Fantasins icke existerande gränser

Måndagar bidrar ofta till min vecka som "favoritkvällen". Älskar att, tillsammans med människor släppa alla hämningar en stund och bara leva och leka. Improvisationsteater må vara något av det flummigaste som någonsin existerat, MEN det är ju just detta som är helt fantastiskt. :)
 
 
 
Här på bilden kör vi en annan grej, jag ska berätta om en resa och har ett gäng diabilder till hjälp. Diabilderna består alltså av de andra i IMPRO- gruppen och de gör lite vad de känner för för stunden medan jag får hitta på något som passar till den tänkta resa jag varit på ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Påhittighet och flummerier

Denna helg hade jag och Siri bestämt oss för att fixa iordning en liten spelkväll, många fick också se vår fina lägenhet för första gången, och vi hade det så himla mysigt! :)
 
 
Vi skrattade gott åt varandras påhittighet i spelet Rappakalja, halvskrek och stressade i Alias och tävlade i vuxenpoäng. Allt blandat med ett härligt humör och mysig stämning bland fantastiska människor. Detta måste göras om! :)

”Det finns magiska misstag att leva av, om vi ger plats i vårt sammanhang”

Samhället vi lever i idag vänjer alla invånare vid tanken av vad som är normalt och okej, samt vad som inte är det. Pressen ökar med välfärden och vi människor börjar sakta men säkert stressa ihjäl oss. Media bygger upp diverse idealbilder som finns där för att guida oss rätt i den täta djungel av misstag och fel som annars hade kunnat förstöra det ”perfekta” liv vi alla bör sträva efter

 

Dubbelmoralen hänger som ett moln över oss när vi lägger hälsan högst i diskussioner men samtidigt missunnar oss den vila som verkligen behövs. Tidningar och internet fullkomligt sprängs av människors tankar och riktlinjer för ett hälsosamt liv, hur och vad vi ska äta för att må bäst. Istället för att låta hälsan göra oss gott blir den en del av den stress som trycker ner oss ännu mer.

 

Allt fler människor går in i väggen, går ner i depressioner och på andra sätt överbelastas av alla ytliga krav från världen och människorna runt omkring. Frågan vi alla kan ställa oss är vad det är vi strävar mot? Är det en vettig tanke att vi bör hinna med så mycket som möjligt under så kort tid som det bara går eller skulle vi kanske rentav kunna vinna på att lugna ner oss en aning och ge oss själva den tid vi behöver för att bara andas.

 

Kvalitet är bättre än kvantitet. En tanke många säkerligen känner igen främst från skolans värld, något som också passar väldigt bra in i vårt vardagliga liv. Vi har kommit in i en felaktig spiral där tankar om att vi är det vi gör styr oss och således tränger undan rofylldheten som vi borde ge större plats.

 

Du är inte en dålig dag, ett dåligt provresultat i skolan eller en jobbvecka med aningen tanigare prestationer! Vi måste komma ihåg det och hjälpa varandra att nå den insikten. Vad vi är bestäms inte av allt vi gör dåligt, tvärtemot borde vi lära oss av alla våra misstag, låta dem komma och bli något att växa av. 

 

 
 
 
Titeln på detta inlägg kommer från en låt i Björnstammens nya album, tänker inte säga vilken, för det är ett fantastiskt album som man borde lyssna igenom ;)

Viktiga insikter

Började lördagen med att möta upp Adina och Lydia, vi skulle vara statister i gruppen OTALT:s performance på Medborgarplatsen :)
 
Mitt på torget låg en filt, i alla världens färger och mönster.
 
 
 
Alla statister ställde sig i varje ruta, vi var nästan 100 stycken och fick varsitt litet papper med instruktioner, om vi skulle stå eller sitta ner vid vissa frågor, och medlemmarna i OTALT ropade ut frågor. Vi statister skulle alltså vara en procent var i statistiken de ville föra fram. Man blev lite illa till mods av en så pass stark och konkret visning av siffror.Några exempel på frågor:
 
~ Hur många procent av de våldtäkter som anmäls i Sverige, leder till en fällande dom? 
 
