Ovan ovana

Brukar försöka hålla all negativitet borta från den här bloggen och såklart, så gott det går från mitt liv också. Men ni vet känslan när man är sjuk och tycker synd om sig själv, vi alla har det så ibland. 
 
Halva lägenheten ligger alltså hemma i en hemsk influensa. Imorgon står 10h jobb på schemat och med en chef som inte tror oss blir det alltså att pallra sig dit och städa eller få sparken. Medmänsklighet är vackert ;) Vila för halva världen står på schemat idag och alvedonförrådet fylls på inför imorgon. Så nu ligger jag och Nils och snackar med Christoffer och är sura ;)
 
 
Men om vi nu ska fokusera på nått kul, jag har öppnat alla mina julklappar och blev så väldans glad. Godiset behövs verkligen idag. ;)
 

En touch av Sverige

Då var julafton förbi för det är året. Ett svenskt julbord ordnades och vi lyckades fixa det mesta ändå, gröten var väl i princip det som saknades :) Vi hade en jättetrevlig kväll som höll i sig till tidig morgon, vilket är anledningen till att hela lägenheten osar helyllemyspysdag, med massa film och rester av julmat.  
 
Julklappasleken hann vi också med och jag blev jättenöjd över en go mössa OCH en tekopp, woopidoo. ;)
 

Lucka 23

Det finaste meddelandet du fått.
 
För mig är det otroligt viktigt att människor jag älskar verkligen vet om det. Detta gör att jag inte drar mig för att säga det, så ofta jag känner att jag vill eller dem behöver det. När min nära och kära visar mig uppskattning och kärlek är det guld värt för mig. För jag tycker att världen behöver lite mer kärlek ibland. Det går alltså inte att välja ett meddelande som betyder mer än något annat för allting betyder mycket, fast på olika sätt. När kärleken i mitt liv säger att han saknar mig, när min familj visar att dem tänker på mig och alltid finns där för mig, när mina vänner uppmuntrar mig till att bara vara som jag är. Allt är vackert. Mer kravlös kärlek till folket, ett litet meddelande kan betyda så mycket! 
 
Fick en julbild från bästa Louise, vet inte om jag tänkte se ut som en elak ekorre eller om det helt enkelt bara blev så ;) 
 
TUSEN KRAMAR TILL ER!
 

Joyeux Noël

God Jul allihopa. Hoppas ni firar ordentligt och njuter av att bara umgås med nära och kära. Här blir det sannerligen ett udda julfirande och vi blandar allas traditioner hejvilt. Gårdagskvällen bjöd på full fart i köket och kvällen till ära kommer det ett gäng svenskar hit för julbord. :) Kalle anka ska försöka ordnas samt ett besök i den juliga byn, kanske att vi till och med får syn på tomten ;) 
 
Har lyckats få lite julkänsla med en helyllemyspysfrukost där vi läste julevangeliet, a la Nikolina tradition, tände ljus och öppnade lite paket. Skype får stå för min familjegemenskap i år och det käns fint att redan ha fått min lilla juletid med både Gustav, Simon och Mamma.
 
Önskar er en helt fantastisk dag och bjuder på en bild av vår fabulösa gran med Bertil i toppen :)
 

Till vanligheterna

Från att nästan bryta tummen i en grön backe till att klara en röd, woopidoo!! Häromdagen var vi ute och åkte i flera timmar, kollade på världscupen med solen i ögonen. När man åker omkring i alla liftar där uppe bland bergstopparna förstår man knappt att det är sant, det är så vackert. Nästa otänkbart och  jag måste banne mig komma ihåg att ta med mig telefonen så att jag kan fotografera någon gång. 
 
Igår var det också marknad i byn och vi kikade runt en sväng :) Annars härjar en rejäl förkylning här hemma och igår slog den till ordentligt även hos mig. Kanske så man får räkna med att det kan blir när man bor så tätt som vi gör. 
 
