Den perfekta blandningen

Ledsen allihopa, men någon måste säga det...
 
Hösten börjar komma!
 
Med hösten kommer mörka kvällar, som gjorda för att gosa ner sig med tända ljus och glo på en serie. Följer för tillfället två stycken som gör en lite mer pepp på myskvällar! :)
 
1:a är Game of Thrones
 
 
Rolig grej att jag totaldissade hela serien efter att ha sett halva första avsnittet typ 3 gånger, bara en massa blod ju! Men när man sitter många, många timmar på ett tåg är man minsann lite mer lättroad och första avsnittet gör verkligen inte serien rättvisa. Nu är jag helt fast, jag gråter, hatar karaktärer, måste gå ut ur rummet när en av personerna jag tycker om är i fara och ja, helt inne är jag! 
 
Så ja, jag hade fel! ;) Alla har typ redan förstått det och redan sett klart serien, men bättre sent än aldrig!
 
2:a är Modern Family 
 
 
Känns bra och välbehövligt att ha en serie att skratta till också, som kontrast till det dramatiska GoT. Älskar karraktärerna och skrattar högt minst en gång i varje avsnitt! Extra plus att avsnitten är 20 minuter korta, gör att man aldrig blir uttråkad. 
 
 
Har ni några serie-tips kanske? :) Dela gärna!
 
 

Med en klump i magen

Efter att saker och ting hade lagt sig lite efter tågluffen, intryck sjunkit in och livet blivit vardag igen skrev jag detta. Den mörka delen av en annars fantastisk upplevelse. Det är mina råa tankar om situationer som jag var tvungen att skriva av mig. 
 

I 3 veckor tågade vi runt, genom Tysland, Italien, Österrike, Frankrike, Nederländerna och Danmark. Europa har visat oss dom vackraste av platser, fantastiska byggnader och fina människor men också en sida som gjorde mig så väldigt ledsen, den är betydligt mörkare och kallare.

Det är med sorg jag ser rasism och fördomar lysa starkt i selektiva passkontroller.

Det är med sorg jag ser ett stängt Europa, helt utan nåd för utsatta människor.

Det är med oändlig sorg jag ser en liten flicka, med en liten väska på ryggen och ett kramdjur i ett hårt grepp, kastas av tåget med sin familj mitt ute i ingenstans.

Det är med sorg jag ser  otrevliga konduktörer och poliser ingripa och neka, skrika och kasta ut sina aggressioner på människor som inte förstår ett ord dom säger.

Europa är inte en plats att vara stolt över längre, vi låter rädslan övermanna alla känslor av medmänsklighet och jag skäms. Jag skäms ända in i märgen.

Dagens Europa får mina ögon att tåras, mitt hjärta att värka och obehaget att växa och bli en stor klump i magen.

Snälla, vi kan inte ha det såhär.

Livspepp!

Förra veckan var alltså sista lediga veckan innan skolstart OCH jobbstart, hade min första jobkväll i lördags och det ska bli så himla roligt :) Kommer alltså jobba i foajén varannan helg hela hösten! :D 
 
Hörni!! 
 
Om ni har missat det? HÅKAN HAR KOMMIT MED EN NY SKIVA!!

 
Jag ocg Gustav svepte in oss i en filt, lyssnade och tittade på utsikten från balkongen ;) Lyckades få med Gustavs douche-face på bild ;) haha
 
 
Jag och Andreas lekte turister en dag, mest jag, men ändå ;) Var så längesen vi sågs och vädret var ON TOP så vi promenerade länge, åt glass och pratade ikapp oss om livet!
 
 
Hänge med Oskar, Axel och Fanny på Vasamuseét, tjuvlyssnade på en guide och lärde oss en massa saker. Visste ni att detta museum är bland topp 10 mest besökta i världen? Galet!
 
I lördags firade jag och Erica till det med drinkar på Friday´s och Spybar, himla fint! :)
 
Hoppas ni får en supervecka! :)
 
 

Hurtig, smarrig kväll!

Flängde runt som en tok på onsdagen och letade böcker till skolan, har valt att försöka låna så många som möjligt eftersom kurserna denna termin är så korta! :) Böckerna finns ju dock inte på samma bibliotek tyvärr!
 
