Mästerfotograf för en dag

Lördag var det, jag satter mig på tunnelbanan lääänge för att komma fram till Hässelby där Christoffer skulle ha uppvisning med ett dansant gäng. Jag fick bli överste väskvaktare och fotograf. Vilket gick sisådär när solen låg en aning fel och jag inte kunde flytta på mig för alla grejer runt omkring mig. ;)
 
Enda bilden jag tog, stolt!
 
 
Lyssnade på lite rap och sång innan det var dags att åka mot stan och äta. Christoffer ville vara med i Coops tävling om mat i 10 år och för det skulle man ta en rolig bild, vilket vi försökte få till medan folk gick förbi och undrade vad sjutton vi höll på med ;)
 
 
Efter dessa strapatser var jag  helt slut och åkte hemåt för att nörda lite serier och snaska nötter! Hoppas ni har en fin helg allihopa :)

Box

Häromdagen fick Gustav sin födelsedagspresent, vi blev hänförda, förbryllade och roade under två timmars föreställning av Henrik Fexeus. 
 
Vi började vår lilla dejtnight med promenad och mat på Vapiano :) Promenrade lite mer, shoppade lite och hamnade tillslut på Maximteatern. Fantastiskt kul var det och eftersom jag själv inte sett något liknande live innan tyckte jag det var magiskt. Fantastiskt kul att han lyckades få med publiken så pass mycket och allt känns otroligt genuint och levande :) Se den om ni kan!
 
 

Ren kärlek

En tung dag väcktes jag av världens finaste kille. Som tvingade ut mig i köket och satte på peppmusik för att jag skulle bli på bättre humör. Jag kommer aldrig sluta förvånas över hur fantastisk den här killen är, hur han kan få mig glad i alla situationer och ge mig så mycket kärlek en människa bara kan önska sig. 
 
Du är helt underbar älskling, alla borde ha en som du i sitt liv <3
 
 
 

Att hamna

Häromdagen promenerade vi längs vattnet och stannade upp för att riktigt andas in den idylliska bilden framför oss. På den lilla kullerstensgatan, upp mot gamla stan, stod det ett gäng. En kille satt på huk, klappade älskvärt på två hundar som stod nöjda bredvid. Ovanför hängde vimplar och ljus i all möjliga färger, vi tänkte wow och satte av ditåt.
 
Där fanns nämligen en helt otrolig loppis. Gustav levde drömlivet som den lilla fotonörd han är, medan jag kikade runt. I varje rum och vrå fanns grejer staplade på varandra i balanserade högar, tidningsurklipp från längesen satt upphängda längs hyllkanter och man hade kunnat stanna i en evighet. Vi hade dock en tid och passa vilket förde oss därifrån. 
 
Jag lämnade Gustav, som fotograferade varenda vrå och fick sitta bredvis Loppan-Dan och kolla gamla diabilder, samtidigt som solen sken längs vattnet till höger om oss och ingav en känsla av harmoni. Fint vare!
 
 
 

Aldrig ensam

Fick hem något fint igår.
 
 
Vi lever nämnligen i ett samhälle där alla små defekter ses som något dåligt, när det egentligen är just dessa som gör oss unika och mänskliga. Psykiska besvär bland unga bara ökar men det är fortfarande något man inte ska prata om. Att vi aldrig pratar om det förstör så otroligt mycket samtidigt som det bidrar till att alltför många känner sig onödigt ensamma. 
 
Det Aldrigensam kämpar för är att sprida kunskap och försöka bryta den tystnad som samhällets normaliserande tvingar oss till. Man är inte ensam och det är dags att det uppmärksammas. Jag ser på detta armband som en tröst, speciellt dagar då kroppen skriker åt en att gömma sig under täcket, när ångesten griper tag och gråtklumpen växer sig allt större. Du är aldrig ensam.
 
 
 
Är du nyfiken på att läsa mer om deras arbete kan du läsa det här.
 
http://www.aldrigensam.com/
 
Vill du köpa ett eget armband och samtidigt stödja deras viktiga arbete, gör du det här:
 
http://aldrigensamshop.com/ 
 

Dagen idag

En otroligt lugn dag har det varit, började med att stå mitt allra första pass på bokhandeln i skolan. Inte ärskilt mycket folk men jag fick lära mig systemet, fika och snacka skit med Patrik som visade hur allt gick till :) Ska bli kul det här! Ser nu fram emot en riktigt mysig och kulturell helg :) Hoppas ni har det kalasfint. 
 
