Att gå i för stora fotspår

Stockholms stad fylls med höstlovsmys och lediga tonåringar som förgyller sina lediga dagar så långt bort från skolans instängda värld som det bara går. Själv har man hoppat in som förskolelärare och dagen till ära behövde dem panikhjälp i köket. Eftersom jag ändå spenderade en del av gymnasiets helger och lov med jobb i just kök kände jag mig mer hemma där än bland snoriga barn egentligen, även om de visat upp mysiga sidor också såklart ;)
 
Vid lunchtid drog jag alltså på mig en kockskjorta och alldeles för stora träskor, som chefen så snällt lånade ut för att jag inte skulle bli dygnsur om mina fötter, och hjälpte till så gott jag kunde. Hade sällskap av en trevlig man i köket som var lika nördig på radiolåtar som jag, vilket ledde till fin allsång under arbetet. Hade ensam hand om köket hela eftermiddagen och låtsades att jag hade helkoll på läget, ( jag hade ju trots allt en skillad köksoutfit;)) samtidigt som jag varvade kämpandet med mycket väntetid, eller läsningstid, något jag inte klagar på direkt heller. :)  Snart kommer min bror hit till storstan, vilket känns fint, han ska bara veta hur saknad han är. Innan dess har jag bara saker jag borde ta tag i, för det är mycket med den kommande flytten men jag väljer att fokusera på fredagens Haloweenfest istället "à la Olivia style" och det här året ska jag banne mig vara läskig. Förra årets rödluvan var inte direkt något folk hoppade till när de såg på gatan ;)
 
 
 
 
Hoppas ni alla har en kanonfin lillördag, firar till det med ett gals vin och vänner eller unnar er en helkväll i soffan alldeles på egen hand. För vi alla behöver det och jag börjar verkligen inse det jag med, tillslut. 
 
 

Skräckblandad förstjusning

Då blev det måndag, en dag jag bävat lite inför... När jag låg hemma sjuk för några veckor sedan var jag nämnligen med i en tävling och vann 2 biobiljetter till en förhandsvisning. Kul tänkte jag, som aldrig vinner något, tills jag fick reda på vad det var för film. Skräck var det såklart, och alla som känner mig någorlunda vet att det verkligen inte är min grej. Ouija hette den och var helt förskräcklig, bra skräck om man tycker om sådant vill säga. Så in i helvete läskig och mardömsframkallande om man inte göre det, aldrig mer säger jag.;)
 
 
 
 
Började dagen bra och tog med min mormor på en liten tur i stan, innan vi avslutade med sushilunch och tillsist hämtade Tova på dagis. Hon hade fått i upppgift att plocka lite kastanjer, vilket hon tydligen hade alldeles för mycket bacillskräck för att göra själv. Förmodligen vare det alltså en relativt rolig syn om man gick förbi och såg oss två krypa runt på marken medan en treåring skrek och pekade på alla hon hittade, "där har ni en också". Snart blev det dags för stan igen och filmtajm, hade med mig Gustav som jag kunde gömma mig lite bakom och jag är i alla fall glad att jag satt kvar under hela filmen och inte valde att följa någon av alla de impulser jag fick under tiden som skrek åt mig att springa därifrån, hem till Tova och kolla på barnprogram istället. Avslutade i alla fall kvällen på bästa vis och skämdes bort ordentligt med finmiddag av denna snygging! ;) Har dock ingen koll på om han ibland hänger härinne och vad han i så fall tycker om att jag lägger upp bilder.. meen det blir ett senare dilemma, kanske!
 
 
 
 
Hoppas ni alla har en suverän utklädnad på g inför kommande läskigheter och att ni får en helt fantastisk kväll!
 

Trafikdåre på minisemester

Nu när man bor i en stad där bilen aldrig egentligen är det allra smidigaste transportmedlet går det ofta lång tid mellan körningarna. Denna fredag tog jag i alla fall tag i det och med Tord bredvid rullade jag bilen framåt mot centralen för att hämta mormor :) Frånsett en nära på kollidering med en lastbil på motorvägen gick det väldans fint ändå, det slutade med att det bara var en enda människa som tutade på mig. Vilket är ganska bra i och med att Stockholmare är ganska glada i att visa sitt missnöje på detta vis. 
 
Resten av helgen har jag spenderat utanför Norrtälje hos fina Helena och det blev som en lugn liten minisemester. Skönt var det att komma ifrån Stockholmstakten ett tag, känner att jag börjar sakna min lilla hemby en del, tur att man snart beger sig dit :) Bjuder på en bild på mig och Helena som togs på kickoffen i Maj :) hoppas ni får en mysig start på veckan, tänk på att ge er själva lite lugn och ro ibland. 
 
