Bortskämd unge

 
Här satt jag, mitt emot min kära mamma, i måndags! Hon bjöd på en surprisekväll och jag mötte upp henne på jobbet efter skoldagen utan att ha en aning om vart vi skulle eller vad vi skulle göra. Vi hamnade på The Public i Sundbyberg, kunde välja bland en massa glutenfria alternativ och smutta på ett glas vin, fint var det! 
 
Efter en mysig middag checkade vi in på ett hotell precis bredvid och hade en riktig myskväll. 
 
 
Glad valborg hörni, hoppas ni får en mysig dag med nära och kära!
 
 

Tänker på dig

I söndags, när jag och Adina satt och fikade, påminde vi oss själva om att vi så många gånger sagt att vi borde börja gå på mer teater. Vi kollade upp lite vad som gick och Adina hittade en pjäs som gick samma dag, på eftermiddagen! Och inte vilken pjäs som helst heller utan "Liv Strömqvist tänker på dig", fullkomligt älskar Liv Strömqvist serier och vi bestämde oss för att spontanköpa biljetter och gå!
 
Bästa beslutet, den var helt fantastisk. Satt och skrattade i nästan 2 timmar. SE DEN! :D
 
 
Kan också passa på att tipsa om Liv Strömqvist senaste bok, Kunskapens frukt! Läs och bli lika såld som jag!
 
 
 
Hoppas ni haft en supervecka allihopa, och att ni får en kanonhelg! 
 

Bland kultur i all sin härlighet

Hade verkligen en riktig fullpott-helg förra veckan. Började lördagen med lunch på ett nytt stället, MED GLUTENFRIPASTA, och det var kalasgott. Kommer inte ihåg vad det hette men det låg under Söderhallarna vid Medborgarplatsen.
 
Hade med mig dessa två!

 
Och åt en fantastisk pastapesto!
 
 
Dagen spenderades sedan med Daniela,vi drack te och planerade vad som skulle göras på kulturnatten. Det hände en massa kulturella grejer under lördagsnatten i hela Stockholm. Vi började med att gå på en föreställning om skolan. Själva föreställningen var en interaktion mellan en elev och en lärare, efteråt diskuterade vi, hela publiken, vad den hade inneburit. Tyckte den förde fram skolans problematik på ett bra sätt, betygshetsen och hur de sätter in människor i fack exempelvis!
 
Vid rådhuset skulle det vara livetatuering på en och samma människa i flera timmar, vi gick förbi en gång i början och sedan lite senare för att se hur mycket som hade hänt. Båda var lite obekväma i tatueringsstudion där en mängd uppstoppade djur hade fått ta stor plats bara. Usch!
 
Vi drog oss också mot stadsarkivet för fika och vandring i gångarna med gamla böcker, fick höra historier om människor man kunde läsa om i böckerna och kände lukten av böcker från 1700-talet. De hade också en utställning om immigranter till Sverige, men för att komma in dit fick man fylla i ett formulär med bland annat egenskaper av värde, och någon annan fick välja att bevilja eller avslå min ansökan om att komma in. Som en liten gränskontroll, så himla bra idé, tänk att ha sådan makt över någon annans liv?
 
 

Smygkik

Vet att jag skrev om den sega fredagen förra veckan! Hade verkligen en oproduktiv dag och lämnade knappt sängen, vilket var S.Å. S.K.Ö.N.T. FIck dock ett ryck på kvällen strax innan Gustav kom hem, vi skulle nämligen ha en liten romantisk middag och jag kände att jag ville känna mig lite fin.
 
Låtsades att det var sommar, tog på mig en klänning jag känner mig allmänt fab i, satte upp håret och fixade med massa tända ljus! :)
 
 
Älskar att man får en liten tjuvkik på min tatuering i denna också!

 
Gustav blev glad i alla fall och sjutton vad jag älskar den killen alltså!

Uppvaknande

För ett tag sedan hade jag och Gustav en diskussion och vi kom in på kunskap och livsval. Han har så bra tankar om saker och ting; till exempel är det ju rent utsagt dumt att inte ta åt sig av fakta som finns tillgänglig via sociala medier idag och efter att ha låtit sig själv informeras välja var man ska handla till exempel! 
 
De bästa valen gör man ju oftast när man har kämpat för att få så mycket kunskap som möjligt om de olika valmöjligheterna. 
 