På väg hemåt ringde Florian och peppade yoga "for humanity" i parken, sök utomhusyoga i tantolunden så hittar ni massa events :) Jag och Erica hakade på, gick lite fel, kom lite sent och blev så himla överraskade när hela skaran jublade när vi kom, Florian hade fått dem att vänta på oss :)
 
Firade en mysig yoga-kväll med Jordärtkokssoppa, SÅ HIMLA GOTT! Så gott att ni måste äta, ni behöver nämligen bara;
 

500 g jordärtskockor
3 potatisar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 1/2 dl vitt vin
1/2 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
Recept och bild från Ica!
 
Såhär gör du;
 
Fräs ingredienserna med smör i en tjockbottnad kastrull.
Häll över vinet och låt det koka ihop i en minut.
Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna.
Rör om. Låt detta koka i 15 minuter, tills allt är mjukt.
Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav.
Rör i grädden och värm.
Smaka av med salt och peppar.
 

Tisdags"äventyr"

Var lite nervös i måndags, känns alltid lite tomt att åka upp till Stockholm, även om jag saknar Gustav och alla fina vänner här också såklart! 
 
Har fått en fint välkomnande i alla fall, ägnade tisdagen åt att tvätta, handla och laga mat... kul tänker ni? ;) Skönt att ha gjort i alla fall och fram emot kvällen fick jag sällskap av Adina, hon och jag hängde med Oskar på någon spelning hans kompis hade på en pub på söder! 
 
Mysig tisdagsgrej och han var skitduktig! :) Hittade lite roliga texter på toaletten, som man alltid gör, ibland är det bra att ha världens minsta blåsa ^^ låtsas vi!
 
 
Jag har salta pinnar och boxvin.
Ta mig till er konstnärliga ledare!
 
Någon som kommer på någon som helst logik, skriv skriv!!

Korta, vackra, gröna ögonblick, del 4

Det här med att det skulle bli tre delar, njaa, tror inte det, slår till på 4! ;)
 
 
En kväll när Simons kompis skulle spela för Kalmar, pappa var svinpepp och pekade ut honom några gånger. Älskar min pappa! ;)
 
 
 
Jag och Linn traskade runt i de Småländska skogarna i flera timmar, snackade skit, plockade massa massa blåbär, har en hel del i frysen här hemma nu!! Avslutade kvällen med att äta glass, hon är så fin hon!
 
 
Tog ingen bild, så ni får avnjuta lite fina träd från en promenix, men jag hängde hemma hos Malin och Markus en kväll! Spelade spel och tusan vad man saknar familjen i Stockholm!

Korta, vackra, gröna ögonblick, del 3

 
Hade en helkväll hemma hos LInn, vi pratade om allt, skrattade gott med Lena och Alva samt lekte med helium! Så himla fin kväll, dom är guld värda!
 
 
En dag tog jag tåget hit för en mysig lunch med Loosan och Greta, fint att se dem och få reda på vad som händer!
 
 
Satt fast i bilen på Ica-parkeringen ett tag, visste inte att man skulle dra i backen för att få ur nyckeln ur Sabines bil och hon svarade först inte i telefon! ;) Haha försökte verkligen på alla sätt, men nyckeln satt där den satt och jag kunde ju inte gå någonstans utan den ;)
 
 
 
Jag och Simon åkte till Mia, Anders, Thea och Ella en kväll. Åt tacos och hade det mysigt, fick stylade naglar av Ella och en lektion i Musical.ly, har ni hört om det? Himla häftigt ju! Mysfaktorn blev hög när man satt där ute på landet med tända ljus och drack te. En sådan kväll som känns så bra i hjärtat efteråt!
 
På vägen hem skrattade jag gott åt Simons musiksmak, de märkliga låtar han kunde hela texten till och han skrattade gott åt att jag låg och puttrade med bilen i 60 på 80-väg pga mörkt, dimmigt och djur!
 
 
 
 

Korta, vackra, gröna ögonblick, del 2

 
Efter yoga och frukost en dag, begav jag mig ut på promenix, men Liv Strömquist sommarprat från 2014 i lurarna. "Pratade" lite med  fåglarna och Gustav, saknar verkligen närheten till skogen i Stockholm!
 