Svar; 2%
 
~ Hur många procent av flickor i utvecklingsländer blir gifta innan 18 års ålder?
 
Svar; 33% 
 
Med många fler skrämmande exempel som ni kan hitta om på deras sida på Facebook!
 
 
 
 
 

DET RÄCKER NU

Ett öppet brev till Sverigedemokraterna
 
 

Under många år i mitt liv har jag inte känt annat än tacksamhet över att bo i Sverige, tacksamhet och stolthet över den medmänsklighet vi hållit fast vid. Men idag skäms jag, jag skäms så in i helvete över att empatin och förståelsen för andra människor börjar försvinna.

 

Vi bränner ner boenden för människor på flykt, förstör för dem som mer än något annat bara önskar sig en trygg plats på jorden. Varför?

 

Vi lever i ett oerhört priviligierat samhälle, där vi tar så mycket för givet att det är skrämmande. Ni Sverigedemokrater väller ut information om kostnader för alla invandrare och trycker på det splittrade land vi lever i idag. Men vet ni vad? Det är ni som splittrar oss. Det enda er politik gör är att acceptera hat och främlingsfientlighet till den grad att den skadar människor. Det är i er skulden ligger för ett splittrat land, inte för att invandrare kommer hit och tar våra pengar. Utan för att mordbränder och skolattacker blivit en del av vår vardag i ett allt mer rasistiskt Sverige. 

 

Ni går ut med adresser för framtida asylboenden på sociala medier och nekar till någon som helst ansvar över ett Sverige som brinner. Jag känner att jag bara måste klargöra något, Sverigedemokraterna ÄR ett rasistiskt parti som, inte bara vill kasta ut tiggare utan också förstärker det hat som bidrar till de bränder och rasistiska attacker som sker idag. 

 

Jag är rädd, men framförallt är jag så otrolgit jävla ledsen. Människor, lyssna, stöd inte ett parti som förstör alla värderingar vi måste hålla kvar i för att inte tappa all vår mänsklighet. 

 

 

 

Fantastiskt missförstånd

Jag; ska vi spela sten, sax, påse Tova?
Tova: Jaaaa
 
(precis innan vi ska börja)
 
Tova; Jag är påse!
 
Varken jag eller mamma kunde hålla oss från en skrattattack. Hon kanske inte riktigt har förstått vad leken går ut på men den sötaste ungen i stan, det är hon allt!
 
 

Goingar

FREDAG!
Vakna utan klocka.
 
Att vakna utan att ställa klockan är bara finfint, fastnade länge under det varma täcket innan jag tog en bra stund på mig vid frukostbordet. Fick också ett litet avbrott mitt i smörgåsätandet när Gustav skrev att han glömt sitt pass, han var alltså vid Polisen för att fixa nytt ID-kort! Trots hans "du hinner aldrig" slet jag på mig lite kläder och sprang dit. Helt svettig kom jag fram och han lyckades fixa sitt.
 
Fick en trevligt morgonpromenad efter språngmarchen och åt upp resten av frukosten som stod och väntade på mig hemma innan Tova och Tord kom. Vi tog en sväng till tippen innan han åkte till jobbet och Tova och jag fick mysa själva. Vi pysslade, målade, kikade på My Little Pony och tog en liten busstur mot fredagsmyset. ;)
 
Så himla mysig dag, fin avslutning när vi firade mamma, åt god mat, myste i mängder OCH gjorde en kärleksfull pumpa. ;)
 
 

Anspänningens avslappning

I torsdags vaknade jag upp lite halv nervös eftersom jag skulle redovisa min uppsats under sena förmiddagen. Vet inte riktigt vad som händer men det känns som att alla, inklusive jag, är trötta hela tiden. Kan det vara mörkret som smyger sig på utan en ordentlig sommarpåfyllning? Förmodligen. 
 