Låg hemma i fredags med huvudvärk och tung kropp, tog tillfället i akt och kikade på några dokumentärer :)
 
Tänkte tipsa om 2 stycken nu! 
 
1) Blackfish
 
 
Detta är en dokumentär om späckhuggare i fångenskap, attacker som de utfört på tränare och hur livet i fångenskap påverkar dem. Har sedan innan bestämt mig för att aldrig mer besöka ett zoo eller en cirkus och filmen gjorde mig ännu mer bestämd på den punkten! SE DEN!
 
2) The True Cost
 
 
En dokumentär som handlar om de kläder vi bär, människorna som gör dem och vad industrin har för påverkan på vår värld. Kan vara värt att ha lite koll på vad man stödjer när man väljer att handla på vissa kedjor!
 
 

Att bara vara

Kungsträdgården har gått och blommat ut hörni!!

Älskar att hänga bland rosa fluffiga blommor och fotoglada människor mitt i innerstan :) Ett tag i alla fall, innan man blir trött på trängseln!
 
 
Hängde här två gånger förra veckan, hittade lite lugn efter en nervös morgon en dag och traskade längs med utkanten på en promenad med Fredrik en annan :)
 
Hade precis haft föreläsning, åkt hem för en snabblunch och sedan begett mig in mot stan för en promenix! Vi började promenera men fick strax ett sms av Adina som ville ha lite stöd på jobbet, och som de braiga vännerna vi är styrde vi stegen mot Östermalmstorg! 
 
Ägnade hela eftermiddagen åt snack mitt i solen i Humlegården innan Christoffer kom förbi och förde med oss på middag :) 
 
Fina vänner är det vackraste som finns.

Helheten

Det blev onsdag, jag var supernervös för att jag skulle lämna alla grejer på jobbet och skriva under uppsägningspapper. Kunde alltså inte somna om denna morgon heller (vaknar alltid minst en gång supertidigt, oftast för att jag är kissnödig. Min bror brukar mobba mig för att jag har Sveriges minsta blåsa ^^)
 
Blev i alla fall jättebra bemött och stegen därifrån blev mycket lättare, detta är helt klart rätt beslut! Fortsatte med en lång promenad i blåsten innan jag landade på Ekoteket. Ett ekologiskt café som ligger i kulturhuset. Älskar att kunna kika ner på människor som rusar förbi.
 
'
 
Här pluggade jag och drack en massa te med en brittisk man precis bredvid, han snackade i telefon en gång och lät som en karaktär ur en film.
 
 
 
Efter några timmars jobb mötte jag upp Britta på stationen, det var längesen vi sågs så vi hade mycket att prata om och det var så mysigt och ses igen.
 
Vinkade hejdå till Britta och mötte upp en klasskompis för ännu mer pluggfika, eller ja, inget fika för mig men trevligt sällskap ändå och jag fick en massa gjort! ;)
 
Vid 5 tiden blev det dags att möta upp Adina för middag, först hjälpte jag dock till att hitta en present till en av hennes kollegor som skulle sluta. Eller ja, hjälpte till och hjälpte till, jag läste böcker, målade i en uppslagen målarbok och satt i en fåtölj gjord av böcker!
 
 
Kände mig cool. Blev strax efter bilden togs svinhungrig och vi åkte hem till mig och Adina bjöd på pumpasoppa! 
 
Hoppas ni har haft en så himla fin vecka!
 
 
 
 
 

Litterära möten, del 2

Veckan fortsatte lite fint och när jag vaknade tidigt tisdag morgon stod Tova utanför dörren och ville mysa. Hon fick dock vänta lite, hon har en morgontrött storasyster!;)
 
Tisdagen gick åt till plugget och pepp inför kvällen, det var nämligen dags för bokcirkelmöte numero 3. (Har bara skrivit om 1 möte innnan så bli inte förvirrade av titeln)
 
 
 
Vi åt tacos, som är vår nya tradition och hade så himla mysigt. Jag var lite trött på ett fnitttrigt sätt och fick en massa nya tankar om boken vi läst. Den var drömsk, spännande, filosofisk, metaforisk och väldigt intressant. Om ni har missat det, så är den denna bok vi hade läst till tisdagens träff.
 
