Dagen efter, Midsommar VI

Lördag, seg morgon. Vaknade med den torraste munnen i världshistorien (eventuell överdrift pga trötthet). Vi skulle städa iordning festlokalen från dagen innan. Kånka grejer, torka upp, sopa osv. När man är många går det fort. Vi drog till affären för att köpa en sen lunch och gick sen ut på en promenad. Tänkte köpa glass men det var stängt så vi letade fossiler och klättrade på berg istället. 
 
Foto: Oskar Stålstierna
 
Lite senare åkte jag och Gustav ut på en liten sightseeing med bilen. Får svindel av denna bild. 
 
 
Fantastiskt vackert! Efter det var det bara dags att sova för en tidig morgon dagen efter. Vi tog båten från Visby vid halv nio och jag hade mensvärk från helvetet. Tomt utan massa folk runt omkring en men skönt att sova i egen säng! 
 
Tack till alla som gjorde midsommarveckan så fin!
 
 
 

Midsommarafton, Midsommar V

Dag fyra på Gotland och det var stora MIDSOMMARAFTON. Vaknade sprallig lite för tidigt och var uppe och sprang en sväng på morgonen. Hade precis lagt mig ner igen med en bok efter duschen när Christoffer kom in i stugan med högtalare och musik på högsta volym. 
 
"GOMORRON, ÄR DU RIKTIGT VAKEN ÄN?", skrålade mellan väggarna. 
 
Det var midsommarafton och dags för frukost! Efter det började vi samla ihop blommor till en midsommarfiffi (ja, ni läste rätt, vi skippade midsommarstången i år och midsommarfiffin fick ta plats. 
 
Såhär fin blev den: 
 
Foto: Gustav Stålstierna
 
Vi fixade kransar också och massor av mat förstås. Hann mysa lite med korna också förstås. 
 
 
Gustav var grillmästare samtidigt som han sippade på en kanongod mojito...
 
 
En midsommarglad Axel aka mojitoexpert. 
 
 
De hade pyntat det himla fint ute i ladan dagen till ära. 
 
Foto: Fanny Karnock
Kvällen bestod sen av femkamp, dans och mycket skratt. Avslutade med nakenbad och där tror jag vi slog pricken över detta midsommarfirande. Tack till ett fantastiskt gäng!
 

Midsommar III

Stora utflyktsdagen kom! Det var torsdag och vi skulle till Visby och Fårö och på små äventyr däremellan. Kul var det, vackert som attan var det också. Jag hade inte kört bil på länge och njöt därför av att sitta bakom ratten igen, i korta stunder. Spänner mig eftersom det är så ovant och blir därför trött snabbt. Men det var kul att köra igen. 
 
Vi började i Visby, på denna restaurang: 
 
Foto: Oskar Stålstierna
 
Axel var pepp! Jag blev också pepp när jag insåg att de hade glutenfria varianter på menyn. Åt en god galette med pesto, spenat, torkade tomater, emmentalerost och fetaost! Tips tips!
 
Efter det skyndade jag och Gustav oss till teaffären för att shoppa loss innan bilarna gick vidare till Fårö. Där kikade vi på raukar, på en väldans fin strand och ett coolt fik. 
 
 
Oskar och Fanny var allmänt balla som vanligt. Och nej, det var inte så fint väder ;)
 
 
Sök på Kutens Bensin så hittar ni hit!
 
På stranden var det blåsigt och regnigt. Men jag hade en gullig person att krama om. 
 
Foto: Oskar Stålstierna
Glatt humör ändå!
 
 
På vägen hem åkte vi förbi Blå Lagunen och tog ett dopp. Inte riktigt så kallt som det ser ut men nära ;) Vi fick en solglimt på tre minuter innan det började regna igen också. 
Väl tillbaka på gården vräkte vi i oss mat efter alldeles för lång tid utan och avslutade med diskussionsspel och matkoma. Somnade som en stock efter. 
 

Midsommar II

Onsdag, dag två på mitt midsommarfirande började med gemensam frukost. Det var tre stugor på gården som alla hade dörrarna mot en liten innergård. Där satt vi ute i solen (när den väl kom fram). 
 