 
Många gånger nu har vi sett hundar gå omkring helt fritt bland byns gator och vi har kommit fram till att det måste vara vildhundar. De verkar inte bry sig särskilt mycket om människor, liksom folket här inte verkar lägga särskilt mycket energi dessa heller. Men det är ett spännande fenomen ändå, så otänkbart i Sverige.

Lucka 22

Det bästa beslutet jag tagit i år.
 
Att söka till Gröna Lund, för att det har gett mig en helt fantastisk sommar som jdg alltid kommer kunna minnas tillbaka och glädjas åt.
 

Lucka 21

Den här bilden gör mig glad! 
 
En bild på två av dem finaste människorna jag vet, som betyder så mycket för mig. Dessutom en bild från en av dem goaste kvällarna! 
 

C'est Noël, finalement!

Äntligen har det kommit lite jul hit!! Affärerna och gatorna har börjat pyntas och jättelika snöskulputurer börjar dyka upp lite varstans i byn. 
 
Vi fick in lite mysighet här i lägenheten genom att dra ihop alla sängar, krypa ner bland täcken och kuddar och kika på "Frozen", allihopa igår kväll.
 
Följde Helena till jobbet samma natt och njöt av mjukt snöfall och att äntligen få lite julkänsla. De skickade julklapparna som nu ligger och frestar under sängen gör sitt till också såklart! Tack Pappa och Solla, ni är BÄST!
 

Lucka 20

Det här är jag som mest tacksam för. 
 
Alla människor som förgyller mitt liv, som får mig att skratta så jag gråter, kramas och bara alltid finns där, lyssnar och kommer med råd, hjärtligt vill berätta om allt som händer i deras liv, följer med mig på äventyr och ger mig så mycket kärlek en människa någonsin kan behöva.
 

Klumpighet och skånska influenser

En liten uppdatering om vad som hänt här i Val d'isere sen sist. Nu har jag ju äntligen ordnat så att jag också kan bege mig upp i backen, vilket var precis vad jag gjorde i förrgår. Synd var det att det var lite disigt och dålig sikt när vi väl kom upp på berget men det var så otroligt kul att äntligen svischa ner. Kanske en aning för fort då jag lyckades slå i tummen ordentligt. Sen skrämde de andra upp mig med hur lätt det var att bryta båtbenet men det är förmodligen bara en lättare stukning, för det  känns redan lite bättre :)
 
Lägenheten är nu fylld så som den ska vara och allt funkar hur bra som helst än sålänge. Vi har redan nischat in oss på ett kortspel som ändrar hela stämningen till dödligt allvar inom 2 sekunder. 
 
Eftersom jag fick ledigt igår hängde vi med några skåningar, också säsongare, till Le petit Danoir, en dansk liten pub nere i byn och hade en kanonkväll :)
 
Nu börjar snön komma här och alla taggar till tusen. Eftersom jag oftast inte har med min telefon utanför lägenheten kan det också vara bra att ha mitt franska nummer från och med nu om man vill nå mig dagtid.
 
+33683567874
 
 

Lucka 19

Årets mest minnesvärda konsertupplevelse.
 
Behöver nog inte förklara mer än; hela Bråvalla festival. För det var magiskt. Fantastisk musik härliga människor. 
 
Hela festivalen startade vi med att resa tältet på rekordtid innan vi sprang till Den svenska Björnstammen, dansade och sjöng med samt hittade två tjejer vi hängde en hel del med under resten av tiden. Vi grät med till Mando Diaos hyllning till Kristian Gidlund, hyperventilerade på Veronica Maggios konsert när Håkan Hellström helt plötsligt kom in, tappade bort varandra lite hela tiden bland allt folk när Axwell a Ingrosso spelade. Trängde oss långt fram till Movits! Spelning och kände publikens glädje när maskinen klev in a la anti-SD-style och så himla mycket mer. 
 