Kände mig i alla fall stolt när jag var klar, fixade iordning lite smått och gott efter många bra synpunkter på opponeringen och kunde senare skicka in en slutgiltig version av uppsatsen. Första kursen av programmet är alltså klar :) Hur skönt? Började tagga en mysig helg!
 
Somnade tidigt efter dagens nervösa start och sov så väldans gott! :)
 
 
Människans språkgrupperingar
 
Språkets skiftande med olika sociala situationer
 
 

Att börja

Med en sömntung kropp tvingar jag mig upp i stående position, bort från den varma sängen. Surar litegrann för att jag inte kan ligga kvar en stung och gosa med DIG, du som ligger där, kramar om mig lite extra ibland, kysser min panna och tar långa, tunga andetag mot min nacke. 
 
Kall är den svaga vind som möter mig utanför dörren, ändock tillräcklig för att få håren på armarna att resa sig i protest över kylans snabba intågande. Dagdrömmer om tjocka koftor och stickade halsdukar på vägen mot stationen och ångrar att jag inte tog den där extra tröjan precis innan jag begav mig utanför dörren. 
 
Tunnelbanan saktar in och dörrarna öppnas någon meter från där jag står, jag ser människor stressa ut och in i vagnen, innan jag själv följer strömmen. Sitter tyst och lyssnar på en av p3:s dokumentärer och lugnas av berättarens sävliga röst mitt bland alla rusande människor. 
 
Sista bussresan flimrar förbi och jag rör mig snabbt uppför trapporna, förbereder mig för att sitta, lyssna, lära.
 
 
 

Bland allt och uppifrån

Hade precis lyssnat på andras redovisningar i fler timmar när jag, påväg hemåt, kände för en promenad. Fick med mig Gustav efter jobbet och vi gjorde det vi pratat om sedan början av sommaren, gå uppför Hammarbybacken.  
 
Vi gick bland färglada löv, delvis på marken, delvis kämpande kvar på kala grenar.
 
 
 
Skulle lägga ner telefonen i fickan när den bestämde sig för att ta en bild till.. ;)
 
 
Vi började sakteligen bege oss uppåt, mot en fantastisk utsikt.
 
 
Blev en fin onsdag som avslutades med storhandling, tacos och Paradise Hotel - kväll med finingar! :)
 

Seghetens timme

Häromdagen kände jag lite såhär...
 
 
Hade lämnat blommor hos mamma på hennes jobb och fastnade på ett café för att förbereda mig inför en redovisning. Blev klar med presentationen och ringde Andreas för att hitta på nått skoj. Vi shoppade på H&M, nu när deras studentrabatt var igång, innan jag åkte och mötte Christoffer för att äta middag. Mumma! Bästa sällskapet gör dagen. 
 
 
 

All in

Ny vecka blir det så väldans fort och måndagen till ära var det dags för ett dubbelpass i en halvdöd bokhandel, förberedelse inför uppsatsredovisning och sist men inte minst improvisationsteater. Var andra måndagen jag hängde kvar i skolan några timmar extra för att kunna leka av mig med härliga människor. Denna måndagen var vi några fler också, superkul! :) Fick med mig Adina och det är så befriande att bara få släppa allting och gå helt in i vad det nu kan tänkas bli.
 
 
In action, när jag och Sebastian utförde hissen. Två människor ska alltså stå i en hiss tillsammans, var och en med sin specifika känsla. Här vad jag lättirriterad medan Sebastian var nervös, vilket kanske ses i min, "RÖR MIG INTE"-hand och hans nervösa cirkulerande. ;) De som står utanför själva akten får också skrika CYKEL för att vi ska förstärska våra känslor.

Husesyn

Ger er en liten inblick i vår nya lya!
 
 
Vi börjar med att komma in i hallen, en hylla full av våra skor, alla olika, alla med sina egna små historier. Jackorna hängs prydligt upp medan väskorna slängs över axeln mitt i glädjen över att landa hemma.
 
 
Fortsätter in i köket där ett gammalt träbord matchas ihop med udda stolar av olika slag. Gustav och Axels farmor samlade på prydnadshus som var svåra att inte ge en speciell plats till, de står därför uppradade längst den lilla hylla med skrivböcker och ljushållare. Blommorna fick Gustav i present en dag, bara för att han är bäst.
 