Har förresten börjat hitta någorlunda på skolan också, vilket känns skönt. Behöver jag inte komma sent till föreläsningen på grund av att ja gått vilse igen, vilket hände första dagen. ;)
 
 

En vanlig liten tisdag

Andra Seminariet för min del idag, kanske skulle mina kurskamrater kalla mig knäpp när jag säger att jag tycker det är väldigt roligt, trots den något stela miljön. Vi disskuterade bland annat polygami, homosexualitet och könsnormer, vilket i all fall engagerade mig :) Tvingade till och med in Andreas på en fortsatt diskussion i samma ämnen under vår middag. Var så längesen jag träffade honom så det var kul att kunna snacka i ett par timmar. 
 
Plugget drar igång efter helgen igen och jag samlade ny energi med att fixa iordning med lägenheten vi ska flytta till redan i oktober, den ligger i Gullmarsplan och det ska bli så himla roligt. En annan rolig grej är att jag, nu på torsdag ska jobba ett par timmar i skolans andrahandsbokhandel, ska göra det någon dag i veckan när jag hinner och det känns väldigt kul att få lära känna lite fler folk i skolan. 
 
 
( Social kille ) ;)
 
Spenderar slutet av kvällen med Axel och Gustav och filmmys. Ha det så gott nu alla fina!

Allt på en gång

Panik - över allt som kunde gått fel
Sorg - över bara tanken att kanske mista 
Tacksamhet - över att allt gick så bra som det gjorde
Kärlek - över allt jag har, allt som finns och alla jag älskar
 
<3
 
 
 
 

Nytt och icke missbart

Höromdagen var jag på bio, såg den senaste Maxze Runner-filmen. Superläskig vissa stunder med "hoppa-och-skrika-högt2 ögonblick men väldigt bra måste jag säga! :)
 
 
 
För att fortsätta min lilla tips-måndag har jag ett album ni alla måste lyssna på :) Björnstammens nya, MUMS för öronen och själen!
 
 
 
 

Miss Peregrines besynnerliga barn

Har på senare tiden läst många bra böcker, och jag tänker uppmärksamma två av dem idag! Två stycken i samma serie som heter "Miss Peregrines hem för besynnerliga barn"
 
 
och "Spökstaden".
 
 
Ransom Riggs, som har skrivit de båda böckerna har använt sig av gamla, mycket märkliga fotografier för att förstärka historien i boken samt föra den framåt. En annorlunda idé som jag fastnade för. Den handlar om ett gäng besynnerliga barn, med sina egna specifika besynnerligheter. Jakob, bokens huvudperson  har länge fått höra berättelser av sin farfar om dessa barn men har under senare år kastat bort dom som sagor och fantasier, tills han en får se allt det magnifika med sina egna ögon.
 
Boken är lite läskig och i vissa fall en aning obehaglig och jag tror vissa bibliotek sätter in dem i facket för ungdomsskräck, vilket jag ändå tycker är lite grovt. Jag själv räknar med dessa böcker i fantasy-genren, tycker man om sådana typer av böcker, med mycket fantasi och övernaturlighet, då får man absolut inte missa denna serie (det kommer snart också en tredje del). 
 
4/5 får den av mig och det är en av de mest speciella böcker jag någonsin läst!
 

En vegetarians paradis

Äntligen blev det onsdag, jag hade gått och väntat i säkert en månad på att ge Gustav hans födelsedagspresent och blev så glad när det blev dags. :) Vad det var får ni se om någon vecka ;) 
 
Men vi firade kvällen med god mat på Hermans, massa vegetariska alternativ, alltså ett litet himmelrike för Gustav och Axel. Jättemysig kväll med en totalförvirrad servitör ;) Trötta landade vi framför en bra dokumentär och åt glass innan vi somnade. Vill ni veta mer om Paul Simons och skivan Graceland, se Under African Sky!
 
Hoppas ni har det fint, snart är det helg :)
 
 
 
 

Ett sista tack, från en sista kväll

Vi har kämpat med härliga, ibland riktigt ohärliga, gäster, vikt mattor i evighet, tävlat, kramats, i stort sett levt med varande varje dag hela sommaren. Fina är ni, hade inte kunnat önska mig bättre människor att arbetea med, NI ÄR BARA BÄST! 
 
