Skratt i mängder och glupskt sällskap

Nu jar helgen kommit och detta mycket välförtjänt. De två sista dagarna för veckan rullade ändå på väldigt fort och med en hel mängd skratt ;) Torsdagskvällen, då vi alla var riktigt trötta och lättroade spenderade jag och Christoffer flera timmar med att köra hänga gubbe och när vi sedan låg dubbelvikta och tårfyllda av allt skratt joinade Matilda och det bara fortsatte, underbart fint och välbehövligt.Fredagen avslutades tidigare än väntat och det med ett riktigt kittelkrig tills kanske hälften av klassen låg på golvet helt slutkörda men med ett leende på läpparna. Kvällen fortsatte lugnt med en liten upptäcksfärd och vi hittade tillslut det fantastiska biblioteket, riktigt coolt va de.Lördagen skulle vi bege oss till en secondhandaffär i stan. Vår danslärare är rätt sträng med att vi måste ha riiktigt tighta kläder på oss och just långarmade sådana har jag väldigt ont om. Hittade en sådan och vi fortsatte vår lördag med att sitta i solen o fika lite. Det sura var att vi fick sällskap av ett helt gäng fåglar som också ville smaka ;)

Ren och skär smärta och operasångare i köket

Dagarna bara rullar på och snart är den första hela veckan slut. Den hårda ovana träningen, eller försmodligen mestadels alla hopp vi gör, började igår att kännas ordentligt i mina benhinnor, vilket ledde mig till en stunds förskräcklig smärta. Jag fick lära mig precis hur det fungerar av min kära klasskompis Christoffer, som är väldigt kunnig inom ämnet. Den bästa lösningen är alltså att trycka ut dem ordentligt, vilket han skulle hjälpa mig med efter 20 minuters kylning. I vilket fall blev jag varnad för ordentlig smärta och ja, det kan man ju minst sagt säga att det var ;) Men det blev allt bättre och när halva korridoren står bredvid och hejjar och klappar en lite fint på axeln så går det ju, och man känner att man lever. 
 
 
Kvällen tillbringades sedan med att stinka tigerbalsam och mysa ner sig i Matildas benvärmare med en kortlek och te. Båda tv sofforna här uppe var senare fullsatta med människor som ville se ett program som handlade om hur det är bakom kulisserna på en opera.
Det allra mysigaste med min våning är nog att allihopa har sina små egenheter. Vi har en del operasångare som alltid går runt i köket och sjunger med starka stämmor, samt slagverkare som sitter och trummar på allt möjligt och använder salt som marackas, ja, de låter väl helt fantastiskt kul? ;)
Något som också är helt spektakulärt fint är hur nära vi har till hamnen, och hur mysigt det är att bara se segelbåtar svänga runt ute på havet genom köksfönstret. Bilden är dock inte tagen därifrån utan från när vi var ute på en liten promenad en kväll och blickade in mot själva staden, vi bor en aning utanför :)
 
 
 
 

Dagar som går läskigt fort och en pimpad dörr

Måndag var en riktigt fin dag, dansdagen var riktigt rolig och kvällen blev kanonmysig. Ett bra tag satt vi, med vacker utsikt över havet, och åt glass med passande och go musik. Det finns så mycket att berätta men jag väljer att låta bilderna berätta lite själv. Idag, tisdag, hade vi i alla fall den första balettlektionen och det gick betydligt bättre än väntat. Men nu, efter en tuff dag med 6 timmars dans, är man rätt mör och trött i kroppen. Som avslutning på denna goa dag ska vi nu i alla fall käka våra egenplockade blåbär framför en film. 
 
 
Fina namnskyltar till dörrarna har vi också hunnit fixa till varandra och korridoren börjar se allt mer hemtrevlig ut. Underbart kalasbra då denna innan liknande något som hade kunnat finnas på ett sjukhus ;) Men nu har Matilda fixat ångbad till min snoriga näsa, hoppas alla där hemma, och ute i vida världen har det så bra som det bara går :)
 
 

Blåbärsplock i strålande sol och mjölkrig i köket

Lördagen slutade riktigt trevligt och vi begav oss till en lägenhet, inte långt från skolan och hade en fin kväll med många olika och fantastiskt goa människor. 
 