 
Ett supermysigt vardagsrum/Axels sovrum kommer vi sen in till, där trängs en liten soffa med gitarrer och synten. Musikalisk liten lägenhet vi har. Till höger har vi också en liten balkong med en helt fantastisk utsikt!
 
 
Och här bor jag och Gustav. Ikea rakt igenom, säng, nattduksbord och skrivbord! #Gratisreklam!
 
Vi ägnade söndagen åt städning, så nu är det sådär fräscht och fint som det bara kan bli också ;)
 
 

Värdefull väntan

I lördags satt jag, tillsammans med sisådär 95 000 andra, och tittade på den här rutan alldeles för länge. Väntetiden varierade från 30 - 60minuter till 0 - 30minuter och jag höll på att bli knäpp!
 
 
Biljetterna till Håkan Hellström släpptes och det var totalkaos, verkligen! Men det helt fantastiska är att jag var en av dem som lyckades få en biljett. Kunde inte sluta hoppa runt i lägenheten. Sommaren 2016 åker alltså jag, Adina, Gustav och Axel på en oförglömlig konsert. Vill att det ska vara den 4:e Juni nuuu!!
 
 

Ingen vanlig dag!

För idag är mammas födelsedag! HURRA HURRA HURRA!
 
Gick igenom gamla bilder för att hitta någon passande och mindes hur det var att ha en liten minitovis!
 
 
För att göra henne glad kunde man bara gå till spegeln och leka " Vem är det där?" Sötnöt.

Lyssna och berätta

Häromdagen hade jag en härlig reunion med bästa Helena! :)
 
 
Var så himla längesen och vi hade en massa att snacka ikapp oss om, har saknat henne verkligen. Från att bo tillsammans och umgås nonstop till att ses alltför sällan, en väldig kontrast.
 
Hon hade hört om en bra restaurang inne i stan, Vurma, och vi snaskade på Halloumisallad (jag) och falafelsallad (hon), vilken för övrigt också var glutenfri, mumma! Kika förbi vetja, supermysig stämning med tända ljus och härliga färger! :)
 
 
 

Ordets kraft

"Det syns i ögonen på dig, det hörs i allting du säger.
Det växer i alltind du rör vi, men det enda det sviker är dig."
 
"Du frågar mig hur jag egentligen mår
Vill inte strö salt i några sår."

"Du undrar om jag ens förstår vad jag menar.
Tro mig, jag tvivlar."
 
 

Höstmys med virrig tjej

Veckan i snabbspolning, 
 
Började måndagen med att hänga länge, länge, länge i skolan.Började mitt första ensamma pass i bokhandeln och det kändes fint att det gick så bra! :) Fick lunchsällskap av Jaana innan jag satte mig och fixade galet med uppsatsen i flera timmar. Innan jag blev helt snurrig och fastnade med annat icke skolrelaterat sista timmen ;) Avslutade med 2 timmar improvisationsteater och det var bara så himla himla kul! :)
 
Tisdagen började fint med sovmorgon och en sista genomläsning av uppsatsen innan den skickades in för sista kommentarerna. Skulle sedan vidare mot skolan för att gå på feministmöte och efter det träffa Andreas. Gick inte riktigt som tänkt. Tog fel buss och hamnade mitt ute i ingenstans, det här med att flytta och lära sig nya vägar är klurigt ändå! Tog nästan flera timmar att komma till centralen. Missade mötet och blev så irriterad att jag bara åkte hem och läste istället. Bra där! Gustav tvingade mig ur dvalan för middag lite senare! -.-
 
Onsdag blev det! Fick en härlig pepptimme med min psykolog och shoppade en nya tröja, skönaste någonsin ;) Fixade go middag till kvällen då Emelie och Ebba kom på besök. Även Emma och Siri kom senare och det var bara väldans mysigt :)
 