Gick försiktigt i alla lera för att inte trilla i, hängde i olika camps och kände oss allmänt mysigt ofräscha som man ska på festival. Ett återbesök nästa år börjar redan planeras in. Har dessvärre inte särskilt många bilder eftersom telefonen bara användes för att få fram att jag överlevde blixtnedslaget till nära och kära och en, vanlig hederlig kamera med filmrulle som måste lämnas in och framkallas, användes.
 

Lucka 18

En resa du gärna gör om.
 
Vid denna tid förra året kom jag och Matilda hem från en välbehövd semester på Teneriffa. Helt fantastisk vecka med mycket sol och bad, dans hela natten och möten med folk från hela världens hörn. Den gör jag gärna om.
 

Lucka 17

Ett bra tips eller knep som du vill dela med dig av.
 
I stressade tider som det nu är för många kan det vara bra att hitta sina egna "lugna ner sig"-tekniker. Vad som alltid hjälper mig är att inte bara skriva ner vad som bör göras och vad som stressar en, utan också hur man ska gå tillväga för att lösa diverse problem samt hur man kanske ska tänka eller fokusera för att inte bli lika stressad. Allra bäst är det också att ha en eller flera människor runt omkring som är extremt bra lyssnare. Kanske kommer med egna förslag på lösningar eller tankebanor :)
 
Hoppas ni har det fint i ett juligt Sverige!
 

Se upp i backen!

Sugertaggad tjej i Valdi!! Nu har jag nämligen fixat skidor för hela säsongen, eftersom dem har ett samarbete med klubben jag jobbar på får jag dem gratis :D vilket är helt otroligt. Bara liftkortet kvar sen kan jag åka så mycket jag bara vill, har inte riktigt kunnat ta in den känslan än ;) Så nu hoppar jag omkring i lägenheten och väntar, antingen på att Helena ska vakna, eller att Sigrid och Aron ska komma hem från sitt jobbsökande så att de kan hoppa med mig ;) 
 

I miniatyr

Häromdagen var jag och Helena ute på äventyr, på en smal stig längs bergväggen gick vi och kikade ner på byns alla små hus. Vi mötte ett gäng fransmän som stod och pekade på något samtidigt som de ropade till oss. Det var alltså en bergsget, tror de heter så, med gigantiska horn. Vi höll oss nära de andra och kikade, lite smått paranoida, bakåt i fall den skulle få för sig att följa efter. ;)
 

Lucka 16

Den bild som bäst representerar mig 2014.
 
En bild på en tjej som är otroligt kär, lite virrigt vilsen, nervöst förväntansfull, sprudlande glad men samtidigt grubblande fundersam. Ett år med mycket skiftande känslor, allt från hjärtskärande ledsen, på grund av fruktansvärd orättvisa, till enormt levnadsglad och tacksam för allt som är underbart.
 

Lucka 15

Tack för att du är min vän! 
 
Tänker tillägna dagens lucka till min resekompis. Som ställer upp med kramar när jag verkligen behöver. Lyssnar och delar detta äventyr med mig. Du är bäst! 
 

Lucka 14

Det finns många bra serier men detta är den allra bästa! 
 
Också den enda jag klarat av att se färdigt ;)
 

Lucka 13

 
Något du är stolt över
 
Att det finns människor som sätter ner foten, ser och tar upp verkliga problem. Hör Linnea Henriksson tala här;  http://www.expressen.se/omtalat/jag-borjar-bli-sa-javla-arg--linneas-brandtal-om-kvinnors-ratt-ror-petter-til/
 
 
Läs bloggerskan Emelies inlägg här;
 
http://enblommigtekopp.se/2014/december/hogt-sa-att-det-hors-genom-stangda-dubbelglasade-fonster.html
 
För det är så jävla viktigt i en värld där svaga försvagas ännu mer eller förträngs och glöms bort. 
 