Under dagen peppade vi för att ta ett dopp i havet men väl där var det ingen som var pepp längre. Vi tog en promenad istället, käkade glass och hittade en bunker. 
 
 
Jag och Axel gick all in. 
 
Foto: Fanny Karnock
 
Känner mig enormt priviligerad som säger det men tänk att dessa har använts i krig?! Helt absurt. Vet att någon av oss använder fel hand också, ingen aning om vem bara ;)
 
Lugn dag som avslutades med god mat och lekar för resten av eftermiddagen och kvällen. Tycker dagarna har försvunnit så himla snabbt den här veckan, utan att jag riktigt kan komma på vad vi har gjort. Kanske det som definierar semester, 

Midsommar I

Hoppas ni allihopa har fått en fin start på veckan. Jag har precis börjar jobba igen efter en vecka på Gotland, ett femdagars midsommarfirande skulle man kunna kalla det. Låt oss hoppa tillbaka till tisdag förra veckan!
 
Vi hoppade på bussen för att ta tunnelbanan till pendeltåget för att hoppa på... BÅTEN! Ja, ni förstår, jag var på toppenhumör! JAG ÄLSKAR ATT ÅKA BÅT. Vi var ett härligt gäng som åkte också! Spelade Backgammanon hela vägen, jag kom sist, tackar som frågar. 
 
Väl i Visby fick vi en guidad tur av Christoffer, det var också hans familjs gård vi skulle sova på hela veckan. 18 personer var vi där när vi var som flest, wow!
 
Foto: Fanny Karnock
 
Foto: Oskar Stålstierna
 
Efter en guidad tur och shopping åkte vi ut på landet för att säga hej till resten av gänget. Vi spelade fotboll och kubb och grillade såklart. 
 
Foto: Fanny Karnock
 
Där fick härligheten ett abrupt stopp dock och Gustav fick hänga med Oskar till akuten efter en skadad axel. Det visade sig vara en spricka i nyckelbenet och Oskar fick gå runt med mitella resten av veckan. Vi tyckte så jäkla synd om honom men han höll sig positiv hela veckan ändå! 

Klänningen med bra karma

Väldigt länge sedan jag lade upp en spegel-mobil-bild. En liten del av mig skäms för att det är så ocoolt nu för tiden. Men därför tänker jag att jag gör det ändå. För jag MÅSTE få visa upp mitt nya secondhand-fynd. Fynd och fynd. Det kanske går att diskutera dock. Det var något gammalt märke som var värd liite mer pengar men jag kunde inte låta bli. Den ville sitta på min kropp för all framtid, jag förstod det direkt. 
 
Den kanske inte ser mycket ut för världen. Men det var längesedan jag kände mig så fin. Min spirituella sida vill tro att den har levt ett fint liv innan den fick komma hem till mig och att det är därför jag bara var tvungen att köpa den. Plus att den sitter som en smäck då. 
 
Älskar när kläder får en att känna sig så fin. Känner mig lagom gammeldags, på ett sätt jag alltid kommer på att jag gillar. Blev dock lite knäckt av att Gustav inte älskade den lika mycket som jag. Men, samtidigt som jag påminner mig själv om det, vill jag också påminna er. Det spelar ingen roll vad ens partner tycker, vad andra tycker, egentligen. Känner du dig fin, känner du att du vill ha på dig något - ha på dig det! Ha på dig precis vad du vill!
 
 
 
 

Öppna paket

Fortsätter med gårdagens tema, presenter. Den här gången några av de presenter som jag fått, i examenspresent och i födelsedagspresent. 
 
Vi börjar med det gulligaste: 
 
 
Fick denna fantastiska mugg av Christoffer. Han har en likadan och jag har sagt hur många gånger som helst att jag vill ha en och ska köpa en. Nu fick jag en :)
 
 
Fick riiiktigt fancy pennor från Gustavs familj. Jättesköna att skriva med, vackra att titta på OCH med mitt namn ingraverat?! Aldrig ägt något så fint. 
 
