Klätterapan

Här hängde vi en lördag, Tova, Gustav, Tord och jag! Tova fick prova på att klättra lite på väggarna för första gången, riktigt duktig var hon!
 
Det allra gulligaste var ju dock när hon hade kommit en bit och vi nedanför kunde höra henne mumla och sjunga lite för sig själv som pepp ;)
 
Tror klättring kan vara hennes grej, faktiskt och jag ser fram emot att gå dit med henne fler gånger! :)
 
 

När vi beställde te och fick en skog

Var och fikade med Adina för ett tag sen. Vi gick till ett fik i gamla stan, tror att det typ heter café?! Men det ligger i alla fall precis när man gått föbi slottet. 
 
Kom ihåg att jag var där med Matilda för några år sedan och hade för mig att det var mysigt :)
Vilket det var!
 
Vi fick frågan om vi ville testa deras nya te med mynta, ingefära, citron, apelsin och honung. Ja tack, sa vi och blev lagom förvånade när mannen vid kassan började lägga i allt ni ser på bilden...man tänker ju sig lite löste liksom ;)
 
Men gott vare och när jag sitter och skriver detta har jag en kopp te med ingefärsbitar i att sippa lite på! :)
 
 

Mer frukost till alla

För ett tag sen fick vi lite nog av vardagen och bestämde oss för att lyxa till det ordentligt! Vi gick på frukostbuffé på Usine Ile Roi :) 
 
De hade hembakat glutenfritt bröd, nästan alla frukter du kan tänka dig, härliga juicer med mera med mera!
 
Såhär såg min första omgång ut! ;)
 
 
"insert smiley med hjärtögon"
 
 
Sen satt vi här i solen ett tag! Fin start på dagen :) 
 
Tipsar er alla om att göra något fint en vanlig tisdag snart! <3
 

Just nu vill jag...

  • Byta ut min garderob. Börjar tycka att den är tråkig nu. Men jag brukar göra det, tröttna efter vintern så det kanske blir bättre när vädret tillåter klänning, shorts och vårjackor.
  • Bli bättre på att planera mat, storhandla osv.
  • Åka till Småland, helst igår. Längtar dit. 
  • Resa någonstans. 
  • Ha sommarlov och framförallt värme! 
  • Vara ute så mycket att jag får och kan.
 

Maltes comeback

Mina fina skrivmaskin har fått kika fram igen. Var längesen och jag riktigt kände hur det kliade i fingrarna. 
Skrev lite brev och improviserade lite. Tova fick prova lite när hon var här. Hon och Gustav skrev frågor och svar till varandra. 
 
Älskar ljudet när man kommer igång och plingandet när raden är slut. 
 
Älskade Malte <3
 
 
På påskafton hade jag också namnsdag. Så, till alla er som trodde jag googlade upp en cool bild på mitt namn, neheedå. Jag tog den själv såklart ;)
 
 

Att låta fötterna gå

De senaste dagarna har jag känt en otrolig dragning till solen och flera gånger har jag gått upp ur sängen direkt när jag ser att solen är framme, snabbt som attan snörat på mig skorna och begett mig ut. 
 
Lyssnar på morgonekot och dokumentärer och känner hela dagen sen att kroppen har det gött. Bra grej med morgonprommis ändå, i alla fall nu när solen är framme. ;) Skulle aldrig skutta upp och ut till minusgrader och snöstorm eller regnrusk liksom. 
 
Går man upp på en kulle precis vid oss ser man detta vackra!

 
Har gått förbi en fin park? också :)
 
 
En kväll när jag var ute och traskade kikade jag upp på himlen och njöt av detta!
 
 
Promenader <3
 
 

Tomt

Som många av er kanske vet, nu är blommorna borta från Sergels torg. Jag undrar om det kommer börja kännas som vanligt att gå där igen. Men det tror jag kommer att dröja länge innan det gör på riktigt, och så måste det få vara.
 
