Vad lagar ni för mat ikväll?

 
Fick en så himla fin överraskning i söndags. Redan på lördagen fick jag ett sms av våra hyresvärdar, som var på väg till Åre. De hade glömt att avsbeställa en Linas matkasse och ville ge den till oss så att det inte gick till spillo. Blev som en liten present inför veckan som kom liksom. 
 
 
I den var det en  massa gott! Bland annat detta!!
 
 
Hade aldrig sett snackgurka innan, men kan tala om att det var supersmarrigt ;) 
 
Fick bland annat ingredienser till en laxpasta med dill som ska bli himla kul att testa!
 
Vad lagar ni för mat ikväll?
OBS! Inlägget är

Lite spänning i vardagen

Igår hände något alldeles förfärligt hörni. Jag tror alla kan relatera till känslan av när en mobiltelefon slår i backen. Ångesten. Förhoppningningen. Man hoppas med hela sin kropp att den klarar sig men förbereder sig på det värsta.
 
Bilden nedan är alltså anledningen till att jag stod mitt på Coop på centralen och skrek NEEEJ! Jag var mitt i ett samtal med Christoffer som förmodligen undrade vad sjutton som hände när jag försvann mitt i en mening.
 
Efter lite panik och glassplitter på tummen senare rusade jag till Claes Olsson och köpte skyddplats som jag hoppades skulle rädda mobilen lite. Irritationen flödade i hela min kropp och jag blev så jäkla sur på mig själv.
 
Tog tag i mina tankar efter en stund och försökte tänka så som pappa alltid säger när något går sönder: "Det är bara materiella ägodelar, vi mår ju bra i alla fall". Sant!
 
Hatar lite att vara en del av ett samhälle där en trasig mobil = PANIK ;) Men det är ju verkligen så det är! 
 
 
Kul grej är att Christoffer tyckte själva sprickorna såg ut att bilda mönstret av en blomma. Kan se vad han menar när jag anstränger mig, ser ni? ;)
 
Oh well! Hoppas på en fin vecka nu och håller tummarna för att ni allihopa får det himla bra ni också <3

Solglimt

Förra fredagen var en så himla bra dag! Började dagen med att gå på en arbetsintervju inför sommaren. Hur det går med det får vi se men det kändes helt okej! :) 
 
Efteråt mötte jag upp denna fining! Vi picknickade och gick ute i solen och mööös! Åh va mysigt vi hade det. 
 
Vill ha sol varje dag, blir liksom helt enkelt en lyckligare människa när den är närvarande!
 
 
Här ser ni någon som njuter för fullt! ;)
 

Öppnas i händelse av min död

Öppnas i händelse av min död - Liane Moriarty
 
 
Handlingen enligt Adlibris;
 
"Cecilia Fitzpatrick är en framgångsrik affärskvinna, en mycket älskad fru och mamma och omtyckt av många. Hennes liv är välordnat och det är också hennes hem. Hennes äktenskap med John-Paul är lyckligt, de har tre döttrar och bor i Sydney i Australien. En dag när hon är uppe på vinden ramlar en kartong ner från en hylla där hennes man sparar gamla kvitton. Ur kartongen faller ett förslutet kuvert. Brevet är till Cecilia från John-Paul, men får öppnas endast då han är död. John-Paul är på tjänsteresa men när han ringer berättar Cecilia om brevet, han avfärdar det och ber henne slänga det utan att läsa. Men Cecilia blir inte lugnad utan ännu mer förbryllad. Varför fanns brevet på vinden, i en obetydlig kartong? Ska hon trots allt öppna brevet och läsa, eller? Plötsligt har hennes liv tagit en helt ny vändning på grund av ett brev från hennes man, ett brev som innehåller något hon aldrig skulle kunna föreställa sig..."
 