 
Mindre kul grej i stunden, men lite roligt nu i efterhand. Jag, Bine och Solla skulle flytta på en hylla. Detta slutade dock med att den föll i bitar och landade på mitt huvud och axel, några från rummet intill sprang till hjälp och här på bilden har vi nästan fixat allt. Måste ha sett så roligt ut när vi stod mitt i kaoset och försökte hålla uppe de bitarna som fanns fortfarande satt kvar ;) 
 
 
 
En kväll var det dags för en liten springtur  på 5km! Liten och liten, när man i princip bara kommit igång med träningen ordentligt de senaste 2 veckorna, var jag glad att kunna springa hela vägen och inte halvdö i mål! Nöjd var jag i alla fall, och mer pepp på att springa för att orka mer, springa snabbare och längre! Avslutade med en mysig picknick!
 
 
 
Att vingla omkring med Carro i ett regnigt Aneby, turas om att hålla paraplyet och ändå bli helt blöt på ena armen. Ser fram emot att planera en hälsa-på-helg med dig i höst!
 
 

Korta, vackra, gröna ögonblick, del 1

Hängde ju i de Småländska skogarna, tänkte ta upp några speciellt fina ögonblick i tre delar :)
 
 
Jag hade kommit fram efter en väldigt lugn och snabb tågresa, mötte upp Linn på hennes jobb ohc fick bland annat lära mig skriva mitt namn på Arabiska, så himla svårt! Vi köpte blommor och spenderade kvällen hos Farmor och Farfar  med hela släkten. Farmor fyllde år dagen till ära!
 
 
Jag hängde med farmor på hennes morgonrunda, plockade blåbär samtidigt och fick springa ikapp lite eftersom, mysig grej av kliva upp ur sängen för!
 
 
Har börjat med en trettidagars-utmaning med Yoga. Vill komma igång ordentligt och känner hur hela kroppen mår bra av lite morgon/eftermiddag eller kvällsgympa. Blir avslappnat och stärker musklerna samtidigt. Värdesätter denna halvtimme varje dag, verkligen!
 
 
 
 
 

Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän)

Boken vi läste till förra bokklubbsmötet var;
 
 
Handlingen enligt Adlibris;
 
"Kyrkoherden Johanna Kjellander har lämnat predikstolen för gott. Det skedde i all hast med burop från församlingen och med att hon fick psalmböcker kastade efter sig. Nå, hennes yrkesval hade ändå aldrig varit något val, utan ett tvång. Hon skyller allt på Gud och pappa i lika delar.
Per Persson lever ett torftigt liv efter att farfar lyckats förskingra den mångmiljonförmögenhet han en gång suttit på och som i denna dag borde varit i sonsonens ägo. Istället är Per en uselt betald receptionist på ett tredje, eller möjligen fjärde klassens hotell.
Den bortjagade prästen är på vingel i tillvaron och möter av en slump receptionisten på en parkbänk. Båda känner att de har hämnd på tidigare generationer att utkräva, om än från olika perspektiv.
Det är då en lika argsint som naiv man kommer i deras väg. Han heter Johan Andersson, men prästen och receptionisten ser till att han strax är Mördar-Anders med hela Sverige.Trion bildar en ohelig allians och ger sig in i näringsverksamheter med mycket måttlig moralisk bärighet. Allt hade ändå kunnat vara väl om bara inte en greve, en grevinna och självaste Herren och hans son ställde till det så förbannat för dem.
Jonas Jonasson är journalisten och entreprenören som tröttnade på sitt gamla liv och bestämde sig för att bli författare i stället."
 
Älskade boken! Skrattade högt flera gånger och sparade under läsningens gång på citat som jag inte kunde släppa ifrån mig direkt. Får väl se om jag väljer att dela med mig av några! 
 
Har tyckt om Jonassons andra böcker, Hundraåringen och Analfabeten som kunde räkna och det enda jag kanske inte var riktigt nöjd med var slutet, som blev lite tjatigt!
 
Boken fick 4 poäng av mig och 3.5 totalt av bokklubben, som för övrigt borde skaffa sig ett roligare namn ;) Tips?
 
 

Rädsla urholkar själen

Har ni vaknat upp på riktigt bushumör någon gång? Sådär så det spritter i benen och man egentligen bara vill dansa. Vaknade upp med en stänk av det förra lördagen, även om det lade sig ganska fort efter en sen utekväll och lite för lite sömn ;) Kul sålänge det varade i alla fall!

