Lagom, sådär svenskt som det bara kan bli

Det där ordet är allt lite klurigt, lagom. För det är svårt att hitta dit, finna ett lagom tempo när man mår sisådär men samtidigt inte vill trycka på pauknappen. Ganska bra tycker jag ändå att jag har lyckats denna vecka, även om orken har tagit slut betydligt tidigare än jag ofta räknat med. Flera fina stunder har kommit och gått, nu är det endast 2 dagar kvar innan tåget rullar mot storstaden igen. Här har ni två små glimtar av vad som hänt hos mig sen senast, kameran har dock inte smugit sig fram särskilt ofta tyärr ;)

Veckans inspiration hittades aningens gömd vid kassan i en go affär, tycker vi alla borde få ta del av denna lilla självsinsikt lite då och då och känns oss awesome. Jo, men jag har nog allt lyckats bli lite smittad av min kära väns katthumor med och vem vet, kanske jag nu lyckas dra med mig ännu fler? ;)Hoppas ni alla har en kanonvecka och att ni får en härlig start på helgen imorgon :)

Att vandra i en stad där varje hörn känns hemma

Min fina hemstad. (Eller hemby vilket många anser att jag borde kalla den.) I och med att jag ändå tycker att ordet by låter betydligt mysigare tänker jag nog, tro det eller ej, hålla fast vid det ändå. För det är väldigt mysigt här, allting är välkänt, minst var tredje person du möter känner du igen, det är fint, det är hemma. Trots blåsten och regnet som härjat för fullt dagen till ända hann jag bege mig ut och upptäcka, eller snarare, känna igen några av de vrår denna lilla byn har att erbjuda. Stormen var ju ännu långt borta, vilket gjorde irritationen över att jag lyckades ta sönder paraplyet mycket större. Känner att statistiken nu börjar tala emot mig, jag borde inte äga några paraply, så många som jag glömt på bussar, hemma hos random folk och slutligtvis tagit sönder. ;) Trippen till stan får väl i alla fall bjuda på ett paraplyköp trots allt, för nu var det ju faktiskt inte ens mitt, haha!
 
Vaknade upp, lite sådär lagom febrig och mysig, vilket fick mig att inse det lugn som borde sprida sig över denna dag. Men som tur är kan dagar vara väldigt lugna och väldigt fina samtidigt. Största delen av dagen ägnade jag i soffan hos finaste Linn, en catch up på vad som hänt de senaste månaderna var nödvändig och för två trötta tjejer var det alldeles lagom. Kvällen avslutades hos underbara Carro och jag ser fram emot vad resten av veckan har att erbjuda. Det är så fantastiskt att känna hur dagen ger en så mycket även om energin inte är på topp, det gäller att hitta det fina med det lilla.
 
Hittade också några gamla, härliga bilder med mina goa tjejor, världens bästa är ni och fy, vad jag älskar er! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söderut med ökande vuxenpoäng i bagaget

Imorgon sätter vi oss på tåget jag och min läskigt långa bror, finns inte längre ett par klackskor som räcker till för att ge mig ett övertag där inte. Ska bli mysigt och träffa alla saknade människor, det gäller bara att försöka hinna träffa så många som möjligt innan tåget rullar tillbaka till huvudstaden.

Veckan har varit fin, väldigt lugn och välbehövlig. Hoppas bara att jag snart hittar min gamla vanliga energi igen, längtar som få. Har under dagarna som gått fixat och donat med jobbsökande och håller tummarna för att jag snart får ett napp. Mitt rum har fått en liten makeover och alla mina prylar har funnit sin alldeles egna plats. Det sura är att jag nu åkt på förkylning IGEN, men med massa tedrickande och vila hoppas jag att det bara är något tillfälligt! :)När man ordnar om lite här hemma hittar man samtidigt små skrymslen och vrån med alla möjliga ting, något jag tycker är riktigt mysigt. Här, i en hög med massa gamla bilder kunde man hitta mig och Tova en eftermiddag. En fin tillbakablick som var både rolig och klurig att dela med systern min, det är ju mycket roligare att kasta omkring och trampa på allting ;)Kände att jag inte riktigt kunde hålla mig till Simons födelsedag så han fick tjuvstarta med mitt paket redan idag. Glatt öppnade han sitt kärleksfullt inslagna paket och lika glad blev han över innehållet, som tur var ;)Lite irritation tycker jag allt att vi kan skicka till den tågförsening som gjorde att jag och fina Matilda inte hann ses, men förhoppningsvis gör vi det snart ändå såklart :) Ha en fin fortsättning på helgen alla fina och jag hoppas innerligt att ni slipper alla sorters tågförseningar och förkylningar ;)

Kramar i massor!