 

Cafétips

Förra veckan fick jag äran att hänga lite, bara med min kära mamma <3 Vi gjorde lite ärenden på stan och fastnade tillslut här en stund, på Vetekatten. Såg nu att de ska öppna ett café till mitt emot centralstationen förresten! 
 
Älskar cafét för att de ofta har en del jag kan välja på och jag tycker inredningen och allting är så mysigt där. Minus att det nästan alltid är väldigt mycket folk. När denna bild togs hade vi precis hittat ett litet minibord i ett hörn ;)
 
Så, söker ni mysiga caféer i stan är Vetekatten absolut ett bra alternativ. Det finns många andra också, själv tycker jag mycket om Ekoteket som ligger uppe i Kulturhuset vid Sergels torg MEN de håller på och bygger om en massa där och det är inte lika mysigt just nu. Tycker om att kika ner på allt folk därifrån annars. 
 
Är du glutenintolerant och vill ha ett helt fikabord att välja på? Då ska du gå till Under Kastanjen i gamla stan. Deras morotskaka är HIMMELSK!
 
 
 

Påskgåvor

Fick ett jätteroligt spel av mamma och Tord när de var här på fika i måndags. Det går helt enkelt ut på att man får ett gäng beskrivningar.. typ "något på hjul". Var och en ska då säga vad den tänker på och man får poäng efter hur många som säger samma sak. 
 
Det är ju också extra roligt när Tova kan vara med på ett hörn! Enkelt men himla kul :)
 
Har blivit väldigt bortskämd med påskpresenter, mestadels godis, nu i helgen. Har fått flera påskägg och i tisdags överraskade Mai mig med en påse hemmagjorda tryfflar i skolan. Hur fin? 
 
Fantastiskt goda var dem också, så goda att de försvann efter ett par timmar redan ^^
 
 
Har ni käkat mycket godis i påsk?
 

Café

Förra veckan fick jag äran att hänga lite, bara med min kära mamma <3 Vi gjorde lite ärenden på stan och fastnade tillslut här en stund, på Vetekatten. Såg nu att de ska öppna ett café till mitt emot centralstationen förresten! 
 
Älskar cafét för att de ofta har en del jag kan välja på och jag tycker inredningen och allting är så mysigt där. Minus att det nästan alltid är väldigt mycket folk. När denna bild togs hade vi precis hittat ett litet minibord i ett hörn ;)
 
Så, söker ni mysiga caféer i stan är Vetekatten absolut ett bra alternativ. Det finns många andra också, själv tycker jag mycket om Ekoteket som ligger uppe i Kulturhuset vid Sergels torg MEN de håller på och bygger om en massa där och det är inte lika mysigt just nu. Tycker om att kika ner på allt folk därifrån annars. 
 
Är du glutenintolerant och vill ha ett helt fikabord att välja på? Då ska du gå till Under Kastanjen i gamla stan. Deras morotskaka är HIMMELSK!
 
 
 

Lite om mig

  • Jag är väldigt noga med mina tänder. Borstar läänge, ofta tre gånger om dagen. Tar munskölj och kör med tandtråd. Fick massa beröm av tandläkaren förra gång..STOLT
  • Jag gör dock alltid något annat samtidigt som jag borstar tänderna, oftast kissar jag samtidigt..konstigt? Multitasking i alla fall. Tandborstning är ju inte särskilt kul trots allt.
  • Jag tror på horoskop. Trots att jag vet att det typ är någon som hittar på en text som kan stämma in på hela Sveriges befolkning sitter jag ändå med Metron på morgonen och tänker..jahaa...hm...ja..det stämmer ju...det ska jag tänka på.. ;)
  • Försökte just nu lära mig att bli bekväm med att gå utan bh, känner mig instängd i det liksom.. the perks of having ganska små.
  • Jag ÄLSKAR chips!! Äter hellre det än godis faktiskt, alla gånger.
  • Jag HATAR att damsuga. Jag hatar den klumpiga dammsugaren som alltid fastnar någonstans och sladden som virar in sig. Ne, usch! Här hemma har vi till och med delat upp städningen lite och jag kör mer tvätt och torkar av och Gustav tar mer ansvar för dammsugaren. ;)
 
 
 

Vem är jag...