 

Prima Extraordinär

Ibland får jag bara en liten inblick i att jag faktiskt är lite muppig, det finns alldeles för många människor och händelser som bevisar detta för att jag ska kunna förneka det längre. Tänkte, för min egen skull rada upp lite exempel i punktform så att jag själv kan skratta åt det i framtiden och minnas tillbaka. 
 
Till exempel;
 
1) att jag gillar att döpa allting, från min cykel som heter Agnes till min fabulösa skrivmaskin som självklart heter Malte. Detta är alltså ingenting som går att stoppa utan namnen bara kommer till mig, kanske är det min lilla magi och jag hjälper mer än gärna människor i min närhet att hitta passande namn till sina käraste ägodelar, Helenas väska är ett exempel på detta, Paul heter den såklart.
 
2) att jag ofta får för mig att det svenska språket inte räcker till för allting jag vill säga, därmed hittar jag på egna sammansättningar eller ljudliknande ord som jag tycker passar klockrent i något visst tillfälle. Orden brukar i alla fall roa en del av min bekantskapskrets och när jag väl har hittat ett passande ord vill jag bara använda det hela tiden. Exempel på detta är, tjohejsanhärligt, helyllemyspys och glasskalasigt. Andreas, Gustav och jag använder också tjoffsa i vår vardag och det är heltklart en ny favorit, för det kan användas jämt. "vi bara tjoffsade till det så fungerade allting bra tillslut"
 
3) att jag är otroligt klumpig och virrig, många skyller på att jag är lite hype:ad och att det är därför. Men att både min dator och telefon inte längre finns med mig här idag är inte direkt en slump. Irritationen kan också bli stor här hemma när jag kanske.. glömmer låsa dörren för natten när jag stiger in sent, eller helt enkelt letar som en galning efter mina nycklar innan jag inser att de hängt på utsidan av dörren hela natten, nej, så ska man inte göra. Är jag lite stressad också blir det ännu värre, en morgon hade jag helt glömt att ta in frukosten till exempel, väldigt bra med kylvaror ;)
 
4) att jag verkligen har världens sämsta lokalsinne. Så att jag ändå hittar fram till skolorna jag jobbar ger jag mig själv en klapp på axeln för. Men jag har hittat en strategi som oftast fungerar, man följer helt enkelt bara efter barn med skolväskor, vilket säkerligen ser lika creepy ut som det låter för jag är inte direkt en särskilt diskret människa. Alla gånger jag gått vilse, eller helt enkelt inte hittat tillbaks för att jag helt kopplar bort att tänka på hur vägen går när jag har sällskap. 
 
Men jag fortsätter nog ändå säga att dessa små skavanker är en del av min charm. liksom att jag lite kan se ut som en fisk när jag vill också är såklart. ;)
 
 
 
 
Hoppas ni alla får en riktigt bra helg!
 

Spännande vilseledning och vardag i bar

Efterlängtad helg det här, för jag har stressat upp mig den här veckan, mer än jag egentligen behövt men det har varit lite svårt att låta bli. Veckan började med dubbeljobb och jag gick hemifrån tidigt för att komma hem sent. Efter lite frustration på jobbet var det alltså ett glas vin och härligt sällskap jag behövde, när Florian frågade om vi inte skulle ta ett glas på tisdagen var det ett självklart ja såklart. Vi lyckades också med den stora bedriften att gå vilse påväg mot stationen där jag skulle arbeta på Tele2 Arena och även om jag kom några minuter sent blev hela situationen bara så komisk, två virriga typer på äventyr. Fint var det i alla fall att avsluta en helt vanlig tisdag med att bara prata av sig ordentligt. :)
 
 
Finfina människor det här.
 
Kvällen efter begav vi oss till Myrorna i Ropsten, riktigt bra secondhand för er som är intresserade. Vi hade lite ont om tid, vilket gjorde letandet en aning stressat men har man gott om tid hittar man säkerligen en hel del fynd. Jag passade på att utöka min bokhög inför kommande utomlandsvistelse och Emma hittade skridskor, så nu blir det åka av så fort de väljer att fixa isen i Kungsträdgården. 
 
Kalla vindar sveper annars över Stockholm och jag ökar lagren med tröjor för varje dag som går, försöker trotsa vädret och härda ut kylan ändå. Och visst går det lättare när man har lite promenadsällskap som förgyller tiden med härliga diskussioner. Tack Andreas för en mysig, höstig lite sväng :) Just nu väntas ett litet försenat firande av min kära mor innan det blir att dra sig in mot stan och möta upp Mormor som kommer kvällen till ära. 
 