 
Av Mamma och dem fick både jag och Gustav en present. Vi ska köra Body Flight. Alltså en lufttunnel där man får testa på att flyga. Har pratat om det länge för att det varit reklam om det överallt. Känns så ballt att få prova. 
 
 
 Av Axel och Fanny fick vi Backgammon. Ett spel jag spelade mycket för några år sedan men nästan helt glömt av. Väldigt fin present. Man borde spela mer brädspel!
 
Av min kära sambo fick jag en spadag som vi ska boka in snart och jag fick bland annat flera fina flaskor som pryder vår lilla lägenhet nu!
 
 
Kebabsåsen får vi inte glömma heller! ;) Och en fin teservis från Loosan!
 

Hjärtepresenter

Jag älskar inte bara att FÅ presenter, jag älskar faktiskt (ärligt talat) att ge bort dem också! :) Det är något fint i att lägga tid och energi på att göra någon extra glad. Klyschigt - ja! Men sant!
 
Här kommer två av mina senaste... "skapelser" aka presenter!
 
Först ut är detta gigantiska hjärta som jag gav bort till Christoffer i examenspresent:
 
 
I lådan hittade han: 
  • En burk med "feel good-lappar" (bindestrecket är på fel plats! I know) I den finns massa lappar med fina meddelanden som han kan ta fram när han känner sig lite nere. 
  • Ett kort med fina ord!
  • Polkagrisar
  • En tysk-svensk ordbok
  • En ansiktsmask i form av en panda ;) Längst ner!
 
 
Nästa present var till Tove:
 
 
I den hittade hon: 
  • Polkagrisar
  • Päron- och fläderte
  • Ett kort med fina ord i
 
Jag tycker presentförpackningar höjer upp känslan så mycket. Ett billigt sätt att få presenter att kännas med lyxiga!
 

Ett öppet brev till min lillasyster

Tova, 
 
du fantastiska lillasyster som alltid förstår mer än vad sjuåringar ska göra. Du som oroar dig för många saker, lär dig så snabbt att vi andra knappt hinner med och kramar hårt, hårt, hårt när jag ska gå hem. 
 
Det är så fint att få se dig växa, att få vara med när du är på väg att bli den person som du vill vara. Det är vackert att få hålla din hand så självklart, att få höra att du bara vill att jag ska komma och bo hos dig. 
 
Jag vill att du ska ta med dig allting som jag lärt mig genom mina år. Jag vill skydda dig från allting som kan göra dig ledsen, styra dig rätt så att du aldrig känner dig orolig och ängslig. 
 
Det går inte, jag vet det. Men jag önskar ofta att jag kan fixa så att allting bara blir bra för dig. Men du, jag är säker på att det blir det ändå, bra alltså. För jag vet ingen som har en så stark vilja som du, ingen som har så mycket kärlek i ryggen som du.
 
Men jag vill ge dig några saker ändå. Jag vill ge dig kraft till att inte låta hårda ord ta för mycket fäste på dig, i dig. Jag vill att du aldrig ska släppa kärleken till dig själv, till din kropp och till den du är, även om det känns som att hela världen är emot dig. Vi är många som alltid kommer att vara med dig. 
 
Jag vill ge dig styrkan att säga ifrån, att alltid våga visa hur du känner dig och att du alltid ska veta att det är okej att be om hjälp. 
 
Vi är så många som älskar dig, som kommer göra allt i vår makt för att göra ditt liv till det bästa och jag ber om ursäkt i förväg för alla gånger i ditt liv som du kommer ha en gråtande storasyster vid din sida. Jag kommer alltid gråta när saker och ting är vackert och du är ju så väldans vacker, vet du!
 
 

Generationer

Häromveckan fick jag och Gustav äran att komma till Christoffers lägenhet på grillkväll. Hans roomie och några vänner till henne var där och det slog mig att man verkligen borde umgås mer över generationsgränser, inte bara inom familjen. Det ger intressanta samtal och nya perspektiv och det tror jag är en viktig ingrediens för att man ska utvecklas som människa. Jag är väldigt nyfiken på hur andra tänker om det, så, hur tänker ni? :)
 
Fin kväll med bra samtal, kattmys och god mat. Det godaste jag vet går ju alltid att grilla, halloumi och majs ;) Sen hade Christoffer fixat en fantastisk potatissallad med äpplen i, tips tips!
 