Här satte min nyfikenhet in direkt, tror det var första gången jag såg den. Jag ville så förbannat gärna veta vad som stod i det där brevet! ;) Vad tyckte jag då? Jo, jag tyckte om den! Den var lättläst, lätt att komma in i och hela tiden lite lagom spännande! Läsvärd? Absolut! Inte en av favoriterna men absolut en spännande bok att läsa på tunnelbanan :)

Douche-Olli

Har ni lite fredagsfeeling?! Hoppas det! Tycker ni ska ta en riktigt go-fika och krama någon som ni tycker om, en kollega, en vän eller kanske en käresta?
 
I måndags hittade jag av en slump några låtsasmustascher som jag fått av Loosan för ett bra tag sen. Jag och Gustav hade en rolig lite fotoshoot och jag låtsades vara en douche.
 
Med detta vill jag säga att alla borde vara lite mer random, PUSS!
 
 

Vi är bäst tillsammans

 
Vill dela med mig av lite kärlek denna torsdag.
Jag hoppas ni tar hand om alla nära och kära, 
visar uppskattning och kärlek.
 
Vi är bäst tillsammans hörni!
 

En lördag med Tovis

Jag och Gustav hängde med min kära syster en hel lördag! Vi började med att ta bussen dit, jag poseade som om jag inte gjort något annat. 
 
 
Hade solbrillorna på och var så jäkla pepp på skridskor. Pepp på att få åka, pepp på att få se hur duktig Tova blivit. 
 
 
Vi traskade till isen. Den ligger några minuters gångväg från deras hus så det gick snabbt!
 
 
Jag visade stolt upp mina rostiga sockor.
 
 
Sen var det åka av. Det är Gustav som tagit alla bilder förresten! :) Han har inga egna skridskor och fick därför stå i solen och glassa. 
 
 
Tova var supersnabb!!
 
 
Och ramlade bara några gånger! Så himla mysigt!
 
 
Efter detta lunchade vi innan det var dags för BIO!! Vi skulle se Vaiana och jag vet inte om Tova eller Gustav var mest pepp faktiskt ;)
 
 

La la land

 
Jag och Gustav var på den nya musikal-filmen häromdagen. Vet inte vad ni har hört om den innan men jag hade fått höra en mängd olika omdömen innan ja såg den. Men när eftertexterna började rulla var i alla fall vi två överens.. vi Ä L S K A D E den! Den var feelgood rakt igenom och jag kom på mig själv med att stampa foten till musiken och le som en galning. Kändes som en liten sagostund för vuxna :) Se den!
 

Måndagar i februari är hårda tider. Men det är bara att gå upp och göra dagen.

Citerar ett blogginlägg från Sandra Beijer i rubriken; http://sandrabeijer.se/ 
 
Har tipsat om hennes blogg innan men jag tycker helt enkelt bara att hon verkar så bra och säger vettiga saker. 
 
För ärligt talat hörni..för jag tänker att fler känner igen sig i tankarna ovan. Att tiden känns lite tungt. Kanske är det att jag varit sjuk, blir alltid lite depp av att inte få komma ut bland folk typ! 
 
Hemlängtan tynger ner mig lite, saknaden efter familjen nere i Småland har känts lite extra i hjärtat de senaste veckorna men som tur är åker jag och min kärlek ner första helgen i mars. Längtar så fantastiskt mycket!
 
Prestationsångesten tränger sig på i skolarbetet och ibland blir det svårt att känna sig nöjd. 
 
Förmodligen saker alla känner igen sig i men till alla där ute som känner att det går lite tungt - ni är aldrig ensamma!
 
Ta hand om varandra!
 
 
 
 
 

En triss med glatt

Tänkte dela med mig av tre grejor som värmt mitt hjärta lite extra denna vecka. :)
 
  1. När Jaana ringde för att fråga hur jag mådde! Hon var orolig att det hade hänt något för att jag var dålig på att svara i telefonen och det är ju alltid himla fint att känna hur människor bryr sig om en på riktigt <3
  2. När jag träffade massa coola kvinnor! Jag har jobbat med ett reportage i veckan som handlar om tjejjourer. Därmed har jag varit och träffat flera kvinnor som jobbar med detta och mycket mer på olika sätt. Blir så inspirerad och har haft så fina samtal. 
  3. När Tova skrattade i telefonen och kallade mig hopplös! Pratade med min kära syster innan hon skulle gå och lägga sig i torsdags. Under tiden var jag på väg hem i tunnelbanan och hade tusen ljud runt omkring mig. Alltså hörde jag ibland ganska dåligt och en gång försökte ho skrika något till mig för att jag skulle höra, men jag hörde fel ändå. Då skrattade hon till och sa "du är ju hopplös". Älskar henne :') <3
 

