Tenta-plugg-semester del 1

Har hängt i Aneby de senaste 4 dagarna och det har varit så himla fint att jag vill gå igenom alla dagar, timmar, minuter för att känslan ska stanna kvar ännu längre! ;)
 
Alltihop började i fredasmorse, lite annorlunda start på morgonen blev det allt när jag gick upp från tunnelbanan, på väg till centralen och möttes av vakter som stod i vägen, ett varningstjut och stora skyltar som lös;
 
ALLVARLIG OLYCKA
GÅ INTE IN I BYGGNADEN
 
Hur tolkar jag in situationen då? Bomb, det enda jag tänker när ambulans och brandkår kör fram till byggnaden var exakt det. Stod utanför och hoppades med precis alla krafter att ingen hade blivit skadad och att jag skulle hinna med tåget till Småland. Ringde Gustav för att be han surfa runt och kolla vad som hade hänt, men ingen info fanns. 
 
10 minuter senare fick vi dock ta oss in igen och jag hann både köpa frukost och hoppa på tåget i god tid. Puh! Hittade information lite senare;
 
 
Tågresan gick på två röda, pluggade nästan hela och försökte annars på andra sätt undvika att möta blicken hos tjejen mitt emot som stirrade på mig och såg arg ut??! Obehagligt ändå, tills hon somnade ;)
 
Kom fram, begav mig direkt till Pappa och Farfars butik för att kramas och hjälpte pappa lite innan vi åkte vidare mot Eksjö för mat hos Sollas syster! 
 
Pappa skulle springa Eksjö stadslopp lite senare och vi var såklart hejarklack! :)
 
 

Sakta det går...att ta sig fram

 
Här har ni dem absolut virrigaste människorna i stan, tänkte ge er en inblick genom att berätta hur resan mot Sollentuna gick för oss i tisdags kväll!
 
Mötet skulle börja klockan 19 och vi var ute i god tid, möttes på centralen klockan 18 och gick direkt mot pendeltågen. Vi kollade upp stationen och gick på första, bästa tåg. Resan gick, och vi pratade massor, så mycket att vi åkte förbi stationen och fick gå av en station efter för att vänta på pendeltåget tillbaka igen.
 
Vi kommer äntligen till rätt station och sitter och väntar på Florian som skulle ta en buss dit. Jag står på platsen vi skulle mötas på och ringer honom för att fråga vart han är. Det leder till det mest förvirrade samtalet och vi går till andra sidan perrongen för att det "kanske" är där han är, när det egentligen handlar om att vi inte alls är på Sollentuna station. Vi är i Solna istället ^^
 
Vet fortfarande inte varför vi fick för oss att det var dit vi skulle eller varför ingen av oss kom på under resans gång att kolla upp ordentligt?! Väldigt oklart, lite charmigt, ganska roligt!
 
Nåväl; Man lär sig till nästa gång  ;)

Litterära möten, del 3

I tisdags var det äntligen dags för bokcirkeln igen, det är så mysigt att få se hur alla bor och, såklart, äta tacos. Det har blivit vår tradition! :) Denna gång möttes vi i Sollentuna, hos Emil, på hans nya veranda! 
 
 
Vi pratade om denna bok;
 
 
En ny favoritbok för mig, jag älskade textupplägget, den medryckande handlingen och de realistiska karraktärerna. Om ni inte har läst den måste ni verkligen det! :) 
 
Handlingen enligt bokus;
 
Allt jag inte minns är en roman om kärlek och ekonomi. Om vänskap och våld. Om Samuel som lever vidare i allas minnen, nu när Vandad sitter inspärrad, Laide har lämnat landet och huset är förstört.
Ett antal öden krockar i rasande fart i dagens Stockholm. Bakom alla röster om Samuel skymtar en person på flykt från sig själv. Vems minnesbilder går att lita på? Och vad döljer sig i det som vi inte minns?
Jonas Hassen Khemiri har skrivit en oförglömlig kärleksberättelse om vår hypersnabba tid, om priset vi människor betalar för att leva tillsammans.
 