Vid matbordet?
 
Ganska kräsen (förlåt alla i min närhet!) men är det något jag gillar äter jag massor! Är det dessutom efterrätt lever jag livet!
 
På nattklubben?
 
Går sällan på nattklubb nu på grund av inte pepp, men när jag väl är ute vill jag dansa till bra musik med mina vänner (utan ovälkomna händer på min kropp, tack!)
 
På stranden?
 
Den som vill värma upp mig lite innan jag vågar gå i. Har alltid med mig en bok, vatten och frukt eller fika. Det brukar gillas ;)
 
 
 
På efterfest?
 
Vintertid - tjejen som somnar. Sommartid - den som bara vill vara utomhus och som säkert kan få för sig att dra med alla till en soluppgång någonstans. 
 
I klädbutiker?
 
Nyfiken och provar ALLT. Tycker att det ska vara roligt att prova kläder. Men det gäller mest secondhandbutiker. I andra klädbutiker blir jag lätt uttråkad. 
 
 
 
Hemma hos andra?
 
Försiktig, fram tills jag lär känna personen ordentligt. Har tagit naps i både Adina och Christoffers säng osv ;)
 
På restaurangen?
 
Den som frågar om glutenfritt tusen gånger om och typ alltid dricker cola. 
 
I sängen?
 
För att inte gå in på detaljer då.. ;) Jag är väldigt gosig, vill kramas och skedas mycket. Bland det bästa jag vet är sovmorgnar då man kan ligga kvar länge med en bra bok och en kopp te. LIVET. Har världens finaste kille som vet om detta och kommer med te ibland <3
 
 
 
På flygplanet?
 
Lugn, verkligen inte alls flygrädd. Sitter och drömmer mig bort med blicken på molnen eller sover.
 
I skolan?
 
Nörden. Alltid varit, även om jag börjar chilla till mig. Men jag har alltid koll på vad jag ska göra och planerar mitt plugg mycket för att kunna slappna av ibland. Dras med enorm prestationsångest från och till. 
 
På café?
 
Den som köper en kopp te och sitter i flera timmar och pratar med kompisar. 
 
 
 
I ett förhållande?
 
Jag tror att jag är bra på att visa kärlek. Det är oerhört viktigt för mig att Gustav vet hur mycket han betyder för mig. Dock kräver jag nog ganska mycket bekräftelse tillbaka också. Behöver prata mycket och kramas ofta. Är annars den minst långtjuriga människan jag vet ;) Blir jag arg går det oftast över väldigt fort och jag vill lösa saker direkt. Jag går inte runt och är irriterad utan att säga vad det är till exempel. Fattar inte det. 
 
På bussen?
 
Sitter med näsan i en bok eller lyssnar på ekot eller dokumentärer i p1. 

Hallå där

Hur är läget med er? :) 
 
Jag har precis (äntligen) slagit mig ner vid matbordet här hemma och ska ätaaa. Blir en alldeles för sen lunch idag men jag hade inte planerat att det skulle vara  en och en halvtimmes kö till att hämta ut tentan..suck!
 
Jag äter i alla fall en blomkålsgryta, blev bjuden på det i söndags hos Sollan och Peter och vi fick med oss lite hem! SÅ himla gott!
 
 
Hade en föreläsning imorse om nyhetsgrafik, fastnade i datsalen med en layout och stod LÄÄÄNGE och väntade på att få resultatet på tentan. Jag kände mig på riktigt väldigt nervös eftersom det kändes sådär efteråt. Men jag brukar också vara min allra värsta kritiker ;) Det gick bra i alla fall! GODKÄND!
 