Hoppas ni alla har det kanon, glöm inte att dra fram alla mysiga halsdukar, vantar, mössor och hoppa i alla torra lövhögar ni hittar. Höstkramar på er alla. 

Holländare på vift och skjutglada kollegor

Finbesök var det här, i alla fall för en natt, av en liten norrlänning, som inte alls är en norrlänning längre utan för tillfället dansar galet i Holland. Glad är jag i vilket fall att jag fick mig en vinkväll under hennes mellanlanding i Sveriges mellersta delar, det var verkligen så grymt längesen. Lever fortfarande livets glada dagar utan att ta bilder så ni får helt enkelt tänka er in i en irländsk pubbmiljö och två glada tjejer fullt koncentrerade på en ivrig konversation och catch upp på livet i ena hörnet, goa Britta. :)
 
Lite för tidig lördagsmorgon med tanke på kvällen blev det och jag kramade om Britta en sista gång för ett tag framöver, hoppas såklart på att våra vägar korsas snart igen. Väcktes i vilket fall alldeles strax upp av några matcher paintball med ett gäng glada kämpar, adrenalinet kändes ordentligt i kroppen och jag kan bara tänka mig alla blåmärken som följde, alla fick sin beskärda del kan jag lova. Efter en go sovmorgon söndagen till ära, vaknade jag upp hemma hos Gustav och bakade kalasgod kladdkaka medan han städade, innan hans familj kom för att gratta honom ordentligt, nervöst men kul att träffa på dem såklart. En promenad i söder  med bullutdelning till stadens hemlösa avslutade dagen. 
 
Söndagens nervositet gick som tur var över snabbt, istället började denna måndag med lite kaotisk planering inför ett långtidasvikariat som jag kommer hoppa på i lite drygt en månad framåt. Nu är det alltså jag som har ansvar över 5 veckors lektionsplanering och jag känner mig en aning hispig över ett uppdrag jag inte känner mig som bäst lämpad för. Har under dagen som gått försökt stressa ner mig lite och det ska bli ganska skönt att snart dra sig bort mot Tele2 Arena för ett kvällspass och få något annat att lägga tankarna på. 
 
 
 
 Idag är inte heller vilken dag som helst, utan min mors födelsedag!! Genom att jobba dubblet missat jag min chans att fira henne ordentligt men jag hoppas hon får en så himla fin dag, älskar dig Mamma!
 
 
 
Hoppas ni får en bra start på veckan!
 

Stiliga män och gnälliga damer

När man ligger hemma lite sådär allmänt dassig, sjuk och dan behöver man inte särskilt mycket underhållning. Vilket har varit ganska så väldans jätteskönt också, springet i benen börjar dock komma tillbaka och jag hoppas jobbet ringer med ett spännande uppdrag imorgon bittti. Med extrem huvudvärk och feberseghet i hela kroppen har jag; sett klart första säsongen av serien "Suits", ge den en chans om ni inte redan har det (vem tackar nej till killar i kostym, kom igen)
 
 
 
 
 
trixat klart med en novell som nu bedöms av en jury inför den tävling jag skickade in den till, pysslat med en överraskning á la ni får kanske reda på den om några veckor - style ;) Gustav kom hit och försökte pussa bort det sjuka och jag tror banne mig han lyckdes ändå, att han sedan mer eller mindre tvingade mig att se början på paranormal activity är en annan sak, riktigt "jag kommer inte sova på en vecka"- schnojdigt faktiskt, men jag tycker om honom ändå;)
 
Annars då, nej bara att min mamma tror jag ligger i högriskgruppen för cancer i och med alla timmar som spenderats i telefon dessa dagar, men det är ju alltid fint och välbehövligt när alla faktiskt inte kan komma och ta hand om en, Då räcker det med att prata en sväng om vad som händer i min lilla hemby med bästa Svante, om att jag är lite muppig och tänker konstigt med Andreas och om livets alla känslostormar med Emma. 
 
Boken ni ser nedanför hjälper naturligtvis till och gör tillvaron sådär toppen också, för att Fredrik Backman är en helt otrolig författare och att jag tvingar mig själv att läsa boken långsamt för att jag vet hur ledsen jag blir när den tar slut och hans nästa lär dröja ett bra tag till.
 
Glm inte att kika in hans blogg, ni hittar den här:
http://fredrik.cafe.se/ 
 
 
Hoppas ni alla har det fint mitt i höstkylan, skickar all värme jag bara kan! 
 