Jag och Adina gick till Moderna Museét för att få en dos kultur. Möttes av ett inte alls negativt budskap ;)
 
Get a real job själv, kände jag sådär moget spontant!
 
Fina utställningar var det, även om jag sett några av dem innan, de byter tydligen inte utställningar särskilt ofta, fick jag lära mig! Lite bortskämd av Fotografiska. Måste dit snart btw.
 
Hittade tavlor med text och var tacksam för översättning som fanns på en liten lapp bredvid, fina ord!
 
 
Man kan inte simulera frihet.
 
  
Rädsla urholkar själen.
 
Adina poseade, lika ball som vanligt!
 
 
 
På vägen till museét såg vi också en vacker och extremt viktig utställning, har ni vägarna förbi? Kika då!
 
 
 

Fyra, bara fyra

Fyra platser jag har bott:


1. Aneby
2. Stockholm
3. Härnösand
4. Val d'isere

 

 

Fyra (senaste) ställena jag har arbeta på:


1. Gröna Lund
                                                                  2. Lärarförmedlarna                                                                                                                                    3. Doudoune, nattklubb                                                              4. Funky kidz

 

 

Fyra saker jag tycker om att titta på:


1. Modern Family
2. Game of Thrones
3. Youtube, favoriterna är Therese Lindgren och Sabina Deciree
4. Cheezy filmer

 

 

Fyra platser jag har varit:


1. Venedig
2. Berlin
3. Paris
4. Amsterdam osv. tack vare en fantastisk tågluff

 

 

Fyra saker jag älskar att äta:


1. Tacos
2. Lax
3. Halloumiburgare
4. Pannkakor

 

Världens godaste laxplanka på piren i Jönköping!
 

 

Favoriter i glaset:
1. (just nu) Kiviks Pärondryck
2. Coca cola
3. Te
4. Vitt vin

 

 

Att avsluta kvällen i ett myller av folk

Fredag!
Det är alltid en speciell dag, trots att man inte har det där klassiska 9-17 jobbet ;) Det finns ändå alltid något att peppa!
 
Förra fredagen var väldigt fin, jag hade skickat in min slutuppgift, hade myror i brallan och tog en springtur, Gustav var ledig halv dagen och jag fick gosa OCH jag hade tid att läsa klart bokklubbsboken, vi skulle nämligen ha möte på kvällen! :) Vilken bok det var och vad vi tyckte om den får ni läsa snart!
 
Jag tog gott om tid på mig, hacka grönsaker, fixa tacos, duka fint med tända ljus och vackra vinglas. Ta på mig en fin blus, borsta till håret och välja örhängen. Snart kom dem allihop och vi hade så himla mycket att prata om, diskutera klokheter och skratta, fnittrigt efter ett glas vin eller två. 
 
Efter att ha värmt upp oss med dans, traskade några av oss mot tunnelbanan och Trädgårn! Dansade, gungade, spelade nintendo och samtalade, fint var det!
 
 
Hittade fantastisk toalettpoesi!
 
 
Underbart!
 

Återblick, Köpenhamn

Vi hade en mysig dag på tivolit!
 
Ville leka sjörövare men insåg sen att jag faktiskt är 22 år gammal och posade bara framför skeppet i stället ;)
 
Det var min lilla återblick det! Om ni undrar varför inte alla städer var med så tog vi helt enkelt inte lika mycket bilder på alla ställen. I Amsterdam regnade det också väldigt mycket till exempel.
 
Längtar redan till nästa äventyr!

Återblick, Rom

Vid en av Pantheons giganstiska pelare!
 
Mitt absoluta favoritställe i Rom, Fontana di Trevi. SÅ VACKERT!
 
 Och SÅ mycket folk!
 
Hittade en beundrare på en nattpromenad hem till hotellet!
 
Lekte Julia i Forum Romanum.
 
 
 
Försökte förstå att vi verkligen stod framför Coloseum. Något man läst så himla mycket om. Stektes också sönder i solen, tror det var cirkus 38 grader eller mer till och med!
 

Vardagspepp och ett sommarprat i världsklass

Slutet på förra veckan förvandlade mig till en liten pluggis! Sommarkursens slutuppgift skulle in på fredagen och när onsdagen kom hade jag bara en vag idé om vad den skulle handla om, ett skjuta upp-beteende som inte alls är likt mig. MEN fick in den i god tid i fredags och kunde andas ut ordentligt :)
 
I onsdags firade jag till det med finlunch med mamma innan hon skulle tillbaka till jobbet och jag mötte upp fina Christoffer!
 
