Oväntad vänskap och förståelse

När man spenderar hela sina dagar i telefon, möts av alla olika typer av känslor och får huvudet fullproppat med information är det minsann inte alls svårt att somna när man tillslut lägger huvudet på kudden för natten. Skönt säger jag som en tid haft lite svårt för att få ur mig energin som krävs för det. Strul i kollektivtrafiken har dock hjälpt till att skjuta upp hemkomsten och vilan ännu mer. En späckad tisdag hade jag, hemifrån vid halv 8 för jobb till 5, därefter skynda till universitet för en föreläsning på 2 timmar för att sedan rusch som en gnu för att hinna med ett pendeltåg som ändå stod still på perrongen på grund av en olycka. Att skynda tillbaka till tunnelbanan och därmed påbörja omvägen hem lockade inte direkt men tur som man har, finns det goa människor som förgyller precis sådana stunder med telefonsamtal, guld värt verkligen. 
 
Denna fina torsdag har i alla fall varit betydligt lugnare, och fint var det att komma hem till färdigladag middag. Det enda som återstår nu är fixa med tidsrapporteringen till mitt kära dansjobb och efter det lär det inte dröja länge tills jag ligger i en go varm säng och drömmer så vackert jag bara kan. 
 
Här har ni förresten bilden från funkykidz hemsida, jag vet att några ändå skulle leta upp den, så nu besparar jag er den mödan. ;) 
 
 
 
Hade också ett peppande samtal precis med en något udda människa får jag lov att säga. När en telefonföräljare ringer kan man ju inget annat än att vara trevlig tillbaka, en fin förståelse för varandra rådde och vi hade ett litet pepptalk där, haha! Detta var dock inte en en sådan som säljer strumpor eller något annat som kan tänkas onödigt utan var ansiktet utåt för ett företag som faktiskt gör skillnad och vilka jag haft kontakt med innan.  
 
 
Tips till er som vill hjälpa till!
 
 

Alltid på g när de kommer till dagar på b

Nya jobbet har kommit igång som attan denna vecka, som bestått av långa intensiva dagar än sålänge. Ett riktigt härligt gäng är vi som tillsammans ska lära oss och även om arbetet kan tänkas vara långrandigt och krävande har inte en dag gått förbi utan några goa skrattanfall. Trots en tillfällig energiboost, det känns lite som att jag sparat en massa som nu plockas fram i rätt tid, ska det bli spännande att se hur trött i huvudet jag är på fredag ;) 
 
Denna fina lillördag bjös på en mysig afterwork med god mat och bowling, gott är det med lite småknäppa kollegor, precis som det ska vara alltså. :) Som man kan luska ur  i rubriken har dagen litegranna fastnat på bokstaven b. Inte minst kvällen, som då bjöd på Bowling, Burgare, Bärs med de goa Brudarna och Bamse at BallBreaker, en tillfällighet - det tror jag icke ;)
 
 
 
Hoppas ni har en riktigt fin vecka, och lillördag såklart :)
 
 
 

Morgonpigg i ensamhet

Uppe med tuppen var jag dagen till ära och påväg mot stationen kände man sig lite som den enda överlevande. Gatorna låg tomma och trafikljusen ställde om sig utan att vara det minsta till användning. Huddinge var morgonens mål och väl där var det himla fint att få en hel danssal för sig själv ett tag, innan alla barn började sprida sitt lilla kaos. Lektionerna löpte på bra men att det blivit en aning få timmars sömn började visa sig på pendelresan hemåt som segade sig fram.
 
Senare kommer goa Daniela hit och en riktigt färgsprakande mellokväll blire. Att hon lyckas pricka in dagen efter en riktig bakdag kommer hon nog inte heller bli värst besviken över ;) Full fart i köket stod alltså på gårdagens schema och det klurigaste var nog inte att få till den fina glasyren utan att hålla nyfikna små fingrar borta ;)Önskar er alla en underbar lördag!

Nya tag

Då blev det dags för den sista planerade dagen som volontär på erikshjälpen. Eller, den var i och för sig inte så väldans planerad då jag blev inringd imorse för att det saknades folk till kassan. Men roligt var det och anledningen till att ett litet leende smög fram på mina läppar lite överallt idag är för att morgonen också bjöd på riktigt bra nyheter. På måndag skriver jag alltså kontrakt och börjar min heltidstjänst på ett företag. Spännande ska det bli. Lite sorgligt att det inte kommer bli någon tid över till secondhandaffären bara, för det var verkligen både riktigt roligt och lärorikt. Många nya erfarenheter rikare tar jag alltså ett steg vidare.