Och här har vi hela glada gänget i Las Vegas anda.
 
 

It's Vegas Baby

Försöker fortfarande få lite kläm på det här med att skriva flera inlägg och sedan sprida ut dom genom tidsinställd publicering. Med det sagt blev det lite fel med inlägget om kostymkluringen, stjärngalan VAR alltså nu i måndags;)
 
Körde på en enkel men ack så fin stil med svart klänning och en röd fjäderboa, kände mig som en riktig diva! Vi började med att samlas hos Adina, många av oss som jobbat ihop hela denna sommar. Gjorde iordning oss, drack vin och snackade skit, fint var det. Snart blev det dags att vandra mot bussen, Såhär fina och taggade var vi för en spektakulär fest på Berns..
 
 
Helt fantastisk kväll i en förträfflig Las Vegas anda väntade och det var kul att umgås med alla fina människor. Prisutdelning och uppträdanden förgyllde kvällen och, liksom förra året var det en hemlig gäst, ingen mindre än OSKAR LINNROS. Halvdog lite, knuffade mig framåt och skrek med i varje låt, precis som de ska vara alltså!
 
 
Snygga Emma och Joseph, hoppas på att få ännu fler bilder snart, så ni får en ännu finare inblick. :) Hoppas ni har det fint!

Firad Födelse

Dagen till ära är det *trumvirvel* Gustavs födelsedag. Finaste killen med magiska kramar som alltid lyckas göra mig glad på ett eller annat vis! Fin är han och jag sitter i skolan och längtar till kvällen då vi ska ut och äta något gott och bara njuta av att ha det väldans fint!
 
 
 

Om ingenting

När man har haft en lite för rolig vecka kan det tyvärrr leda till att man får sätta sig och plugga på en söndag, jag ägnade alltså min fina söndag åt att läsa om människan och naturen. Men eftersom jag faktiskt finner de flesta kapitel och ämnen i den här kursen intressanta går det faktiskt väldigt smidigt. 
 
Något som jag och Malin disskuterade, att det ska ta så pass lång tid som till högskolan innan skolan börjar bli intressant på riktigt ;) Det är synnerligen märkligt. 
 
Men med dåligt väder och en lite halvtaskig energi, då kan man lika gärna dra på sig det skönaste man äger, pyjamas, burra in sig i en filt med en kopp te och bara läsa. :)
 
Är fortfarande lite rädd för att det akademiska läsandet ska få mig mindre sugen på att läsa skönlitterärt, men än sålänge har jag inte känt av det alls och jag är en lika stor läslus som vanligt.
 
Hoppas ni alla har det fint och tar hand om varandra, det blir allt viktigare nu när kylan smyger sig in och man lätt fastnar inomhus. 
 
 
 
 

Lätt och lekfullt

Lördagen kom och jag virrade mig in till Centralen en timme innan Malins tåg skulle rulla in, varför kan man fråga sig? Därför att jag inte riktigt hade vaknat ordentligt och tydligen inte kan kolla på klockan, mitt huvud ville så gärna att den skulle gå en timme före nämnligen ;) Med en korsordstidning och ett nyfiket barn som torterade sin mamma med tusen frågor om tåg, bredvid, gick tiden ändå ganska fort. 
 
Vi hoppade på pendeltåget och hamnade strax i kramkalas med världens goaste Tova! 
 
 
Hon är fin hon!
 
Vi lekte i lekparken, gungade högre och högre, plockade kastanjer, hoppade på stenar, gjorde pärlplattor, kollade på Barbie och lekte kurragömma såklart :) Hade en fin dag helt enkelt och avslutade den med att pussa på min kärlek och somna efter cirkus två sekunder av en film. ;)
 

Kostymkluring

Nu på måndag är det dags för Gröna Lunds avslutningfest och temat för iår är Las Vegas. Kikade lite på insperation till outfiten och hittade mest sånt här..
 
 
Eftersom jag varken vill frysa ihjäl eller gå runt och känna mig naken hela kvällen ratade jag denna idé. Fick med mig Fredrik, Adina och Siri på en liten shoppingrunda i fredags och jag lyckades hitta en lite mer lagom outfit! ;) Vad får ni se senare! 
 