Betyget enligt bokcirkeln; 3,6 (jag gav den en 4:a)
 
En av de bästa och mest lättlästa bok jag läst!

Med ett leende på läpparna

Nu tentapluggas det här minsann och själva livet pausas lite. Ska ner till Småland för att fortsätta pluggeriet och få lite energi av familj och vänner där nere. 
 
Idag tänkte jag ta upp tre fina grejer som gör mig glad!
 
1) Min lillasysters alla små knäppigheter ;) Borde skriva upp allt märkligt hon säger varje gång jag är där. Hängde, precis som förra söndagen, där i söndags också och hade det mysigt! Denna gång var både mormor och Prisse på besök också och vi firade med våffellunch!!
 
 
2) I alla relationer bråkar man ibland och blir arg och ledsen av diverse anledningar som kanske inte alltid är särskilt logiska eller ens rimliga efter lite eftertanke. Men det allra finaste med det är att bli sams och kramas efteråt, för man vet ju innerst inne att det allra viktigaste är att man älskar varandra. 
 
Ibland hjälper en superfin bukett litegrann på traven också och man håller handen och tycker livet är fint igen!
 
Ganska magiskt ändå!
 
 
3) Har börjat ta tag i mina matvanor och visst går det lite lättare när mellanmålen luktar hallon och blåbär. Blir alltid glad av färgen och energin fylls på så man kan lära sig lite mer ;)
 
 
 
Hoppas allt är väldans fint med er, att ni får en fantastisk helg och tar hand om varandra!
 
 
 

Medryckande

Förra veckan såg jag fram emot två konsertkvällar på raken!
 
Torsdagskvällen peppade vi för Miriam Bryant!
 
 
Hade med mig ett glatt gäng (ursäkta suddig bild)
 
 
Florian och jag saknas på bilden bara ;)
 
Miriam var superduktig och jag var nöjd med upplevelsen när jag kom hem! Saknade en låt bara, Stationen, ta en lyssning på Spotify!! Så himla bra!
 
 
Fredagkvällen drog jag mig in mot stan igen, denna gång för att möta Erica och se DARIN!
 
 
Vi hamnade lite längre fram och jag såg lite bättre, woop!
 
Darin var såklart super han också och det var så roligt att han körde lite gamla låtar som hela publiken kunde sjunga med i. Lite nostalgi minsann när man står och sjunger till Money for Nothing ;)
 
 
Nu börjar längtan till Håkankonserten sätta igång ordentligt! :D
 
 
 

Surprise!

Hade en fullfart vecka förra veckan med alldeles för lite plugg, något som jag fick äta upp i helgen ;) Men det var det värt minsann. 
 
Tänkte vi skulle kika lite extra på min onsdagkväll! 
 
Vi hade avslutningsmiddag med bokhandeln och hade det fint. Avslutade kvällen på en nyöpppnat bar ovanför mood-gallerian, Outside!
 
 
Jag och Jaana tog ett glas när de andra hade åkt hem och hade det allmänt mysigt. Hittade ett fancy badrum och poseade såklart! ;)
 
 
Lite klocka ord..
 
 
och en fin utsikt på vägen hem!
 
 
Det bästa med Stockholm är lätt att man alltid kan hitta nya platser och ställen, små gömda guldkorn!

Den gröna stigen hem

En måndag; 
 
Jag vaknade alldeles för sent än vad en borde göra en måndag men hämtade mig ganska fort, trots MEGAmensvärk ;) Mötte upp Unni för en pluggfika och kände mig allmänt lite risig och borta i huvudet!

 
Men så kan det vara ibland och jag spenderade kvällen med att äta middag, snacka massa och inhandla ett par fabulösa shorts till sommaren för en hundring!
 
 
Hur fint är det inte att jag möts av denna lilla stig på väg hemåt? Allting är så vackert grönt och klockan var 21 när bilden togs!!! WOW, verkligen!
 