 
Katten Anton som också bor i lägenheten hittade snabbt sin soulmate i sällskapet. Han hängde i Gustavs knä större delen av kvällen och mitt hjärta smälte lite. Undrar om han kommer sakna Gustavs. Blir nästan sugen på att skaffa en katt ;)

Tio evighetslånga kilometer

I torsdags var det dags. En dag jag sett fram emot, men när den väl kom kände jag mig mest trött och seg. Andra momentet på Stockholm Challenge var det dags för. Sthlm 10. Ett lopp på tio kilometer som går inne i stan.
 
Jag och Erica möttes upp en timme innan för att samla oss och värma upp lite. Benen kändes tunga och jag tänkte på löprundan veckan innan som inte alls gick särskilt bra. Det var strålande sol och varje kilometer kändes evighetslång. Inte jättemunter start. MEN, som det alltid blir på dessa lopp, det hela blir en folkfest och kroppen orkar mycket mer än man tror. 
 
Benen kändes tunga och efter fyra kilometer tänkte jag bara, nej jag orkar typ inte. MEN det gjorde jag. Jag sprang hela banan på en timme! VA? Så nöjd med det! Hade glömt min löparklocka vilket gjorde att jag hade noll koll på tiden, men ändå höll jag farten så bra. 
 
Jag får en sådan kick av att känna hur stark min kropp är. Hur mycket den orkar nu för tiden. 
 
För bara några år sedan, när jag fortfarande inte hade fått min Celiakidiagnos orkade den nästan ingenting. Nu orkar den springa milen på en timme. Det är stort för mig och jag kommer alltid vara stolt över hur mycket den har orkat med genom åren.  
 
 

Sommarlivet

Förra veckan jobbade jag min första vecka på årets sommarjobb. Reporter på heltid fram till slutet av augusti, i Södertälje. Hade en väldigt fin första vecka, fick testa på att livesända både framför och bakom kameran och skriva artiklar igen. Väldigt kul. 
 
Tre timmars restid varje dag och tidiga mornar gjorde kroppen trött och därför har jag inte orkat göra så mycket mer än att jobba, äta och sova. Det får vara så, har jag bestämt. Jag orkar mer än jag tror. 
 
Prestationsångesten har börjat lägga sig lite också, jag är nöjd med min första vecka och inte ens jag som vanligtvis har skyhöga krav på mig själv kan begära mer. Det känns skönt och jag andas ut lite. 
 
 
 
 
 
 

Födelsedag och examen gånger 2

Hej igen! Kram till alla ni som kikar in trots att det var TIO dagar sedan jag delade mig mig av mitt liv och mina ord här. 
 
Låt oss gå tillbaka till 9 juni. En MYCKET speciell dag ;) 
 
MIN FÖDELSEDAG!
 
 
Dagen var en enda lång mystimme med härliga personer. Svårt att inte få en fin dag när man börjar med champagnefrukost. Något som jag ärligt inte gjort sedan studenten för... fem år sedan. 
 
Efter frukosten begav vi oss till Tantolunden för picknick och examenspartaj för denna kille:
 
 
Han har precis blivit utbildad dansare och när jag skriver detta har han också flyttat till Berlin. Kommer sakna honom så himla mycket, men jag tror att han kommer få det fantastiskt kul där! På picknicken råkade vi också stöta ihop med Florian och Per, två vänner som jag inte sett på länge. Picknickfilten blev större och det är fint när det bara råkar bli så tycker jag. 
 
Några timmar senare landade vi hemma hos Tove, hennes kille hade fixat en överraskningsfest för henne. Hon tar nämligen också examen, i Hållbar Utveckling! Träffade folk och skålade för henne, är så imponerad av mina vänner, de är så duktiga!
 
Seeeen... fortsatte vi till Fridhemsplan för att käka födelsedagsmiddag, för mig då ;) (Äntligen fick jag firas litegranna, tänkte jag...inte... eller kanske lite ;)) Vänner började trilla in och vi åt god mat och drack Sangria. Min enda önskan för kvällen. 
 