 
Men nu ska jag börja käka, tänkte läsa lite..
 
 
 
För övrigt den bästa boken jag läst på så länge. Helt fast just nu. 
 
Ikväll ska jag på teater, men om det får ni höra mer en annan dag ;) 
 
Hoppas ni får en fin dag hörni!<3 
 

Ett knippe fint

Hängde några timmar med Elodie på Skärtorsdagen. Vi hade bestämt oss för att kika in körsbärsblommorna i Kungsträdgården. Vad vi inte hade räknat med var att det skulle vara så hiiimla kallt!! Brr...
 
Men fint var det i alla fall! <3
 
 
Efter en promenad värmde vi våra frusna händer på tekoppar på Sturekatten, himla mysigt café hörni!
 
 

Lite böcker jag läst, del 1

Har kommit av mig liiite i min bokslukar-period. Men har under de månader som gått av året ändå läst 18 nu. Håller koll på alla via goodreads, en hemsida där man kan dela böcker med andra, recensera, ge poäng och läsa vad andra har tyckt. Jag tänkte ta upp några av de senaste böckerna, vad de handlar om samt vilket betyg de fått av mig.
 
Kom ihåg!! Jag är ganska hård med poängen. 
 
Konsten att ha sjukt låga förväntningar - Åsa Asptjärn
"Grundbulten i Emanuel Kents filosofi är: sänk förväntningarna. Punkt. Är dina förhoppningar och förväntningar noll så kan du inte bli besviken. Och det ska visa sig vara en rimlig hållning till livet för Emanuel Kent som vill omfamna mer av livet, och har större ambitioner med sina tonår än att hänga med (enda) kompisen Tore."
 
Betyg: 2/5
 
(Men helt klart läsvärd, särskilt om man är tonåring själv. Jag hade lite svårt för språket bara)
 
 
Män utan kvinnor - Haruki Murakami 
"En skådespelare anställer en chaufför och anförtror henne sina innersta hemligheter. En man har blivit lämnad av sin hustru och öppnar en bar som blir hemsökt av något okänt. Maken till en tidigare kärlek ringer efter midnatt och låter meddela tråkiga nyheter. En man vaknar en dag och inser att han gått igenom en metamorfos och förvandlats till Gregor Samsa, huvudpersonen i Franz Kafkas Förvandlingen."
 
Betyg: 4/5
 
(En av novellerna berörde mig verkligen djupt. Om du läser, berätta gärna vilken som blev din favorit!)
 
 
 
Oktober är den kallaste månaden - Christoffer Carlsson
"En skådespelare anställer en chaufför och anförtror henne sina innersta hemligheter. En man har blivit lämnad av sin hustru och öppnar en bar som blir hemsökt av något okänt. Maken till en tidigare kärlek ringer efter midnatt och låter meddela tråkiga nyheter. En man vaknar en dag och inser att han gått igenom en metamorfos och förvandlats till Gregor Samsa, huvudpersonen i Franz Kafkas Förvandlingen. "
 
Betyg: 2/5
 
(Tyckte den var lite intetsägande och jag fastnade inte riktigt vid karaktärerna. Men historian är bitvis väldigt spännande)
 
 
Vi kom över havet - Julie Otsuka
"1919. Ett fartyg är på väg över Stilla havet. Nere i dunklet på mellandäck trängs en grupp unga japanska kvinnor på rangliga metallbritsar. Deras koffertar är packade med allt som behövs för det nya livet på andra sidan havet: sidenkimonor för bröllopsnatten, kalligrafipenslar och rispapper för breven hem, små Buddhafigurer av mässing till lycka och beskydd. I händerna håller de foton och brev från sina blivande makar, främlingarna som lovat att möta dem på kajen i San Francisco. Kvinnorna drömmer om framtiden. Men framme i det nya landet väntar män de inte känner igen från fotografierna, umbäranden de inte har kunnat föreställa sig och en kultur som de kämpar för att förstå sig på."
 