 
Det är så himla svårt att förklara handligen i denna bok, tog hjälp av bokus;
 
" Den femtonårige pojken Kafka rymmer hemifrån och bosätter sig i ett bibliotek. Där träffar han en mycket äldre bibliotekarie, som blir hans älskarinna. I en parallellhandling får vi träffa en gammal man som kan tala med katter, möta den rödklädde eleganten Johnnie Walker (från whiskeyflaskan) och överste Sanders (från Kentucky Fried Chicken). Det regnar iglar och fisk från himlen. En lastbilschaufför förklarar sin kärlek till Beethoven."
 
Boken fick betyger 3,5 (jag gav en 4:a) och jag tyckte verkligen den var super, blev så taggad på att läsa fler av hans böcker!
 
 
 

Ett överstiget hinder

Det har varit en fullfart-vecka det här ändå! Började måndagen med att vakna halv 5, yeey, kul, Gustav och Axel skulle iväg tidigt och jag kunde absolut inte somna om. Efter en seg morgon drog jag dock till skolan och fick lite feedback på mitt litteraturarbete :) OCH....
 
fick reda på hur det hade gått på tentan!
 
 
Var så himla lycklig, en riktigt dryg kurs som det är skönt att vara av med!
 
Fortsatte min dag mot mys med Tova :) Vi lekte i lekparken, spelade spel, bakade och målade med målarfärg såklart :) Här har varsin av våra skapelser!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tova är fin hon, man får liksom som en liten egoboost varje gång man kommer dit och fyller på kärlekstanken lite!
 
 
 
 

Här är jag nu

Människor runt omkring mig har blivit så himla duktiga på våga dela med sig av sina tankar och känslor, även när allting känns åt helvete! Känns som det var ett tag sen jag var lika öppen.
 
Förra året var jag djupt nere i en depression och mådde piss, jag jobbade hela sommaren och det funkade ändå, även om jag mådde riktigt dåligt. I år tänkte jag gå tillbaka dit och börja jobba igen, jag började som vanligt förra torsdagen och lördagen. Men under lördagen kände jag bara hur alla känslor som jag kände förra sommaren hoppade på mig på en och samma gång, jag fick en enorm ångest av att bara vara där. 
 
Jag jobbade, hade rast och grät med min pappa i telefonen, jobbade igen, min chef kom förbi och frågade bara helt casual hur jag mådde, och jag började gråta igen. Lyckades ta mig samman direkt och jobbade vidare till nästa rast då jag bara grät igen. Det funkar inte. Jag är inte redo att komma tillbaka dit, jag kanske aldrig kommer att vara det och det får helt enkelt vara så. 
 
Ännu en sak som inte går som jag vill, som visar hur svag jag är - sa min hjärna till mig när jag kom hem i lördags kväll. Men jag är inte beredd att slänga bort allting jag kämpat för, hur mycket bättre jag mår nu, bara för att jobba just där, det är inte värt det. Inte för att platsen i sig är dålig, min kropp associerar den bara med att må dåligt.
 
Sommaren blir alltså inte som jag tänkte att den skulle bli, alls, jag hoppas på lite sommarkurser men tänkte lägga all min energi på att sluta slarva med maten och få energi till att börja springa igen! 
 
 
 
 
Ibland önskar jag bara att jag kunde stänga av min hjärna!
 

Vad jag kånkar på

Har köpt en ny väska MED ELEFANTER PÅ, har en suk dille på elefanter. så himla fina djur, skriver för övrigt mitt litteraturarbete om elefanter i fångenskap, säg till om du vill läsa :)
 
 
Blev lite besviken på att den var mindre än jag trodde men börjar tycka den är alldeles lagom, fin är den i alla fall! :) Vad finns i min lilla väska då? (Känner mig som en typisk bloggare här)
 
 
En blommig almanacka med hela mitt liv i sig
 
En tidning, Situation Stockholm förresten, så himla bra tidning! Köp!
 
En bok, som jag precis börjat läsa; Bad Feminist med Roxane Gay, återkommer med recension! :)
 
Ett par solglasögon, nyligen inköpta på Lindex för exakt 69:-. Typ första solglasögonen som inte är alldeles för stora! VÄRT!
 
Blocket och pennan låg bredvid, men brukar alltid ha en given plats i min väska!
 
Vad brukar ni bära runt på?
 