På äventyr i Götlaborg

Långledighet är super, särskilt när den spenderas på bästa sätt, med finaste sällskapet. Torsdag vart det och jag jobbade på tills klockan slog 13.00, sushilunch med Andreas toppade dagen, innan jag mötte upp Christoffer på centralen och vi begav oss mot Göteborg, FINA STAD.
 
 
De tre musketörerna samlade igen, äntligen!
 
Började vår lilla matkulturresa med Indiskt på torsdagskvällen och det var så mysigt att få träffa på min fina vän Henke, som det var alldeles för länge sen man såg :) I hans lilla, riktigt fina etta trängde vi ihop oss för en helg och att han vågade lämna den i våra händer, om än för en natt, var modigt minsann. Christoffer är ju minst lika stökig som jag och efter bara några timmar blickade vi ut över det kaos vi lyckats åstadkomma. Stolta är vi över att vi hittade överallt i stan, i alla fall tillslut, utan att gå vilse och fina stunder har vi haft. 
 
 
Matilda, den ende av oss som inte bara kunde dansa genom tillvaron denna fredag bjöd på en god brunch innan hon drog iväg till skolan. Vi gick istället på upptäcksfärd, disskuterade Gustav Fröding med en cool tant i ett antikvariat, köpte gott te i en exotisk affär och hittade ett berg att bestiga med fina gångar och träd såklart!
 
 
Christoffer blev "The super awesome canon-MAN"   och jag satt och filosoferade i total harmoni.
 
 
Strax var Matilda klar och vi fortsatte kulturhelgen med mexikanskt följt av vanligt, hederligt, "såndärnt" lagom, fredagsmys med alldeles för många infall av kittelkrig. ;)
 
På lördagen fastnade jag och Christoffer i en långfrukost innan vi fortsatte in mot stan för en secondhandstur. En bok från Myrorna och skor från Emmaus blev shoppingresultatet, innan vi fick en tur a la filmen " känn ingen sorg", hittade världens största bulle ( jämförd med min high-teech-telefon såklart),
 
 
smaskade chokladboll i solen utanför feskekörkan och slutligen mötte upp Daniela. 
 
 
Tillsammans besteg vi ett berg, fascinerades och drömde oss bort vid kanten och bjöds på en helt otrolig utsikt.
 
 
 
Snart drog vi oss dock in mot stan för att, såklart, fortsätta med Persisk mat, helt fantastiskt. En underbar dag avslutades på ett café i stan och bio innan vi somnade nöjda. 
 
Söndagens hejdå var bara allmänt sorglig, men jag ska tänka som Christoffer att vi ju snart ses igen, såklart. Denna människa har nu stått ut med mitt konstanta sällskap i 5 dagar, vilket jag hoppas inte varit helt olidligt ;) Direkt vid ankomsten till Stockholm möttes vi upp av Andreas, lagade god middag och halvdog på klättercentret med Gustav. 
 
 
 
En helg jag kommer leva länge på, all kärlek till er allihopa!
 
 
 
 

Fabulösa kreationer

Som vikarie har man det ofta ganska lätt med planeringen som man bara får direkt i handen när man kommer och som, i princip, alltid består av att eleverna sitter själva och arbetar. Man skulle alltså egentligen oftast kunna kalla vikarier för övervakare, för det är ungefär det man gör, övervakar att alla gör vad dom ska, vilket dock inte alltid är så väldans lätt som det kan låta. Nu i dagarna har jag fått testa på en vikarietjänst med lite mer frihet än vanligt, vilket ställer betydligt högre krav på MIN planering och fantasi. För jag vill göra något mer än att ge dem frågor till boken eller kolla på film. Efter en diskusssion med en kompis som bestämt tog upp att barn nu för tiden inte har så värst mycket fanatsi tänkte jag att jag skulle testa detta lite. Tänkte att det trots allt är en ganska generell och tragisk fördom om samhällets utveckling.
 
Jag skapade alltså en uppgifft som gick ut på att dom skulle komma på en egen planet, den behövde inte vara realistisk utan fantasin skulle flöda fritt och resultatet var ordentligt kul att lyssna till. Vi fick höra om prokusar som lever på planeten prekus och finns i fyra olika färger, godisplaneten där man blir glad av maraboufolket och vatten inte existerar utan bara sprite, maincraftigaplanten med två ringar och två olika solar att snurra runt. Latinska namn letades upp för att få den rätta astronomiska känlan. Vi fick höra om planeten där växtätare tar över och skickar människorna, som bodde där, till en av månarna som ser likadan ut i miniformat, en planet med enhörningar där det regnar chokladströssel som man självklart kan hitta i galaxen milkshake. Uppmärksamt lyssnade vi på en värld gjord av enbart glass, hur fint skulle inte detta vara? Eller varför inte bo på någon av The Bii-Boo twins - planeterna och alltid få ta del av vackra norrsken.
 