 
Söndagen hade vi planerat som en riktigt fin plocka-blåbärs-dag och vi begav oss uppför murberget efter frukost. Med strålande sol och underbar utsikt över havet plockade vi på i några timmar och fick ihop en hel del. Dagen har alltså spenderats mycket ute i den härliga sommarvärmen och även lunchen blev en picknick utanför huset där vi bor. Planen med, i alla fall en del av blåbären, var att göra en paj och när vi ändå var igång gjorde vi 2, vilket slutade med en riktigt mysig kväll med folk från korridoren. Här ser dock alla trötta och aningen sura ut, pajen ville då aldrig bli färdig ;) 
 
 
 
Måste bara ge detta hus ett pluspoäng för alla breda fönsterbrädor som inbjuder till att sitta i och kanske studera stjärnhimlen, snacka med vacker utsikt eller helt enkelt med en bok i handen och solsken på näsan. 
 
 
Ett tips, särskilt till er som är dansintresserade, är att kika in på dansbloggen! Något vår klass nu har fått ta över :)  http://hfs.se/dansbloggen/

Te i mängder och ett skyddande täcke

Dagarna går läskigt snabbt här och vi har nu haft 2 riktiga dansdagar, träningsvärken sitter i och det är bara att hålla tummarna för att denna ger med sig innan måndag. Fredagskvällen bestod i att klura ut vägen till en klasskompis och bli bortskämd med fika och te i massvis. Det blev en lugn kväll med trötta tjejer och killar helt enkelt. Väl tillbaka på studenthemmet fick jag ge med mig och hamnade tillslut framför en riktig gömma-sig-under-täcket-skräckis och det slutade i att extramadrassen i mitt rum användes för första gången, skräckfilm var alltså inget för oss. Men när klockan smyger fram runt 3 och man knappt kan hålla ögonen öppna, ja, då somnar man rätt fort ändå, särskilt när man hör ett par trygga, lugna andetag precis nedanför sängen ;) 
 
 
Lördagen började lugnt, en sovmorgon och fin frukost på det innan vi begav oss ut för och göra stan, där blev det också mat innan vi drog tillbaka! Hade en kanonfin buggstund på stan med fin publik innan, så dansen har vi lyckats få in idag med, haha! Nu väntar powerwalk och sedan finfint umgänge ikväll! :) Go Lördag med andra ord!
 
 
 

En nervös dag i glädjens tecken och dagen därefter

Nervositeten för första dagen igår var rimlig och som tur var fanns det ingen som helst anledning för den att spåra ur. Det blev en dag med mycket information och det var 11 fantastiskt trevliga människor som infann sig i samma rum som jag, min nya klass. Efter all info, mathandling och fix och don, drog vi i alla fall och badade. Solen började lite lugnt gå ner och det där suget vi hade fått när vi suttit i den varma aulan en lång tid hade nästan försvunnit helt. Men alla bet i alla fall ihop och hoppade i, och nej, det var INTE varmt och skönt ;)  Vi bagav oss hemåt och alla kröp ner i soffan i källaren framför filmen "Paul". Kan ju vara roligt att berätta för alla er som vet vilket te-drickar freak jag är, att större delen av min klass är precis likadan. Här blire många mysiga testunder vill jag lova. :) 
 
 
 
Andra dagen började med lite styrka, blev direkt varnade för enorm träningsvärk så vi får väl se hur det går att ta sig upp ur sängen imorgon ;) Direkt efter detta gick vi på det allra första passet modern dans, riktigt, riktigt roligt men känner på mig att alla hopp kommer kännas i vaderna imorgon. En liten fin överraskning väntade också idag och det blev att dra iväg till Sundsvall med musikerna efter lunch föööör: OPERA! Något jag alltid har velat se och det var riktigt spännande :) Operan hette Pajazzo för er som blev intresserade och var en relativt kort en, lite lagom för en ovan lyssnare skulle jag nog säga. 
 
 
Ligger nu i min säng, lite lagom trött efter alla nya intryck, men är supernöjd med äventyret hittills. Rummets gräsliga gardiner är nu utbytta med hjälp av min nyfunne vän Matilda, som också hållt i min kvällsunderhållning; att lära mig spela lite ukelele :) Sov gott nu alla fina!

Om att vara alldeles ensam men ändå inte

Godmorgon just nu sitter jag vid mitt alldeles egna skrivbord i mitt alldeles egna rum. Känslan av ensamhet som infann sig en stund efter att Pappa begett sig hemåt höll ändå inte i sig särskilt länge utan mynnade ut i en frukost med nya spännande människor! Jag är supernöjd med rummet och dess gigantisk (i alla fall enligt mig) badrum och känner på mig att detta kommer bli riktigt kul. Här kommer lite bilder på mitt färdigfixade rum och nu är det bara att vänta till klockan ett för att få träffa mina kära klasskamrater för första gången. Dagens sociala liv har annars bestått av ett gäng musiker och fotografer :)
 
 

oliviamariaeklund.blogg.se

"Det finns inget annat misslyckande än att sluta försöka"

RSS 2.0