Älska

Alla hjärtans dag i tisdags. Längesen jag kände mig så oromantisk när jag låg hemma med febertrötta ögon. Men det hindrade inte Gustav från att överraska med blommor och choklad, sånt man blir så himla glad av! :)
 
Var inte buketten himla fin? Man blir allt lite gladare av att ha blommor hemma, varför har man inte det oftare? Tror minsann jag får överraska Gustav med något fint när denna vissnat ;)
 
Vad gjorde ni på alla hjärtans dag?
 
 
Älskar honom <3
 
 

Arvet efter dig

Jag har läst ut en bok hörni! ;)
 
VARNING!! OM DU INTE LÄST FÖRSTA BOKEN "LIVET EFTER DIG" OCH KÄNNER ATT DU VILL GÖRA DET, LÄS INTE INLÄGGET!
 
Arvet efter dig - Jojo Moyes
 
 
Handlingen enligt Adlibris;
"Jag vill att du ska leva ett bra liv. Jag vill att du ska leva.
Med all min kärlek,
Will


Lou tampas med skuldkänslor över att hon inte lyckades förmå Will att fortsätta leva, samtidigt som hon själv ställs inför en hel rad nya utmaningar. Hon lovade Will att våga mer och att leva sitt liv fullt ut. Men hur? Och om man lärt sig att kärleken ibland lämnar en med outsäglig sorg och saknad, vågar man då bli kär igen?"
 
Boken är uppföljaren till "Livet efter dig". En bok som jag storgrät mig igenom, i alla fall genom sista delen. Denna bok har en annan vinkel. Den är sorglig men på ett hela annat sätt. Tyckte om den för att den vid flera tillfällen var väldigt oförutsägbar och överraskande. Det första ordet jag tänker på nu i efterhand är MYSIG. Boken är himla mysig, är det det du söker, LÄS! Har du läst "Livet efter dig" tror jag också du kommer tycka om att få vara med i Lous liv en stund igen! Stort plus för sidostoryn där Lous mamma upptäcker feminismen, mycket fint och roligt skrivet!
 
 
 
 

Draken Granlund

 
Denna lilla drake satt jag och Tova och fixade ihop i några timmar häromdagen ;) Det var någon typ av halvblöt sand man skulle sätta fast på en plastig grund, formad som en drake. Vet inte vad vi döpte den till men Tova tog fram en bok för att få lite namn-tips. 
 
Namnförslagen blev allt mellan Nilla (efter huvudpersonen) och Granlund (författaren). Blir så jäkla sentimental när jag märker hur stor hon börjar bli. Hon satt och läste för mig efteråt och pekade på ordet DE samtidigt som hon förklarade att hon uttalade det som DOM för så gör man. :') Älskar den där ungen! <3
 
 

Kulturellt

 
Här spenderade jag hela min helg, när jag inte låg i sängen och tyckte synd om mig själv då ;) Kände mig febrig och snorig och ja, gnällig!
 
Jobbet gick bra i alla fall och jag tänker, som så ofta när jag är där, vilket privilegium det är att få arbeta där. Hur mysigt det faktiskt är. Småprata med trevligt folk, skoja runt med kollegor. Sen gillar jag ju hela grejen med kulturella sammanhang. 
 
Fick inspiration av en vän som hade målet att gå på teater en gång i veckan i år. Tänkte inte köra så hårt riktigt men i alla fall oftare. 
 
