Stolthet och beundran en något varmare höstig dag

Söndag var det här ja. Helgen gick fort som attan liksom den brukar göra, men den har också inneburit en mängd goa och mysiga stunder. Idag var det en nervös dag för många, 2 av mina kära klasskamrater var med i en koreografitävling här i staden och jag kan tänka mig att dem var mer än måttligt nervösa när de steg upp imorse liksom vi för deras skull. Innan tävlingen gick av stapeln begav jag mig upp på murberget för en promenad fylld med vacker utsikt och färgglada, höstiga färger. Förvånansvärt nog hittade jag ett ställe fullt med blåbär på min korta vandring och en del av dessa fick glatt följa med mig hem. 
 
 
Måste faktiskt skryta en aninng och låta er alla veta att Fabian, en av de tävlande från min klass vann och att Britta vann publikens pris. Stolta gick vi alltså hem efter tävlingens sluta, så fantastiskt duktiga som de var, man blev riktigt inspirerad. Hoppas också att de båda två är bra nöjda med sina insatser för de var var och en beundransvärt bra:) 
 
 
Här har ni alla tävlande!
 
 
Ännu en fin dag avslutas nu med att proppa huvudet fullt med fler och fler franska balettermer innan lugnt temys!
 
Ha en fortsatt trevlig kväll!
 
 

Fantastisk romantik och en mysig upptäcksfärd

En mestadels sjukt tråkig vecka avslutades på allra bästa vis, jag kunde nämnligen vara med och dansa på fredagen och det kändes helt otroligt. Gick till skolan taggad som få och hade en riktigt bra dag, trots att jag fick kämpa gärnet för att försöka ta igen allt jag missat. Jarek, vår gästdanslärare i modernt, var helt underbar och man blev så peppad av hans attityd, ja, hela hans utstrålning. Det känns särskilt bra att vi kommer ha honom även nästa vecka, i och med att jag missade en del denna. Här hittar ni lite information om honom, läs och låt er inspireras :)
 
http://www.jarekcemerek.com/ 
 
Vaknade upp denna fina lördag och kände mig piggare än på väldigt länge, att börja få tillbaka lite energi efter en tung vecka är lätt den allra goaste känslan. Måste säga att alla mysiga och omtänksamma människor som funnit runt omkring mig har hjälpt till och påskynda min tillfriskning. Torsdagen till exempel bjöd på många fina ögonblick och när två riktiga goingar kommer förbi, knackar på och sedan trycker upp en massa löv i ansiktet på en samtidigt som de utrbrister "we löööv you", kan man ju inget annat än le resten av dagen ;) När fredagskvällen sedan slutar med att man blir publik till en spontan liten teater i korridoren, som ger en ont i magen för att den är så rolig, trivs man som fisken i vattnet här i detta härliga, gemytliga hus. 
 
Denna lördag som nu precis gått över till söndag, har varit en av dem allra bästa jag haft här och vad annars kan man vänta sig när man bland annat får se en livesändning av Mats Eks uppsättning av Julia och Romeo. Fyra i min klass fick nämnligen möjlighet att hjälpa till lite på teatern innan och därmed också få biljetter till föreställningen. För er som vill veta mer så är detta en balettuppsättning och man blir helt förtrollad av Mats Eks nyskapande, romantiska och lite småkomiska tolkning, se den säger jag bara, den kommer inte lämna någon oberörd!! 
 
Här står alla fall Daniela och Maiju redo att servera förfriskningar till teaterns besökare.
 
 
Här har ni huvudkaraktärerna Julia och Romeo, imponerande dansare mist sagt.
 
 
Kvällen avslutade vi sedan med att gå till en pizzeria och därefter gick jag och Maiju på en liten kvällsvandring genom staden, oerhört mysigt med alla små gator och lite udda uteställen! Hemma i köket var det fullt med folk och det blev som vanligt en väldigt social avrundning på en fantastisk dag :)
 
Hoppas ni alla har det underbart bra!

Kärlek, värme och livet på folkhögskola

Fick en fråga av en kompis häromdagen, hur är det egentligen att vara sjuk på en folkhögskola? Är det inte jobbigt med folk som knackar på för att fråga hur du mår, får du liksom vara ifred? 
 
