Tankar och funderingar

Jag funderar mycket på den här bloggen just nu. Vad jag vill få ut av den och vad det ger mig. 


Jag började skriva när jag flyttade hemifrån hösten 2013 och den blev en del av min resa. Nu känner jag istället att jag står lite stilla i livet. Absolut inte på ett dåligt sätt, jag vet fortfarande inte var jag kommer hamna men jag vet inte om den resan jag är på nu är lika intressant att skriva om eller för den skull läsa om. 

Som ni märker, mina tankar är inte färdigtänkta när jag skriver men jag funderar mycket just nu. Kanske har ni något tips på vad jag borde fokusera på? Skrivandet kommer alltid vara viktigt för mig men kanske är detta in rätt form för mig? Jag känner ofta att det jag skriver blir halvdant eller intetsägande och visst, det är bra att fortsätta skriva men jag kanske ska skriva i en annan form?

Kanske fokusera på 2 inlägg per vecka och verkligen göra någonting av det, jag vet inte. 

Men det kanske blir lite glesare mellan inläggen här och tankar och funderingar får ta mer plats hos mig för en tid! Dela gärna med er av era tankar!

Ta hand om varandra och var er egen bästa vän hörni ❤️

När veckan börjar

Har bestämt att det är idag veckan börjar på riktigt :) 


Hemtentan är inlämnad och jag har fina saker inplanerat. 

Ikväll ska vi ses ett helt gäng tjejer från klassen och äta middag ihop. Vi är ju två klasser som buntats ihop nu så det ska bli kul att lära känna folk lite mer :) 

Imorgon har jag planerat in ännu en middag, då med Erica! Ska också bli supermysigt. Förhoppningsvis är jag lite trevligare än jag var i tisdags när vi pluggade ihop. Då var jag stressad och lite borta ^^ 

Lördag är det jobb som gäller hela dagen och på söndag ska jag äntligen träffa Christoffer igen ;) han har varit borta på praktik i två veckor men o helgen kommer han hem igen, ska bli kul att höra om hur han har haft det!

Superbrunch

Min gamla klasskompis Patricia var och hälsade på i Stockholm. Vi firade till det med drinkar på lördagskvällen följt av en fantastisk brunch på söndagen! 


Vi gick till Mahalo, såå gott verkligen!!

Tips!! Tips!!

I klorna på hemtentan

Halva denna vecka kan sammanfattas med ett ord :


HEMTENTA

Jag andas, lever och äter (skoja) kurslitteratur. Har hunnit få panik två gånger och börjat om helt från början en gång. Men nu har jag bara en aspekt kvar SEN...

Är jag klar med den långa delen och kan fokusera på kortfrågorna. Never ending verkligen. 

Allt ska vara inne på onsdag och då blir livet lite mindre ångest:ig och stressig igen! Hejar på mig själv tills dess och hoppas ni har något roligt för er idag :) 

Det här kan man äta

En god soppa kommer här!
 
Det ska egentligen vara palsternacka i också, och det gör den ännu godare, men hade ingen hemma när jag lagade den denna gång. Älskar att äta soppa på hösten, allt börjar kännas kallt och grått och då kan man inte bara värma sig med te utan med soppa OCKSÅ! ;)
 
Till soppan behövs alltså:
 
En halv purjolök
Stjälken på en broccoli
En halv rotselleri, ca. 
Två stora morötter. 
En palsternacka (ej på bild)
 
1,5 liter vatten
2,5 grönsaksbuljong
 

 
Jag började med att skära upp allting i små fyrkanter. Hällde allt i en stor kastrull med olja och stekte ett tag. Sen fick vattnet skvapla i tillsammans med buljongen och jag lät allt stå och koka tills det var mjukt och gottigt ;)
 
Smaksatte lite med salt och peppar också. SMARRIGT!
 
Fick ett recept på stekpannebröd av mamma också för ett tag sen. Bestämde mig för att testa att göra dessa till soppan. Allt som behövdes var.
 
2dl Filmjölk
2 msk sirap
1 msk rapsolja
1/2 msk fiberhusk
1/2 msk bikarbonat
3 dl glutenfritt mjöl (funkar säkert med vanligt mjöl)
 
Blanda först ihop fil, sirap, olja och fiberhusk. Låt stå i 10 min. Blanda sen i bikarbonat och mjöl. Jag fick ta i lite extra. Sedan knådar man, delar upp degen i sex delar, kavlar ut och steker i torr stekpanna.
 