 

Maximalt GOS

Förra söndagen hängde jag med min kära mor och syster hela dagen, efterlängtat vill jag lova!
 
 
Tova höll på att bli sjuk stackarn, men vi spelade massa spel, kollade på lejonkungen, åt gott och jag fick göra lite frisyrer på det lilla trollet ;)
 
 
Tyckte hon blev så himla fin här i två små bollar på huvudet. Sötaste ungen, som jag älskar dig!

I Din Hand

I och med att konserterna börjar gå på grönan var och varannan dag, har jag gjort upp spellistor för nästan varje vecka för att peppa igång ordentligt. Också för att lyssna in mig lite mer på artisten inför konserten, alltid kul att kunna sjunga med lite! :)
 
I veckan var det nämligen både Miriam Bryant och Darin som stod för musikkvällarna och jag fastnade stenhårt för vissa texter i Darins låtar, tänkte ta upp några rader ur två av dem; 
 
I Din Hand

"O jag vet
Att älska dig borde va allt
Lever i en värld där det krävs lite mer
O jag gör allt jag kan"
 
"Jag vet
Att det kanske inte räcker för dig
Men inget annat borde väl spela nån roll
Om du vill ha mig"
 
Verserna i den här låten får mig att rysa, så himla fina!
 
Tänk Dig
 
"Önskar att du och jag var samma
Att vi kunde se varandra för dem vi är
Önskar att vi inte hade länder
Kunde hindra det som händer omkring oss"
 
"Tänk dig världen fri från mörkret vi skapar
Om vi kunde vakna och se vad vi gör
Tänk dig världen fri från alla gränser och från alla bränder
Allt vi slagits för"
 
"Önskar vi kunde följa våra drömmar och riva alla murar vi har kvar
Tiden torkar inga tårar om vi alltid målar samma sak"
 
En artist som växt i mina ögon minsann, älskar't!
 
 
Ta en lyssning, vettja!
 
 
 

Come Together

LÖRDAG förra veckan, vad hände?!
 
Det var en stor dag för Stockholm och alla turister som härjat här i veckan, i väntan på en enda sak;
 
EUROVISION SONG CONTEST
 
Vi var på plats tidigt i Kungsträdgården för att komma i stämning och långt fram såklart ;)
 
 
Omringade av Australienare och Britter, som vi var, fick vi klämma i lite extra med hejarropen för Sverige. Jag och Adina visade lite extra kärlek.
 
Bild från Adinas Instagram
 
Stämningen var totalpepp och folk sjöng (skrek) med i alla låtar och Florian fick "detärokejattduärlång,jagförstår"- tal från en trevlig kille från Nederländerna efter att ha fått klagomål från en surgubbe bakom. Det enda vi ångrade var att vi inte hade fixat lite flaggor att vifta med, men då vet man till nästa gång ;)
 
Det finaste ögonblicket var dock när Ukraina vann, ett litet gäng bakom oss stod med stora, tårfyllda ögon och såg helt lyckliga ut. GRATTIS Ukraina, det förtjänade ni!
 
Hoppas ni får en mysig lördag folket! <3

Alla Tiders Humor

Äntligen var det dags, det var fredag (förra veckan) och dags för picknick och musikal! Ingen var lika pepp som jag kan jag lova ;) Min fina vän Mattias hade slutföreställningen med sin klass och det var så fantastiskt roligt att se, vi skrattade tills tårarna började rinna och jag blev så imponerad av hur grymma de blivit allihopa. Var ju och såg en av deras första föreställningar i höstas och utveckligen de har gjort är helt fantastisk.
 