Här går ju alla i skolan minst ett par timmar varje dag och jag kan erkänna att dagarna börjar väldigt ensamt, men det är väl också så det behöver vara när jag ändå ligger och halvsover. När man bor tillsammans och ser varandra precis varje dag blir man som en liten familj, vilket är sant även om det låter riktigt klychigt. ;) Små fina gester som visar att folk bryr sig gör ofta att hela dagen känns en aning lättare, trots feber och snorig näsa. Exempelvis när goa Matilda kommer och lämnar paket som hon hämtat åt mig i receptioen, när fina Christoffer knackar på och blir härligt sällskap ett tag innan han bjuder på popcorn eller när Oskar erbjuder sig att hämta en extra filt när jag ligger i soffan och fryser för att jag "bara" har en och samtidigt erbjuder sig att byta köksvecka med mig. Så enkla men ändå så otroligt tacksamma gester för en liten sjukling. 
 
Det är fint med omtänksamhet och jag, för min del, älskar när folk knackar på  bara för att fråga hur det är, även om svaret syns ganska tydligt ;) Men jag tror också att man måste ha en speciell attityd, en speciell sorts öppenhet, för att kunna ta in alla dessa människor och bry sig tillbaka samt  förmågan att kunna acceptera och värna om människors olikheter. Fint är det i alla fall och det var i princip det jag ville dela med mig av idag, dessutom tacka alla finingar som finns här uppe för att dem är asgoa!
 
Kan ju också lägga till att, trots Christoffers popcorn attack, så fick även jag en hel del ;)
 
 
Och här har folket kunnat hitta mig de närmsta dagarna, nerbäddad med en fin kopp te eller varm choklad. Otroligt givande.. eller inte, men precis så välbehövligt som jag hela tiden försökte intala mig själv. ;)
 
 
 
 

Glass i stora lass och en sol som tränger sig fram

Tredje dagen som sjukling var det här jag! Inte roligt alls men snart är jag förhoppningsvis på benen igen, för nu börjar dansabstinensen komma fram. Igårkväll kändes det en aning bättre och jag kunde ta mig ner till affären en sväng, och när man är sjuk får man ju faktiskt unna sig lite glass, eller ja, massa massa glass. ;) Det allra jobbigaste med den absoluta favortiglassen är ju dock att det aldrig går och sluta äta av den ;) 
 
På min lilla fina, dock långsamma, promenad hade jag i alla fall turen att få se solen, vilken annars har gått och gömt sig bakom några tunga regnmoln ett par dagar. Med lite frisk luft i lungorna fortsatte sedan kvällen lugnt med lite fint sällskap och glass, såklart. 
 
 
Måste ju bara passa på att sprida denna fantastiska video på världens sötaste lilla dansare, både jag och Christoffer dog lite smått när vi hittade den igår, nästan lite läskigt gulligt :')
 
 
 

Välbehövlig vila och en febrig panna

Där kom den ja, den allra första "stanna-hemma-på-grund-av-en-äckel-förkylning-dagen" på denna termin. Envis som jag är började jag dagen med att kämpa mig till skolan trots bultande huvud och ett ihållande brännande bakom ögonlocken. Ganska snart insåg jag i alla fall min begränsning och begav mig hemåt för att tillbringa största delen av denna tråkiga dag i min kära säng, man måste ju äta också ;) Här i huset är det flera sjuka liksom det i klassen var ett antal som gjorde som jag och stannade hemma dagen till ära, vilket bara visar att det är något litet virus eller liknande som yrar runt här. Nu gäller det bara att hålla alla tummar för att detta går över tills imorgon, eller i alla fall senast onsdag då vi har vår första lektion med Jarek, gästdansläraren i modernt. 
 
Fina Matilda kom förbi men sin goa värmekudde på lunchen innan och det är just sådana enkla, oerhört söta saker som gör att man blir alldeles varm i hjärtat. Mycket vila har det varit idag och nu i eftermiddag, när det började vända en aning har jag fördrivit tiden med att gå igenom alla foton jag tagit sedan jag kom hit, antalet är nästan skrämmande högt men det bevisar väl bara att det funnits en hel del värt att förevigas under denna relativt korta period. 
 