Tur och retur med mitt pick och pack

Då kom dagen då det var dags för mig att dra mig norrut för att hämta alla mina prylar och tömma mitt kära folkisrum. Resan rullade på smidigt med go musik och ett påfyllt godisförråd, packning och städning likaså. Ett fint mottagande fick man också, fy vad jag älskar kramkalas, det som är så vackert. En kopp te med alla goingar var ungefär det som hanns med innan bilen började gå mot storstaden igen. Kommer sakna alla ni goa, lite småknäppa människor, men jag kommer ju och hälsar på er, så många gånger som jag har tummat på det :) Lyckades med en stor bedrift idag också, att undgå att bli inlåst i städskrubben, man får väl se hur det blir nästa gång ;) Tyvärr var lampan ingen tidsmaskin idag heller nej;) Vill såhär öppet ge ett stort tack till Tord för resesällskapet, bär- och städhjälpen, kanonfint att du offrade en av dina lediga dagar för att hänga med och hjälpa till. Tusen tack alla härliga för välkomnandet och lite extra till fina Nils som hjälpte till att uttöka vårt godisförråd :) mums! Vill bara dela med mig av den vy som mötte oss i början av vår hemresa, fint med lite dis och 0 sikt ;) Som tur var lättade detta ganska snart och även denna resa gick otroligt smidigt!Hoppas ni alla har en kalasfin vecka, själv ser jag fram emot att ta tag i och packa upp allting och göra mitt rum så hemtrevligt som det bara går. Fint kommer det sitta att få träffa min kära bror som kommer hit på fredag med. Sov gott och dröm vackert!

En lyckad landning

Precis som rubriken påstår har det varit lugna och fina dagar som rullat förbi. Tur som jag har, lyckades jag förvånansvärt nog timea in min mormors ankomst och det har varit så underbart mysigt att få massa tid med henne, och ett par härliga strappatser har vi allt hunnit med. Att känna hur krafterna sakta börjar återvända efter alla känslostormar och beslutsfattande känns riktigt gott även det. 
Helgen inleddes med att träffa en av mina allra bästa vänner, Louise, och det var verkligen precis vad jag behövde. Tack min goaste vän för en fantastiskt fin kväll! Extra lyckat kändes det ju också att få möjligheten att fira min kära mor, som fyller år dagen till ära. Morgonen bestod alltså av presentöppning innan den spenderades på löpbandet och gymmet, nära nog en perfekt morgon med andra ord. God mat och mysigt sällskap har annars lyst med sin närvaro och självklart har vi inte kunnat låta bli alla enorma lövhögar som nu lagt sig lite varstans. Frågan är väl dock om det är jag eller min söta syster som har det allra roligast;)


För allt det fina ni bär på, ni vet där inuti

En dag har passerat här i storstaden och allting har på något vis redan börjat kännas som en dröm. Att ens försöka sätta ord på alla underbara, fina stunder är omöjligt men jag tänker ändå försöka dela med mig av en del. 
 
Lite lättare på hjärtat kom jag hem denna tisdagskväll, rummet såg så tomt ut när nästintill allting var nerpackat. Som tur var förblev mitt rum inte tomt särskilt länge utan fick bli platsen för utbyte av tankar och gåvor, ett sätt att konkret försöka visa sin tacksamhet, tack bland annat finaste Matilda för ett brev som kommer läsas så ofta att det förmodligen kommer börja falla sönder, du är bäst Många tårfyllda ögonblick lyckades jag samla på mig innan vi allihopa snyggade till oss och begav oss på konsert. Mina kära grannar bjöd på strålande musik och hänförda som få gick vi sedan därifrån, ni är alla helt fantastisk duktiga.
 