Vikten av att förstå

För några veckor sedan började vi med en ny kurs i skolan, Ekologi och naturresurser. Och till alla som undrar vad sjutton jag läser ekologi för på en journalistutbilning har jag 2 svar
 
1) ..det undrar jag också. ^^
 
2) Jag läser inriktningsåret nu och min inriktning är just Människa och miljö :)
 
Har tyckt om kursen hittils, främst för att det är bra lärare som HAR EN PLAN, alltid viktigt hörni! Vi har seminarium om olika kapitel i kursboken och i förra veckan hade jag lite problem... har smygit in lite frågor med statistik och uträkningar och jag fattade noll!
 
Skrev till en klasskompis och fick tillbaka bilden och "det är bara o göra såhär"...
 
 
Kände ännu mer VA? och dessutom lite, lite dum ;) Ni har säkert känt likadant, som att alla förstår utom en själv. Och så kändes det verkligen på seminariet. MEN jag har alltid varit så stolt över egenskapen jag har av att alltid vilja förstå. Kan kännas jobbigt att fråga och fråga och fråga och fråga men tillslut förstår man och det är SÅ värt det! :) 
 
Fråga ALLTID människor, ibland är folk alldeles för fega för att fråga själva och tystnad behöver inte ens nästan säkert betyda att alla förstår så varför inte ge dig själv den möjligheten. Man tjänar på det i längden, om människor suckar och håller på är det dem som är töntiga, inte du!
 
 

M. varken mer eller mindre

Sträckläste en bok i solen förra veckan!! :)
 
 
Boken handlar om Maj, en nittonårig tjej som har lyckats trassla in sig i fyra olika kärlekshistorier samtidigt. 
'
Såhär står det på baksidan :) 
 
Vi har exet som jag fortfarande ligger med
vi har stalkern som aldrig ger sig
vi har kompisens pappa som stöter på mig
och vi har killen som jag inte vet om jag borde falla för
Det är lätt att se tillbaka och tänka: Vad såg jag i dom andra tre?
Men man vet ju så lite innan allt har hänt.
 
Fullkomligt Ä.L.S.K.A.D.E den, en helt fantastisk debutroman och jag fastnade för Petra Backströms personliga berättar- och skrivteknik. Lättläst bok som passar perfa till dagar i solen!

Generationsskifte

När jag och Andreas traskade götgatan fram i solen hamnade vi inne på Pocket Shop (inte så ovanligt när man umgås med mig, jag och Gustav hamnade där inne i fredags på vår lilla shoppingtur också ^^). I barn/ungdomshyllan såg jag en titel som drog till sig mina blickar ;)
 
Jag tittade närmare såklart!
 
 
Baksidan!
 
 
Får tillbaka min tro på världen igen, heja heja kommande generationer! ;) (och vi såklart)

Solsken i blick

En solig vecka är snart förbi, idag står jobb på schemat hela dagen men vad har hänt i dagarna? Inte mycket faktiskt ;)
 
Har pluggat massor, massor, eftersom jag har ett litteraturprojekt som ska in om en vecka nu :o första utkastet skulle in igår!
 
 
Såhär soligt var det, och jag brände mig till och med litegrann ;) Hittade ett mysigt litet fik vid rådmansgatan och bondade med en söt gammal man som jobbade där och var nyfiken på vad jag höll på med! 
 
Förutom att plugga massor har jag promenerat runt med fina människor.
 
 
Såg en svinstor båt :O
 
och fint vatten!!
 
 
Köpte hem blommor till min kärlek en dag också!! :) Hur har er vecka varit? Har känt mig så himla trött och första jobbdagen (torsdag) tog alla krafter. Hoppas dagens jobpass går lika smidigt dock! :)
 

Patriarkatets logik

 
Feminismen kan aldrig gå för långt, liksom jämställdhet inte kan kana över och bli orättvis. DET ÄR INTE SÅ DET FUNGERAR!
 

Lurifax

Måste bara dela med mig av en så rolig bild jag tog i helgen. 
 
 
Haha, han ser så jävla lurig ut! Bästa bilden!
 
 
 
 
 
 

Imponerande

Igår fick ni en liten inblick i min lördag, här kommer lite kort om resten av helgen :)
 
Pluggade galet hela fredagen, innan Adina kom hit efter jobbet. :) Vi firade till det med vin och tacos!
 
