Blomstrande

Jag. bara. älskar. solen. Verkligen! Ett uttalande som inte direkt är särskilt säreget, men inte mindre sant för det. Sverige blir som ett helt annat land när värmen kommer, i princip alla bli många snäpp gladare och allting känns genast mycket lättare. Det här med att flytta utomlands för att alltid få det så låter minst sagt lockande, frågan är dock om den magistämpel värmen får, på grund av den minimala bråkdel vi får ta del av, skulle försvinna då? Denna ledig dag resultarade i alldeles för mycket sömn och för lite plugg, haha, men jag fixade nya skor och njöt av vädret, det var så mycket mer värt såklart. Passade också på att fira in den 20-gradiga värmen med min nya klänning, hittad på Stockholm Stadsmissions secondhandaffär :)
 
 
Vill också passa på att visa upp en av mina favoriter från fotografiska, den fastnade minst sagt i huvudet även om jag inte riktigt kan förstå varför. Kanske för att den är vacker på ett ganska diffust sätt, den inger helt klart en lite udda känsla ändå.

 
 
 

Tillbaka till max

Tiden går fort när man har roligt, det får minsann beskriva den senaste tiden. Jag börjar hitta mig själv igen här uppe, kanske för att jag är tillbaka i en period i livet som innebär mycket att göra, både jobbmässigt och annars. Vad har jag gjort sen sist kan man undra? ;) Genrep på Gröna Lund inledde denna tid, samma dag som bästa Louise gick och blev gammal ;) Fick en bra respons på det lilla prickiga paket som landade i hennes brevlåda dagen till ära och jag hoppas att hon hade en helt fantastisk dag :) Christoffer och Daniela var två av dem som norpade åt sig genrepsbiljetter och det satt riktigt fint att se dem den lilla stund jag hade tid med:) Blev minst sagt fotobombad av mina kära vänner, som inte heller lärt sig att vinka diskret. ;) Vilket i och försig inte jag heller har så visst är det väl skönt med människor som är på samma våglängd.


Matilda och Elise bodde här ett par dagar, riktigt mysigt verkligen och vi hade en fullspäckad kanonfredag i sommarvärmen. Shopping, ivrigt letande efter second-handbutiker, öl och lunch på friday's, med kungsträdgårdens vackra blommande som utsikt och avslutningsvis en tripp till fotografiska, HELT fantasiskt fascinerad var jag.Efter dryga 12 timmars flängade somnade vi gott sen i alla fall. Premiären på Grönan föjde tätt efter och rullade på bra, tur som man har, har man hamnat med riktigt härliga typer. Det kommer bli en underbar sommar det här, det känner jag på mig. På väg hemåt fastnade jag vid dansbanan ett tag, njöt av stämningen och alla svinduktiga salsadansare. Träffade en kanontrevlig tjej som sällskapade in till Centralen, är jag ledig rätt tid i sommar ska jag absolut hoppa in i salsalektionerna som hålls lördagskvällar. Hemresan skjöts dock upp ett tag då vi fastnade vid en acapellakör som stod på sergelstorg och fyllde natten med vacker stämnsång, Stockholms indiekör fick jag sen reda på att det var :)

Söndagen kom och även den bjöd på karusellstyrning, är ni på Tivolit i sommar måste ni bara svänga förbi Rock Jet och Jetline, där jag kommer hänga hela sommaren. Veckan avslutades på bästa sätt, med bra kollegor och en storslagen utsikt och sist men inte minst på en go pub vid Slussen. Mina hemreseplaner blev inte riktigt som tänkt och det blev en aning senare än väntat, men tur som jag hade fick jag telefonsällskap hela vägen vilket fick tiden att rulla på snabbt, väldansväldans bra helt enkeltDagens uppdrag blir att PLUGGA, jag måste verkligen sätts igång på riktigt nu för alldeles snart är det tenta som gäller. Ett par nya skor står också på listan då mina favvosar tyvärr snart faller ihop.