Betyg: 4/5
 
(Oerhört stark bok!)
 
 
Gul utanpå - Patrik Lundberg
"Jong Dae föddes i Korea 1983. När han var nio månader adopterades han till Sverige. Där fick han namnet Patrik Lundberg. Patrik växte upp i en vanlig dysfunktionell familj i Sölvesborg. Under uppväxten gjorde han allt för att höra till. Han blev clownen. Den som alla skrattade åt och den som inte tvekade inför att skämta om sin bakgrund och sitt annorlunda utseende.

När Patrik under högskoletiden fick möjlighet att resa till Korea och studera ställdes allt på ända. I Korea tvingades han konfrontera de fördomar som andra har haft om honom. Och där blev han plötsligt the awesome guy, västerlänningen som alla tjejer ville ha. Han upptäckte också att han plötsligt kunde slå andra killar på käften eftersom han var av (koreansk) medellängd."
 
Betyg: 3/5
 
(En intressant historia som blir ganska mycket som en dagbok)
 
 
Det mest förbjudna - Kerstin Thorvall
"En dotter och en mamma och en pappa som dör när flickan är elva. En stark rigid martyrmor med en rädd och lydig dotter, snäll och snäll och snäll, tills hon sent i livet exploderar i ett tonårstrots som hon skjutit upp i tjugofem år. Effekten blir våldsam. I en blandning av ångest och triumf kastar sig den vuxna dottern handlöst i famnen på det mest förbjudna. Galen av kättja och revolt gör hon det, medan modern ser på och nästan dör av förfäran. Vilket också är meningen."
 
Betyg: 3/5
 
(En bra bok verkligen! Men väldigt speciell och jag hade ibland svårt att riktigt greppa den)
 
 
 
 

Lovar

På vägen hem häromkvällen var jag lite för inne i ett mobilspel och tog fel tunnelbana. Bestämde mig därför för att traska till en station som låg ganska nära. Regnet tilltog för varje steg men det kändes okej ändå. 
 
Det slog mig då att det luktar vår på riktigt. Jag vet att det ska bli kallt nu igen, men det är faktiskt på väg att bli varmare och HERREGUD vad jag behöver det.
 
Gick förbi ett vackert träd vid Karlaplan och tänkte på sommaren, lovade mig själv att göra den vacker. 
 
 

Lyckligt lottad

Bland det mysigaste jag vet är att hänga en kväll med denna fina tjej!
 
 
Att bara få bli helt inne i olika spel, teckningar eller som den här gången, att göra loppor. Jag tycker bara det är så himla fint att jag får chansen att göra det. Jag känner mig så oerhört lyckligt lottad som får vara nära och uppleva hur hon växer upp, inse gång på gång hur smart hon är och bara kramas. 
 
Extra fint är det ju också att hon är så nära, att ha en liten del av familjen här med Mamma och Tord också är så himla fint! <3 
 
 
 

En dag med kalasväder

Backar till en dag med strålande sol. 
 
Jag mötte upp dess goingar, Jaana och Hjalmar, för en mysig stund i solen. 
 
 
Vi hamnade på en uteservering i Skanstull. Jag hade druckit några glas cava för mycket dagen innan och var lite lagom seg. Men njöt ändå av fint sällskap och SOOL!
 
Coca Cola är livet ibland hörni!
 
 
 

Att bara lyssna

Förra veckan var vi inte bara på Riksarkivet och hade föreläsningar. Vi hade också ett inplanerat besök på UD, Riksdagen och Riksdagsbiblioteket. Önskar jag kunde säga att det var superintressant och lärorikt. Men ibland är uppläggen inte särskilt pedagogiska, om man säger så. 
 
Att sitta från 10-17 och bara lyssna....och lyssna....och lyssna....nej, det funkar inte. 
 
Jag, som aldrig varit inne i Riksdagen innan, tyckte dock det var ganska kul att få komma in där och lyssna på lite debatt. 
 