 
Har en tacoperiod nu, åt det 3 gånger förra veckan ;)
 
Efter lördag blev det söndag och vi mådde lite sådär som man förtjänar efter något glas för mycket, jag tvingade dock ut mig i solen...
 
 
för att möta upp Adina och...
 
 
gå på Christoffer dansuppvisning! 
 
 
Kommer aldrig sluta imponeras över mannen där, så fantastiskt duktig!

Bland fint folk och färgglada vimplar

Hoppas ni fått en fantastiskt fin start på veckan :) Jag har haft en seg start, lite opepp för tillfället men kämpar på ändå. 
 
Hade en kanonfin helg och tänkte börja med att berätta om min lördag. :)
 
Min kompis Sofia hade fyllt år samma vecka och vi firade med dagsfest hela lördagen. Vi började peppa redan vid typ 1 och dansade runt i vardagsrummet. Strax därefter drog vi ut mot lilla Essingen och en pimpad takterrass.
 
 
 
Vi och födelsedagsbarnet!
 
 
Har en cool pojkvän förresten, om ni missat det ;)
 
 
Vi hade tur och solen kikade fram ganska länge. Efter mat, grillat, körde vi ett "vem känner Sofia bäst"-spel och under kvällen beerpong. Finfin dag/eftermiddag/kväll! :) Man borde ha dagsfest oftare är min slutsats ;)
 
 
 

I min telefon, del 2.

 
Brukar inte fastna för kattbilder, men hur söta?! Dör varje gång jag bläddrar förbi den.
 
 
Världens rörigaste screenshot på en fantastisk, vegansk, glutenfri, chokladkaka. Adina bjöd på den en gång och alla blev helt besatta.
 
 
En bra bok som jag läste när jag var inne i min "att läsa feministisk litteratur"- fas. Hoppas på en till sådan fas snart igen.
 
 
Här har vi en sida i boken jag måste ha fastnat vid!
 
 
En elefant som jag färglagt, också en insperation till en tatuering jag vill göra någon gång i mitt liv.
 
 
 

Något som inte du vet

Saker ni kanske inte vet om mig!
 
1) Att jag verkligen inte tycker om att laga mat och inte heller är jag särskilt dukitg. Bränna ris och tappa saker är nämligen några av mina specialiteér! ;)
 
Thaimaten som räckte i 3 dagar, aldrig varit så lycklig! ^^
 
2) Jag gör scheman till allting, särskilt plugget, tycker om känslan av att kunna känna mig färdig för dagen. Lever också tätt ihop med min kalender, något jag gjort i flera år eftersom jag har den självinsikten och ser att jag är väldigt virrig. ;)
 
 
3) Det är inte ofta jag är särskilt skrytsam men det senaste året har mitt hår växt sig så himlans långt och tjockt. Beror säkert på att jag håller en glutenfri diet och att  min kropp mår bättre och bättre. Brukar i alla fall utbrista något om mitt hår nästan en gång i veckan. Lite nördigt, jag vet. Men det känns fint ändå ;)
 
 

I min telefon, del 1

Som de flesta samlar jag på mig saker i mobilen. Det kan vara bilder, recept eller citat. Låt oss ta en kik på vad som har fastnat där på sistone!
 
 
Är så oklar när jag tar bilder ibland men jag tror att jag tog denna för att jag ville varna alla, den var superäcklig. Tyckte jag då, en i min klass tyckte jag var knäpp som inte älskade den ^^ Har ni smakat? Vad tyckte ni i så fall?
 
 
När man inte är så bra på att hitta får man samla på kartor ;) Målet här, GIH-badet ska tydligen vara ett lite varmare bad som jag är pepp på att ta en simtur i!
 
 
Det jag saknar allra mest som glutenintolerant är glassen Sandwich, gjorde egna för några år sedan och planerar såklart att göra om det. Supergott :)
 
En text, jag vet inte varifrån, som jag fastnade för. Så otroligt fri för tolkning!
 
 
En serie i Metro som jag tycker är klockren. Inte särskilt förvånande när det gäller Lilla Berlin dock,alltid on spot!
 
 
 
 

Uppmärksamma

5 fina stunder från igår!
 
1) Jobbade i bokhandeln som för det mesta stod tom, men hade sällskap av Paula och Veronica, vilket kändes finfint! Vi pratade om allt möjligt och hela jag kände mig lite lättare när jag begav mig därifrån.
 
