Bland kultur i all sin härlighet

Hade verkligen en riktig fullpott-helg förra veckan. Började lördagen med lunch på ett nytt stället, MED GLUTENFRIPASTA, och det var kalasgott. Kommer inte ihåg vad det hette men det låg under Söderhallarna vid Medborgarplatsen.
 
Hade med mig dessa två!

 
Och åt en fantastisk pastapesto!
 
 
Dagen spenderades sedan med Daniela,vi drack te och planerade vad som skulle göras på kulturnatten. Det hände en massa kulturella grejer under lördagsnatten i hela Stockholm. Vi började med att gå på en föreställning om skolan. Själva föreställningen var en interaktion mellan en elev och en lärare, efteråt diskuterade vi, hela publiken, vad den hade inneburit. Tyckte den förde fram skolans problematik på ett bra sätt, betygshetsen och hur de sätter in människor i fack exempelvis!
 
Vid rådhuset skulle det vara livetatuering på en och samma människa i flera timmar, vi gick förbi en gång i början och sedan lite senare för att se hur mycket som hade hänt. Båda var lite obekväma i tatueringsstudion där en mängd uppstoppade djur hade fått ta stor plats bara. Usch!
 
Vi drog oss också mot stadsarkivet för fika och vandring i gångarna med gamla böcker, fick höra historier om människor man kunde läsa om i böckerna och kände lukten av böcker från 1700-talet. De hade också en utställning om immigranter till Sverige, men för att komma in dit fick man fylla i ett formulär med bland annat egenskaper av värde, och någon annan fick välja att bevilja eller avslå min ansökan om att komma in. Som en liten gränskontroll, så himla bra idé, tänk att ha sådan makt över någon annans liv?
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

oliviamariaeklund.blogg.se

"Det finns inget annat misslyckande än att sluta försöka"

RSS 2.0