Lucka 12

En väldigt fin överraskning
 
Det får dagen stå för. Vi har nämligen börjat på vårt städjobb för ett femstjärnigt lägenhetshotell och de städarna vi arbetar med kan inte mycket engelska alls. Vi blir alltså tvungna att använda all franska vi bara kan dra fram och det är så himla kul. För jag kan mycket mer än jag tror och det får dagens konversationer bevisa. :D Genom att bara lyssna och försöka lär man sig helt otroligt mycket också, vilket var en av anledningarna till att jag hamnade här. Fick också en fransk kompis idag, han har hängt efter mig hela tiden så jag tror han diggar mig ganska mycket. 
 
 
 
Eftersom vi nu jobbat dag OCH natt OCH dag igen är vi riktigt sega. Längtar efter en ledig dag imorgon och hoppas att ni alla har det fint. Här har vi inte märkt av någon Lucia men vi har i alla fall hittat en liten tomte i lägenheten som vi döpt till Bertil. Han hängde i lampan och gömde sig.
 

Lucka 11


En sommarkväll du aldrig ville skulle ta slut. 
 
Svåraste överskriften hittills för det finns alldeles för många ögonblick som jag inte skulle ha någonting emot att stanna i. Kärleksfulla stunder med människor som ger så mycket genom att bara vara sig själva och där.
 
Kvällen vid min födelsedag då jag och Louise satt i gräset på min favoritplats, skålade och pratade om livet, drömmar, hopp, spänningens pirr. Jag var så glad att hon bara var där, för jag känner att hon och  skulle klara vad som helst.
 
 
Sen har vi kvällen som Matilda och jag satte oss vid vattnet, fick låna en högtalare från några killar bredvid som tyckte vi kunde få välja musik och jag njöt i fulla drag av att bara finnas till. För med min fina vän kan man bara vara trygg.
 
 
Eller den iskalla kvällen då vi bestämde oss för vad som blev sommarens allra sista dopp. Fina människor och vackra tillfällen finns det många av.
 
 
 
För att inte glömma alla pirrande kvällar med tusentals fjärilar i magen. Nervositet blandades med lika delar hopp och önsketänkande och idéer om att sommaren aldrig borde ta slut tog fart.
 
För det går inte att välja bara en.

Längs stigar utan mål

Började morgon med en lång promenad med julmusik i öronen, den blev lite längre än väntat eftersom jag testade nya stigar som helt plötsligt bara tog slut eller fortsatte först efter en halvfärdig bro och jag fick vända om flera gånger ;)
 
 
Men jag hade en fin utsikt i alla fall och fick lite julkänsla. 
 
 
 
Solen nådde oturligt nog inte ända ner till min nivå!
 
Spänt inväntar vi svar om vi ska jobba inatt eller inte, annars blir det att bege sig en sväng till den svenska baren som finns i byn och förhoppningsvis träffa lite sköna säsongare.
 

Lucka 10

Min vardag just nu.
 
Håller ju precis på att skaffa mig själv en vardag här uppe och visst går det upp och ner med saknad. Men dagarna kommer gå och jag hoppas på att trivas ännu bättre och känna mig hemma här, jag får bara låta det ta lite tid :)
 
Här kommer lite bilder från mitt/vårt lilla hem :) Vi börjar med köket, stort matsalsbord, litet kök som också innefattar tvättmaskin, och väldigt sociala tjejer ;)
 
 
Sen Camilla och Nikolina kom har vi också bildat ett till sovrum av en bokhylla och en byrå ;) 
 
 
Vårt sovrum ligger till vänster, där jag och Helena sover nu alltså.
 
Hoppas ni har det fint där i Sverige :)

Lättnad

Nöjda tjejer ockuperar lägenheten för tillfället. Efter en morgonpromenad i -10 grader, nu börjar det minsann bli kallt, hittade vi till Le Chalet Jardin. Vi fick alltså ett städjobb som vi kommer vara på främst 1-2 gånger i veckan! Glada över de två jobb vi har tar vi alltså lite semester från allt som har med jobbletande att göra och bara njuter av att vara här. 
 
Det allra bästa med detta jobb är att de betalar halva liftkortet och slutligen hela om man gjort ett bra jobb under hela säsongen. Även jag kommer alltså förhoppningsvis h råd att åka, håll alla tummar!  
 