 
Vi fick följa med in på Alla Tiders Hotell, där gästerna kom från olika tider allihopa och de får snart reda på att de har en mördare bland sig. Vi fick lära känna ett syskonpar från år 2300 som använder sina lillfingrar till precis allting, en lättpåverkad städfanatiker som får ur sig sin största hemlighet, att hon mördat sin man, efter ett glas vin. Också en fågelskådare som kanske inte är den hon utger sig för att vara, en alltid-pratandes tjej från 90-talet som sjunger på spicegirls, hennes kollega som ALDRIG säger ett ljud utan bara sjunger Italiensk opera osv ;) 
 
Jag, Florian och Adina var himla nöjda och glada efteråt, gick vilse på vägen till en bar och jag trivdes bara väldans fint i deras sällskap!
 

Längtan och avundsjuka

 
Längtar hem och saknar min pappa extra mycket för tillfället. Vill till byn och kramas och har börjat räkna ner dagar tills det blir så. Det allra bästa är ju att jag har en sommar med plugg på distans att se fram emot, då kan jag ju lika gärna hänga i Aneby! Är så förbaskat avundsjuk på folk som har typ alla sina nära i samma stad!
 

Värme

Lite bilden från en kväll när värmen hade börjat komma, i sällskap med fint folk och utkiksplatsen som får Stockholm att bli litet.
 
 
Människor som får Stockholm att kännas varmare, er kommer jag hålla hårt fast vid!
 
 

Till varmare hjärtan

Det fina vädret fyllde Stockholms gator med folk, människor valfärdade till parker för att grilla och umgås och jag älskar det. Stockholm är absolut bäst på sommaren, det blir så vackert, även om det är något som stämmer in på de flesta städer heta sommardagar. Men det har känts tungt att vara här ett tag, lite som att jag haft otur med människor. 
 
Känns så otacksamt att säga så med alla fantastiskt fina vänner som förgyller dagar och ni vet ju vilka ni, fina fina människor är. Men tyvärr är det ju så att negativitet sprider sig lite fortare på något vis, jag önskar verkligen inte att det var så men ibland tänker hjärnan fel. Inskränkta, otrevliga människor som trycker ned och rentav flaggar med sin ignoranta attityd tar för mycket plats och förstör för både mig och mina vänner, i längden också för sig själva. Det måste bli så himla tråkigt att aldrig släppa in människor, utan bara leva kvar i en bubbla, lika destruktiv som givande med attityder som inte ger särskilt varma relationer.
 
Nej, Stockholm, jag vill inte lyssna på allt snack om staden som kall, dryg och inskränkt men vissa dagar visar staden en sida som jag inte alls trivs med, stunder som får mig att vilja flytta härifrån till varmare hjärtan.
 
 
 
 
 
 
 

Förväntansfull väntan

I höst släpper två, oerhört inspirerande kvinnor varsin bok, peppen är TOTAL!
 
Flora Wiström, fantastisk bloggare och skribent släpper sin debutroman; STANNA!
 
 
Såhär beskrivs handligen på bokus.se;
 
Romandebut om det viktigaste, vackraste och hemskaste 

Esters Stockholmstillvaro kantas av oändliga jobbpass på antikvariatet och dimmiga lördagsnätter med bästa kompisen. Livet känns som en symaskinsnål som hoppar fram och tillbaka när tråden ska fästas; Ester kommer inte vidare. Men en dag träffar hon Eli med den mörka rösten och händerna som är fläckade av målarfärg. Det blir början på det vackraste men svåraste året i Esters liv. I bloggaren Flora Wiströms sinnliga romandebut är kärleken allomfattande, på gott och ont.
Det är vinter i Stockholm när Ester ser honom för första gången. Han väljer en bok om Frida Kahlo och betalar utan att se Ester i ögonen. Utanför antikvariatet ligger snödrivorna som strandade valar och det är beckmörkt redan klockan tre. Ester vågar inte fråga om hans nummer, trots att bästa kompisen Hanins röst ekar i huvudet: go for it.
Det är tur att Ester har Hanin som tränger sig före i kön till klubbarna, klottrar "onanera mera" på husväggarna och trycker på skicka när Ester tvekar.
Stanna handlar om att hålla andra uppe när man själv är nära att gå sönder, om den stora livsavgörande kärleken och om att stå still när alla andra rör på sig. Stanna är också en hyllning till systerskapet.
 