 
 
Hemmavid mumsade vi alla i oss av Christoffer och Danielas kladdkaka samtidigt som vi pratade om allt som faktiskt hänt. Glädje och lite sorgsenhet byttes av med jämna mellanrum och när folket började droppa av efter ett par timmar hade vi alla skrattat gott flera gånger, även om tårarna lurade lite bakom ögonlocken hos dem allra flesta av oss. Vi sade godnatt, möttes i köket, försökte slita oss från varandra men det var klurigt, att avsluta fina ögonblick är ju aldrig lätt, men trots mycket stretande gick vi alla fall åt varsitt håll. Jag hade redan insett att sömn var det allra sista jag kände för att uppleva och begav mig ner en trappa. Där satt två härliga människor och det blev att gå ut för att hitta norrsken, tyvärr hade vi inte turen på vår sida idag men det var klart värt ett försök, prat och filmys i soffan. Tacksam som få var jag över sällskapet, jag som verkligen inte ville dra mig in på rummet och ligga och vrida mig i sängen i väntan på en sömn som kanske aldrig skulle tänkas komma. Så underbart var det också att känna att någon på något sätt förstod, utan att jag behövde säga något. Efter en timmes sömn, klockan 7,  vaknade jag i alla fall upp för den gemensamma frukost jag inbjudit till och med tända ljus och goa människor kan morgonen knappast bli bättre.
 
Att säga hejdå till klassen var riktigt tufft det, att se människor man inte tror sig ha påverkat så mycket få tårar i ögonen innan dem kramar om en sådär varmt och länge är starkt, riktigt starkt. Följd till dörren blev jag med av mina två musketörer och det var precis då jag kände att jag verkligen var påväg härifrån, på riktigt. Att bli följd hela vägen till stationen och bussen som väntade på mig av fina Albert var bara pricken över i:et, tack, sällskap är bland det allra finaste som finns! Så många fina ögonblick och minnen jag för alltid kommer ha kvar har jag fått här uppe. Jag har träffat dem allra vackraste människorna och all den genuina kärlek ni delar med er av är helt förbluffande, jag kommer sakna er alla. Tusen, tusen tack för att ni är så fantastiska, fortsätt nu för guds skull att vara precis som ni är.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Sometimes people are beautiful. Not in looks. Not in what they say. Just simply in the way they are."
 
 
 

Gripande beslut och ett steg framåt

Det har hänt en hel del nu sen sist. Förmodligen kommer detta som en chock för många men jag har valt att avsluta mina studier på Härnösands folkhögskola. Ett jobbigt beslut att fatta och som jag självklart även klurat och funderat på att tag. Finns inte så mycket mer att säga än att det nu blir att landa innan jag hittar ett nytt sätt att ta ett steg framåt på. För det är precis så det känns, detta var inte mitt kall och jag väljer att gå vidare nu, innan jag lite smått förlorar mig själv i något jag inte fullhjärtat tror på. 
 
Det allra suraste var att åka ifrån så många helt fantastiska människor, särskilt när sista kvällen och morgonen innebar några av de allra finaste stunder jag nånsin upplevt. Att få uppleva en sådan otrolig kärlek är så magnifikt underbart och jag blir tårögd bara jag tänker på alla människors öppenhet och ömhet, ni är sjukligt bra allihop, helt stört fantastiskt fina. 
 
 
De tre musketörerna mot världen var det ja och det är det fortfarande såklart även om jag väljer att ge mig iväg nu, jag har ju redan lovat att komma och hälsa på och ni vet att jag alltid finns där för er, alltid.
Ni har alla en stor plats i mitt hjärta och jag är hjärtligt tacksam över att jag  fått lära känna er, allihopa. 
 
" Människor kommer in i ens liv av en anledning och är det meningen är det också där de stannar" 
 
För er som undrar lite kan jag berätta att mig kommer ni förmodligen hitta i Stockholm ett bra tag framöver och jag ser ljust och lite småpirrigt på framtiden och allt som den kan tänkas innebära. Hoppas ni alla får en fortsatt trevlig kväll, själv har jag genomlidit en 7 timmars lång bussresa och ska nu mysa ner mig i soffan med min kära mor. :) Mer bilder och detaljer om dessa sista fina dagar kommer inom kort! 

Obehagliga spökhistorier och en hög mysfaktor.