Camilla och Nikolina har lyckats få jobb på en klädbutik i byns centrum och man riktigt märker hur alla börjar slappna av, nu när jobb har löst sig.
 
Lite bilder på vår morgonvy. :)
 
 
 
 

Lucka 9

Det blogginlägg du tycker alla ska läsa.
 
Konkret, enkelt, extremt viktigt! 
 
Kopiera, klistra in, läs; http://oliviamariaeklund.blogg.se/2014/february/extremt-viktigt.html
 
Och varsågod,  en bild på månen från flygplatsen som inte har något alls med saken att göra förutom att den är fin ;)
 

I en annan dygnsrytm

Första jobbnatten avklarad, väldigt skönt med tanke på hur nervös jag var. Riktigt kul var det och Doudoune fylldes av Brittiska studenter, otroligt smidigt då franskan inte direkt sitter särskilt bra. Vanligtvis pratar dem ju väldigt fort, tänk då efter lite alkohol, fort och sluddrigt är ingen bra kombination ;) 
 
Med sköna kollegor och gäster gick tiden i alla fall fort. Jobbade med en kille från Cambridge i min ålder och en typisk fransyska, vilket  var en härlig kombo ändå. :) Våra roommates, två göteborgare kom idag också!  Annars har vi gått runt i stan i flera timmar och lämnat CV. Fick numret till en doktor här i stan också som jag ska ringa imorgon, skulle ju sitta fint att jobba som receptionist. Håll alla tummar för att min franska räcker eller att jag, på mitt allra charmigaste humör lyckas få det! :) 
 
Strålande sol vaknade vi av men dimman är aldrig långt borta. Snön har dock börjat komma ordentligt nu. 
 

Lucka 8

Den bild jag är mest nöjd med.
 
Faktiskt den jag visade upp häromdagen, för att det är helt fantastiskt vackert här!
 

Alpint chilleri

Allt uppskjutande av sömnen som vi ägnat de senaste dagarna åt tog idag ut sin rätt.Är kämpeglad över att vi lyckades få internet att funka så snabbt och att dagen kunde börja med att visa runt fina människor i lägenheten och skryta över utsikten över berget, helt fantastisk är det ju! En vandring längs byns mysiga, upplysta gator förgyllde innan vi kämpade hemåt med fyllda matkassar. Vi lyckades till och med hitta en liten glutenfri hylla, tjolahoppsan-fantastiskt,  skulle jag påstå! :) Efter god mat och städning i lägenheten är det två trötta tjejer som förbereder en lugn och gosig söndagskväll. Imorgon står första arbetsdagen eller snarare natten på schemat och innan dess kommer Camilla och Nikolina hit, två av våra 4 roomies. 
 

Lucka 7

Av alla filmer jag sett i år är denna den allra bästa. 
 
Också ett relativt simpelt val, i somras var jag och Helena på en film som verkligen inte KAN lämna någon oberörd; "FÖRR ELLER SENARE EXPLODERAR JAG". Ni som har sett den vet precis vad jag menar, efter filmens slut var i alla fall vi tvungna att bara sitta en stund och låta känslorna lägga sig en aning. Så fantastiskt stark, känslostormande film.
 

Storslagen vy och socialisation

Äntligen är vi framme! Efter en sagolik utsikt på vår 4 timmars bussresa. Dimman låg över alla snötäckta berg vi körde förbi och tillslut var vi framme i byn, Val d'isere. Människor har varit himla hjälpsamma och vi hittade utan större problem, mötte upp hyresvärden och fick nycklarna till vår lägenhet. Vi fick dock börja städa direkt eftersom detta inte hunnits med innan vi tog igen lite av dem sömn vi missat innan vår hyresvärd Rich bjöd på middag och drog med oss till byns två största nattklubbar. Dans hela natten och härligt folk, vet inte om äventyret kunde ha börjat på ett bättre sätt :) Vi har också lyckats få ett deltidsarbete som garderobsvärdinnor! Ibland bara rullar det på minsann :)
 

Lucka 6

Något som fått mig att gråta.
 