 
Vi lekte fotomodeller också, såklart! Och nu är jag 24 bast!
 
 

En smak av Småland

Kan inte värmen komma tillbaka, eller i alla fall några grader till. Älskade bara ben och sol i ögonen.

Såhär:

(null)

Hör Firade jag tisdag med en av mina fina examenspresenter. Jag och Erica har länge pratat om att Stockholm inte har "rätt" kebabsås någonstans. Erica har alltså forslat hit en kebabsås från Tranås och det är den finaste presenten ju! Att hon kom ihåg! Wow, supergott var det också! 

(null)


Sockerchock och kramkalas

Fortsätter berättelsen om min fantastiska helg :) 

Kom på att jag missade att berätta om fredagen. Jag firade med mina klasskompisar. På en bar, vidare till en balkong och sen vidare ut i natten.

Vi hade en jättefin kväll, jag blev spådd och vi pratade livet.

(null)

Söndag - familjehäng.

Malin, Markus och mina kusiner kom på besök. Vi åkte till Mr Cake och fick sockerchock.

(null)

(null)

Åkte till stan för att träffa pappas sida. Käkade glass med farmor och farfar medan andra var på shoppinghumör. Hann krama om alla precis innan tåget gick och åkte hem för att smälta en magisk helg ❤️

Fint att få omges av nära och kära ❤️

Hipp hurra, jag tar examen idaa

Eller ja, i lördags ;) men det var en av de finaste dagarna jag varit med om! Tusen tack, igen, till alla som kom dit och gjorde dagen så fin!

- Hur såg den ut? Kanske ni undrar! 

Jo! Jag klädde mig fint i röd kjol och sen åkte jag och Gustav hem till mamma för att fixa med ballonger oxj dukning!

Släkten började ramla in vid halv två och sen fylldes mammas trädgård med familj och släkt och vänner. Kände mig kärleksbombad från alla håll och fick mer än en tår i ögat för att alla hade kommit dit för att fira mig. 

(null)

Arvid var där också såklart! 

Vi åt god mat, fikade och drack skumpa hela eftermiddag/kvällen. Spelade kubb och bara snackade tills klockan blev sent. Då åkte vi in till stan en sväng och tog drinkar på en takterrass. 

(null)

Wow vilken familjen, släkt och vilka fantastiska vänner jag har. Känner mig så otroligt tacksam att jag inte vet hur jag ska ge utlopp för den riktigt. 

Tack tack tack!!

Intro

Precis nu, när jag skriver detta sitter jag hemma i soffan och försöker greppa helgen. Den har varit så fantastisk fin att det är svårt att sätta ord på allting. Men jag ska försöka :) Vi börjar med förra torsdagen!
 
Sista lektionen för.....alltid(?). Vi hade textsamtal och jag vinkade hejdå till Södertörns högskola, där jag hängt de senaste tre åren. Blir ju lätt sentimental men inte denna gång, det kändes mest skönt! 
 
Jag fortsatte dagen med plugg för att kunna lämna in andra, och sista versionen av texten innan helgen. Den var inlämnad och klar redan i fredags! Woop! 
 
Fortsatte torsdagen med god mat och spelning. Fanny och jag peppade Electric Sweethearts med middag på Chutney och seeen...
 
 
dansade vi till dessa coolingar! Deras bästa spelning hittills och jag är otroligt stolt. Fortsatte kvällen med att drick öl och bara hänga.
 
 
Här har ni tips på god, glutenfri öl! Fanns tyvärr inte på systembolaget dock, kikade upp det idag!
 
Mer om helgen imorgon! :)

Om läsning

Lånar en gammal lista som jag sparat från en blogg jag följer: https://flora.baaam.se/
 
Häng med! :)
 
Hur många böcker läser du på ett år?
MÅNGA, ne men snittar väl en bok i veckan nu för tiden. För några år sedan kanske två, tre böcker i månaden.
 
Hur många böcker lyssnar du på i månaden?
Noll. Lyssnade ett tag men jag tycker mer om att läsa själv. Lyssnar på poddar istället, kan tipsa om vilka i nästa inlägg.
 