 
Mina såg ut såhär och gott var'e!
 
 
 
 

Sommarens läsning

I sommar har jag läst S Å  M Å N G A böcker. Det är ganska galet. Tänkte rabbla upp dem och berätta vilket betyg de fått av mig. Har ju koll på alla böcker jag läst via Goodreads och där kan man också betygsätta från ett till fem. 
Här kommer dem alltså, böckerna jag läst mellan juni och augusti i år. OBS att det är en blandning av kortare noveller, serierböcker och romaner. Mina favoriter är fetmarkerade, de som var fett bra understrykna och de jag tyckte var mjäää är kursiverade. 
 
  • Tripprapporter, Tone Schunnesson 3/5
  • Kunskapens frukt, Liv Strömquist 5/5
  • Hjärta av jazz, Sara Lövestam 4/5
  • Juan-les-pins, Sandra Beijer 1/5
  • I vilt tillstång, Roxane Gay 4/5
 
 
  • Feminismens ABC, Lisa Mattisson 4/5
  • Manifest för hopplösa, Åsa Asptjärn 3/5
  • Anklagelsen: Förbjudna berättelser från Nordkorea, Bandi  5/5
  • Naiv. Super, Erlend Loe 4/5
  • Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske, Emmy Abrahamson 2/5
 
  • Som eld, Sara Lövestam 3/5
  • Du, bara, Anna Ahlund 4/5
  • Himmelstrand, John Ajvide Lindqvist 4/5
  • En vinterlek, Elin Bengtsson 2/5
  • Till varje pris, Sara Kadefors 3/5
 
 
  • Farväl till dem på land, Marjaneh Bakhtiari 5/5
  • Du och jag mot världen, Zulmir Bečević 5/5
  • Man kan vinka till varandra från balkongerna, Elsa Billgren 2/5
  • Aldrig våld!, Astrid Lindgren 5/5
  • Mina drömmars stad, Per Anders Fogelström 5/5
 
  • Plötsligt knackar det på dörren, Etgar Keret 3/5
  • Hjärtats innersta röst, Jan-Philipp Sendker 2/5
  • En halv gul sol, Chimamandra Ngozi Adichie 3/5
  • De polyglotta älskarna, Lina Wolff 4/5
 
Japp, jag är sjuk i huvet ;)

Levengood ger mig ro

Jag är en ganska lättstressad människa ganska ofta. En dålig egenskap som jag verkligen jobbar på. Fick ett tips av en klasskompis på något som gör en lugn. 
 
Lyssna på Mark Levengoods ljudböcker som han själv läst in. Blir lugn, känner mig trygg och glad. Så enkelt bara att sätta i hörlurarna och få en dos lugn och positiv inställning innan skolan ett jobbet. :)
 
Lyssnade klart denna på fyra dagar och ska lätt forstätta med flera tänkte jag. Jag kör via Nextory eftersom man får testa gratis en månad ;) Men har för mig att man får det på de flesta, typ Storytell och andra.
 
 

Vi kämpar på

Skol-update! Förra veckan hade vi en del att göra. Vi förberedde en presentation, förberedde frågor till andras presentationer genom att läsa och läsa och läsa samt skrev ett referat. 
 
Denna vecka började med besök från "praktikplatser". TT- nyhetsbyrå, SR-Ekot, Aftonbladet, Expressen, Svenska Dagbladet och Tv4 var där och pratade om sitt företag, vad de sökte för praktikanter och all sådan info. Mycket spännande och liiite stressande. Måste fixa till CV, skriva personliga brev och välja ut arbetsprover en del framöver.
 
I onsdags hade vi också ett idéseminarium om C-uppsatsen och igår började jag skriva på en hemtenta. Puh!
 