Gitarrspel och spökhistorier i köket med tända ljus gav oss en lättsam och oerhört vacker kväll. Med en ny blomma, eller ja, ananas, på bordet satte vi oss runt omkring och bara hade det mysigt, Kan erkänna att spökhistorierna mynnade ut i betydligt gladare och lättsammare sådana när vi alla började känna oss lite skraja. Det sägs ju faktiskt att det finns ett spökrum här i huset och vem vet vad som kan tänkas hända. När jag var sjuk för ett par veckor sedan tänkte jag att pyssel, ja men det är något man kan få tiden att gå fortare med. Min fantasi var dock en aning begränsad men sluresultatet blev i alla fall en inspiration-/motivationsvägg. läs och begrunda, vad behöver just du motivation till?Hoppas ni alla hade en fin coh mysig höstkväll ni med. Efter en mycket känsloladdad dag ska jag nu ta och krypa ner under täcket och bege mig till drömmarnas land :)

När slumpmässiga möten formar och för dagen vidareLördagen blev en riktigt spännande dag, där det ena verkligen bara mynnade ut i det andra. Matilda och jag begav oss ut för att fixa lite i stan, men vi hann inte så långt innan vårt första stopp.Vi mötte denna goa man på 93 bast och det blev en hel del historieberättande, vilket tacksamt togs emot av två nyinflyttade. Vi människor borde verkligen stanna upp oftare, se och upptäcka alla runt omkring oss. Det var minst sagt något jag tänkte på när denna man började prata med oss medan han satt ute i den sköna solen. Fint var det och Matilda förevigade detta ögonblick med kameran såklart ;)Vi drog oss vidare mot stan och mötte tillslut våra kära klasskamrater Megan och Paulina. Efter några ärenden på stan mötte vi också upp ett helt gäng och tog dn fika, mysigt värre :) Poetryslam var något vissa skulle bege sig till och ja, varför inte blanda in lite kultur denna härliga dag? Hemåt började vi sen sakta bege oss efter att ha fastnat på en solig brygga ett tag. Kvällen spenderades på en pub i stan och lördagen var snabbt förbi.Hoppas ni får en go och glad fortsättning på er fina helg :)

Färggrann natur och en fnissande publik

Nu kan man verkligen säga att hösten har slagit till här uppe och jag måste erkänna att det ser helt magiskt ut. Synd är det att vi redan går mot mörkare och kallare tider men när så vackra färger kommer med förändringen får man väl ta och se det positiva med även detta. 

 


Denna höstiga fredagskväll begav vi oss förväntansfulla till teatern i stan, där väntade premiären på Norrdans nya föreställnig glesbygdsliv. Riktigt, riktigt bra och väldigt olik många andra som jag fått äran att uppleva. Ett väldigt tänkvärt verk med en hel del lite smått komiska inslag som gjorde att publiken tillät sig att fnissa till ibland.

 
För att roa publiken lite innan föreställningens start var det ett spännande nummer som pågick. Man ser det inte på bilden, men det fanns även en tjej som använde gul färg, vilket ledde till en grön nyans när dessa kom i kontakt. Dessa två tjejer har också varit med på några av våra lektioner och det var fantastiskt kul att se deras fina improvisation.
Hoppas ni alla får en underbart fin och lugn helg:)

Middagsunderhållning och intensiva blickar

Dansveckan har fortsatt precis som den började och man känner verkligen av hela gruppens fokus och positiva inställning. Det har varit en effektiv dag och förutom våra vanliga lektioner, så som balett, modernt och improvisation, så bjöd musikerna på en lunchkonsert. Den innehöll fler olika operasekvenser, var och en med sin egen lilla historia. Fantastiskt kul var det att se många av mina kära korridorsgrannar in action och de var allihopa så otroligt duktiga. Ett fint avbrott i vår vardag.
Impro-jam, som vi har nu varje onsdagskväll, blev en väldigt intensiv och lärorik stund. Den handlade oerhört mycket om ögonkontakt, vilket i början kändes lite underligt men som i slutändan blev riktigt kul. Att sitta och stirra någon i ögonen i 10 minuter är kanske inte något man vanligtvis bara gör, men det var som sagt en väldigt häftig upplevelse. Att sen avsluta kvällen med avslappning, massage och temys gjorde kvällen klockren. Hoppas nu att ni alla får en riktigt god natts sömn och en spektakulär morgondag:)