Vill så gärna se Egenmäktigt förfarande på Scalateatern här i Stockholm, MEN biljetterna kostar liksom som MINST 500 kronor så får nog skippa det, eller vänta till nästa månad ^^
 
Har ni några teater-tips? :)
 

Pepp från insta

 
 
 
 
 

Hjärtat mår bra

 
Halloj hörni! Det var så himla längesen jag körd en liveuppdatering här känns det som. Har ofta planerat inläggen innan så att det ska komma upp ett varje dag vid klockan 9. 
 
Men nu har jag i alla fall tid eftersom jag ligger hemma sjuk (lägg märke till mina otroligt pigga feberögon ;)). Eftersom typ alla runt omkring mig varit sjuka från och till sedan början av året är det väl inte särskilt förvånande men ändå tråkigt! 
 
Har gjort allt plugg jag kan göra för dagen och känner mest för att sova och kika på Sex and the city. Får nog bli så! Det bästa är att Gustav är hemma och kan serva med te, ja, han är bäst!
 
Tycker förresten ni också att det alltid är som finast väder när ni är sjuka, ligger i sängen och kikar ut på detta:
 
 
 
 
Så märkligt men jag tar det lite personligt ;) haha. Önskar det var sen vår eller tidig sommar så man kunde svepa in sig i en filt och sitta ute. Känner att kroppen är i skriande behov utav C-vitamin. Men men... livet är himla fint ändå. 
 
För det allra viktigaste är trots allt att hjärtat mår bra.
 

En komisk depression

 
I söndags var det äntligen dags! Fick med mig Gustav och Adina på föreställningen som jag peppat såååå himlaaa länge. 
 
Och inte blev jag besviken heller. Älskade den. Hon är så vettig och får fram sina poänger på ett väldigt klockrent sätt. Gick därifrån med en feministisk push framåt och var tacksam över att jag tagit mig dit. 
 
Funderar du på att gå? Göre bara!
 
Läste en bra recension på DN här;
 
http://www.dn.se/kultur-noje/scenrecensioner/en-komisk-depression-pa-sodra-teatern/

Helgens kontraster

Hade en så himla mysig fredag häromveckan. Mötte upp Patricia, Mai och Klara. Snackade skit, träffade folk och testade drinkar. Känner att tiden går så himla fort just nu samtidigt som jag trivs väldigt bra med att vara där jag är just nu.
 
 
Såhär såg min söndag ut. Jag kikade ikapp mig på mello och messade betyget på alla låtar till Christoffer såklart ;) Alltid fint med en nördkompis! Fixade iordning mig runt 17 tiden samma dag och åkte på något alldeles extra. Mer om det imorgon! ;)
 
 
Satte en passande etikett på mig själv också!
 
 
Tänkte förresten göra en glutenguide snart, över Stockholm så håll utkik!
 

Klunk klunk!

Lite blurriga bilder från en kväll med Gustavs familj. Vi firade Axel, Fanny och Sollans födelsedag med paket och skumpa! Fint vare!
 
 
 

Läs-flow

Jag har äntligen kommit i ett läs-flow igen! Älskar't! Kanske för att jag faktiskt har tid eller helt enkelt för att jag tar mig tid ;) 
 
Läser för tillfället:
 
 
Uppföljaren till Livet efter dig. Helt klart den bok jag gråtit mest till de senaste åren. Tårarna bara rann i slutet. 
Än sålänge har ögonen varit torra när jag läst denna bok men jag har också bara läst lite mindre än hälften, så den har tid på sig ;) 
 
Har en vana när jag läser, att skriva upp eller fota meningar som sätter sig fast, alternativt är väldigt roliga ;)
 
Exempel på detta:
 
 
Vad läser ni just nu?