 
Vi peppade varandra lite och försökte få ordning på alla känslor vi känner hit och dit, så fantastiskt skönt med en människa som bara förstår! :) Hade ett viktigt möte efteråt, som jag kommer berätta om senare och det var skönt att få en energi-input innan! 
 
Avslutade kvällen framför Game of Thrones med massa chips! Mumma!
 
Har tagit många långpromenader och en del springturer i veckan, skönt i och med alla timmar framför datorskärmen ;) Lyssnat på en massa sommarprat! Torsdag kväll hade jag en mysig filmkväll att se fram emot, Florian och Adina kom hem och vi grät ikapp till Flyga Drake. Fantastisk bra film!
 
 
Förutom att tipsa om både bok och film vill jag också VERKLIGEN lyfta fram Ahmad Khan Mahmoodzadas sommarprat. Han spelar en av pojkarna som filmen handlar om och man får bara inte missa att lyssna på allt han har att säga!
 
 

Återblick, Venedig

På en båt i Venedig!
 
Vi blev så himla imponerade av all fantasi när det kom till sådana här masker. Fanns ju i alla affärer i Venedig men varje gång man gick in i en ny affär fick man se en ny idé! Häftigt!
 
Agerar fotomodell på Marcusplatsen i Venedig. Gustav styrde och ställde och jag satt mest och njöt av att ta in omgivningen.
 
På en båt igen, såklart. Älskar båtar!

Friska vindar, varma lågor

I tisdags hade många ledigt, så jag, Gustav, Axel, Oskar, Fanny och Viktor åkte tidigt mot en heldag ute i skärgården. Det blåste ordentligt och båten gungade fram och tillbaka längs sjövägen fram. 
 
Väl ute på ön klättrade vi på klippor, lunchade och fikade med havet som utsikt. Vågorna var helt sjuka och man kunde stanna och bara titta på när vattnet slungades upp längs väggarna och lämnade efter sig en liten sjö av vitt skum.
 
Lite kallt men fint vare. Medan vissa kämpade på med problem längs väggarna satt jag, Oskar och Axel och mediterade en stund. 
 
Bild från Fannys instagram!
Vi kikade på Drottninggrottan!
 
 
Tillslut, när det närmade sig kväll brörjade det bli kyligt. Då hjälptes vi åt att samla kvistar och göra upp en värmande eld, här satt vi sedan och åt middag, lyssnade på musik och hade det väldigt chill.
 
 
Lugn dag, utan telefonstress (för mig då), en chans att inte göra annat än att bara få vara!
 
För nästan exakt två år sedan satt jag och Gustav på samma klippa och jag fick frågan om det var vi nu, vackert minne. Sen ramlade att jag ramlade i med kläderna på när jag skulle hämta vatten är en helt annan historia! ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 

Återblick, Wien

Med rufsigt hår i den magnifika trädgården vi hela tiden kom tillbaka till under vår vistelse här!
 
Hade precis ätit en maffig tallrik med glutenfri pasta. Skulle visa hur smarrigt det var, kanske inte riktigt kom fram ;)
 
På väg till en mysig park frågade en söt farbor om inte vi ville ha en bild på oss båda. Såklart vi ville!
 
Lyckades alltid få att minst en av oss kollade någon annanstans än i kameran när vi hade selfie-times ;)
 
 

Återblick, Berlin

Det har nästan gått en hel månad sedan jag och Gustav var ute på äventyr i Europa, helt galet! Har äntligen tagit tag i att kika lite på hans kamerabilder och fick härliga återblickar :) Tänkte dela med mig lite pö om pö! Annars blir bildbomben total! ;)
 
Här posar jag i vårt lilla hotellrum i Berlin, på våra matchande reselakan såklart!
 
Posar lite halvt längs en del av Berlinmuren!
 
Hittade några figurer som vi fastnade för. Tolkar minen som att jag skulle se väldigt obekväm ut! 
 
Älskar fashion-känslan i denna bild. Snygg kille man har!
 
Lite gos efter ett tungt museumbesök, behövdes!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Glittrande

Tänker fortsätta på gårdagens inlägg med att berätta om min helg. 
 