Jag kan tänka mig att många av er som läser inte har besökt denna underbart fina stad, Härnösand. Det hade i alla fall inte jag gjort innan jag tog det stora beslutet att flytta hit och lyckligt lottad som man är hade man ju turen att hamna på ett enormt vackert ställe, med havet och hamnen som grannar. Här har ni i alla fall lite bilder på den fina utsikt man får ta del av om man väljer att ta en promenad till eller genom staden, dessa togs dock för några veckor sedan när solen fortfarande kunde lura i en att hösten var fruktansvärt långt borta ;)
 
 

Bortskämd på hög nivå och 5 väl spenderade kronor

Ni vet en sådan helg som man verkligen behöver ibland, dagar som man kan blicka tillbaka på länge och minnas med värme. Precis en sådan helg har jag haft, och när en förkylning sakta börjar smyga sig på är det dem allra mysigaste stunderna man får drömma sig bort med. Att få finbesök och bli bortskämd som få är man inte van vid efter en dryg månad på egen hand och då gäller det att njuta ordentligt, vilket är precis vad jag har försökt göra. Men som alltid går tiden förskräckligt fort när man har det fantastiskt bra och nu är det snart dags för mig att krypa till sängs och hoppas på att förkylningen blir bättre under några timmars sömn. Man kan ju också hoppas på att några av de balettermer, jag i ett antal timmar innan ikväll försökte lära mig, slår sig till ro i mitt huvud inatt så att jag kommer väl förberedd till danstermenologin imorgon. Sötaste Daniela överraskade oss med en kanonfin kladdkaka som kvällsmys och ja, det är precis i sådana lägen som jag tyvärr måste erkänna att glutenintolerans verkligen suger stenhårt. ;) 
 
 
Några av mina kära korridorsgrannar spenderade dagen i ett shoppingcenter inte långt härifrån och jag skickade med Nils en liten fin önskan om att han skulle köpa en dörrmatta till mig om han lyckades hitta en billig sådan. Överraskad blir man när han kommer hem med en väldigt basic sådan och ber om 5 ynka kronor, ikea leverar alltså återigen och mitt rum fylls med ännu en liten välkomnande utsmyckning. ;)
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredagsmys vid balettstången

Ännu en vecka har passerat och detta i hyperspeed verkligen. Den har varit tuff med många sena kvällar men också helt fantastiskt givande med bland annat Sighilt, vår gästdanslärare och Jesper, livepianisten som också kommer spela till våra vanliga lektioner ibland. Fredagens schema kändes verkligen späckat, trots en hyffsat lång sovmorgon, och vid sista lektionen, som började halv 6 var vi alla en aning sega och stumma i benen. Efter det första konditionspasset för året var man egentligen inte kanonsugen på att ta en kort paus och sedan fortsätta kvällen med 1.5h balett. Men som jag brukar säga, allt går om man vill, och vi lyckades faktiskt ta igenom även denna, sista, långa lektionen för veckan med ett leende på läpparna. 
 
 
 
Underbar Sighilt ville få en sista avskedsbild vilket blev kanonfint med alla enormt svettiga människor ;)
 
 
 
 
 

Historisk tillbakablick och tålamodskrävande spöregn

En tuff men härlig dag har snart nått sitt slut och lämnat efter sig en hel del minnen och tankar. Vi började med en workshop i Barockdans, en något märklig men rolig liten resa bakåt i historien. Tiden gick alldeles för fort och man blev riktigt sugen på att komma ännu djupare och bara lära sig mer och mer. För er som inte har en aning om vad det är för typ av dans jag svamlar om, klicka in er på videon så får ni ett litet smakprov. 
 
http://www.youtube.com/watch?v=r-JEFZCnYa8
 
Men vi såg allt lite mer kämpiga ut ;) med livemusik och allt!
 