Började torsdagen med att jobba i bokhandeln igen. Strul med datasystemet ledde till några spännande timmar annars var det ganska lugnt med folk. Failade totalt med bussen hem och hamnade i Björnkulla?! Hoppade på massa skolbarn som flamsade omkring, skakade min stol tills jag snabbt kikade bakåt med min "en gång till så dör du"- blick. Känns bra att kunna skrämma barn ändå ;) Kom i alla fall hem tillslut. Hann landa lite innan det vanliga paradise-gänget kom hit och vi hade det mysigt som vanligt :)
 
 
En vecka med lika delar frustration som livsglädje. :) Saknar världens bästa Christoffer som nu befinner sig hemma i Blekinge och inser, i och med detta inlägg. Hur värdelös jag blivit på att ta bilder ;) Måste börja igen!
 
 
 
Hoppas ni har det himla fint! <3

Ilska och besvikelse

Läser i Metro om kristdemokraternas förslag om samvetsfrihet. Att alla inom vården själva ska få välja om dem vill genomföra aborter eller inte. Har inte varit så arg på länge. Dem menar alltså att kvinnor ska behöva vara ännu nervösare inför något som redan är så otroligt jobbigt?
 
Vad händer med mänskligheten?
 
Jävla patriakat.
 
Jag är så besviken på bristen på empati att jag vill skrika. Trodde vi gick mot acceptans och ett jämställt samhälle, men vi har en väldigt lång väg kvar. Så kom ALDRIG och säg till mig att feminismen inte behövs i Sverige längre, ELLER att den gått för långt. Det är så mycket skitsnack som det någonsin kan bli.

Hallå livet, ska det vara såhär?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ni kan själva läsa om Kristdemokraterns motion här; http://wp.kristdemokraterna.se/kronoberg/kristdemokraternas-motion-om-samvetsfrihet/ 
 

The point of no return

När man precis skickat in uppsatsen och nervositeten typ äter upp en inifrån och man inte riktigt vet vart man ska ta vägen. 
 
 

Skolans fönster

Mitt i ett levande surr, där nytta blandas med nöje och gemenskap med kunskap. Bordet framför mig ockuperas av böcker i urblekta färger, bläddrade i av så många olika fingrar att de börjar gulna i kanterna. Bakom en randig avskärmningsvägg, i gluggarna, ser jag en tjej i min egen ålder, koncentrerat följa med i raderna på pappret hon håller upp framför sig. Bredvid henne halvligger någon, med hörlurar i öronen och datorn på snedden i knät. Jag hör ihållande ljud av konversationer om ämnen jag inte kan urskilja ens om jag försöker och jag sitter mitt i alltihop och känner mig som en del av någonting större, någonting som kommer att bli. 
 
Tunga kassar och väskor bärs av människorna utanför fönstrena, alla så mycket mer påpälsade än bara för någon vecka sedan, vant förberedda inför svenska väderskiftningar. För någon timme sen bröt den mörka, gråa, molniga, himlen upp i ett fantastiskt solsken och jag önskar att jag hade passat på och titta upp från arbetet och njuta av den, istället för att rikta min irritation till att en störde min syn i några ögonblick. Den natur jag ser från det stora fönster jag sitter skiftar med vilket håll jag väljer att vända blicken mot. De gröna, smomriga löven till höger för hoppet till värmens återkomst, medan vänstersidan kantas av alla vackra färger som bara kommer med hösten. 
 
Här sitter vi och kämpar för en trivsam framtid och livserfarenhet.
 

Ökad mysighetsfaktor

Hade en finfin lördag, vaknade upp och slöade länge i sängen, har börjat kika på en serie som jag är helt fast i sen jag var sjuk och plöjde igenom hur många avsnitt som helst, och jag fastnade framför datorn ett bra tag. Blev dock tvungen att ta tag i att i alla fall klä på mig, när det strax skulle välla in lite familj och släkt till Gustav. ;) Måste också göra lite smygreklam för den nya bok jag inhandlat precis när den släpptes! Så värd!
 
 
Köp, läs, prata om mens osv!
 
