Andra gången gillt

Alldeles snart är Februari förbi, bakom oss har vi en väldigt omskriven månad i filmsammanhang. Själv har jag under årets två ynka månader gått alldeles för mycket på bio men det har varit svårt att låta bli ;)
 
Började Februari med den otroligt upphypeade "Fifty shades of Grey"
 
 
Filmen har diskuterats och kritiserats i en mängd olika debatter, vilka jag inte kommer att ta upp här. Då jag själv läst alla böcker tog det en del mod att faktiskt våga gå och se den på bio, hur obekvämt kan inte det bli tänkte jag? Och visst, nakenscener avlöste varandra i ganska tätt följd. En anledning till att skämskudden kom fram, men huvudorsaken är det oflyt som bildats. I boken får ändå situationer ett visst sammanhang, som helt tas bort i filmen. Vilket ledde till alltför många utrop som, "va sjutton säger han?" och "vad tusan håller hon på med?".
 
 
Filmen blev en stel besvikelse och jag är otroligt osäker på om jag någonsin kommer slösa bort tid på en tvåa. 
 
 
Avslutningsvis gav månaden i alla fall en bra upplevelse, igår var vi nämnligen och såg "Cirkeln".
 
 
Också filmatiseringen av en bok jag läst, första i en triologi. En film som jag själv hypeat upp som bara den men som ändå lyckades leverera. Rollbesättningen och huvudpersonerna hade dem lyckas oerhört bra med liksom att få med spänningen och alla viktiga delar ur boken. Jättebra, svensk film folket. Se den! :)
 
 
 

Inuti

Solen letar sig rakt genom de tunna gardinerna, himlen nästan lyser blå utanför och jag ligger fortfarande till sängs, trött av feber. Segt är det, med ett immunförsvar som lite smått gått in i väggen men hjärtat mår himla, väldans bra ändå. 
 
 
För jag bor med min kärlek, som gör mig lycklig varje dag. Pratar med vänner som jag har äran att få sakna. Har en familj som bryr sig och rumskamrater som bjuder på brunch eller bara knackar på för att fråga hur det är. 
 
 
Läste klart sista boken i Jonas Gardells serie, Torka aldrig tårar utan handskar, igår kväll och har ägnat de senaste timmarna åt att se serien med samma namn. Hänförd, mållös, berörd. Kan inte tänka mig att någon har missat både böckerna och filmerna utan förgyllt sin tid med något utav dem. Annars har ni mycket att se fram emot.
 
 
Tips, serien finns fortfarande tillgängligt på Svtplay! 
 
 
"-Vet du vart du ska då?
 -Nej. Vet du?
 -Nej... Ska vi gå dit tillsammans?"
 
 
"Man får inte leva om sitt liv det är det som är grejen."
 
 
"Här är min vilda längtan.
Här är min jävla trasighet.
Här är mitt högmod.
Så se på mig för jag ska aldrig,
aldrig dö"
 
 
"Jag vill i mitt liv få älska 
någon som älskar mig."

Rutin

Slutet av Februari kryper närmare och jag finner min plats bland ledsna men oftare glada barn samt i en lägenhet som skall bli hemma. Somnar så snabbt varje kväll, trött  efter tidiga mornar och sover harmoniskt drömlöst. Ena dagen följer jag med till tatueraren och firar med God mat och saknat sällskap för att den blev så väldans bra, andra myser vi till det hos Gustavs mamma, skäms bort med mat och bara har det så mysigt. 
 
Skulle ut och springa efter jobbet när världens finaste Christoffer ringer och gör mig sällskap på en powerwalk istället. För ibland slås jag av hur jobbigt det är att alltid sakna någon men samtidigt hur fantastiskt vackert det är!
 
 

Med ett större hjärta

 Dagarna börjar sina, tiden bara halkar omkring och jag försöker hänga med så gott det går. För det börjar bli påtagligt att nedräkningen har börjat, att jag snart sitter på tåget upp i landet igen och jag känner mig lite virrigt förvirrad över hur jag känner inför det. 
 
Den här veckan har börjat himla fint bara, hängde hela måndagen med Malin, fick se underbara bilder från Mexicoresan. Med solen i ögonen och en ivrig hund i täten fick vi en dos av frisk luft, innan vi hänge i Nässjö, åt god mat och slutligen hittade dessa två hos mormor. Bubbelexperterna. ;)
 
 
Började en strålande tisdag med att försöka springa bort träningsvärken, vilket gick sådär ;) men lyxade till det med en lång, mysig fika med Greta, finns så mycket att prata om när man ses på sällan. Hamnade i Aneby tillslut igen och Carro bjöd på fint middagssällskap. Annars har jag hängt med finaste Ludde hela kvällen, mysiga, saknade människa! För man behöver nån att skratta bort livets dalar med, se det komiska i all ombytlighet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

och strumpor behövs

Vad händer? 
 
Alldeles lagom! Roadtrippar med One Republics nya skiva på högsta volym med världen bästa Louise, pratar, går promenader tills det blir alldeles för kallt och vi bestämmer oss för att dricka te istället. Firar William som fyller 11, värms upp av släkt och vänner. Träffar den sötaste ungen i stan, diskuterar hetsigt Melodifestivalen och alla bidrag med en viljestark Christoffer. Proppar en dag full med far och dotter-tid och med peppmusik i lurarna springer jag länge längs gator som alltid sett likadana ut. Läser nördigare än någonsin, tänder en brasa när jag vill, tar långa skumbad och pratar av min saknad med min kärlek som snart kommer hit.
 
Hoppas ni har det så himla bra :)
Ta hand om varandra!
 
 

Stundernas betydelse

Fint är det, att ha så många superkramare runt omkring sig. Ibland är det allt man behöver, en kram med så mycket värme och kärlek att det nästan svämmar över. 
 
Den här bilden är fyra år gammal. Jag står i mitten, mellan Geraldine och Svante. Svante som redan då varit min vän så länge och som fortfarande alltid finns där och även om vi inte ses alls lika ofta längre blir kramarna bara bättre. För ibland saknar man utan att veta om exakt hur mycket.
 

Bland värme och gröna ting

Hänger i Aneby-krokarna för tillfället, dessvärre mestadels nerbäddad i hög feber men det känns fin att bara vara här ett tag ändå.:)
 
Har hunnit med lite äventyr ändå och fått äran att köra bil, vilket var otroligt längesen. Som tur var körde jag den inte den här gången för såhär glad var Carro när vi körde fast och, med gemensamma krafter, fick putta upp den. Vi lyckades i alla fall och kände oss stolta resten av dagen :)
 
 
Hängde med Farmor till Eksjö och kikade på växter bland annat, kände mig väldigt engagerad osv, eftersom växter verkligen tilltalar mig ;) okej, kanske inte direkt men det var mysigt ändå och jag hittade farktiskt en fin en som fick följa med och bli spontanpresent till Solla!
 
 
En helyllemyspyskväll med Linn toppade min helg!
 
 
Eftersom jag oftast brukar flänga omkring de få dagar jag tillbringat här åt gången den senaste tiden, ska jag nu försöka att bara lägga all fokus på att ladda upp med energi igen, lugna ner mig och umgås med människor jag älskar. 
 
Hoppas ni alla har det fantastiskt! :)

oliviamariaeklund.blogg.se

"Det finns inget annat misslyckande än att sluta försöka"

RSS 2.0