Lika väl som att sorgliga filmer och ledsna familjemedlemmar eller vänner kan få tårarna att rinna nerför mina kinder, kan fina ord och vackra tillfällen också få det. Detta på ett helt annat sätt såklart men nu när jag själv får välja känns det ju så väldans mycket finare att få fokusera på underbara saker. Som att min moster Malin och hennes Markus var det vackraste paret jag sett och att deras kärlek är så beundransvärd. Att vi fick äran att dela en så fantastisk dag med dem i somras, minnet får i alla fall mig att gråta. Glädjetårar är de vackraste.
 

Ställe som aldrig sover

Hur går det på vår lilla tripp kan man undra? Efter att spanat in piloterna och försäkrat oss om att dem såg pigga jag alerta ut, gick vi ombord och kände pirret i magen sätta igång ordentligt. Den lilla flygturen på inte ens tre timmar gick swooshigt fort och vi peppades på planet av en annan säsongsarbetare.
 
Innan vi riktigt var med stod vi lite halvförvirrade på flygplatsen i Genève. Lyckades hitta allt bagage och fixa bussbiljett till nästa etapp. Som dock inte påbörjades förän 13 timmar senare ;) Men visst kan man roa sig på en flygplats, vi började helt enkelt med att hitta ett ställe att äta på som inte kostade en tredjedel av min lön, vilket var en utmaning i sig med förvånansvärt flummig personal. Förvirra människor med vår franskengelska lyckades vi med ett par gånger också såklart. Att man inte kan säga att man har Aspbergers här för att man då har sparris är också en otroligt viktig lärdom för dagen. Hoppas ni har det finfint! :)
 
 

Lucka 5

Klockrent tema för dagen;
 
Den finaste kramen du fått
 
Den fick jag nämligen av den allra bästa, mysigaste människan imorse. 
 
 
För det är svårt att säga Hejdå även om man vet att man snart ska ses igen. 
 
Se nu till att krama extra hårt om någon du tycker om och ha en fantastisk dag. Nu beger vi oss alldeles snart mot dem Franska alperna för ett nytt äventyr, woopidoo!!

Lucka 4

Ett band/artist som du lyssnat på allra mest.
 
Ibland är det lite för lätt att välja, dagens lucka blev ingen utmaning för det finns ett band som det inte går att lyssna för mycket på. Som ger så otroligt mycket känslor i sin musik och texter. Björnstammen pratar jag naturligtvis om och spelningen de gjorde på Bråvalla i somras ger mig fortfarande ett härligt glädjerus när tankar vandrar dit. Deras nyaste album får ni alltså inte missa, I förhållande till. 
 
 
Hoppas ni njuter ordentligt av allt mysigt december har att erbjuda. 

När man kan...

..ta bilder igen och använda coola funktioner då utnyttjar man ju detta till fullo. Som att ta en bild på veckans största problem, utmaningen med att vara musiklärarvikarie; SLADDAR! 
 
 
När elever springer iväg när de ser att de far vikarie kan man skriva brev till fina människor också, självklart med en touch av min nya nisch; skrivstil. För att det blir ett helt annat flow när man skriver och att det ser lite mysigare ut ;)
 
 
En funktion som jag har väldigt roligt med och som samtidigt småirriterar människorna i min närhet är signaturinställningen i meddelanden. Ibland blir det lite fel dock ;)
 
 
Nördig som jag är tar jag kanske inte direkt de allra bästa bilderna men efter lite skridskoåk och fika med Emma blev jag sjukt nöjd med en spontanbild på min fina vän.
 

Lucka 3

Det finaste djuret du stött på i år.
 