En nybliven 6 åring

Var och firade Tova häromveckan. Hon fick en massa pyssel av mig och Gustav och vi satte igång direkt! Har nämligen letat efter ett par speciella pennor som jag hade när jag var liten. Några man blåser på genom ena änden och sen kommer det ut färg ur den andra. Vet inte riktigt vem som hade roligast när vi satt med dem vid köksbordet men det är ju alltid himla mysigt att bara få vara med min syster <3 
 
Känner mig så gammal när jag säger att det är "helt sjukt att hon är 6 år gammal redan" men det känns verkligen så galet! Men det är också så härligt att ha fått vara med på hennes resa, från att ha varit en liten bebis till att ha blivit en egen individ. Tova, med sina märkliga uttryck ibland och tjurighet som alla säger att jag också hade ;)
 
Hur som helst, Tova-mys är väldans fint och jag hoppas våra presenter uppskattas på riktigt <3
 
 
 
 
 

Norra Brunn

Känner jag att jag på senaste tiden fått ett nytt place jag hänger mycket på. Kul för att det är många generationer som gjort likadant och för att man alltid kommer hit och skrattar minst några gånger. 
 
Redan hunnit vara här tre gånger i år och senaste gången var Soran Ismael och Magnus Betnér där. Bästa duon enligt mig och jag skrattade tills tårarna började rinna! Helt sant! :)
 
 
Blev superpepp på en dokumentär med Soran som ska komma ut på SVT och fick skratta lite åt att världen är heeelt fucked just nu. Ibland behöver man det..skratta åt när allt går utför.
 
 

Cravings

Får ofta väldigt märkliga cravings, konstiga saker jag bara måste äta nu nu NUU! ;)
 
I kanske två veckor har det varit äppeljuice, kan liksom vakna och längta efter att få ta ett glas. Blir typ som min väckarklocka ;) "Nej, nu måste jag gå upp och dricka äppeljuice och äta frukost"
 
På jobbet förra helgen sprang jag också ifrån för att bota ett annat sug, efter DADLAR!? Märklig grej ^^
 
Har ni också märkliga eller vanliga cravings som håller i sig eller kommer helt plötsligt? :)
 
 

Gamla minnen och saknad

Fick en mysig liten överraskning av min kusin Carro häromdagen ;) Hon satt och kikade igenom gamla bilder och delade med sig av en del! Så himla mysigt tycker jag, älskar att kolla på gamla bilder.
 
 
Saknaden efter Småland blir inte nådig efter en trip down memory lane dock. Saknar dom alla <3
 

Te-förrådet

Tänkte ni skulle få ta en liten kik på alla olika teblandningar som står i mina hyllor nu för tiden. Te är fortfarande livet hörni, det enda tråkiga är att man blir så jäääkla kissnödig ;)
 
 
 
Först ut, mina ABSOLUTA favoriter. Rabarber och grädde samt Lundablandning.
 
Lundablandning - "ett svart te med lätt smak av citrus, milda blomstertoner och mjuk avrundning"
 
 
 
Häromdagen var jag och Gustav på upptäcksfärd i våra nya hemkrokar och såg att det fanns ett "tehuset JAVA" i Lidingö cenrtum. Hur bra?
 
 
Två mysiga, smarriga teer till. Himlagott och Lust och fägring. 
 
Himlagott - "svart te med smak av kvitten, persika och grädde"
 
Lust och fägring - "svart te med smak av passionsfrukt, mango, grädde och karamell"
 
 
Ett vitt te med hallonsmak som jag hittade innan jul precis. Väldigt sött så ha inte i det för länge. 
Det andra, Grön Hawaii har Gustav köpt. Tycker om att ha ett grönt och vitt te hemma att varva med bland alla de svarta.
 
Grön Hawaii - "En riktigt frisk blandning smaksatt blommor och frukter." 
(Lite oklar förklaring men hittade ingen bättre) 
 
Hoppas ni har haft en himla mysig helg <3
 
 

Förhoppningar på 2017

Saker jag önskar mig av det nya året; 
 