 
 
Den långa lunchen vi hade idag tänkte jag använda så smart jag bara kunde, vilket slutade i att jag nästan släpade min tunga matkasse hemåt i totalt spöregn, med paraplyet hängande lite på sniskan, ni vet där det egentligen är helt meningslöst och inte gör någon nytta alls;) Tillslut kom jag i alla fall in i värmen och en go middag väntade innan det blev att kika på en föreställning, med barockdans bland annat. "Kurtisanen och kärleken" hette föreställning, eller rättare sagt operan och det var en intressant hypotetisk skildring av Barbara Strozzi's levnadsöde. Hon var en känd kompositör som valt ett minst sagt annorlunda sätt att leva sitt liv på. Att en kvinna arbetade så offentligt som hon gjorde var inte riktigt acceptabelt på den tiden, det var ändå så tidigt som på 1600-talet, och hennes liv var inte direkt lekande lätt i alla sammanhang och där har en en liten kort snabbspolning ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gemensam dag fylld av hurtighet

Tisdag 17/9

08.00-08.30 pain free                 dd hemma

09.00-12.00 TTS                         hela skolan

12.30-14.00 balett sighilt            sp kempe

14.00-16.00 metropol/projekt     jkp kempe

 

Ja, detta schema ser ju ganska lugnt ut ändå, men jag måste nog ändå påpeka att det minst av allt har varit just en sådan, lugn dag. TTS, som står för Tid TillSammans, drog idag in hela skolan i ett litet fredsprojekt, där vi lärde ut koreografin till låten "Give Peace a Chance" med John Lennon. Riktigt kul var det och ett fantastiskt engagemang från den grupp elever vi hade hand om. Före allt detta tjohej med att lära oss text, musik och dans till låten genomförde vi dansare vår lilla stöveldans för hela skolan, vårt första uppträdande för året alltså :)

 

 
 
Här har ni en bild på klassen, visst ser vi rätt glada och pigga ut ändå, trots att det togs precis i slutet av dagen? Kanske bör tilläga att jag lite hastigt stal den fina bilden från Danielas blogg och får väl hoppas på att det är okej, annars är det väl bara och ta en kittelattack imorgon bitti ;)
 
 
Idag var en spännande dag för vi hade nämnligen en gästdanslärare i baletten, en otroligt duktig en som heter Sighilt. Känns fantastikt kul att få ha henne nu varje dag resten av veckan, och det kommer lätt vara värt de lite senare kvällarna för man blir verkligen inspirerad. 
 
 
Senare ikväll blev det att hänga med på buggkursen mina kära vänner Matilda och Christoffer ska hålla i nu varje tisdag, främst för folket som bor här på skolan. Jag och Matilda, som varit sugna på att testa på Zumban som hålls varje tisdag och torsdag hängde kvar och avslutade kvällen med detta sjukligt svettiga pass och jag kan lova er alla att jag och min trötta kropp kommer sova som en gnu hela natten. Hoppas ni alla har haft en fin dag och att morgondagen blir ännu bättre! 

Mörker som faller och iskalla vindar

Med iskalla vindar som letar sig in under tröjan, gick jag med raska steg till skolan imorse. Det börjar kännas att hösten sveper in över oss nu och för mig, som alltid fryser känns detta en aning segt. Tur är väl det att vi spenderar våra lektioner inomhus och man får väl se alla mysiga tekvällar vi nu har framför oss. I helgen försökte vi i alla fall njuta av den allra sista värmen och det blev en härlig svettig fotbollsmatch innan filmmys i soffan som fick avsluta en go Lördag. Lite sliten är man allt efter förra veckan och det var fler än jag som tog en liten fin paus i det blöta gräset. ;)

Spelet "Alias" har annars varit ett populärt tidsfördriv denna helg och har lett till en hel del skratt och mysiga stunder, bland annat söndagskvällens temys, då fina Paulina kom till oss och joinade i en omgång. En himla finfin överraskning fick jag mig också när Christoffer knackar på och vill bjuda på rabarberpaj, precis sånt man behöver en seg söndag när kroppen bkräver en vilopaus för lite återhämtning. 
Veckans schema är relativt fullspäckat med allt möjligt kul och vi ska bland annat ha en gässtdanslärare i baletten, vilket kommer leda till vissa sena kvällar. Nu är det ju också fredsvecka här så imorgon ska vi dansare lära ut en koreografi till resten av skolan samt framföra en bit av den stöveldans jag skrivit om tidigare. En föreställning och en workshop i barockdans ska bland annat också hinnas med och jag ser fram emot en tuff, rolig och på alla vis lärorik vecka.
Ha det underbart fint!