Eftersom jag inte är någon djurmänniska egentligen utan drivs av en sådan respekt för dem att respekten övergår i rädsla, blir dagens val ganska simpelt. Nu ska jag inte överdriva heller för vissa djur känner jag mig trots allt bekväm med. En av dessa är Jasper, farmor och farfars hund. Kanske främst för att han är lite lat och inte flaxar omkring för mycket. ;) Man blir liksom lugn i hans närvaro, vilket är väldigt fint. Lugnet som han bidrar med kan också bero på att han hör ihop med mina farföräldrar hus som ligger så mysigt av avlägset. 
 

Lucka 2

Det starkaste minnet 2014.
 
Svårt är det att bestämma bara ett ögonblick med en oförglömlig sommar bakom sig, men jag har en kväll som hänger sig kvar minsann.
 
Det var den 9:e Juni, min födelsedag, och jag hade jobbat precis hela dagen med ett lite lagom pirr i magen. Jag skulle träffa människan som i början bara gjorde mig så väldans nervös. Jennifer och Helena hade fixat en massa fint, bakat och skämde till sist bort mig med present och bubbel dagen till ära. Vi njöt av varandras sällskap med en storslagen utsikt över vattnet och stängda karuseller. Jag bara pratade, kramades och mådde väldans bra kommer jag ihåg.
 
 
Vi dansade hela natten och jag kysste mannen som snor all min kärlek för första gången. 
 

Lucka 1

Eftersom min inspiration stakar sig lite samtidigt som det vanliga skrivkliandet i fingrarna ökar, härligt nog, försöker jag mig på en egen liten Julkalender :) Förmodligen kommer det inte bli alldeles varje da, så som det ska, men jag tror ändå det kan bli något väldans bra ;)
 
Lucka 1 - en kort recension på den bästa boken du läst i år
 
Valet är solklart, Fredrik Backman vet hur man leverar.  Hur man får läsaren att skratta högt på olämpliga offentliga platser för att sedan bädda ner sig i soffan med en kopp te och gråta hejdlöst för en påhittad karaktär. Hans nya bok har allt, "Britt-Marie var här" är en fantastiskt skildring ur en ensam, missförstådd människas perspektiv.  Man får följa med i ett tankemönster som man vanligtvis bara trampar ner som negativ och bitter sinnesstämning. Han lyckas få läsaren att verkligen förstå en persons handlingar, vilka i alla situationer bara hade väckt en otrolig irritation hos allmänheten. Människor,  bara läs den här boken!
 
 

Värme och känslosam nedräkning

Fick en fantastiskt mysig avslutning på helgen samt 1 advent och fick hänga med på julmys à la familjen Stålstierna. VI började såklart med att baka lussekatter, fantasin skenade iväg och slutligtvis var väl plåten inte direkt full med traditionella skapelser men de var förmodligen minstt lika goda ändå. Gustav och hans bror skapade en go stämning med sitt gitarrplinkande, som fick bli ett litet avbrott i julmusiken, innan vi åt gröt och fortsatte till en liten släktfika. In steg vi i en smakfullt fullproppad och vacker lägenhet i sann julanda, och det var precis en sådan julkänsla jag ville hinna med innan min resa, riktigt fint var det allt att bli tillfrågad att hänga på.
 
Eftersom jag precis satt igång en ny telefon som faktiskt kan ta bilder, har jag inga bilder från helgens spektakel. Väldans synd men det kanske räcker med att säga att .lagom faktiskt inte alltid är bäst. 
 
Dagen till ära är det endast 4 dagar kvar tills jag beger mig hit; 
 
 
Val d'isere närmare bestämt och jag är så otroligt taggad. Helena och jag åker alltså på fredag och går allt som det ska ser vi Sverige igen först till vårkanten. Så håll alla tummar för att vi får tid att bli proffs på skidor och franska såklart! Någon hemme-mys-jul kommer det alltså inte bli iår men jag skickar all kärlek till nära och kära som vet att jag bara är ett telefon- eller skypesamtal bort.
 
Hoppas ni alla fått en underbart go första advent. Glöm inte kika på julkalendern och ta lite extra god hand om varandra.

oliviamariaeklund.blogg.se

"Det finns inget annat misslyckande än att sluta försöka"

RSS 2.0