  • Jag vill ut och resa, någonstans! Har mitt sikte inställt på Kina men vi får se hur det går med pengar och tid och resesällskap! ;)
  • Läsa fler böcker, 2016 har varit ett ganska dåligt "bokår". Har känt mig rastlös och haft svårt att sitta ner och ta det lugnt. Men det ska det bli ändring på. Har redan funnit mer tid i vardagen.
  • Yoga, Låta den bli en del av vardagen också, det är ett bra sätt för mig att lugna ner tankar och sådär, vilket leder vidare till nästa punkt..
  • Sluta oroa mig för saker jag inte kan göra något åt, Allt brukar ju trots allt lösa sig väldigt bra ;)
  • Skaffa ett sommarjobb som inte är heltid utan som ger mig tid att leva och andas också!
  • Fortsätta göra lägenheten till hemma, verkligen lägga tid och energi på att göra det mysigt här hemma.
  • Vara ute mer, detta gäller främst den kallare delen av året. Vill helst leva inomhus med en kopp te då, men hjärnan och kroppen mår så mycket bättre av att komma ut en stund.
Lite det jag kom på i stunden, kanske kommer en uppdaterad lista om ett tag :)
 
 
Trivs förresten väldigt bra i mitt "korta" hår. Förutom ett ögonblick när jag fick frågan av min kusin om jag inte saknade mitt "långa, fiiiina hår". Haha ;)
 
Skämt åsido, älskar att göra frisyrer på ett hår som inte är allt för tungt!
 
 
 

Vinner vuxenpoäng

Jag och Gustav var och shoppade inredning!! Tänkte visa två små grejor
 
  1. Världens finaste bokstöd <3
 
 
Och en låda till kryddor och diverse annat till köket!
 
 
Annars köpte vi:
  • En tvättkorg och
  • en liten korg till sladdar och sånt. 
Kul? Nej, men det underlättar och gör lägenheten lite finare ;) Vuxenpoäng - catching!


En droppe midnatt

Har haft en så jäkla gripande och fantastisk lässtund!
 
En droppe midnatt - Jason Timbuktu Diakité
 
 
Handligen enligt adlibris:
 
"I sökandet efter sina rötter gräver Jason "Timbuktu" Diakité i en familjehistoria från slaveriets USA till folkhemmets Sverige. En droppe midnatt är en gripande berättelse om härkomst, identitet, motstånd, rasism och längtan efter tillhörighet."
 
Stannade upp många gånger för att läsa om formuleringar som jag fastnade för. Det är välidgt bra betyg för en bok tycker jag. Ger er ett fint exempelnär han skriver om sin pappa:
 
"Om två livstider kanske hans barnbarn föds med blåa ögon och bländvit hud. Hur kommer den droppe midnatt, den genom genereationerna utspädda mängden melanin som finns kvar i vår linje att bäras? Det slår mig nu att jag kanske är den siste i familjen att bry mig om vilken hudfärg jag har, vilka rum jag är välkommen i, vem som hatar eller försöker förnedra mig på grund av hur jag ser ur. Den siste som fått kämpa med, känna och präglas av hur ett liv som icke-vit är."
 
Vacker men också tung och sorglig! Enda minuset är att den kan vara lite hoppig ibland och att det nämns människor i förbifarten som man har svårt att koppla ihop ordentligt. 
 
Ger boken 4/5. Läs den!
 
Hittade Tords favoritord också! ;) Fanns många ord som inte används till vardags i boken, vilket jag tycker är väldigt roligt.
 

Presidenterna

Ursäkta världens sämsta bild ;) Men det står Kungliga Dramatiska Teaterns Lilla Scen! :) Hängde med min nyfunna vän Elodie på teater förra veckan. Vi skulle se Presidenterna och jag hade i princip inte mer koll än så innan jag gick dit. 
 
Presidenterna handlade om: "tre städerskor från samhällets bottenskikt som i ett enda långt och vindlande samtal klär av varandra livslögn efter livslögn. Det är brutalt, groteskt och humoristiskt."
 
Gick ut och kände mig märklig till mods och lite okulturell, ni vet som man gör när det känns som att det fanns en djupare mening men att man inte kan se den. ;) Betyg? Tyckte den var lite rolig, mest märklig och precis som beskrivet "brutalt och groteskt". Inte riktigt min typ av teater faktiskt, men kul att ha gett den en chans!
 
 

oliviamariaeklund.blogg.se

"Det finns inget annat misslyckande än att sluta försöka"

RSS 2.0