"Det finns inget annat misslyckande än att sluta försöka"

RSS 2.0