Hoppas ni alla har det helt fantastiskt bra :D

Ångerfull och frågvis

Det här med att gå hemifrån i ballerinaskor en dag på språng, där sittandet sammanlagt tog upp max en halvtimme på lunchen, var inte en av mina bästa ideer ;) Snarare en idioti från gårdagen som även kändes under dagens soliga vandring med min kära vän! Med god mat och fint sällskap glömdes snart denna lilla bagatell i alla fall bort som tur var. Något jag fick beskåda idag var i alla fall att denna lilla mupp har en annan syn på glassätande än jag, att man äter upp strösslet först och supersnabbt är för mig helt obegripligt :o Eller så är det bara jag som fortfarande lever efter barnsliga tankar om att man sparar det goda till sist, eller i alla fall så länge som det bara går innan det börjar smälta som attan, någon som håller med? ;) Han verkade ju nöjd i alla fall, så det får väl gå för denna gången, får hålla kurs i glassätande nästa gång vi ses annars ;)Imorgon är det första arbetsdagen på Gröna Lund som gäller, genrepet inför premiären minsann. Parken fylls av familj och vänner till oss anställda och jag är väldans nervös måste jag erkänna!! Häromdagen träffade jag i alla fall på en kollega som jag kommer arbeta mycket med i sommar och är allihopa lika härliga kommer det ju inte finnas något att klaga på! Hoppas ni alla har haft en kanonbra lillördag :)

Soligt välkomnande

Tillbaka i stora staden, riktigt taggad på återkomsten var jag dessvärre inte, men förmodligen beror det på den underbara vecka som gått förbi nere i Småland. Det är minst sagt en oerhörd kontrast, även om milen emellan känns ytterst få. Att energin sjunker lite när jag kommer hit är tråkigt, men jag börjar få en allt djupare insikt i varför det kan tänkas vara så. Tankarna under den soliga långpromenaden snöade in på vad jag kan göra för att inte tappa den positiva anda som jag annars känner brukar genomsyra min vardag. Negativa tankegångar gör mycket, och i slutändan är det ju bara jag som på riktigt kan rätta till dem :)

Efter en liten semester är det alltså dags att ta tag i vardagen igen och numer ser veckorns relativt fullbokade ut, vilket känns fint ändå! :)

Snor avslutningsvis en bild från Christoffers fina blogg, min goa vän som turligt nog hänger här i Stockholm i veckan, och önskar er alla en bra start på veckan.
Sprängfyllt hjärta

Att vara överallt samtidigt fungerar inte, tyvärr! Men visst kan man ju försöka hinna med så mycket som det bara går. Människor tenderar att blanda ihop innehållsrika dagar med stress. Det är inte samma sak och bara en själv kan på riktigt inse vart den egna gränsen går, det är något jag börjat förstå. Låt ingen stoppa dig för att deras egna energi är någon nivå lägre.

Bästa veckan på mycket, mycket.länge är förbi. Det är lite sorgligt.men samtidigt kan jag se tillbaka på den med enorm tacksamhet gentemot alla som berikar mitt liv, fyller mig med energi när min egen börjar sina.
Tequila time:ing kallas detta, vi börjar få vanan inne ;) haha
Älskade sol, den underbart goa känslan av att alla kan få fylla på sina batterier.


Hoppas ni alla har haft och fortsätter ha en riktigt fin påskhelg :)

Oändlig tacksamhet

Lyckades timea in en födelsedag under mitt lilla påsklov, mysigt med hela tjocka släkten samlad och minst sagt taggad, nybliven 6 åring ;)
Dagen fortsatte, efter all kalasmat mot en buggkväll. KÄRLEK till denna dag verkligen. Att få vakna upp och chilla runt med min bästa vän Louise innan ordentligt familjemys följt av dans med ett gäng svinduktiga människor. Älskade som få är ni allihopa, tack! <3

När man tar det som det kommer

Årets första roadtrip, vårkänslor i luften och den finaste människan som sällskap. Vi lärde oss till att börja med hur man får upp tanklocket på den bil vi fick låna, tillslut, tack Louises pappa för vägledning ;)
 
 
Hälsade på vår heliga vän och njöt av sol och glatt hälsande lastbilschaufförer uppe på toppen av klippan.
 
 
 
Hittade en helt otroligt stor och rörig antikloppis, blev skrämda av två stora hundar och pratade med en riktig ensamvarg.
 
 
Hittade en fantastiskt vacker utsikt, också viloplats för en gammal, känd författare.
 
 
Försökte klura in oss i en harmonipark, vilket dock bara slutade med att vi charmade in oss på en herrgård för en välbehövlig kissepaus. 
 
 
Försökte hitta ett mysigt lunchstopp och efter några försök lyckades vi hitta en himla vacker stad, Askersund, och bland kullerstensgatorna lyckades vi finna lite god mat, äntligen ;)
 
 
Efter vår lilla tripp kom vi fram till Karlstad, träffade en trevlig prick som hette Dennis. Jag tvingade runt dem i staden på jakt efter en staty som var det enda minnet från min förra vistelse och ni ser kanske på deras glada miner att det tog en liten stund. ;) haha
 
 
I Karlstad har dem underbart god glass och vägen dit har oerhört fin utsikt, väldans go dag! 
 