Lite skolrelaterat från min Snapchat på siston: 
 
 

Ett styck firande

Snart är det helg igen, helt galet! Dagen till ära ska jag plugga massor på Hemtentan och ta en långpromenad. Har ni något roligt planerat idag? :)

MEN hur firade jag min kära sambo förra helgen då? Kanske ni undrar. (Eller så tänker ni bara: Jaha juste han fyllde år ja) ;) Jag började lördagsmorgonen med att sjunga såklart och han fick öppna present. Av mig fick han en Terapeutisk Massage. Alltså på ett spa, inte av mig ;) 

Senare kom hela familjen Stålstierna på besök för en stor knytis-fika. Kvällen inleddes sen med pizza och spelet Rackare innan vi gick ut för att ta några glas. 

Söndagen blev väldigt lugn, vi röstade i kyrkvalet, han fick sin massage på Axelsons Spa och vi lagade god mat.

Denna helg blir det mycket jobb MEN också frukost med det gamla Sh-gänget. Vi var ju ett gäng på fyra tjejer som hängde mycket i skolan innan. Nu har dock två av dessa hoppat av, så vi ska ses för frukost och prata ikapp om livet. 

Vad har ni planerat in?

PK-klubben

Go och glad onsdag på er :) Hoppas ni haft en fin vecka hittills! 
 
Jag tänkte gå tillbaka och berätta om förrra veckan. Förutom att hänga på teatern där jag jobbar hängde jag på lite andra teatrar minsann. I måndags berättade jag om Mormors svarta ögon som jag var och såg förra onsdagen men redan kvällen efter var det dags för roligheter igen. 
 
Jag gick på premiären av PK-klubben, en ny humorklubb av Clara Henry och Cissi Wallin på Södra Teatern. De hade besök av stand-up:arna Ahmed Berhan, Moa Svan, Shanthi Rydwall-Menon och Annika Lantz. Skrattade så så mycket och hade en fin kväll. 
 
Tips! De kör en gång till den 11 oktober, men då med komikerna Bianca & Tiffany Kronlöf, Gisela Zeime och Sofia Nordin. 
 
Funderar på om jag ska gå den gången också!
 
 
 

Sången är tillbaka

I flera år har jag pratat om att jag saknar att sjunga och att jag borde börja i en kör. Redan 2014 gjorde jag en audition för att vara i en musikalkör, kom in MEN tyckte att det var för dyrt. Sedan har tiden bara gått, jag har kikat upp någon kör ibland men aldrig tagit tag i det. 
 
Förrän NU!!
 
Varje måndag, hela hösten, kommer jag att sjunga i en kör som heter Joyvoice :) En salig blandning med människor som bara vill sjunga för att det är roligt. Känns superkul! :) 
 
Jag har kommit på att det är ofta jag går och tänker på något men drar mig för att ta tag i det. Ska bli bättre på att bara köra har jag bestämt. Mer power åt mig, massa power till er! Gör precis vad ni känner för hörni, sparka in prestationsångest och tveksamheter i ett hörn och bara kör :)
 
Söt bild på mig och Tovis  - varsegod!
 

Mormors svarta ögon

God morgon på er :) hoppas ni får en bra start på veckan! 


I onsdags hängde jag på Dramaten. Vi såg Mormors svarta ögon. Såhär skriver Dramaten på sin hemsida om den:

"En personlig, humoristisk och rörande betraktelse över tre generationers olika situationer. Om att leva under kriget, om att flytta till ett nytt land och om att prata ett annat språk än sina släktingar."

Tyckte mycket om den, den var gripande och väldigt givande! Den handlar alltså om tre generationer och hur det är att växa upp i ett annat land och glömma sitt språk.

Veckan som var

Intensiv vecka, med full fart, får ett lugnt slut. 


Ska verkligen inte klaga, har hänt så himla mycket roligt också! Men mycket :) 

Lite hur min vecka sett ut:

Måndag: Skola, plugg efteråt och sen kör. Wow va kul! Ska berätta mer  om det snart :)

Tisdag: Skola och sen jobb.

Onsdag: Plugg (skillnad mellan skola och plugg är alltså lektion/plugga självständigt), middag och teater med Adina och Christoffer.

Torsdag: Skola och sen stand up på södra teatern.

Fredag: Skola sen jobb.

Lördag: Fira Gustav. Vi hade hela hans familj på fika och sen gick vi ut och tog ett par glas. 