Efter en snabb fika med folket hemma drog jag mig vidare in mot stan för att möta upp Andreas, fick ta en kik på hans nya kontor, snacka lite med hans trevliga arbetskamrater och spela lite pingis! Han får öva lite till nästa gång ;)
 
 
Oerhört charmiga ;)
 
Vi chillade runt på stan, åt middag, fastnade på akademibokhandeln, frös ( eller i alla fall jag, han är den varmaste människan som någonsin existerat ), och fastnade på Espresso House i flera timmar. Fin vän det där!
 
Att komma hem och få fixa till det här mysiga, inte heller helt fel!
 
 
 Hoppas ni har fått en kalasfin start på veckan! 
 

Att fånga glädje i en bild

Man kan nästan inte tro att det är sant, att vi faktiskt bor i en fräsch, fin lägenhet med underbar utsikt, men det börjar bli allt mer på riktigt :) Häromdagen begav vi oss på en liten promenad med vattnet längs ena sidan och höstfärgade träd längs med andra, så fint. Bad om en bild såklart.
 
 
Sa till på skarpen att dom faktiskt inte behövde se sådär stela ut, vilket resulterade i det här.
 
 
 
Mycket bättre! ;) Firade kvällen med finsällskap, Christoffer kom lagom till middagen och senare hakade Adina och Josef på för veckans paradise hotel - maraton! Mysig liten vana har det blivit och efter en heldag med plugg, såg jag mycket fram emot en go helg!

Vad är idag?

12/10
 
~ Den kalla promenaden till tåget
~Tröttheten 
~ Nervositet över att stå ensam i bokhandeln
~ Lugnet 
~ Orolighet över uppsatsen
~ Fokus
~ Den gamla tanten som går förbi två gånger och ser vilsen ut på biblioteket, jag förstår
~ Väntan
~ Saknad av sol
 
 

Levande ljus och fantastisk mat

I onsdags började vi ta tag i nya livet i nya lyan ordentligt med en veckohandling! Mycket grönt blir det med en vegetarian och vagnen ser så härligt frisk och nyttig ut vid kassan. 
 
Vi började med att laga en grönsakslasagne med aubergin, zucchini och paprika balnd annat, fantastiskt god! :) Medan lasagnen stod i ugnen och Gustav i duschen fixade jag iordning med lite mysiga ljus och det blev väldans fint. 
 
 
Ursäkta dållig kvalité, min mobil börjar ge upp!
 
Avslutade en fin vardagskväll med en märklig film, Momento, och popcorn!
 
Hoppas ni har det väldans fint!

Rädda men glada

Hängde ju på Liseberg med sköna människor förra lördagen och jag måste bara berätta om något fantastiskt läskigt ;) 
 
Vi hade precis mött upp massa härliga grönalundare för middag, efteråt begav vi oss allihopa mot Spökhuset, Hotell Gasten. Jag, som i övrigt inte hade varit vidare nervös under dagen började skaka lite ofrivilligt i kön mot ingången. Är så förbaskat lättskrämd. Gick bakom TIm som blev förste man i ledet och Monia försöker under hela den hemska promenade hålla fast i banden på min väska. Under hela tiden försöker jag hålla mig så liten och gömd som möjligt men sista biten blir det omöjligt, eftersom Tim blir så rädd att han faller på rumpan. Vi löser situationen som vilka som helst, rusar alltså ut sista biten med andan i halsen och paniken i magen ;)
 
Huset är så sjukt bra gjort, alla rum är vackra och unika och människorna, jag gick seriöst runt hela tiden och intalade mig att alla som skrämde oss också var människor ;), kom och gick så himlans smidigt att man alltid blev livrädd. 
 
 
Usch, varje gång jag övertalas att gå med in slutar det alltid med att jag frågar mig varför någon ens gör det här. ;) Blev lite gladare efteråt oc firade med massa mer karuseller. Helix är bäst, och här är en före-längst-bak-på-Helix-selfie!
 