Fanatsin är inte förlorad som tur är ;)
 
 
Bilden togs på en lunchpromenad för ett par veckor sedan och jag fick en insikt i att  jag har en konstig bild av svanar, att de skulle vara mer än måttligt aggressiva och kunna hoppa på mig när som helst. Som tur är klarade jag mig förbi här utan problem. Tror fågelskräcken bildades med alla änder och deras attack som jag fick vara med om i Växjö runt jul förra året, fina dagar i alla fall! :)
 

Veckan har annars fortsatt med höstpyssel och chokladbollsbakning med min fina syster, godast i världen blev dom, och vi är inte alls partiska. ;) Långpromenad med Jesper, fick också en gammal bok i handen som jag tydligen bara MÅSTE läsa, vilket jag självklart också ska.. efter boken jag nu håller på med, en författare ni inte får missa är; Jojo Moyes, LÄSLÄS! Bortskämd som attan blir jag av killen som snott mitt hjärta och kommer instaplande på sitt allra charmigaste romantikhumör en helt vanlig tisdagskväll, och jag har det fint i höstrusket som jag annars inte brukar trivas sådär exemplariskt i.
 
Hoppas ni har det fint allesammans, att ni myser till det med alldeles för många koppar te (som att det egentligen skulle kunna bli för många) och bara kramas med någon ni tycker om.
 
 
 

För det blir som det blir när det inte blir som det ska, men oftast minst lika bra

Glutenfria bullar är inte helt lätt att ordna, men vi gjorde ändå det bästa av situationen såklart; det vill säga tjoffsade till det och klumpade ihop allting i bullformar och det blev ändå riktigt gott tillslut. Bra början på en fin söndag. Annars har jag fått flickvänspoäng och bjudit på hemlagad middag med tända ljus, vin och TILL OCH MED efterätt, en god sådan också, egengjord chokladmousse. Maten var också på topp och jag var egentligen bara så himla nöjd över att jag inte brände quinoan, vilket annars hör till vanligheterna. Det, tillsammans med allt annat som bara SKA klara sig på egen hand i en kastrull.
 
 
Lördagskvällen avslutades på biljardpalatset och ja, det känns sådär stabilt när man har glömt bort lite hur man gör, men det gjorde matchen helt klart lite mer spännande för ibland gick det bra :) Dagen till ära kämpar mina armar med träningsvärk efter flera timmars klättrande igår. Datorn går varm på grund av jobbsökande inför kommande äventyr och snart hämtar jag min kära syster på dagis, så snart får jag hem en liten go Tovis att mysa med mitt i allt höstrusk. Tänkte att vi skulle börja kvällen lite såhär.
 
 
 
Varma kramar till er alla, hoppas ni får en bra start på veckan. 
 
 

Välbehövligt fredagsmys

Avslutade veckan med musikklasser på mellanstadiet, mycket nervöst och spännande, lärde ut lite gitarrackord,  och försökte få alla engagerade vilket är lättare sagt än gjort när större delen av klassen har riktig spring i benen ;) Veckan har gått så himla snabbt, har kämpat på med jobb, häromdagen samlades vi ett gäng och kämpade oss, med gemensamma krafter, uppåt längs väggarna på klättercentret.  Gårdagskvällen bjöd på kanonfint sällskap och jag och Andreas hängde i stan if flera timmar, åt riktigt god mat och avslutade med bio, The Maze Runner. Riktigt bra film, med många överraskande, "hoppa i stolen" ögonblick :) 
 
Min telefon har helt totalt givit upp nu, allt på grund av min egen klumpighet och en händelse som jag alltid kommer bevara som en livsviktig hemlighet. ;) Lördagen har jag redan börjat med att överraska mig själv med min huslighet och så kommer den förhoppningsvis fortsätta tills det bjuder på fint sällskap till kvällen. Hoppas ni har det kämpefint allihopa,
 
Bjuder på en av mina favoritbilder sen kryssningen, bara för att den är så extremt missledande samtidigt som den ser väldigt mysig ut, på något muppigt, dimmigt vis ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

oliviamariaeklund.blogg.se

"Det finns inget annat misslyckande än att sluta försöka"

RSS 2.0