På fredagen kämpade vi oss upp för att tvätta vid 7.00, visste det innan men fick ännu mer insikt i att jag inte är en morgonmänniska just nu ;) MEN det kändes skönt med massa rena kläder!! 
 
Dagen bestod av klättring, häng i Hagaparken med min kärlek och middag i Adinas nya lägenhet! Lite synd om vår vän där, hon får alltid äta tacos när hon hänger med oss ;) 
 
Vi fick fina gnuggisar och tusen tack alla fina för en superdag :)
 
 
Lördag bestod av familjemys deluxe! 
 
 
Minigolf med en liten 5-åring är allt spännande och ibland lite farligt när kontrollen över klubban kanske inte är perfekt ;) Vi hade en liten hejarklack ett tag också, två barn, varav en stod och pekade på hålet och sa "i hålet" varje gång någon missade ;) Ska det vara så svårt liksom!? 
 
Vi fortsatte dagen med kubb, bus och lek. Efter kvällsreprisen av Sommarlovsmorgon begav jag mig hemåt, lite trött, som man ofta blir av en klängande tovis. Finaste syster <3
 
 

Hålla hårt i det vackra

Har säkert sagt det innan, men jag försöker att bli bättre på att vara tacksam. Tror jag är ganska bra på att reflektera över hur bra jag ha det och visa nära och kära uppskattning redan men det är något jag vill bli ännu bättre på. Att uppskata nuet, uppskatta en tråkig dag emellanåt och det har faktiskt blivit bättre, för något år sedan kunde jag inte ha en dag utan att göra någonting, fick lite småpanik och kände att jag slösade tid, medan jag nu känner att det kan vara precis vad jag behöver.
 
Förra veckan var jättefin och då menar jag inte på ett perfekt sätt, allting går upp och ner, det vet ni med. Men jag fick många insikter i hur många fina människor jag har runt omkring mig. Det är jag tacksam för :)
 
När paniken över plugget hade lagt sig lite och jag hade gjort klart ena uppgiften av två på rekordtid, tog jag det lite lugnare ;) 
 
Onsdagen bestod av fika och promenad med Adina, bara snacka om allt och ingenting. Traska längs ett somrigt, vackert Stockholm var fint. 
 
Avslutade kvällen hemma hos Gustavs mamma med pizzakväll och rullade sedan hem. SÅ MÄTT, helt galet!
 
 
På torsdagskvällen fick jag hänga med dessa två!
 
 
Vi åt halloumiburgare, snackade känsloliv och kärlek. 
 
Håll hårt i de vackra människor du har omkring dig! <3
 
 

Onödig panik

I början av förra veckan fick jag lite panik över skolarbetet som skulle in en vecka senare, ja ni hör, EN HEL VECKA SENARE. Jag är konstig, jag vet ;) I alla fall så somnade jag sent men vaknade upp vid 7 dagen efter för att skriva ner början på min inlämning, hade alltså kommit fram till den i huvudet för att jag låg och grunnade. 
 
Läste all kurslitteratur, 4 böcker OCH skrev klart inlämningen på 2 dagar! Varför blir jag så stressad när jag vet att det egentligen inte är några problem? Visst, den leder till en fantastisk koncentration och ofta ett bra flow, men det hade liksom varit skönt att slippa den där första lilla panikstunden! ;)
 
Kände mig duktig i alla fall och firade med en glasstund i solen med Jaana. Vi pratade om livet, om vänskap och om vad som hänt under sommaren.
 
 
Vi mötte senare upp Christoffer och dansade lite Lindyhopp, så himla kul hörni! Och alldeles för längesen, gick ju faktiskt en liten kurs när jag gick i gymnasiet, men tyvärr var det nästan bara grundstegen som hade fastnat ;)
Hoppas ni får en fin vecka, utan inslag av panik! ;)
 

Livets filter

Länge har ju snapchat varit min favvoplattform?! vet inte om man säger så riktigt ;) Men jag gillar't! och det gör Tova också, såklart!! Här kommer lite suddiga bilder ur livet med en liten tvist!
 
 
Min absoluta favorit är Harry Potter-filtret, så sorgligt att det bara fanns en dag. Ville låtsas vara magisk ett tag till ;) Vad är er favorit?