Trötta fötter och en fin fredagskväll

Ännu en vecka har gått här på Härnösands folkhögskola och tuff har den varit. Kroppen är ganska sliten efter den stora mängd fysisk aktivitet men man börjar redan känna sig en aning starkare. Torsdagen var en relativt lugn dag och med den spring i benen vi hade kvar tog jag och Matilda en långpromenad. Vi avslutade denna med att sitta och njuta av den vackra utsikten ett tag innan vinden kylde ner oss så pass att det blev att dra sig hemåt.Fredagen med dess full-fart-schema avslutades med konditions-och fystester och det ska bli riktigt spännande att se hur mycket vi förbättrar oss under året som går. Kvällen spenderades först hos Megan med trevligt sällskap innan vi tittade in på musikernas 90-talsfest.Nu har alla vi dansare äntligen fixat ihop varsin presentation, så glöm inte att kika in på vår dansblogg.
http://hfs.se/dansbloggen/

Stampande stövlar och skönsjungande clowner

En finfin tisdag har nu snart gått förbi, en fantastiskt rolig men krävande dag har det varit. Det allra roligaste och svettigaste vi har hittat på idag är, stöveldans. Alla fick helt enkelt dra på sig ett par gummistövlar och stampa runt ett bra tag. Som ni kanske förstår var detta en aning tungt men helt underbart kul, kanske lite synd om människorna som befann sig under oss men det är väl sådant man får ta ibland ;) Tyvärr var det ingen som filmade vårt lilla äventyr men är ni en aning nyfikna så finns det en video från förra årets dansklass som jag har letat fram, en aning mer skillade var dem nog allt, men än sålänge har vi ju tid att lära oss :) 
 
http://www.youtube.com/watch?v=xHORq1KEYf4
 
Dagen har också bjudit på en föreställning, riktigt kortfattat handlade den om 4 clowner som sjöng opera. Med en bra pianist vid flygeln och ett fötrollande sätt att få med sig publiken på blev det en underhållande scen som innebar mycket improvisation från huvudpersonerna. Själv tyckte jag dem var kanonduktiga och det kändes naturligvis riktigt spännande och roligt att få vara en del av det ett tag. Vi hade ju också turen att få se deras premiär, så blev ni sugna kan ni ju alltid söka upp någon av deras andra föreställningar, har dock riktigt dålig koll på vart och när dessa utspelar sig men den heter i alla fall "Leve alla galningar" :) Ett passande namn då vi dansare avslutade dagen med att fundera på vårt kommande performance, något vi nu jobbar på tillsammans med en konstnär från stan. För er som inte vet vad ett performance är, så är det något oerhört märkligt, också svårt att förstå och förklara. Detta gör att jag tänker nöja mig med att förklara fenomenet som "levande konst". Vi avslutade i alla fall dessa två timmar med att springa runt i skolan och göra saker som sticker ut, ta fram olika beteenden som anses märkliga och som får alla runt omkring att undra vad sjutton man sysslar med, haha, ja det blir inte mer normalt än så. 
 
 
När man är instängd i en danssal hela dagarna är det enormt skönt att bara gå ut en sväng, lite luft till den trötta hjärnan och en lugn promenad för benen. Detta var precis det jag och Christoffer valde att göra efter denna långa dag och jag fick tillslut se den husväggsmålning, som jag tog upp i förra inlägget, i färdig form. Riktigt häftig måste ni erkänna, även om ni kanske inte får se den i sin helhet :)
 
 
 
 
 
 

Generös omtänksamhet en somrig dagDet är en helt vanlig lugn söndag och precis här hittade Britta mig för en kort stund sen. Hon tyckte det såg så mysigt ut att det var värt att ta kort på och ja, de var rätt gott o sätta sig här efter att ha storstädat hela rummet. Idag har jag och Christoffer också börjat med ett mission som vi har kommit på, vi ska nämligen lära oss äta havregrynsgröt. Måste säga att det var sådär men med frukt och sylt funkar det ändå :) Igår var en riktigt mysig dag och vi begav och ner mot stan efter en ordentlig sovmorgon. Där stannade vi en stund vid havet och matade tacksamma fåglar med lite gammalt bröd. Solen stekte riktigt ordentligt och det var bara att sitta där och njuta ett tag.På vägen hem stötte vi på en folksamling som intresserat stod och tittade medans detta konstverk tog
form.En loppis hittade vi också och det slutade med att en fin blus fick följa med hem, 10 kronor kändes på något sätt okej, även för en fattig student ;) Människorna där var riktigt trevliga och det slutade med att de bjöd på korv, vilket vi tacksamt tog emot såklart.Väl hemma blev det mys i gräset med stämsång och böcker som aldrig öppnades innan vi drog oss inåt för mat, kladdkakebak och mys i soffan. Trötta som vi var efter den goa fredagskvällen räckte detta gott och väl och de blev att gosa ner sig i sängen relativt tidigt.