Dagen har alltså spenderats i kassan och fikarummet med jämna mellanrum för att vila hjärnan från alla intryck. Volontärarbetet har varit kanon och jag uppmanar verkligen er, som kanske sitter hemma dagarna i ända, att söka sig till något sådant. Tack vare detta har jag nu en gnutta kassavana som alltid ser fint ut på cv:t. Eftersom jag också tycker det är väldigt intressant med människor har arbetet också gett mig en inblick i så otroligt många olika livshistorier. Jag har bland annat försökt lära mig korta fraser på kurdiska, inte det lättaste nej, fått en genomgång i hur det allra bästa kaffet görs i Eritrea, en predikan om att man faktiskt måste ha en plan med sitt liv och hur tufft det är att arbeta som städare.

Idel öra har jag lyssnat på alla de som berättat. Berättat om år med missbruk, sina livs olika vänd- och ljuspunkter. Allt jag kunde tänka på var hur fantastiskt starkt det är att så många delar med sig, öppnar upp sig för en liten tjej på snart 20 bast. För liten har jag allt känt mig och väl mottagen har jag också blivit. Att få höra hur man lyser upp tillvaron för att man sprider härliga och glada vibbar känns bra i hjärtat, riktigt bra och jag hoppas att den plats jag nu landar på kommer känna likadant.

Tycker bilden får symbolisera den "on top of the world"-känsla jag burit på hela dagen ;)Ha en riktigt fin helg :)

Uppenbarelse i Gärdet

Var på en arbetsintervju i en, för mig, ny del av staden. Gick på en liten upptäcksfärd och.. tadaa, äntligen ett logisk namn på en statsdel ;) Oändliga gröna områden, hundar överallt och en eller två hästar lite längre bort. Solen hade stigit och nervositeten dämpades av frisk luft och vårkänslor, fint var det! :)

Eftertänksamhet

Ibland måste man vandra på en stig, 
helt utan konkreta mål på vägen.
En välbehövlig vandring, 
som egentligen inte leder någonstans, 
utom framåt.
 
 
 
 
 

Mosad hjärna

Som rubriken kanske antyder har min fokus varit en aning låg den sista tiden. Jag glömmer precis ALLT vilket gör livet lite stressigare än nödvändigt ibland. Får snart börja skriva listor med komihåggrejor! Men det nästan skrämmande är väl att jag förmodligen skulle glömma även denna ;) Har haft fina dagar ändå! Helgens förmiddagar har spenderats i danslokaler med, minst sagt, energirika barn.

Gårdagskvällen var helt suverän verkligen! Mötte upp Daniela på en mysig pub i stan, och vi snackade av oss om allt möjligt med några glas vin. Senare drog vi ut till slakthuset, ett uteställe i globenområdet. Kände mig lite sådär lagom fräsig när jag fick veta att vi skulle stå på listan in, lantis var det här ja! ;) Efter alldeles för lite sömn och 3 danslektioner på rad sjönk energinivån en hel del när jag väl hamnade i soffan. Dagen kommer alltså bli hyffsat lugn här vill jag lova ;)

Den allra knäppaste och bästa Daniela har vi här, sjukt go tjej som jag har och tacka för en svinbra kväll!Önskar er en riktigt fin och lugn söndag :)

Uppskattning, all typ av kärlek behövs

Alla hjärtans dag har passerat, jag har i princip varit i rörelse under hela dagen, på pendeln, tunnelbanan och bussen. Träffade en go tjej i Solna och taggar dans även imorgon! Genade runt alla lyckliga kärlekspar men av alla känslor som virrar runt i skallen finns det inte ett enda spår av bitterhet. För all typ av kärlek är fint och för stunden får jag ut så mycket mer av den typ min familj och mina vänner delar med sig av. Det räcker för mig, det är så mycket mer än någon egentligen kan begära ändå. Tack till alla ni som väljer att dela med er av er kärlek till mig, för att just ni finns i mitt liv! Jag är så otroligt tacksam. 

GLAD ALLA HJÄRTANS DAG ALLA! :)

Avslutar med en bild på den julklapp jag ändå blev allra nöjdast med. En textbit ur en låt som verkligen visar hur jag känner för mottagaren till paketet och så många andra i mitt liv.

Extremt viktigt

Meningen med min blogg har aldrig varit att på något vis försöka pracka på er läsare mina åsikter. Detta har varit ett ställe för mig att skriva av mig, ett sätt att lägga fokus på det fina när livet kanske känns lite tungt. Runt omkring på nätet är det dock en specifik diskussion som är i hetluften, feminism. Alla har vi olika ståndpunkter och jag vill, genom att föra fram min egen, få alla att förstå att den behövs, den är så väldans viktig.