Siri och Adina begav sig mot jobb, medan jag och Fredrik tog en promenad och fastnade i Söderbokhandeln, alltid kul att vara nördig tillsammans med någon likasinnad!

Tillbaka till verkligheten

Dags för en liten uppdatering, jag som verkligen tänkte komma igång ordentligt här ;) Men det är ju fakstisk lite klurigt när man i flera dagar mest har pluggat! Började onsdagen med att sätta igång ordenligt, eftersom jag varit på kryssing måndag, tisdag. Firade en heldag plugg med en mysig kväll, mina fina kollegor och vänner kom hem till mig och vi kikade ikapp oss på veckans Paradise Hotel. Men vad sjutton säger hon? Kollar hon på Sveriges mest ytliga och sexistiska program? Ja, precis så är det och jag försöker se det som en dokumentär om allt som gått fel med mänskligheten, då blir det genast lite underhållande ;) 
 
 
Ännu en pluggdag följde och jag begav mig en sväng till skolan för två intressanta möten. Är här med medlem i Kulturföreningen och ska hjälpa till i skolans bokhandel någon gång i veckan! :)

Till sjöss

Varje år i september brukar de som arbetar på Gröna Lund fira till det och åka på kryssning! I måndags var det dags för årets och det var verkligen fantastiskt kul :)
 
 
Vi firade till det med drinkar, dans och härligt sällskap hela natten, och somnade först framåt morgonen. 
 
 
Så tacksam för fantastiska kollegor och vänner <3
 
 
 

Barn på nytt..

eller aldrig riktigt vuxen.
 
 

Mognad och stolthet i ett par skor

Häromdagen, när jag var påväg in till stan för att möta upp Andreas, satt jag i mina tunna, blöta ballerinaskor och var lite arg på mig själv för att jag inte hade några bra skor för regnvädret, som ändå hänger över oss en stor del av året. Fick nog och gick och köpte mig ett par snygga gummistövlar. Hoppas nu stolt i alla vattenpölar och känner mig vuxen.
 
 
 
 

Bortskämd med underhållning

Helgen är redan förbi, helt sjukt, men ändå ganska kul för ikväll händer något väldigt kul :D Men tillbaka till helgen, vaknade upp för en heldag med Christoffer och började med att möta upp honom och åka mot gärdet. Där skulle hans mamma och moster springa tjejmilen och vi gick runt och kikade sålänge. 
 
Fastnade vid Plans tält där vi såklart ville ställa upp på bild med temat; Fuckbarnäktenskap!
 
 
Precis innan regnet började ösa ner hade dem sprungit klart och vi skyndade mot tunnelbanan! Hann precis torka innan vi mötte upp Lydia :)
 
 
Vi skulle nämnligen äta och sedan avsluta kvällen på Göta Lejon med musikalen; Det Påstrukna Förklädet.
 
 
Vi skrattade gott och hade det jättemysigt! Se den om ni får chansen :)
 
 

Celiaki

Som de flest av er, som känner mig, vet, har jag celiaki, glutenintolerans, glutenallergi, eller vad ni nu vill kalla er. I ungefär fyra år nu har jag kämpat med att lära mig nya matvanor, alltid fråga mig fram och läsa innehållsförteckningar som andra människor läser morgontidningen ;) 
 
Med tiden har jag kommit på att det, generellt, finns två olika sorters människor och med detta, reaktioner på just denna sjukdom. För det är precis vad det är, en autoimmun sjukdom. Den ena "typen" reagerar med att allra först fråga om precis allting, när man exempelvis är ditbjuden på middag. Frågor om allt ifrån "kan du äta potatis", till högläsning av ingredienser. Efter ett tag har denna människa nästan mer koll än du på vad du kan äta, vilket bidrar till en enorm lättnad för en, att slippa just detta orosmoment och känna sig krånglig är guld värt!
 
Den andra "typen" är den som i början allt som oftast glömmer bort att tänka på allergin, även om man kanske till och med påmint om den ett antal gånger, vilket ofta slutar med att man sitter och knaprar på ett äpple när andra mumsar på bullar och kakor eller pillar lite i en sallad när alla andra avnjuter en vällagad gourmemåltid. Människor som tyvärr ofta även kan vara en sådan människa som frågar om det "verkligen inte går att äta litegrann" för "en har minsann bara en deciliter mjöl i , är det verkligen så farligt". Alla som själva lider av celiaki, vet hur frustrerande detta kan vara.
 