 
 
Utsikten var suverän...
 
 
och vädret på lunchen var toppen!
 
 
Sista timmen var vi här! På Riksdagsbiblioteket..
 
 
Helt kär i böcker ändå!
 
 
Kärleken mattades av lite av den enorma tröttheten och en flummig uppgift ingen förstod. 
 
Lite vad vi sysslar med i skolan i alla fall :) <3

Kärleken vinner alltid

Det blev inget inlägg igår, jag satt på morgonen innan jag drog mig mot skolan och stirrade på tangenterna, utan att ha något att skriva om. Inlägget i söndags var inplanerat sedan flera dagar och allt jag kunde tänka på att skriva om kändes på något sätt för glatt, för tidigt..jag vet inte. 
 
Jag vet att allt måste återgå och bli vardag igen men de senaste dagarna har varit så proppade med saker att jag inte kunnat landa för fem öre. Jag har tyckt att det varit så himla svårt att veta hur jag ska hantera allting, alla känslor, alla tankar. 
 
Redan i lördags bestämde jag mig i alla fall för att jag skulle gå på Kärleksmanifestationen på söndagen. Det var det bästa jag kunde ha gjort. Rädslan som finns där blir mindre om man utsätter sig för den. För visst var det skrämmande med en så stor folkmassa efter fredagen, visst bildades en klump i magen när vi närmade oss Åhlens. MEN vi gjorde det ändå. Vi tog tillbaka Stockholm <3 
 
 
 
 
Tårarna rinner när jag skriver detta. Ni kommer läsa det nu, på tisdagsmorgonen, men när dessa ord trycks in på datorn är det måndag kväll och jag tänker på alla, inte bara i Sverige, som inte finns med oss längre. Bara på grund av hat. Jag tänker på deras familj och vänner som sörjer och för alltid kommer sakna en del av sitt hjärta. 
 
Men jag tänker också på hur vackra vi människor kan vara mot varandra. Jag är rädd, just nu främst för det hat som växer fram. Men jag tänker alltid tro att det vackra är större, att människor som vill väl alltid kommer att vara fler. <3
 

Lugn och ro

Fortsätter med att berätta om min tisdag här :) 
 
Började liite för tidigt för min smak, men vi skulle på studiebesök på riksarkivet. Två föreläsningar och en minirundtur. 
 
Fick lära mig massor, bland annat att förkortningen TPL står för Trött På Livet, bra grej vi fick med oss från en som arbetade där! Sant, men historian är längre såklart ;) Var på riktigt intressant dock! 
 
Kom hem och hamnade här med vetekudden på grund av superont i magen!!
 
 
Försökte dricka massa Tranbärsjuice och vila, if you know what I mean? ;)
 
 
Drog mig ut för en sväng till biblioteket och affären, lagade mat och hamnade sen i soffan igen!
 
Så kan en dag också se ut! 
 
 

.Sthlm

Igår klockan tre satt jag på pendeltåget, vi skulle precis rulla in på T-centralen och jag var lite sur på att det var sent. Sen fick jag veta.. och världen gick sönder en stund innan jag fick tag i nära och kära. Det är läskigt att se hur skört livet är, hur lite som behövs för att allting ska komma ur balans.
 
Stockholm jag vaknar upp till idag är fortfarande den vackra stad jag blir kär i gång på gång och jag tänker inte låta hat begränsa och förstöra mitt liv även om jag är rädd. För det är jag, men det betyder inte att hatet får vinna.
 
Idag sörjer jag för alla som inte fick lugnande samtal från sina älskade. Jag sörjer för att jag redan ser hatet breda ut sig, och det är inte så det ska vara. Sluta dra in människor som inte har någonting med detta att göra, låt alla vara chockade och ledsna.
 
Vi står tillsammans, låt oss hjälpa varandra att bygga upp tryggheten igen och ta hand om varandra.
 