Fokus och fotografbesök

Veckan har fått en bra dansstart och mitt fokus har varit på topp. Måndagens balettlektion bjöd på ett spännande besök, Niklas Hultberg som går foto här på folkhögskolan kom förbi en sväng för att föreviga vårt kämpande. Många fina bilder blev det och jag tror jag talar för oss alla när jag hoppas att han snart kommer tillbaka. Här har ni lite exempel på bilder han fixat till, ni kan ju även kika in på hans blogg och titta på fler av
av hans underbara bilder. 

http://hultbergphotography.wordpress.com/

 

Det performance jag tidigare tagit upp här har utvecklats en hel del ur de ideer vi har bollat med och här får ni ett litet smakprov på vad vi sysslar med;) Skuggspel är otroligt häftigt att jobba med. Har ni vägarna förbi vecka 45 kan ni ju alltid hoppa in på konsthallen här stan och se projektet i färdig form :)

Lyxigt familjemys och saknad vän

Liksom alltid går helgerna förbaskat fort förbi, denna blev inte heller något undantag. Trött och sliten som jag var efter en tuff vecka var det helt underbart att få komma hem till min kära mor. Det blev myspys på hög nivå och det blev att hänga med min söta syster på barndans och dop bland annat.Fick också träffa min goa, härliga vän Louise vilket satt riktigt fint. Med nya krafter tar jag mig nu an en ny vecka, hoppas ni alla har njutit som bara den av helgen och att ni får en fin start på den nya veckan som kommer!

Bastande avslappning och en skillad frisör

Sista lektionen med Jarek avslutade denna dansanta dag. Nu gäller det att vi alla håller uppe den energi vi haft dessa kanonfina lektioner. Bastun fick det bli för oss allihopa och man blev sådär lagom mjuk till stretchen efteråt!Imorgon är det dags för min allra första resa härifrån och det ska bli så otroligt mysigt att bli lite bortskämd av min kära mor. Att gosa med min fina syster äntligen, efter flera månader kommer kännas helt underbart. Taggar för att verkligen kämpa som en gnu sista dagen för denna dansvecka och håller alla tummar jag har för att Daniela blir nöjd som få med sitt fina nyklippta hår. Matilda agerar frisör för kvällen och känner att jag måste citera henne som avslutning. Hennes pepptalk för att ge Daniela modet att låte henne klippa löd nämnligen såhär: "ja, men det är ju folkis. Alla klipper allas hår och alla ligger med alla" ;)Hoppas allt är superkanonbra med er :)

Svettigt värre och blåmärken på knäna

Vecka 40 har alltså redan rullat in och detta minst sagt med en hisklig fart, därav inte mycket tid till annat, så som bloggen. Det är tufft men samtidigt har denna vecka känts något helt otroligt lärorik, Jarek, vår gästdanslärare i modernt, är helt otrolig och alla kämpar verkligen in i det sista. Vi har även börjat med en lite ny typ av träning denna vecka, kiyonetics, och det är minsann en upplevelse. Man kände direkt efter måndagslektionen att detta var en väldigt speciell typ av träning och det är förmodligen anledningen till att varenda kroppsdel känns lite öm när man lägger sig för kvällen ;) Läraren har även hon en väldigt speciell pedagogik och nu är det bara att komma in i den ordentligt för att få ut så mycket av de lektioner vi har kvar. 
 
Kiyonetics kan i alla fall enkelt beskrivas som balett på golvet, och man arbetar otroligt mycket med magen för att få den aktiverad i alla utföranden, så som utåtvridning exempelvis. Det känns i alla fall som väldigt nyttig träning och förhoppningsvis vänjer sig kroppen snart och blir lite starkare, vilket kommer hjälpa något otroligt i baletten :)
 
Trots att denna vecka egentligen mest bestått i att dansa, äta och sova, så hann vi med att fylla tisdagskvällen med klassmys. Jag och Maiju hade fixat en blåbärspaj för att fira Fabian och Brittas fina insatser i tävlingen och det blev kanonfint med mycket skratt :) Fick tillslut en go bild på de båda vinnarna, inte allls en lätt uppgift när Fabian anser att det är mycket roligare att se helt makalöst muppig ut ;)
 
 
Hoppas ni alla har haft en fin kväll och att ni får en kanonfin morgondag!
 

oliviamariaeklund.blogg.se

"Det finns inget annat misslyckande än att sluta försöka"

RSS 2.0