Det var en gång...

 en man som hette Karl som hade köpt en gigantisk bokhylla. Vid frukostbordet frågade han sin kära roomie om inte hon kunde hjälpa honom att fixa hem den. Självklart svarade hon ja, och det blev minsann ett äventyr. Med ett ihärdigt konkande kämpade dem med möbeln uppför backen från medborgarplatsen till slussens tunnelbana. Eftersom man egentligen inte fick ta med en bokhylla in på tunnelbanan blev det trixigare än dem någonsin hade kunnat ana.
 
 
En idé började ta form och dem beslutade sig för att "smyga" in bohyllan förbi spärrarna. Lättare sagt än gjort men med en beslutsamhet som heter duga kämpade skyndade dem förbi arbetaren vid spärren och nerför rulltrappan, och ännu en trappa, och en lång raksträcka, och en trappa till. ( OBS! Tyngden på föremålet kan dock tillföra ett visst överdriv när det kommer till avstånden)  
 
Ännu var det dock inte över, in i vagnen skulle de sedan och detta gjordes betydligt lättare med hjälp från en helt ofrivillig människa, med nejsägarproblemm. Tillslut stängdes dörrarna och de började glädjedansa. Svettiga, men glada lyckades de få hem den kära bokhyllan. OCh så kan det gå om man är lite envis och badass såklart!
 
 
 

Lite överallt

Sista heldagen i Aneby började med en promenad i skogen med Henke och Ludde. Satt utanför gymmet och väntade på dem ett tag och blev sugen på att spela volleyboll. Tänk alla kvällar och sommardagar vi spenderat här, fint var det! :)
 
 
Mötte upp Linn för en fika, hann få bildligt bevis på att jag verkligen ser ut som en skolfröken i glasögon...
 
 
och besöka mitt gamla jobb. Så himla vackert är det!
 
 
Utsikten är ännu bättre!
 
 
Spenderade några timmar på tåget mot Stockholm på fredagen, innan jag begav mig direkt mot jobbet.
Firade den lediga lördagskvällen med finaste Emma på fridays och drack den allra godaste jordgubblemonaden. Mumma!
 
 
 Att vakna upp med feberfrossa var däremot inte lika mysigt men jag hoppas ni haft en supervecka!
Kärlek till er!
 
 

En typical dag i A-town

Vaknar upp med samtal från bästa Christoffer, när båda är på samma trötthetsnivå funkar det ändå bra ;) Den 24:e Juni är också en mycket speciell dag, nämnligen Sabines födelsedag! Och vi stormade in i hennes rum med sång och paket. 
 
 
 
Sollas försäldrar var på besök och hade fixat en glutenfri jordgubbstårta, hur fantastiskt?, och det blev en väldans mysig start på dagen. 
 
Fortsatte mot Tranås för att möta upp Louise, så himla längesen var det, och vi handlade, fikade och allmänt snackade en massa skit för att man måste prata ikapp alla dagar som gått. 
 
På väg hemåt bjöd Carro in på besök, lägligt med tanke på att hon bor sisådär 20 meter från stationen och jag satte mig utanför dörren och väntade på att hon skulle komma hem, bara lite lagom stalkigt ;) I hennes fina lilla lägenhet bjuds man alltid på te och om det är något jag saknar med denna lilla by är dessa spontana små tripper, för att allting är så nära och bakom varje hörn bor det någon man känner. 
 
Hängde med min kära far på lite fotboll, och överröstes av nostalgi. 
 
 
Filurade och mindes alla träningskvällar, när man var liten och fick ställa upp som fotbollskalle (världens sötaste ungar hade dem på kanterna idag), när man satt på läktaren för att kika på alla snygga fotbollskillar. Imponeras fortfarande av linjedomarna på sidan, att de pekar åt rätt håll, tänker på när jag själv skulle agera detta på en basketturnering för flera år sedan och alltid lyckades peka åt fel håll ;)
 
Fick i alla fall sällskap av Henke och Ludde ett tag, vi satt och frös tillsammans och satt och kommenterade nästan så att det lät som vi faktiskt visste vad vi snackade om. ;) 
 
Värmde precis upp mig med ett varmt bad, kanske också med hjälp av skrattattacken innan när pappa skulle fixa badkaret och kommer inkonkandes på denna här. Such a handyman!
 
 
Sitter och inväntar Linn för ännu lite temys! Hoppas ni myser till det i regnet, krama om varandra ordentligt <3
 
 
 
 

Sommarens början

Vad händer kan man fråga sig? Jo, jag firar födelsedag i gassande sol med god mat och fantastiskt sällskap. Spelar schack i Kungsträdgården medan proffsen sitter bredvid och rättar små fel vi gör ;) ( och suckar lite när vi tydligen gör konstiga drag ) Men vi är glada ändå :)
 

 
Sjunger och busar med Tova påväg till Småland, taggandes Simons student. Helt galet! 
 
 
Jobbar galet med detta gäng, här firar vi till det med lite vin på bryggan, så fint vid vattnet och alla är ni så härliga.
 
 
Tar romantiska promenader och njuter av varje gnutta solsken med finaste Gustav. Firar midsommar med fina vänner och bio. 
 
Och nu är jag nere i Småland igen till fredag, plan; att sova väldigt gott och mysa!
 
Hoppas ni alla har det fantastiskt fint :) ♥

Bortskämt solsting

Känner att jag blivit bortskämd med besök på senaste tiden och förra veckan fick jag hit Christoffer!! :) Som jag saknar konstant här i Stockholm, men goda nyheter är att han snart flyttar hit! ;) 
 
Jag hade fått veta att han skulle komma på onsdagen men eftersom han är så väldans fin mötte han upp mig direkt när jag kom hem, bara hoppade fram där på tisdagskvällen och vi fick kramas ordentligt lite tidigare :)
 
Vi började hans vistelse med en heldag på Gröna Lund med Karl, Lydia och Andreas innan vi kom hem, helt slut och fixade middag. Fortsatte med lite lugnare dagar, besökte bland annat kungsträdgården och Smaka på Stockholm! :)
 
 
Två av mina favvisar <3
 
Inna jag fortsatte mot sommarfest på Tovas förskola! Där sjöngs det fina sommarsånger, lektes friskt bland klätterställningarna och fikades på filtar i solen. 
 
 
Vi hann också med en finpromenad längs vattnet och supermysigt fikhäng i strålande sol!
 
 
Dagen till ära har jag gått och blivit 21, vad händer? Men nu skall det ut i solen och firas, jag hoppas ni alla har det så himla fint!
 

oliviamariaeklund.blogg.se

"Det finns inget annat misslyckande än att sluta försöka"

RSS 2.0