För att inte låta alltför negativ har ändå de allra, allra flesta människor fått en nyttig och riktig syn på sjudomen och hur maten bör hanteras efter att man förklarat den ordentligt, för det är ju tyvärr så att många inte har koll. Det jag vill säga till alla er som har människor med celiaki i er närhet; 
 
~ Fråga alltid en gång för mycket, än en gång för lite.
~ Försök också att själv läsa på lite, inför exempelvis en middag. Det är verkligen jätteuppskattat. 
~ Se till och lugna personen i fråga om det märks att denna känner sig ivägen eller bara rent av superjobbig.
~ Förstå att Celiaki är en riktig sjukdom, som kan leda till cancer och benskörhet vid felaktig kosthållning.
(~ Gå in och anmäl den hemska sidan på Facebook, Vi som inte tror på Glutenintoleranta.) Bara opålästa människor som inte har någon aning om vad de snackar om och dessutom idiotförklarar en diagnos som troligtvis räddade mitt liv.
 
Här har ni symbolen för glutenfritt som ni ska leta efter i affärer och liknande :)
 
 
 
 
 
 

Jag heter inte Miriam

Då var det dags för lite boktips igen :) Den här gången har jag läst boken "Jag heter inte Miriam", skriven av Majgull Axelsson. 
 
Boken handlar om Miriam, en kvinna som under sina senare år hittat sin fristad i den lilla småländska staden Nässjö. Hon har sedan hon var mycket ung undvikit att tänka på sitt förflutna, men i bokens nutid kommer det mesta ikapp henne. 
 
Fantastiska både känsloskiftande, beskrivande och vackert språk som gör att man blir helt inne i boken och huvudpersonen, Miriam. En av de allra bästa böcker jag läst och jag tror att alla behöver läsa boken, just för att få en djupare förståelse för hur människor ur andra religioner och kulturer har haft det genom historien och fortfarande, i nutid, behandlas. 
 
 
Helt klart 5/5! Läs den allihopa!

Mixad lärdom

Sista dagen på första skolveckan är gjord. Hade inte särskilt mycket skolrelaterat dagen till ära, utan tog den långa bussresan för endast ett lunchmöte. Men det var kul att träffa folk ur andra inriktningar, som alltså kommer gå i min klass till nästa år, när vi börjar läsa journalistik. Hann precis handla inför middag och landa lite innan jag åkte in till stan för en bokfika på Lava Bibliotek och Verkstad. De brukar ha en mängd mysiga små tillställningar och det var lika mysigt den här gången. :)
 
 
 
 

Mot nya rutiner

Hur galet är det inte att vädret slår om på pricken den första september, har funderat i flera dagar om det bara är jag som verkligen tycker att det är lite läskigt magiskt. Skolan har i alla fall börjat och jag begav mig mot dit för min första riktiga föreläsning i måndags. Första året har vi fokus på vår inriktning, min är "människa och miljö", därmed är första kursen "Biologins filosofi". Den två timmar långa föreläsningen gick jättefort och var verkligen riktigt tankeväckande och intressant. Den handlade om miljöetik, är ni mer intresserade än så är det bara att fråga. Jag gick helt in i ämnet. 
 
Firade måndagskvällen med stand-up, ingen mindre än Magnus Betnér var där och jag hade fint sällskap av Emma och Adina! Han är helt fantastisk! 
 
 
Fick äntligen en dag med Andreas, vi har gått om varandra ganska bra på senaste tiden och en uppdatering var verkligen välbehövlig. Denna fina torsdag begav jag mig mot ett mysigt litet fik där jag fastnade i flera timmar för en massa plugg. Veckans uppgift är i alla fall klar, läste 70 sidor och skrev en reflektion. Min text handlade om vetenskapens frammarsch och ifrågasättandets betydelse. Kom hem, renskrev och åkte in för att möta Christoffer. God mat och en väldigt bra film, många fina skratt lovas om ni kikar på "Spy". Vi såg också till att matcha varandra lite fint ;)
 
 
 

oliviamariaeklund.blogg.se

"Det finns inget annat misslyckande än att sluta försöka"

RSS 2.0