 

Läser Blondinbellas inlägg (vilket ni hittar precis här; http://blondinbella.se/2014/02/feminism-uppmuntrar-till-offerroll/) och blir så ledsen, arg och besviken.  Jag tänker att en människa som ändå är en sådan förebild för så otroligt många unga om något borde vara mer påläst.  För framför man sina starka ståndpunkter för den mängd läsare som hon faktiskt har, då tänker jag att man måste vara mer insatt i ämnet, annars blir det precis såhär. Vi möts av inskränkta och irrelevanta argument som på många sätt hånar en stor framgångsrik rörelse som (ursäkta svordomen) är så jävla viktig.

 

Det finns mycket kvar att arbeta för, vi har det mer jämställt än någonsin men det betyder inte att det är bra såhär. Vi lever inte i en rättvis värld än tyvärr. För i en rättvis värld får varje människa bära precis vad dom vill, utan att det senare kan komma och tas upp i en rättegång angående våldtäkt. I en rättvis värld är ett nej ALLTID ett nej och något som ALDRIG ska ifrågasättas. I en rättvis värld är lönen för samma arbete ALLTID samma . Alla människor förtjänar lika självklar respekt från omvärlden, oavsett kön, sexualitet eller etnicitet. Samhället ser tyvärr inte ut så idag, även om vi är på god väg, och om något borde vi hylla feminismen för att den aldrig ger upp.

 

Feminismen handlar alltså inte om att kvinnor på något vis ska få en mängd fördelar, den handlar enbart om jämlikhet. De för en kamp för allas lika värde. Alla vet vi också att det, på varje gren, inom politiken förekommer människor som tar dess ståndpunkter snäppet för långt, men inte betyder det att rörelsens byggstenar per atutomatik förändras bara för det. Meningen är inte att vi ska trycka ner alla män, däremot röra om lite i de normer som i många fall faktiskt fortfarande gör kvinnor, homosexuella och många fler till just offer i dagens samhälle.

 

Jag hoppas så innerligt att alla som läser detta kommer förstå,inse hur viktig kamp feminismen utför och visa tacksamhet. Jag är en stolt feminist och jag hoppas att ni allihopa skulle kunna säga likadant, för visst vill vi ha en värld där ALLA människor får plats, där alla människor  får känna att de har samma rätt att leva och andas?

 

Vill ni läsa mer, eller bara känner att jag inte lyckas nå fram till just dig, läs här;

 

http://nyheter24.se/nyheter/internet/762471-18-ariga-jonna-och-johanna-ger-isabella-blondinbella-lowengrip-svar-pa-tal

 

eller här;

 

http://www.emmasvintage.se/ett-stycke-oppet-brev-till-blondinbella/

 

eller till och med här, om ni så vill;

 

http://egoinas.se/?p=35209

 

 

 

 

Det lilla extra

Hittar mysig gammal lapp med mitt namn på i plånboken, blåser näst intill bort i stormvinden uppe på den megalånga bron påväg till arbetsförmedlingen, halvdör på styrkepass på gymmet. Ja, saker som har drivit även denna dag framåt. Just nu är det många sjuka och det märks i antalet vikarierande danslektioner, bara denna dag har jag fått in 7 extra timmar lite överallt i Stockholm på mitt schema. Tänkte mig att det kanske är lite meningen att jag ska virra runt extra mycket en tid, för jag lär mig nya ställen hela tiden. Imorgon blir det, för det första spännande och se om jag ens kommer ur sängen - hej träningsvärk, för det andra om jag hittar hem till en liten sjukling i Solna för att få nyckel till danslokalen som jag kommer vistas i på Lördag. Här rullar det verkligen på minsann.

Hoppas det gör detsamma hos er! :)

Första intryck

Mina allra första, egna dansklasser pågick i dryga 3 timmar under söndagen! Att det gick så bra som det gjorde samtidigt som det var så fantastiskt kul hade jag inte riktigt räknat med. Men det känns verkligen som att jag har hamnat helrätt ändå, fick en sådan energi verkligen!

Måndagen bjöd på en heldag med gruppaudition och enskild intervju och förhoppningsvis gjorde jag även där ett gott intryck. Går det vägen så har jag ett riktigt full-fart jobb på gröna lund i sommar. Bara att invänta ett svar om dryga 3 veckor som gäller!

Träffade goaste Daniela idag med för en svängom på skridskobanan bland alla fina lampor i kungsträdgården! Precis vad jag behövde för att hämta lite mer energi inför resten av veckan. Känns så väldans fint att ha henne här :) Teckenspråkskursen som kvällen bestod av var lätt den roligaste lektionen jag någonsin varit med om! Vi fick lära oss att utföra små konversationer och grymt peppade var vi på att lära oss så mycket som möjligt allihopa.