Sandra Beijer släpper i nästan samma veva sin andra roman och efter hennes första, Det handlar om dig, är förväntningarna höga;
 
 
Såhär skriver bokus om denna;
Så förväntansfull, pepp och sprallig över snart få bläddra i dessa!
 
 

Vänta..va?

Jag har börjat tycka nyheter är ganska kul, att ta med sig en tidning påväg till skolan och få lite koll på världen, bläddra i facebookflödet och se hur engagerat många av mina vänner kommenterar och diskuterar. Det är häftigt, att se människor bry sig så mycket och kämpa för olika saker i samhället. Sen kommer artiklar upp som bara får en att tänka, men va...lägg ner, snälla..hur orkar du...finns det inte viktigare saker att fokusera på?
 
http://www.metro.se/nyheter/ribbing-satter-ner-foten-ha-aldrig-shorts-i-stan/EVHpef!l3v2DA0BXvUA/
 
 
En folkvettsexpert som inte tycker att man borde ha shorts i stan?! Really? Finns det ett problem i det här? Jag kände själv att det mest blev roligt, inget jag kunde ta på allvar, men hur reagerar ni? Har sett kommentarer om att folk mest känner för att klippa sina shorts ännu kortare eller dom som faktistk håller med.
 
Så. Vad anser du om nyheter som dessa? Lite småroliga? Förbaskat tråkiga? Ren idioti? På pricken sant? Bortslösad energi. Måste säga att jag tycker tanken bakom är lite bakåtsträvande!
 
 

In action

Såhär såg en del av våra undersökningar ut. Här sitter jag, har precis mätt bredd, längd och djup och antecknar för fullt ;) Detta är alltså ett hällkar btw! Med mammas regnjacka och flytväst, såklart! Vi var på två olika öar för att ta prover och på en av dem bodde två svanar! Jag var så himla skraj när vi gick iland där, svanar är ju inte jättekända för att vara mysiga på nära håll. Men vi höll oss så långt bort vi kunde och jag höll noga uppsikt över var svanen befann sig. Dom är så himla stora hörni. Sen kanske man har sett en och annan youtubevideo för mycket där folk blivit attackerade av arga svanar. ^^ Lite löjlig, I know!
 
 
Appropå absolut ingenting så var det allra bästa jag tog med mig dessa tre dagar i skärgården, såklart;
 
 
Mmm.... beroendet är totalt!
 

I fint sällskap

Nästnan hela söndagen hängde jag och Gustav hos hans farmor, Mary. Vi satt och fikade i solen, tog en långpromenad längs kajen och tog en liten cukeltur på en väldigt charmig cykel som Mary tyckte vi såg så roliga ut på. Och det var faktiskt roligt ;) Önskar att det fanns sådana här att cykla runt på stan med ;)
 
 
Här sitter jag och är hungrig och vi åkte in mot Mariatorget för att grilla och mysa som bara den! Älskar picknick!
 
 
 
Hoppas ni alla har det så himla, väldans fint! 
 
 

Ögon längst svarta rader

En solig dag hängde jag här, jag hade precis varit på loppis och fyndat en fin klänning för 40:- ;) wiho! (myspys med loppis säger mor) ;)
 
Jag och Christoffer låg tysta på varsin del av filten och läste varsin bok i några timmar!
 
 
Jag läser för tillfället;
 
 
Kommer en recension inom kort :) 

Två kvällar

Förra torsdagen blev jag så väldans sugen på att se Timbuktu på Gröna Lund, blev superglad när Florian ville följa med också! 
 
Helt fantastisk konsert och min lilla kändiscrush håller i sig minsann! ;) (Inget du behöver oroa dig för Gustav, han är för gammal för mig ändå) Har i många år tyckt att han är så ball bara och bandet han spelade med var ON TOP!
 