 
Kände mig som en gammal tant när jag bet ifrån när ett par killar valde att spotta från Uppswinget och två bröder börjaade slåss i kön. Vuxenpoäng, check!
 
 
 
 
 

Variationens dag

Hade varit sjuk ett tag men vaknade en morgon och kände; nej, nu, nu vänder det. Idag blir en superdag! Började lite glatt med en halv språngmarsh till tåget mot skolan. Solen sken, men det var ändå så himla ruggigt kallt. Hostattacken satte igång lagom till tunnelbanan rullade in på perrongen och Andreas ringde, verkligen passande. ;) Fick kärleksfulla blickar medan människor runt omkring mig flyttade lite "diskret" bort från mig, känns ju alltid härligt.
 
 
 
På min lilla morgon- powerwalk tänkte jag i alla fatt att, efter skolan ska jag, banne mig, köpa mig en halsduk. 
 
 
 
Vilket jag gjorde, och kände mig glad som en tupp medan jag hostande begav mig mot IKEA hungrig som en varg. (Många känslor hanns med) ;) God mat senare gick virrade jag runt bland alla plan ett tag innan jag fattade hur jag skulle komma dit jag ville. Köpte ett nattduksbord, efter en vilostund med hostattack i en soffa i mitten, och fick bärhjälp hem. Känslan efteråt, har mått bättre men stackars Nils kan i alla fall inte springa iväg från mig för att slippa smittan! ;)
 
 

Tuffa tider

Det finns en plats, många städer har den, ett ställe där paniken växer, blandar sig och ger en den extrema huvudvärk som bara kommer med en plats som denna. Alla må vi ha varit där, vissa mer än andra, men sällan med verklig, sann glädje. 
 
Platsen jag pratar om fylls av barngråt, svett, irritation och får härliga förändringar i livet att kännas lika tunga som kassarna det alltid slutar med att man kånkar på. Har jag kanske skrämt er en aning? Det kanske jag borde gjort, för denna mardrömsplats har varit mitt andra hem de senaste veckorna....
 
 
IKEA, jag hatar dig, men jag behöver dig.
 
 
Med vänliga hälsningar
 
En fattig student som är tacksam för mat och möbler men som aldrig kommer glömma din knuff över till den mörka sidan.

Upp över alla

Min söndag spenderades på Ikea, med huvudvärk och den typen av irritation som nog bara går att finna just där ;) Med skrikande barn och fullsmockade avdelningar, tänkte man sig att en söndag kunde tillbringas på bättre sätt, men efteråt känns det såklart skönt att få komma hem och göra det fint. Vi har börjat komma in i lägenheten och få alla saker på plats. byggt ihop säng och skrivbord, fixat med lampor och allt möjligt annat.
 
Vaknar man och kikar ut fylls man av kittel i magen också, så fint är det och jag kan inte riktigt förstå att jag bor här ;)
 
 
Spenderade hela min måndag med uppsatsskrivning samtidigt som jag började bli ordentligt trött på den hosta som etsat sig fast alltför länge. Hoppas ni alla har det himlans bra och är ordentligt friska! :)

Spontantripp

Fick frågan sent i förra veckan om jag inte ville följa med på en biltripp till Göteborg och Liseberg, svarade självklar ja! :) Gick upp tidigare än på så väldigt länge, vid halv 6 och vi begav oss, uppbunkrade med te och kaffe.
 
 
Fina tjejer det här och vi hade en fantastisk dag heldag med massa karuseller, sockervadd och mysigheter! :) Stötte på ett annat gäng från Gröna Lund och fick middagssällskap, vilket blev en fin överraskning. Tiden gick fort men vi hann med mycket innan vi rullade hemåt igen. Höll oss vakna med quiz med disneylåtar och sjöng med i full nostalgi med gamla låtar. 
 
 
 
Tack för en jättefin dag! Så tacksam över att få lära känna dessa finingar :) Hoppas ni också haft en fin helg.

Är det synd om papporna?