Blommor och choklad

Hade en halvseg dag förra söndagen, ni vet när man vaknar med lite huvudvärk och är så trött så trött ;) Livade upp dagen lite med en långpromenad i alla fall. Köpte denna månads Bokcirkel-bok, roligt ord ;), och tänkte muntra upp min kära pojkvän lite. 

Tänkte på att alla blir glada av blommor och att man borde ge bort det oftare, inte bara på födelsedagar.
 
Fina var dem! Någon som vet vad den lilla runda grejen heter förresten? Nyfiken här!
 
Sen bakade vi chokladbollar så det stod härliga till och mumsade framför en film. Gos och choklad är alltid bra!
 
Hoppas ni haft en fin helg :)

Love is Love

Länge hade vi peppat, och åh så bra det var! 
 
PRIDEPARADEN
 
Med en blomkrans i håret och en flagga i handen, traskade, eller snararde hoppade och dansade, jag med i musiken. Fylldes av fantastisk kärlek och hittade hopp om att världen trots allt blir och kommer att bli bättre för alla. 
 
 
Vill ni se fler bilder på själva paraden? Kika in här;
 
 
Hade en fantastisk dag och kväll med vackra människor!

HAPPY PRIDE!
 
 
 
 

En märklig lista

Tänkte det kunde vara kul och svara på lite frågor, tänka efter och både lära känna mig själv bättre samt låta er veta lite märkliga, random saker om mig. :)
 
Har du ett namn som bara din familj kallar dig? 
 
Olli, är ju det klassiska. Vissa i familjen och flera av mina vänner kallar mig det. Gustav tycker för övrigt att det är supergulligt, så han har anammat det minsann ;)

Har du någon ovanlig/konstig vana? 
 
Att jag fastnar med blicken på folk, så att dem tror att jag stirrar på dem. Ingen bra grej på tunnelbanan i Stockholm där normgränsen INTE BÖR ÖVERSKRIDAS och alla ska ha sitt space osv ;) MEN ofta fastnar jag med blicken för att jag tycker något är snygg, typ snygga byxor eller liknande! 

Har du några konstiga fobier? 
 
Tror inte mina fobier är särskilt konstiga, det som skulle kunna vara lite konstigt är att jag har så många ;)
Jag är nämligen rädd för spindlar, kryp i allmänhet, fötter tycker jag är extremt äckliga, blod klarar jag inte av, inte sprutor eller nålar heller, och slutligen har jag en släng av bacillskräck. Den är dock mycket bättre nu än den har varit :) 
 
Allt detta är dock inte rena fobier, så farligt är det inte MEN jag är känslig för dem. Mörkrädd är jag också förresten, hur lever jag ens? ;)

Vilken sång älskar du i hemlighet och sjunger när ingen hör? 
 
Tror inte jag gör skillnad på vad jag sjunger med/utan folk. Har senaste tiden haft en liten Justin Bieber-fas, nynnar på hans musik ibland!

Vad stör du dig på hos andra? 
 
Det finns en sak som jag verkligen inte klarar av, ATT MÄNNISKOR ÄR SENA. Helt okej att komma sent för att tågtrafiken går bananaz, men ni förstår vad jag menar ;) Alla har vi någon i vårt liv som nästan alltid är sen, fast vi älskar dem ändå? Eller hur? :)

Har du några nervösa vanor/ vad gör du när du blir nervös? 
 
Biter på mina nagelband, sämsta grejen jag gör för det blir ofta rött och gör ont. Ska verkligen sluta med det!!

Vilken sida av sängen sover du på? 
 
Har ingen speciell sida har jag kommit på, sover helt enkelt på sidan längst bort från dörren.Gömmer mig från monster och tänker att Gustav skyddar mig ^^

Vilket håll står du åt i duschen? 
 
Olika varje gång, står kanske lite fler gånger vänd inåt, mot väggen.
 
Vilken är din favoritmat som är "dåligt" men du älskar att äta det iaf?
 
Har en sjuk craving efter pommes just nu, är jag på lat-humör stoppar jag ibland bara in pommes och broccoli in i ugnen och äter med soyghurt. Mumma!
 
En bild pappa tog när jag sprang och skulle fotobomba! ;) Gick bra!