Idag (söndag): Val! Glöm inte att rösta i kyrkovalet ni som har möjlighet! Efter en lugn morgon ska jag och Gustav bege oss till vår röstlokal innan vi åker till stan för en mysig eftermiddag :) 

Ska berätta om teatern, stand upen och annat mer i veckan. Påminner mig själv om att kanske chilla lite med att planera in saker. Tur att nästa vecka är lite lugnare :) 



GUSTAV FYLLER ÄLDRE

Idag är ingen vanlig dag för idag är GUSTAVS FÖDELSEDAG! Min absoluta favoritperson blir 24 år. Wow! SKa fira sönder honom hela dagen och han ska bli så uppassad att det är GALET. :) 
 
SÅÅÅ.. Skicka massa grattishälsningar och kärlek till honom. Det är han värd minsann. 
 
2014
 
 
2015
 
vi på takterass-fest 2016
 
2017 - min lilla nörd ;) 
 

Storshopparen

När vissa är ute och reser shoppar de mycket. DET....
 
gör inte jag ;) 
 
Jag handlade lite småpreseneter till Tova och en temugg ;)
 
Såg att bilden blev...sådär nu. Men men. Muggen hittade jag på en liten affär på Skopelos när vi åkte dit på en av båtturerna. Blev kär i den direkt och fick betala 15 euro för den. 
 
 
Har någon av er förresten hängt med på att det är höst nu? Tänkte att jag var redo för det men jag ångrar mig ;) Solen!! KOM TILLBAKA!
 
 
 
 
 

"Dubbeljobbig"

För två år sedan skrev jag om vad man som glutenintolerant möts av i sin vardag. Här kan ni läsa om det: 
 
http://oliviamariaeklund.blogg.se/2015/september/celiaki.html
 
Tänkte fortsätta lite på samma tema. För lite mer än ett år sedan bestämde jag mig för att sluta äta kött. Av både miljö-, hälso-, och djur-skäl. Förutom att jag inte kan äta gluten äter jag allså heller inte kött. Många håller inte med mig om att det är bra men det är helt okej, ni behöver bara acceptera att jag har valt det. Debatten om att det är "bra eller dåligt" vill jag alltså inte ta här. :) 
 
Men jag tänkte ta upp lite attityder jag stött på under året som gått, med glimten i ögat!
 
1) PANIK - att bli hembjuden på middag och släppa "bomben" om glutenfritt och vegetariskt skapar ibland en smått panik i blicken hos "inbjudaren". Ofta hos folk som är ovana och inte riktigt vet vad de ska bjuda på, vilket är helt okej! Google is your friend :) Jag har inte heller koll på alla allergier eller dieter folk följer men då googlar jag runt och frågar mycket. 
 
2) SKEPTICISM -  De gånger jag kan se att personen ifråga undrar "vad sjutton jag äter". Jag vill passa på att lugna alla som tänker så. Jag skulle säga att jag äter mycket bättre nu än när jag åt kött. Jag tänker mycket på vad jag måste få i mig och generellt sätt tycker jag att maten är godare och äter mer. WIN - WIN för mig.
 
3) "INGA PROBLEM" - folk som bara "självklart, jag fixar". Jag älskar er! Eller ja, det beror på. Ibland möts man av ett "inga problem" och tänker att det är lugnt men sen ändå får äta salladsblad typ. Men de som faktiskt fixar på riktigt, jag kan nog tala för många när jag säger att det är så tacksamt. Jag bli alltid så glad när jag slipper känna mig "jobbig" och att jag är "till besvär". 
 
OBS! Inget ont mot någon, alla tänker bara olika och det är helt okej, Bara vi accepterar och tar hand om varandra :)
 
Risnudel-wok med tofu och massa gottigt ;)
 

När frysen fylldes på

Jag har skrivit om det förr MEEN Lysings Bageri har varit i Stockholm igen med alla sina glutenfria gottigheter ;) Denna gång tror jag att jag slog personligt rekord. Köpte så mycket gott!!
 
Ostfrallor, vallmofrallor, sirapslimpa, vaniljbullar, hallongrottot, kolaremmar och knäckebröd (dessa fick jag dock med gratis för att de precis gått ut)
 
 
Sedan förra veckan har jag hunnit smaka en del och OJ vad gott det är med bröd. Äter nästan aldrig det längre men därför blir det något extra när jag väl gör det. Ostfrallorna och vaniljbullarna är bara WOW. ;) 
 
Och jag har massor kvar att njuta av, så fint!