Snälla, hata inte, älska mer istället. 
 
 
 

En uppiffad måndag

Idag är det fredag hörni!! Hoppas ni är superredo för en go helg och att ni har något mysigt planerat! :)
 
Jag tänkte gå tillbaka till i måndags, hade en himla mysig dag då: 
 
Började med att sitta hemma och läsa lite kurslitteratur, ganska mysigt med en kopp te i soffan. Drog mig sen till skolan för en tre timmars lektion i Excel. Förmodligen var det mattenörden i mig som kom fram för jag tyckte det var ganska kul ändå ;) 
 
såhär kul såg det ut ;)
 
Efter att ha gjort klart en uppgift, man skulle ta fram och förstå sig på lite brottsstatistik och sådär, så drog jag mig in mot stan för att möta Erica och Camilla!
 
Vi skulle på inflyttningsfest och grillning :)
 
 
Det bjöds på champagne och vi hade det himla mysigt <3
 
 
 
 
 
 
 

22, helt enkelt

Klockan är tre och jag sjunger högt på tunnelbanestationen, sitter med huvudet i Gustavs knä och får kärleksfulla blinkningar från tjejen bredvid oss
 
Låter Gustav klippa mitt hår i duschen
 
Äter smörgåsrån till frukost i flera dagar
 
Kisar i solen tills jag inte känner mina tår
 
Försvinner in i andra tankar på seminariet i skolan
 
Tar vita trosor när mensvärken börjar kännas vid
 
Hamnar mitt i en dansklass och lär en gammal man en snurr
 
Vill bara sova
 
Vill inte sova alls
 
Dansar och sjunger högt i köket
 
Försvinner in i möblerna på jobbet
 
Känner mig ful i alla kläder
 
Känner mig coolast i hela världen
 
Om inte det är att vara 22, så vet jag inte vad som är..
 
 

Fattar verkligen, gulle

Hur härligt är det inte med sol hörni? Världen blir en bättre plats ;)
 
Hittade en bild som Patricia tagit under vår fika på Lyran, det ser dock varmare ut än det faktiskt var!
 
 
Jag tänkte i alla fall ta upp tre ord som jag säger, i princip, hela tiden. ;) 
 
Verkligen - Som en förstärkning när någon säger något jag ABSOLUT håller med om!
 
Gulle - Måste på riktigt sluta säga det, tycker lite att det får mig att låta som en överklasstant. Men jag säger det helt enkelt när någon gör något gulligt ;)
 
Fattar - Tror att detta uttryck används mest när jag är lite trött och egentligen inte orkar diskutera ordentligt ;)
 

Äntligen!

Fick en hel helg med min kärlek, vilket var väldigt fint eftersom våra scheman gör att vi oftast har gått om varandra på senaste tiden. Vi har bland annat varit ute och cyklat, nu när City bikes har öppnat sina hyrcyklar!
 
I söndags åkte vi runt på Lidingö en sväng. Vid vattnet, i skogen, i centrum. Fint vare!
 
 
 
 
Åkte förbi en fin kyrka!
 
 
Hittade ett plakat med massa ord mitt i skogen.
 
 
Fyllde på med energi, vatten och flapjack!
 
 
Och såg våren ploppa upp här och där! Kände hur ovant det var att cykla så mycket som vi gjorde dessa två dagar, rumpan trivdes inte riktigt på de hårda sadlarna!
 
 

Vårtankar

Hur såg ditt liv ut förra våren?
 
Förra våren pluggade jag, utan extrajobb, och hade en massa tid för mina vänner och umgicks göörmycket med dem. Jag och Gustav hade det fint och jag blev, som jag alltid blir, lite allmänt lyckligare än jag är under årets mörka tid. Gick på konserter på Grönan och hade en helt ledig sommar framför mig, mitt livs bästa val hittills!
 
 
 
Hur hoppas du att våren blir i år?
 