Uttrycket som Louise döljer en aning var alltså det som hade fastnat på hjärnan hos mig; 
 
Fejd föder folkhat
Fred främjar folkförståelse
 
Hoppas ni alla får en riktigt bra påsk nu!
 
 
 
 
 
 

På väg

Efter en fin helg är jag äntligen på väg, något jag verkligen har längtat efter, för just nu är det precis vad jag behöver. Hade en riktigt bra lördag som började i solen, med fika och familjemys bland djur och lekfulla barn. Dagen fortsatte med en vacker promenad längs vattnet med en ny bekantskap här uppe i storstaden, tiden bara flög och jag tycker alltid det är så roligt med den nya energin man får av nya människor. Avslutningsvis landade jag på en pizzeria med min gamla kompis Daniel, kanondag verkligen. När jag kom hem på kvällen fann jag också en överraskning bland all packning;Perfekt resegodis minsann ;) Efter förmiddagens alla dansklasser, som var en aning mer kaosiga än vanligt, behöver huvudet vila lite. Tågresan kommer alltså bestå av det en av mina elever tipsade mig om göra för att få tiden på ett tåg att gå fortare; sova! ;) Unnade mig själv en ny bok i väntan på tåget som också kommer göra mig sällskap, en som jag länge spanat in!

Hoppas ni har haft en riktigt bra helg :)

Orättvisans hopp

För några veckor sedan, när jag var ute på en liten vandring kändes det som att jag förflyttades till landsbygden för ett tag. Det kände lite som att jag var mitt ute i ingenstans och här hittade jag denna bro, som också inspirerade mig till detta lilla skriveri. Överskriften på detta inlägg består alltså av diktens rubrik. Hoppas ni alla njuter ordentligt av er fredag. :)
 
 
Någonstans finns en bro, 
en plats där drömmar dör.
På ruttna plankor där sorgen tilläts gro,
sparas otillräcklighetens kör.
 
Hopplösa steg,
mot ett mål så rätt enligt andra.
En lättnadens väg som visar dig feg,
låt oss aldrig ens börja vandra. 
 

Solskenstorsdag

En riktig glidardag håller på att nå sitt slut. Ni vet en sådan dag som bara har rullat på utan att man egentligen förstår vad sjutton det är man har sysslat med, förutom att man har haft gott sällskap. Har myst runt i mina (HELA!!) jeans,njutit av solen med en glass i handen och bara snackat av mig med två goingar. Kvällen avslutades hos Simone, det var riktigt kul att få kika in på deras fina lägenhet och tiden har verkligen bara ruschat förbi. Hoppas ni alla har haft en kalasbra torsdag och att solen har kikat fram även hos er :)

En inte helt förlorad medmänsklighet

Utbildning på gröna lund startade upp min vecka :) inte fy skam det minsann. Träffade många goa, glada och särskilt en trevlig prick, ni vet när man känner ganska direkt att ens personligheter klickar, väldans fint. Fick också en insikt i att tiden börjar rinna iväg, plugg inför kommande tenta borde alltså sättas igång snarast för att stressen och paniken när dagarna bara ränner iväg ska undvikas. Måndagskvällen bjöd också på lite spontant sällskap när Isabell hörde av sig och behövde husrum för natten, alltid trevligt såklart. 
 
Efter kvällens föreläsning på universitetet råkade jag i all hast glömma mitt paraply på pendeltåget, något som jag lyckligtvis inte hann upptäcka förän en, riktigt stilig, kille sprang ifatt mig och räckte över det. Otroligt tacksam är jag över denna hjälpsamma främlings aktion ;) Sådana små saker som man blir så varm i hjärtat av, särskilt lättad blev jag ju också över att slippa traska hem och bli alldeles dygnsur. Bjuder på en solig bild med kisande pose istället mitt i allt det gråa, ha en kanonfin vecka nu alla, kärlek till er! :) 
 
 

Knäppisar på stan, för mysigaste dan!

Efter en morgon som vikarierande danslärare bar det av in mot city. Har alltså haft en finfin lördag med härligaste Christoffer. God mat och dansföreställning på DOCH (dans och cirkushögskolan) bjöd denna dag på och det var riktigt mysigt att få ur sig lite knäppighet med min minst lika schnojdiga vän ;) Efter första akten var vi en aning skeptiska tyvärr, men dem allra sista spända minutrarna på denna samt andra gjorde upplevelsen helt klart sevärd! :) Min kära vän Henke ringde när jag var påväg hemåt och ett par timmar tillbringades i telefon för lite uppdatering såklart, väldans kul även det. :) Helnöjd med dagen är jag och ser fram emot en relativt lugn och tidig avslutning på kväll för att ladda med energi till alla dansklasser imorgon bitti!
Ansvar, mognad och barnsligheter