Bild från Gröna Lunds hemsida!
 
Ser ni mig i vimlet till vänster? ;)
 
I fredags begav vi oss till Adina för en "införeurovision"-kväll. Christoffer har nämligen en tradition att sätta poäng på alla länders bidrag innan eurovision startar. Den sätter ju igång nu i veckan och man märker att hela staden är redo :) 
 
Vi åt tacos, såklart, och lite nicecream som fabulös efterätt!
 
 
Gustav brukar reta mig för att jag tar så dåliga matbilder ^^ tänker lägga upp en bild ändå ;) Försökte också gosa med Adinas svårflörtade katt men hon ville bara komma nära om jag hade mat, känns inte så genuint ;)
 
Hoppas ni har haft mågna fina kvällar på sistone!

Solen i fokus

HELA förra veckan utnyttjade jag soltimmarna maximalt. Ute på Askö, ön vi var på i skärgården, spenderade vi största delarna av dagarna utomhus och vädret fortsatte att hålla sig lika fint. Har legat i Humlegården och Tantolunden, läst böcker, gått långa promenader, tagit springturer, kört styrka i en park nära hemma och bättrat på brännan en del! Har också umgåtts en hel del med denna fina person!
 
 
Lite knäpp är han allt!
 
 
Jag testade GB:s nya, glutenfria och laktosfria, glass. Struten smakade dock bara socker och måste säga att den inte var särkilt mycket att ha tyvärr! :( 
 
Ocharmiga bilder är min grej!
 
 
 

Vårklädda firare

När jag kom hem i onsdags var det Lisa, Gustavs systers, födelsedag! Hängde med på firandet ett litet tag. Kände mig helt slut och tjatade mest om att vi skulle äta, men det var mysigt ändå ;)
 
 
Vi (dom) , drack vin och fina grejer, jag sippade på isvatten, och satt i solen tills magarna kurrade. Min hade ioförsig redan gjort det ett tag, men äntligen drog vi oss mot Södermanna, en vegetarisk/vegansk restaurang i söderhallarna.
 
Min hungerirritation var inte nådig och när två män kommer fram och försöker få med oss i katolska kyrkan fick jag lite nog. Axel däremot gick in i rollen som homosexuell man och gjorde det lysande måste jag säga. Männen blev lite mållösa och hade,när det kom fram, egentligen inte särskilt mycket vettigt att komma med förutom skitsnack om att dom inte alls var homofober. Ena killen fick också panik när jag och Gustav pussades PÅ MUNNEN utan att vara gifta och försökt frälsa oss med nån låt på latin. Där brast det dock för mig och jag kunde inte hålla tillbaka skrattet, hela situationen var så himla dråplig på något vis.
 
Det var en mysig kväll i alla fall och vi avslutade med en promenad i den varma kvällen, innan jag halvdog i sängen!
 

Uti skärgår'n del 2

Vår lilla undersökning gick ut på  att mäta salthalt i Hällkar, något vi trodde skulle öka med avståndet till havet!
Eftersom vi skulle hänga på klippor hade vi tillgång till motorbåt under dagarna, kan inte nog berätta hur mycket jag älskar att åka båt!
 
Älskar mitt hår på bilden, vind ger en helt fantastiska frisyrer! ;)
 
 
Lite av vår vy;
 
 
Vi cyklade längs ön, tittade på får som betade fritt i ett naturreservat och hittade en helt fantastisk plats, som jag inte fotograferat eftersom jag för det mesta lämnade mobilen hemma.
 
Så fort vi hade rast åt vi mat eller hängde här!
 
 
Var superkul att hänga med mina klasskamrater mer, vi var uppe sent och spelade spel båda nätterna och det kändes som vi kom varandra lite närmare!
 
Tiden gick så himla fort bara och strax var det onsdag eftermiddag och vi hoppade på båten hem igen!
 