I torsdags, efter en genomrörig uppsatshandledning begav jag mig mot Marie Laveau, mötte upp Adina, Isabel och Christoffer för ett glas och god mat innan en efterlängtad föreställning! :)
 
 
Blev så enormt överraskad över alla olika ändock viktiga samhällsdebatter som togs upp och kom därifrån full av nya intryck. Det är när man ser sådana här föreställningar som ens hopp för mänskligheten börjar växa igen. Riktigt härliga och duktiga killar på scenen och ni bara måste se den!! Skrattade gott åt idiotin som de tagit från verkligheten men gick ändå därifrån med starkare känslor över vad vi måste kämpa för. Så väldans viktigt!
 
 

Där allting har historia

 
 
 
Fotograf: Gustav Stålstierna

Småglimtar

Nu när höstrusket börjar smyga sig in ordentligt, får man generera värme med kramar och te istället för utevistelse med solsken. Saknar dock finfina vår och sommardagar som jag tänkte kika tillbaka på. 
 
En vårdag med middagshandling där jag, fortfarande helt besatt av mjölk, hittade en passande skylt.
 
 
 
Vårvärmen började kicka in ganska tidigt i år och vi lyxade till det med picknick, älskar't. 
Satt och åt tills solen började gå ner och inte ens en massa kärlek kunde värma oss tillräckligt ;).
 
 
 
Väcktes en dag av Erik, en av våra roomies ( som förresten bara kom en dag för några veckor sedan och sa att han skulle flytta till Göteborg samma kväll;) ), och hängde med på kärleksparad. Så vackert!
 
 
En fantastisk dag på Gotland hittade vi en lite kompis i Linnés trädgård!

 
En strålande vacker sommardag som jag firade med att sätta på mig fin klänning och njuta ordenligt och hamnade på.... någon spelaffär. Känner mig en aning missanpassad ;)
 
 
 
Det var denna söndags lilla minnestripp, krama nu om varandra ordenligt och ta hand om er! :)
 
 
 

I en härlig mix av världen

Inne i stan, närmare bestämt på Götgatan mellan Slussen och Medborgarplatsen finns det ett litet paradis för alla oss bokälskare. En liten gemytlig affär med bokhyllor ända upp till taket och böcker på alla möjliga platser som går. Här brukar jag hänga ibland, för att njuta av atmosfären och såklart, för att kika in härligt unika och spännande böcker. Affären heter Söderbokhandeln och får inte missas av någon som tillägnar en speciell plats i hjärtat åt fantastisk litteratur. 
 
Här trivs också Axel bra!
 
 
Hoppas ni får en fin Lördag allesammans! :)

Bye bye Westside!

Hallå där! Nu har vi packat ihop våra liv i små lådor och begivit oss mot vårt nya hem! :) Ska bli fantastiskt kul och jag lovar att dela med mig ordenligt av den fantastiska utsikten vi kommer ha :) 
 
Kramar och kärlek till er alla!
 
 

Beredda

Denna veckan ligger totalfokus på att rensa den lägenhet vi ska flytta in i så fort det bara går. Varvar städning och packning med skola och uppsatsskrivning, samt kurering av högst grad. I måndags, efter mitt andra pass på bokhandeln, kämpade vi galet och nu står vårt kommande hem tomt och väntar på oss med öppna armar ;) Känns helt fantastiskt att snart, snart, snart, flytta dit! 
 
Vi är pepp!
 
 

En sjuklings längtan

Hade en väldans fin söndag, pluggade lite inför kommande seminarium innan jag for in till Vällingb. Där var det ansiktsmålning, hoppborg, och ponyridning. Mötte upp Mamma, Tord och Tova för lite familjemys, fika och självklart skulle Tova rida litegrann! :)
 
Har vaknat och somnat med en riktigt äcklig hosta de senaste dagarna och längtar tillbaka till dagar som denna!
 
 
Finpromenad och picknick stod på schemat denna dag och jag tror banne mig att jag redan längtar till nästa sommar ;)
 
 

oliviamariaeklund.blogg.se

"Det finns inget annat misslyckande än att sluta försöka"

RSS 2.0