Kämpar för rättvisa

Jag var barnvakt häromdagen. Till min lillayster som precis börjat i förskoleklass. :) Jag älskar henne såklart, men ibland har hon konstiga saker för sig minsann! Varje gång jag sa till henne att göra något den kvällen svarade hon till exempel "Du är inte min chef". Haha va?
 
När vi gick hem från att ha ätit middag på en restaurang frågadde jag om hon vågade blunda och låta mig styra henne när vi gick. Det slutade med att hon gick knasigt och jag frågade, med skratt i rösten, vad hon höll på mig. 
 
JAG KÄMPAR FÖR RÄTTVISA!
 
Fick jag som svar ;) Tycker att det är en oerhört rimlig grej att "hålla på med" faktiskt!
 
Bild från i vintras när vi skulle åka skridskor.

I böckernas värld

Jag läser väldigt mycket, i perioder extremt mycket, men ofta mer än många andra i min omgivning, särskilt i min generation. När jag hör människor prata om "sådana som läser mycket" tar de ofta upp det som att de vill fly från verkligheten.
 
Jag har tänkte en del på det där. För jag känner mig oftast väldigt nöjd med livet och hur det ser ut just nu. Vilket är en av anledningarna till att jag inte känner för att dricka så mycket alkohol till exempel. Jag känner inte att jag behöver "slappna av", "tänka på annat" eller "fly bort från livet för en kväll". Det är en väldigt fin känsla ändå. 
 
Läsningen för mig är inte ett sätt att komma bort från verkligheten. Det är ett sätt för mig att få flera versioner av den. Jag älskar ord, hur de bygger upp meningar, stycken, berättelser och hur de kan fånga mig och få mig att känna så mycket. 
 
Böcker är ett av mina största intressen och jag är tacksam över alla människor i min närhet som har fört in mig i böckernas värld.
 
 
 
 

Ett skepp kommer lastat med pasta

Har haft en ångest:ig helg. Jobbat, pluggat och tagit en promenad med Florian men annars bara tagit hand om mig själv och varit hemma. Lyssna på kroppen när det behövs hörni! 
 
Innan jag började jobba i lördags (alltså igår) fick jag ett sällsynt ryck och bestämde mig för att laga en riktigt smaskig middag. Ni kommer inte tro det när ni ser resultatet sen men jag började med att utgå från detta recept. 
 
https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/s/spaghetti-med-sparris-och-parmesan/
 
Gick till affären och såg hur dyrt det var med sparris och pinjenötter så bytte helt enkelt ut det till rädisor och cashewnötter ;) Fortsatte på samma spår och bytte ut parmesan mot mozzarella också!
 
 
Började med att koka upp vatten och skära upp rädisor och mozzarella. 
 
 
När allt var klart blandade jag ihop det med kryddor (salt, peppar och chiliflingor) och sojagrädde. 
 
 
Toppade med cashewnötter!
 
 
Tips tips! Det var supersmarrigt och jag blev så himla mätt :)
 
Vad har ni ätit i helgen?
 

Nytt i bokhyllan

Jag är ofta väldigt kräsen när det kommer till vilka böcker jag köper. Läser ju en i veckan och det funkar inte för mig att köpa alla dess såklart. Samtidigt som jag inte känner att jag vill ha alla böcker heller. Men vissa böcker vill jag bara ha hemma i bokhyllan. Fredrik Backmans böcker är sådana till exempel. Senaste veckorna har jag beställt hem två nya till samlingen ;)
 
Ska erkänna att jag redan läst ut Vi mot er av Backman och jag tycker så himla mycket om sättet han skriver på. Jag vet att det råder delade meningar om det men mig tilltalar det verkligen. Sen tycker jag också att man märker hur han utvecklas i sitt språk bok för bok. Fint ju!
 
Soran Ismaels bok planerade jag att köpa redan när han pratade om att skriva den, och här är den nu, redo att läsas!
 
Har ni några böcker ni är pepp på?
 
 

Hur en fredag kan se ut

Hej alla fina som kommer in och läser här. Blir så glad av att se att ni kommer tillbaka hit nu, efter en sommarpaus från min sida. 