Äntligen börjar insikten komma att hela sommaren kommer spenderas på ett tivoli, det har känts en aning diffust innan men fy sjutton vad spännande det ska bli. Dagen började med att försöka trycka in så mycket information som möjligt, skriva på avtal (tänker att man efter ett antal sådana påskrivningar borde ha lärt sig att snitsa till sin underskrift men icke, den stannar liksom kvar på samma nivå som en femårings kladd, haha), och prova kläder. Lärde känna lite härliga kollegor och fick uppleva den fina tivoliparken som tyst och lugn för en gångs skull, nästan lite spöklikt tom ;)
 
Jag fortsatte dagen med en promenad utmed djurgården och solen rakt i ansiktet, med vattnet och båtarna strax intill njöt jag fullt ut och bestämde mig för att även ta mig lite lunch på en fin uteservering längs med promenadstråken. Eftersom det inte fanns tid att åka hem innan nästa inplanerade möte, fann jag mig till ro där ett tag, hade som nästan alltid papper och penna nära till hands, vilket slutade med att jag satt och filurade medan solen forsatte värma på bra, innan jag fortsatte min promenad mot centralen och samtidigt ringde runt lite viktiga samtal och planerande. :) Har alltså lyckats ta min "ätasjälvpårestaurang"-oskuld, efter lång tid med lite fobi mot just detta, men det är väl också något man växer av, att kunna landa i sig själv.
 
Vackra stad!
 
 
Det andra målet för dagen blev att möta upp min kära kollega Rebecca, och tillsammans försöka slå våra kloka huvuden ihop och hitta till den plats där inspirationsträffen skulle äga rum. Där var det alltså en planerad härlig kväll för alla dansinstruktörer i Funkykidz i hela Stockholm. Blev en väldigt mysig kväll där vi lärde känna varandra lite bättre, fick ur oss lite kämpighet under poängjakten (vilken vi också vann, bör tilläggas) samt ta emot viktig information inför allting som komma skall. 
 
Här ser ni den fina medaljen, som jag nu sitter och knaprar på samt kassen med papper och information. ;)
 
En dag på språng har det varit, men otroligt givande såklart :) Hoppas ni alla får en fortsatt bra fredagskväll!
 
 
 
 
 
 
 

Operfektion i balanserad position

Försöker tänka tillbaka och reflektera över allt som hänt sedan jag senast var här inne, och det är en del. Jag har haft ett fint fokus på nuet, vilket man egentligen alltid borde ha såklart. Fina Malin hälsade på i några dagar, med henens hjälp lyckades jag äntligen utöka mitt jeansförråd som började bli mer eller mindre minimalt och vi har satt igång med lite bröllopsplaner inför den stora dagen i sommar, kommer bli otroligt vackert. Jag har svettats ordentligt iklädd björndräkt och samtidigt kramattackerats av en mängd härliga barn, myst med goa Daniela som gör mig ordentligt avundsjuk och drar till solen idag, bakat ett stort lass supergoda bullar samt påbörjat min diktsamling och kommit igång med mitt skrivande igen, vilket känns riktigt kul. Vi får väl se om jag delar med mig av något inom kort :) Annars har jag arbetat på, både med danslektioner och med volontärarbetet och min telefon har ringt i ett, jag blir alltid så glad när så underbara människor ringer och delar med sig av sin vardag, likväl tacksam mot alla som svarar och lyssnar när mina tankar behöver en mottagare och rådgivare. Allt har dock inte varit helt frid och fröjd, vilket jag vet att jag gärna vill få det att låta som, en enbiten förkylning hänger sig envist kvar och ett par dagars magsjuka har också hunnits med. En gnutta mindre underbart där, ja, och jag måste säga att jag skyller aning på min söta syster och alla de dagisbaciller hon drar med sig hem! ;)
 
 
Här sitter jag och andas lite innan nästa entré som funkykidz maskot, Funky! Totallycka från alla barn kan man ju minst sagt säga att man möttes av i alla fall ;) 
 
 
 
För tillfället sitter jag och läser på om mitt arbete som attraktionsvärd på Gröna Lund, helgen bjuder på mycket fint och jag önskar er alla en ritkigt fin avslutning på veckan. 
 
Vill också passa på och ge er ett låttips, om ni inte redan hört denna på radion vill säga. Den ger i alla fall mig härliga rysningar med sin vackra text.
 
Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I'll give my all to you
You're my end and my beginning
Even when I lose I'm winning
'Cause I give you all of me
And you give me all of you.
 

oliviamariaeklund.blogg.se

"Det finns inget annat misslyckande än att sluta försöka"

RSS 2.0