Blåbärsburkar på sne och skakiga ben

Nu har det gått och blivit en välbehövlig helg igen. En hel del har jag hunnit med sen sist, bland annat en fin skogstur med dessa två vilke ledde till ett utökat blåbärsförråd.Fredagskvällen blev en hejdundrande mysig kväll och jag, Matilda och Christoffer begav oss mot en helkväll full med bugg och dansband! Matilda fick den stora äran att fixa min frisyr och med detta insåg vi också precis hur lätt det är att sätta igång brandalarmet, vilket vi också lyckades med 2 gånger;) Att locka håret är inte alltid så lätt, det är tur att man har långa personer som kommer till undsättning. Fint blev det i alla fall och jag hade det riktigt kul, även om benen blev alldeles skakiga av all dans tillslut :)

 
Denna lördag blir förmodligen fri från allt dansande, en sådan dag mina ben behöver alltså. De enda planerna jag har för dagen är att vila kroppen så mycket som möjligt, försöka komma ut en sväng, och äta massor av den förhoppningsvis goda kladdkakan som Christoffer har lovat att baka till oss ;) Hoppas ni alla får en kanonfin lördag!

Stämsång och älskad överraskning

Godmorgon alla fina :) här satt det fint med en timmes sovmorgon och nu en timmes rast, det är man inte bortskämd med. Ett par goa dagar har gått sen sist och veckan har fått en riktigt mysig start. Måndagen bjöd på en otroligt mysig överraskning då världens sötaste mamma hade skickat ett paket med godis, och ett bidrag från Tova såklart, en fantasifull teckning. Denna förgyller nu min anslagstavla och rummet blir bara mer och mer hemtrevligt.Kvällen avslutades med lite fin stämsång och gott sällskap.Tisdagen livade jag upp med pannkakor!! ;) Och med massa frukt och sylt o socker till blev det en riktig lyxmiddag.

Planerna för dagen är att komma ut och plocka lite mer blåbär innan dessa försvinner och laga något av mina ägg som går ut idag ;) Har någon något gott middagsförslag får denna gärna hojta till, annars lutar det åt fläskpannkaka. Ha en skojfylld dag nu :)

Rädsla för mörker och spännande gatukonst

Helgen har bara svischat förbi på nolltid. Lördag kväll bestod i att lära sig laga sushi, av Fredrik som är något av en expert. Lyxigt fin och suveränt god middag blev resultatet.Senare begav vi oss till två klasskompisars lägenhet och där väntade en spelkväll. En skräckfilm avslutade dagen och det var lite halvrädda tjejer som begav sig hemåt i den skrämmande natten. Tur var väl det att det väntade härligt sällskap i köket så vi fick något annat och tänka på. Känner dock idag att det blev en aning sent, då jag och en trevlig kille som heter Albert fastnade i ett kortspel. Somnade i alla fall på direkten utan en tanke på läskiga mördare sen ;)Söndagen fick en väldigt kulturell start och började med en konstutställning med Banksy, som håller på med gatukonst. Detta hade jag lovat Maijo att hänga med på då det tydligen var något alla borde känna till. Föreläsningen var faktiskt väldigt intressant så jag råder verkligen er kulturintresserade människor att kolla upp det lite, för det är ett väldigt spännande fenomen :)Resten av dagen kommer innehålla plugg på dansterminologi tätt följt av matlagning innan den avslutas med en buggkväll, allt för att tagga buggfestivalen nästa helg. Det är väl bara att hålla tummarna för att mina benhinnor orkar, annars blire att titta på :) Men jag måste säga att det känns mycket bättre än vad det har gjort den senaste veckan.

oliviamariaeklund.blogg.se

"Det finns inget annat misslyckande än att sluta försöka"

RSS 2.0