Nu börjar jag komma igång igen. Huvudet är inne i skolan och vi har premiär på jobbet nu på lördag. 
 
Just nu är jag på väg till skolan för att prata ihop mig med min grupp inför ett arbete och gå på ett seminarie. 
 
Vi ska diskutera Konsekvensneutraliteten. Googla! ;) 
 
Ikväll ska jag hänga med Gustav på The Hives spelning på Gröna Lund. Det ska bli väldigt mysigt och jag känner fredagspeppen i magen. 
 
 
Hur ser er fredag ut?
 
 

Gult är'nte fult

Första dagarna hemma var en aning förvirrade. Min hjärna var fortfarande på semester men fick sakta komma tillbaka till skol-läge igen ;)
 
Spenderade mina dagar i skolan, åt frukost med klasskompisar, lyssnade på föreläsningar och fick höra vad alla haft för sig i sommar. All annan tid ägnade jag åt min favoritperson såklart! Hade det blivit som jag hade velat skulle vi sitta och kramas en vecka i sträck, men så funkar det ju inte riktigt ;) 
 
Vi har hängt en del i alla fall. Lite på stan, mycket hemma med Game of Thrones. Tänkte visa lite grejor jag hittade i stan. 
 
En kjol från Cubus och ett par byxor från Beyond Retro. Byxorna blev så konstifa av ljuset och bakgrunden men de är svarta egentligen. 
 
Fastnade för kjolen direkt och vill ha den varje dag tror jag. SÅ häftig färg. 
 
 
Byxorna är lite svårare att ta en helthetsbild på så jag nöjer mig med att ta på mönstret. De är annars bara raka med resår i midjan. Har ett par liknande som jag använder nästan hela tiden så tyckte det behövdes någonting lika fint och skönt att byta med :)
 
 
 
 
 

Mamma Mia!

DAG 7
 
Sista dagen på resan. Det gick så himla fort, verkligen! Men det betyder ju också att vi hade det väldigt bra. Hela denna dag spenderade vi också på en båt. Vi åkte på en Mamma Mia-tur till olika ställen och Skopelos, en annan ö. 
 
Första stoppet var på den strand där de spelade in scenen till låten "Does your mother know" i filmen, Kastani Beach. 
 
 
Andra stoppet blev Skopelos Town, den stora staden på ön vi åkte runt. Lunchstopp, fotostopp, shoppingstopp - vi hann med allt. 
 
Aldrig tagit en bild som ser så... religiös ut tror jag! 
 
Fanns en massa katter överallt, så söta!
 
 
Sista stoppet var "The small church of Agios Ioannis". Kapellet med den superlånga trappan där de också spelade in scener till Mamma Mia-filmen. Svettig vandring men helt klart värt det. 
 
 
Det blev en spännande landgång på denna del av turen. Vågorna var så höga att båten knappt kunde lägga till vid stranden nedanför vilket slutade med att alla fick halvspringa av båten. Längs trippen spelades låtar från filmen och ett helt gäng stod och dansade uppe på båten. Blev helt glad i hjärtat. 
 
Vi avslutade sista dagen vid hamnen och på gågatan i Skiathos. Gick lite i affärer, åt god mat och drack drinkar. En väldigt fin vecka, verkligen! Tipsar alla om att åka hit med en god vän <3

Megalyx och solnedgång

DAG 6
 
Denna dag blev också en heldag på stranden. Vi tog en buss till Koukounaries Beach. En jättefin strand en bit från staden och hotellet. Där lånade vi solstolar hela dagen. Jag badade SÅ SÅ mycket denna dag och jag älskade det!
 
Kändes som världens lyx när vi beställde lunch och drinkar från solstolen och bara kunde ligga kvar där hela tiden. 
 
 
När kvällen började komma gick vi till en strand som hette Agia Eleni Beach. Vi fick veta att denna var känd som "The sunset beach" och jag ville så gärna dit. Väl där inväntade vi solnedgången och det var superfint, såklart!
 
 
 

Med flygplan väldigt nära

DAG 5
 
Flygplatsen på Skiathos ligger väldigt nära staden och flygplan flyger ofta förbi väldigt nära, känns det som. En dag bestämde vi oss för att gå till en speciell strand, en som låg precis bakom/framför landningsbanan och det var så häftigt att se flygplan starta på så nära håll. Hann dock inte få något flyg på bild, men här kommer en från båtturen dagen innan. 
 