 
 
 
 

Uti skärgår'n del 1

I måndags begav jag mig, fullpackad med kläder och mat, till skolan alldeles för tidigt ;)
 
 
Vi skulle nämnligen åka till skärgården för en liten fältundersökning :) Bästa varbåtresan dit, älskar't!
 
 
Började första dagen med att packa in alla grejer, maten skulle in i kylen, man skulle välja rum och sängen skulle bäddas.
 
Här bodde jag i tre dagar.
 
 
Så skönt att nästan alla fick eget rum ändå, ingen snarkande människa bredvid ;) Får lite panik på högljudda snarkare! 
 
Här har vi utsikten från huset.
 
 
Så himla vackert! Hela vistelsen var också som en liten behandling för min krypfobi, fanns mängder. Vi såg också hur många huggormar och snokar som helst! USCH, värsta var dock när två huggormar började slåss precis där vi skulle lämna cyklarna ;)

Gnistrande

SOOOL! Älskar't, hoppas solen håller sig kvar ett tag bara! Går snart in på slutspurten av studierna, åker snart hem till ett vårvarmt Småland och tillvaron börjar gnistra litegrann!
 
Hur firade jag in den stora vårens ankomst måntro? Jo, jag fick äran att dela bord med massa snart färdiga och utexaminerade ljusdtekniker. Hade inga planer för kvällen och blev så glad när Erica frågade om jag ville med henne och några ur hennes klass på middag! Var så himla mysigt :) Vi åt på en restaurang som hette Hjördis, låg på gångavstånd från Medborgarplatsen, en kanonrestaurang verkligen!
 
Satte upp håret, tog på mig min nya favvotröja, toppade med röda läppar och begav mig ut i den vårvarma kvällen!
 
Hoppas ni hade en mysig Valborg!
 
 

Om man letar...

 
Det här är min kropp! Den har blivit totaldissad och fått många negativa tankar till sig under åren, inte från andra människor, men från mig själv. Jag som egentligen borde stå bakom och backa mig själv till 100% när media sprider sin inskränkta kroppsfixering. Men så är det inte alltid, för jag har ofta hittat så mycket att vara missnöjd med. Det går alltid att hitta såklart..
 
om man letar! 
 
Varför letar man då?
 
Jag har frågat mig den frågan så många gånger men aldrig hittat ett ordentligt svar, istället har jag kommit fram till att det faktiskt inte finns något bra eftersom det absolut inte finns någon anledning. Min kropp är ju bäst, den orkar bära mig varje dag, orkar springa fort och låta mig leva mitt liv som jag vill, den förtjänar verkligen BARA tacksamhet. 
 
Allting man gör, tränar, äter eller går på spa och gör inpackningar ska göras för att man älskar sin kropp och vill att den ska må så bra som möjligt. Och jag är helt medveten om att detta är offantligt självklart, men jag kämpar fortfarande dåliga dagar för att kunna känna så. 
 
Ni är så vackra, allihopa, det är vad jag önskar med hela mitt hjärta att ni tänker på idag!

Stolt

Tjollahopp alla fina, tänkte ägna dagens inlägg åt saker som jag blivit stolt över på sistone, när det kommer till mig själv alltså ;)
 
Några saker har ett tag gett mig ordentlig prestationsångest de senaste månaderna, det första är löpningen. Något jag hållt på med mycket i olika perioder och nu försöker hitta tillbaka till men de gånger jag börjat känner jag mig snabbt trött och därav så. himla. dålig.
 
I Lördags fick jag dock lite pepp av pappa och begav mig ut på en springrunda, och jag klarade hela utan en enda sekunds ångest över att jag var svag. Efteråt kände jag mig istället starkare än någonsin!
 