Läser du snabbt eller långsamt?
Snabbt tror jag. Har ju läst mycket sedan jag var ganska liten och det har gett mig en bra takt tror jag.
 
Vad är den perfekta tjockleken på en bok?
Runt 250-300 sidor tycker jag är bra. Om det är en bra bok då. 
 
Var får du tag i dina böcker?
Lånar 95% av de böcker jag läser på biblioteket. Lidingös bibliotek och olika bibliotek i Stockholm. Resterande 5% lånar jag från kompisar, får i födelsedagspresent osv. Köper väldigt få böcker.
 
 
 
Hur håller du koll på de böcker du läst?
Goodreads! Sedan något år tillbaka. Följ mig där om ni vill :) 
 
Inbunden eller pocket?
Spelar inte så stor roll. I och med att jag lånar de flesta böcker tänker jag inte så mycket på det. Föredrar ett format som är lätt att bära med sig, så ja, pocket.
 
Vilken genre läser du oftast?
Så svår fråga. Blandar lite hejvilt men skippar ofta deckare och fackböcker.
 
 
 
Läser du flera böcker åt gången?
Oftast inte. Tycker om att gå all in i en bok och försvinna i den världen ordentligt.
 
Att läsa högt, vad tycker du om att göra det?
Jag och Gustav har läst några, lättlästa böcker högt. Tycker det är mysigt i korta stunder. 
 
Vilken bok läser du just nu?
Denna: 
 
 
Har precis börjat läsa så kan inte säga så mycket om den än.  
 
Har du någon särskild strategi för att läsa mer?
Inte mer än att läsa när jag är på väg, eller när jag väntar. Har generellt sätt mycket läslust och behöver inte har någon särskild strategi. De gånger jag tappar läslusten är det oftast för att boken jag läser inte är särskilt bra... vilket leder oss till nästa fråga!
 
Avslutar du böcker halvvägs?
JA! Gjorde inte det förut men livet är för kort för tråkiga böcker! Har inte ens ett visst antal sidor jag "måste" läsa innan jag låter mig lägga undan den utan jag känner efter bara! Har kanske avslutat 5-6 böcker bara i år.
 
 
 
Hur håller du reda på var i boken du befinner dig?
Lappar! Post-it-lappar, ett kvitto, en bit av en skrivbok. Måste erkänna att jag också är en "vikare" om jag inte har något papper i närheten!
 
Hur kommer du ihåg favoritpartier i en bok?
Skriver upp dem i mobilen. Har MÅNGA anteckningar med fina meningar osv.
 
I vilka situationer läser du oftast?
När jag är på väg någonstans. Dvs nästan varje dag på buss och tunnelbana.
 
Vilka böcker är de bästa du har läst på länge?
Två böcker som verkligen fastnat i år är:
 
De kommer att drunkna i sina mödrars tårar - Johannes Anyuru
 
Norra Latin - Sara Bergman Elfmark
 
 
 
 

Sånt som gör mig glad

  • När Gustav kramar om mig och berättar hur fint det är att få vakna bredvid mig.
  • När Tova tar min hand och man märker hur sprallig hon är för att hon tänker på allting vi ska hitta på.
  • Att vakna tidigt och dricka te i sängen med en bra bok. 
  • Solen som letar sig in genom persiennerna på morgonen. 
  • Kläder. Har unnat mig lite nya kläder till vår och sommar och jag känner mig glad och pepp på att klä mig för dagen.
  • Pirret i magen när jag tänker på alla platser jag vill åka till.
  • Att testa på något nytt.
  • Att dricka bubbel med människor som får mungiporna att hålla sig uppe hela kvällen.
  • Ligga på en filt i solen med Christoffer och prata om allt och ingenting.
  • De dagar jag känner mig stark. När känslan av att allt är möjligt letar sig in i porerna och det känns spännande (istället för ångestfullt) med en oklar framtid. 
  • Ekorrarna som brukar hänga i träden utanför.
Vad gör er glada?
 
 

oliviamariaeklund.blogg.se

"Det finns inget annat misslyckande än att sluta försöka"

RSS 2.0