Gatukatten Bob

Hinner med mycket böcker nu på sommaren och tänkte bli bättre på att dela med mig av dem jag tycker är värda att läsas :)
 
Till denna gång har jag läst boken Gatukatten Bob, skriven av James Bowen. Bokens handling, enligt Adlibris;
 
"När James Bowen hittade en skadad, röd gatukatt hopkrupen i huset där han nyss fått en träningslägenhet hade han ingen aning om hur stor betydelse katten skulle få i hans liv. James levde ur hand i mun på Londons gator och det sista han behövde var ett husdjur. Ändå kunde James inte låta bli att hjälpa den slående intelligentan hankatten, som han snart döpte till Bob. Inom kort var de två oskiljaktiga och deras skiftande, lustiga och emellanåt farliga äventyr skulle komma att förändra deras liv och långsamt läka såren från det förflutna."
 
 
Mysig bok! Man får följa med en period i deras liv och den har lite feelgood-vibbar samtidigt som den tar upp ganska grova problem som en gammal missbrukare kan behöva hanteras med. Lite hackigt skriven men då får man också tänka på att boken inte är skriven av en rutinerad  författare, detta är också något som gör den lite mer rå och äkta på något sätt.
 
Tyckte om den och ger den 3/5. Passar att läsa en solig dag på stranden, korta kapitel och lätt att hänga med i!
 
 
 
 

Kan man vara mer hetero än kungen?

Svar JA, fick vi lära oss på en utställning med samma namn som rubriken ;) Hade inga särskilda förhoppningar men fastnade för historierna om våra gamla kungars kärlekshistorier!
 
Hamnade efter det på en manusuppläsning av pjäsen Som sin egen. Håll utkik efter denna pjäs hörni, kommer bli så himla bra. Både jag och Lydia var helt tagna av hur skådespelarna kunde få fram så mycket känslor genom att bara läsa från ett manus. 
 
Kvällen spenderades på Pride Park, det var schlagerkväll och vi gick omkring, sminkade oss och bjöds på popcorn! Snart började dock mitt huvud kännas tyngre och tyngre, har haft lite feber i veckan men försökt skjuta på det, aldrig bra, men ibland har man bara peppat lite för mycket för att istället ligga i sängen!
 
 
Vi testade förrresten att ta på oss brandmansutrustning, tungt som attan! Och för er som inte sett min kommentar på Instagram;
 
Vi fick reda på att det av alla brandmän i Sverige bara finns 4% kvinnor, väldigt b tycker jag! Vad tycker du? Borde kanske bli brandmän!

Ballonger, glitter och kärlek

Har ju varit hemma i Stockholm i drygt en vecka nu och rivstartade verkligen med PRIDE!Har peppat så länge, både jag och Christoffer! ;) Började med att gå på invigningen såklart! :) En massa bra talare och fina artister, hittade en ny favvo, Hampus Carlsson! Lite Den Svenska Björnstammen stil på honom, älskar't!
 
Annars minglade vi runt, mötte Lydia, åt en massa godis och världens godaste sötpotatis-fries!
 
 
 
Fick en fin ballong också! 
 
 
Blev helt överväldigad av all kärlek inne på Pride Park, det är liksom kärlek i alla former som står i fokus, är inte det det allra vackraste? <3

Regnet luktar inte här

Har läst en väldigt gripande, tänkvärd och bra bok! Lite om handlinge från Adlibris;

"När 8-årige Duraid sticker ner handen i det decemberkalla vattnet utanför Gotlands östkust möter han Sverige för första gången. Det är vackert, stolt och avvisande. Tillsammans med sin familj har han överlevt den livsfarliga färden i en liten fiskebåt över ett stormande Östersjön. Men den största utmaningen ligger framför dem.Bakom sig i Bagdad har familjen lämnat en välbärgad tillvaro för ett liv som invandrad underklass i Stockholms förorter. Fadern en av Iraks skickligaste guldsmeder får aldrig in en fot på arbetsmarknaden, modern lider svårt av sin ensamhet, och hos den unge Duraid växer hatet. Duraid Al-Khamisi skriver en ärlig, rasande och sårbar berättelse om Sverige. Om hur en familj påverkas av att tvingas fly, och vad det innebär att börja om som främlingar i ett land utan dofter."
 
 

oliviamariaeklund.blogg.se

"Det finns inget annat misslyckande än att sluta försöka"

RSS 2.0