 
 
Numero 2 är att följa med Gustav och klättra! Och det är verkligen oklart varför det har känts så jobbigt, kanske för att det oftast är en massa folk där, kanske för att han är så jävla grym och jag känner mig svagast i världen? Försöker såklart intala mig att jag måste försöka utifrån mina förutsättningar men det är svårt när tankarna efter varje misslyckat problem förs in på just misslyckandet. Låter jättekänsligt, men så är det i alla fall! MEN i fredags åkte jag med OCH det var bara roligt, tusen tack Gustav och Viktor för att ni peppade galet bra! 
 
Heja mig - allting går framåt!
(ska tvinga mig själv att läsa sådana här inlägg när jag har en riktigt dålig dag)
 
 
 
 
 
 

Du är aldrig ensam

Jag, som själv har varit nere i en depression och lider av ångest, tycker att det är så fantastiskt att offentliga människor nu har börjat bli så öppna med det. För vi behöver prata om psykisk ohälsa mer, ingen ska behöva känns sig ensam och det börjar sprida sig och bli allt mer accepterat att prata om - heja!

Något som hjälpte mig otroligt mycket var att gå och prata med någon, liksom att prata med familj och vänner som också lider, eller har lidit av någon form av psykisk ohälsa. Alla har inte den turen och då är det ju verkligen suveränt bra att det börjar tas upp i media! Tänker ta upp två starka människor som imponerar med sin öppenhet.

 

Therese Lindgren,

 

https://www.youtube.com/watch?v=E3wzdwOqQvs

 

En fantatisk youtuber som öppet pratar om hennes panikångest och hur den påverkar hennes liv!

 

 

Nicole Falciani,

 

http://nickys.se/2016/04/19/73635/

 

En framgångsrik bloggare som så tydligt visar att en depression kan drabba vem som helst, till och med dem som man kan uppfatta "har allt". 

 

Hon tar också upp det här med att inte känna sig "tillåten" att vara deprimerad för att hon tycker sig ha det så bra, precis samma som jag kände. Man har en fantastisk familj, en underbar pojkvän, fina vänner och jobb men ändå känner man sig inte lycklig, det känns liksom inte okej att vara så otacksam, men det ÄR INTE SÅ DET FUNGERAR.

 

 

 

 

 

Klumpighetens topp

Vissa dagar får man ett extremt chokladsug, och då kanske man bestämmer sig för att baka en kladdkaka. 
 
När jag är pepp på att äta något som ligger i ugnen kan jag, på riktigt, sitta och stirra på det tills det blir klart. Låter helt sjukt, men det är väl en liten fix idé jag har ;) 
 
 
Hade dock tur häromdagen och fick en liten privat spelning samtidigt vilket såklart gjorde väntandet lite roligare. 
 
Jag satt alltså och peppade den här kakan i en halvtimme...
 
bara för att ta ut den..
 
och så var den GENOMBRÄND...
 
HUUUUR?! 
 
Längesen jag blev så ledsen, I-landsproblem - OHJA!
 
 
 

Smarrigt!

Senaste tiden har det hänt så mycket roligt känns det som, mycket kultur, teater, tid med fina vänner. Ni som tycker det låter lite för bra kan jag också berätta att jag gick runt med nackspärr hela onsdagen. 
Tänker dock ta upp ännu en fin kväll här! :)
 
Hade pluggat under dagen men fick vid 3 tiden ett bak- och mat-ryck! Handlade grejer och köttade på i köket i några timmar. Lyssnade på podden "Den fantastiska resan" medans! Körde en gisslek på snap!
 
 
 
Fick allt från rätt svar till köttfärsås?! Oklart! Potatis och purjolökssoppa såklart! ;) Så himla gott, bakade bröd till också enligt detta recept!
 
 
Mumma!
 
Fick sällskap av Adina och vi drog oss senare ner mot Medborgarplatsen och Göta Lejon för publikrep med musikalen Hedwig med Ola Salo! Hjälp vad bra, blev otroligt berörd och jag hoppas ni väljer att se den i vår när den börjar gå!
 
 

oliviamariaeklund.blogg.se

"Det finns inget annat misslyckande än att sluta försöka"

RSS 2.0