Hoppas ni har en finfin vecka :)

Självklarhet

Kärlek är att omringas av människor som tycker om, eller i alla fall respekterar dina brister för att de faktiskt hjälper till och gör dig till just den du är.
 
 
 

Saknad, fynd och upptäcksfärder

Stolt tjej har ni här, för jag börjar faktiskt få liiite småkoll på här labyrinten till stad. Dagens upptäcksfärd gick ut på att leta efter lite grejer till mitt rum. Jag vill nämnligen göra det ännu lite hemtrevligare! Dock hittade jag inte det jag sökte så det blir ett nytt försök på tisdag, med den allra goaste guiden såklart, fina Daniela!

Hade en härlig dansstund i en väldans fin studio igår, verkligen helt underbar! Därefter begav vi oss också till en kanonfin secondhandaffär och jag gick inte därifrån tomhänt! De allra finaste skorna ligger nu på min hylla och inväntar rätt tillfälle att bäras på. Att bli 75:- fattigare kändes helt klart okej! Fin vän har man också, dock bygger just sådana meddelande på saknaden efter den lilla byn ännu mer ;)

Ha en underbar helg alla fina!

Delad dansglädje

Äntligen har dansjobbet börjat, har i alla fall fått en go mjukstart och fått hoppa in som assistent lite extra denna vecka. Kanon för övning av koreografier och allt inför mina egna klasser som börjar på söndag :) Känns nästan lite som att vara tillbaka till de månader när träning var det dagarna gick ut på, men bara nästan och egentligen bara för att jag antingen drar runt i mina egna träningskläder på gymmet eller i funkykidzstassen på väg till eller på jobbet. Gårdagskvällen var fantastiskt rolig verkligen och en massa energirika barn sprang runt överallt, i ordnat kaos såklart ;)
 
Efter en mil på löpbandet med radio i lurarna har jag också lyckats bli av med de låtar från barnklasserna som fastnat som klister på hjärnan verkligen. Gårdagens pendelturer blev i alla fall en aning roligare nynnandes "Jag diggar dig". Lätt den goaste låten av alla! 
 
Snart är det dags för lite extra övning minsann, en go tjej som heter Linda har ordnat en danslokal till oss så vi blir ett gäng som kämpar på med koreografier idag med. Underbart säger jag som ändå har runt 18 olika som ska sätta sig i ryggmärgen ;) 
 
Hoppas ni alla har det fint, kramar från en härligt svettig tjej!
 
 
Den gula blomman är, för er som undrar, en vänskapsblomma som alla instruktörer ska ha, mycket kärlek såklart!
 
 
 

Vintermåsten

Pulkabacken intog vi, jag och Matilda tillsammans med två härliga tjejer! Levde farligt en stund i en sicksackbana runt alla stenar och barn och drack varmchoklad när vantarna blev dygnsura. Mat och fika i ett varmt hus blev en bra avslutning med ett gott sällskap. Skridskoåk hanns också med och bland listan med vinterns måsten kan man nu sätta allt fler bockar.Fin heldag med underbara Matilda. saknar henne redan, som bara den!! <3

 

Tågresan rullade på bra och under bytet i Nässjö hann jag också träffa min kära mormor ett tag, helt perfekt! Väl framme i storstan blev det en snabbvisit hemma för mat och ombyte innan jag jag begav mig mot Jakobsberg. Den absolut virrigaste del av Stockholm hittills men jag lyckades hitta rätt och hade en härlig timme som inhoppande dansassistent :)

Hoppas ni har fått en väldans fin start på veckan. Själv möttes man av denna kramglada filur i dörröppningen tidigare ikväll :) SOV GOTT!

 
 

Alldeles för korta dagar

Njuter av alla fina människor här nere! Kramar sönder min kära familj och flänger runt, för så mycket ska hinnas med  och jag önskar ibland att en dag hade lite fler timmar. Fredagsmys blev det med ett gäng härliga barndomsvänner och klasskompisar. Gymhäng med kära Linn, gofika med fina Carro, sleepover och skridskoåkande med goaste Louise, tripp till Tranås för tidsflygande stund med bästa Patrik och melodifestivalsmys med familjen. Lite av allt denna Smålandsresa har erbjudit minsann, otroligt välbehövligt alltihop! Kvar av min lilla hälsapåtripp är en Växjövisit till finaste Matilda :)
 
Hoppas ni alla har det fantastiskt bra!
 
 
 

oliviamariaeklund.blogg.se

"Det finns inget annat misslyckande än att sluta försöka"

RSS 2.0