Jag hoppas att årets vår kommer att vara precis lika fin som förra året var. Jag vill åka till Småland och bara mysa, hänga med vänner, ta ett första glas på en uteservering, gå på konserter och gå promenader med min favoritperson <3
 
Hur hoppas du att ditt liv ser ut nästa vår?
 
Nästa vår hoppas jag att jag känner mig mer "redo" för att gå ut i arbetslivet. Jag hoppas att jag är lugnare och mindre stressad över onödiga saker och tar vara på vackra stunder ordentligt.
 
 
 
Vad är det bästa med våren?
 
Solen, lätt! Hur hela kroppen fylls av en energi man nästan trodde hade försvunnit. Man vill vara ute så mycket som möjligt, sitta i solen och läsa en bra bok med en fin vän att prata med ibland, det kan vara det finaste!
 
Vad är ditt vårplagg nummer ett?
 
Mina vårjackor. Absolut mina favoriter. Den mintgröna gör mig bara glad och den blommiga bomberjackan gör att jag känner mig extra ball bara.
 
 
 
Har du några särskilda vårprojekt på G?
 
Ska försöka sopa prestationsångesten under mattan och i alla fall försöka sälja någon av mina texter. Ska också ta tag i löpningen ordentligt, hint! att jag redan börjat, och göra det till en naturlig del av min vardag igen. Vill också dansa på något sätt, zumba eller något räcker liksom. 
 
Vad önskar du dig i vår?
 
Jag önskar tid med nära och kära. Många pussar i solen, givande samtal och möten. Att min oerhörda läslust håller i sig. Men det brukar vara på vår och sommar den frodas allra bäst.
 
 
 
Föredrar du hösten eller våren?
 
VÅREN!! Alla gånger. Hösten gör mig lite deppig..typ: Slut på det roliga!
 
Vad ser du fram emot  just nu?
 
Att kunna promenera sent om kvällarna i klänning och jeansjacka. Att låta de obligatoriska svarta ballerinaskorna stå precis innaför dörren, alltid på väg ut. Sommarlov!
 
 
 
Tre saker som stoppar vårkänslorna?
 
- snö eller kyla
- stress över sommarjobb
- för mycket plugg som gör att man sitter inomhus och missar en massa soltimmar ;)
 
Har du redan några sommarplaner?
 
Faktiskt! Jag kommer jobba, gå på Håkan Hellström i juni OCH möjligtvis dra på en liten resa!
 
 
 
 

Vårglimtar

Jag skådar vår, någonstans, ibland ;)
 
Jag och Tova tävlade om vem som var snabbast och hittade lite fint i gräset.
 
 
Jag satt i fönstret, pratade med farmor i telefon och bara njöt.
 
 
och blickade ut på detta!
 
 
 
Jag fick med mig Andreas ut på en (9km!!!) lång löpartur runt  vid Djurgården också! 
Löpningen känns bra nu!
 

Iklädd reflex

Förra lördagen vaknade jag upp till solen och blev så himla pepp på det jag och Erica skulle göra dagen till ära. Vi preppade hela dagen genom att laga god lunch och värma upp ordentligt innan vi åkte till stan och möttes av detta:
 
 
Vi skulle springa Tunnel run och eftersom det var hela 33 000 anmälda var hela staden fullproppat med folk i blåa reflexvästar och reflex-pannband. Stockholm har aldrig känt så öppet! Vi pratade med fler random människor under den stund det tog att åka in än man vanligtvis gör på en månad ;)
 
Och då är jag ändå ganska duktig på att börja prata med människor på fik osv.. Nyfiken själ.
 
 
Pigga ben under nästan hela "resan" och 7,6 km senare såg jag ut såhär:
 
 
Nöjd tjej! 
 
Nu peppar vi Midnattsloppet i augusti!
 
 
 

oliviamariaeklund.blogg.se

"Det finns inget annat misslyckande än att sluta försöka"

RSS 2.0