 
Här nedanför har ni namnet på stranden! Blev ett riktigt "vykorts"-kort det där ;)
 
 
Det var en ganska lång promenad, eller det kändes långt för att det var supervarmt, men det var helt klart värt det. Så mysigt att gå förbi tomat- och auberginodlingar som fanns längs vägen. 
 
Här låg vi sen hela dagen. Käns vinddragen från flygplanen, fick en halv hjärtattack varje gång de flög förbi precis ovanför våra huvuden. Badade mycket, åt lunch och njöt av solen. Promenaden hem blev lite lättare eftersom det hade hunnit bli lite kallare. Vi gick hem till hotellet för att strax därefter gå ner till hamnen för att äta middag. 

Med båt

DAG 4
 
Upp med tuppen! Alltså på riktigt. 50 meter från hotellet fanns det en lite inhägnad med åsnor, höns och TUPPAR. De höll sig inte till klockan sju dock ;)
 
Denna dag skulle vi åka båt runt hela ön och jag var superpepp! Älskar havet, älskar att åka båt! Vi lyckades komma tidigt och få bra platser längst upp i solen. Första stoppet på trippen var en jättefin strand, Lalaria. En strand som det bara går att nå via båt. 
 
 
 
 
 
Nästa stopp var Kastro, Skiathos forna huvudstad. Vi traskade uppför ett berg och OJ vad vacker det var!
 
 
 
 
Sista stoppet blev på en liten strand på Greklands fastland. Där åt vi lunch och badade. MEN vet ni, vi såg delfiner på vägen dit. Så fantastiskt!
 
 
 
Efter denna härliga båttur gick vi till hotellet, tog e löparrunda upp på ett berg. Inte helt genomtänkt eftersom det nästan bara var uppförsbacke och vi hamnade på tomma gator som kantades av hus med tunga portar och lås. Ofta mötte vi lösa hundar men det gick bra eftersom alla var väldigt lugna och vana vid människor. De märkte knappt när vi sprang eller gick förbi. Bra övning för mig som är hundrädd!
 

Vid poolen, i hamnen - med Sangria i handen

DAG 3
 
Denna dagen var det också ganska molnigt och väldigt blåsigt. Läste ut hela två böcker på denna resa och fick fräknar på läppen. Tycker detta är tydliga tecken på en fantastisk semester ;) Vi gömde oss i lä vid poolen större delen av dagen för att senare bege oss ner mot staden och hamnen på kvällen. 
 
 
Med denna utsikt satt vi i flera timmar och sippade på Sangria, så fint!
 
 
Rolig grej! Vi såg såå många skyltar med "no parking" och stoppskyltar (som bilden nedan) som absolut INGEN lyssnade på ;) Vissa "no parking"-skyltar hade folk liksom parkerat framför. De körde superfort och längs den stora väg i var tvugna att gå på en stund för att komma till hotellet fanns det ingen trottoar. Typ det jag saknar minst ;)
 
 
Vid hamnen stod det en kvinna och sålde majskolvar från sin egen gård. Blev hennes största kund (okej, köpte två gången) Men alltså, MAJS ÄR BÄST!
 
 

Omringad av vatten

Dag 2

Eftermiddagen spenderade vi vid poolen innan vi gjorde oss iordning för middag och drinkar. Det har förresten gått väldigt bra med mat för min del. Trodde det skulle vara klurigare i och med att jag inte äter kött längre, men var de flesta gånger inget problem. :)

Här började fräknarna komma fram och håret lade sig perfekt med svett och klor ;)

Andra dagen på den lilla ön Skiathos i Grekland var vi minsann lite piggare. Vi vaknade dock ganska tidigt av att det i princip blåste storm utanför. Jag sprang ut på balkongen och hämtade in badkläder innan jag somnade om ett tag till. Det skulle vara molnigt under förmiddagen och vi såg det som ett ypperligt tillfälle att utforska staden. Jag tog med mig kameran och vi käkade glass i skuggan för att det blev såå varmt tillslut. ;)

oliviamariaeklund.blogg.se

"Det finns inget annat misslyckande än att sluta försöka"

RSS 2.0