2) Efter jobbet hämtade jag upp fantastiskt god Thaimat, innna jag gick till Christoffer. Vi satt och åt på golvet i hans rum och bara hade det lugnt och skönt. Det är så fint med en vänskap som är så trygg.
 
3) När jag insåg att thaimaten kommer räcka till 2 luncher till! Så mycket mat!! ;)
 
4) Mötte upp Adina och Emma på kvällen, drack vin och cava, skrattade massor och det kändes så himla fint att vara där med dem. Insåg efteråt hur mörka bilderna blev, men varsågod ;)
 
 
5) Känslan av att gå och lägga sig, stänga av larmet och gosa in sig i Gustavs famn.
 

Bergodalbanan

Har lovat mig själv att vara öppen här på bloggen. Inte visa upp en enbart positiv bild för med livet kommer jobbiga dagar också. Utan dem hade vi inte förstått hur bra fina dagar är heller. 

Idag är en tung dag,  kroppen är tung, hjärnan går på högvarv och tårarna ligger nära till hands. Men det är okej. 

Ska vi se tillbaka på vad jag har sysslat med i veckan istället? 

Måndag!  


Vi fick våra interrail-kort och tågluffen känns närmare än någonsin. Jag spenderade dagen med en långpromenad, plugg på fik,  middag med Gustav och sleepover med Christoffer!  

Tisdag! 

Jag hade skoldag, lyssnade på föreläsningar och lunchade med klasskompisar. Har pimpat med väska sen jag blev medlem i Röda Korset också ;)


Spenderade eftermiddag och kväll med att vara barnvakt åt Tova. Vi lekte i lekpark, åt glass i solen och pysslade. Hade den mysigaste kvällen på länge,  fick läsa godnattsaga och hålla i handen tills andetagen blev tunga. 


Onsdag!  Hängde hela onsdagen på Gröna Lund,  fick träffa nya kollegor för iår och det var svårt att tänka sig att sommarvärmen faktiskt inte är så långt borta i kraftig vind och isande kyla. 

Hoppas ni haft en bra vecka :)

Imaginärt

Var exakt vad jag tänkte när jag vaknade upp i söndags och kände mig frisk som en mört! ;) 
 
Firade med en eftermiddag/kväll på fotografiska med Adina.
 
Fastnade för två utställningar ordentligt :)
 
 
Bilderna ovan är från en uställning med Erik Johansson, Imagine: Creative Reality. Han har tydligen också gjort ett TEDtalk om hur han går tillväga för att skapa sina bilder. Länk här: https://www.ted.com/talks/erik_johansson_impossible_photography?language=sv
 
Tycker alla fotografier var så jäkla balla och man fastnade lätt i dem.
 
 
En annan utställning som var super var Ikoner; en utställning om att få finnas.Utställningen började den 21 mars på den Internationella Downs syndrom-dagen och består av 21 poträtt. Alla lika fantastiska. Med i utställningen var också intervjuer med modellerna och människorna bakom poträtten. I rummet bredvid fann man en stark dokumentär med berättelser från föräldrar vars barn har Downs syndrom. 
 
Verkligen värt ett besök.
 
 

Mustang

I Lördags var jag och Christoffer på bio, har peppat denna film jättelänge och blev absolute inte besviken.
 
 
Var inte riktigt beredd på hur starkt den skulle påverka mig, vilka känslostormar den skulle ge mig men jag blev mållös.Varken jag eller Christoffer kunde säga något alls på flera minuter och alla måste bara sen denna film!
 
En av mina favoritbloggare har tagit upp filmen så jäkla bra!
 
 
"Mustang är en så oerhört vacker och tung film om systerskap i sin starkaste form. Om att var fast i patriarkatets kanske värsta skepnad och att göra allt för att bryta sig loss." 
 

Nya tag

Vecka 13, ska inte tråka ut er med alla detaljer men det har verkligen varit en otursvecka. Både jag och Gustav har legat hemma med feber och inte orkat särskilt mycket alls. Jag har lagt min ork på att ta mig till föreläsningar i skolan och ett jobbpass i bokhandeln, men mer än så har jag verkligen inte orkat. Såååå trååååkigt.
 
Tur att man har fina vänner som kommer och tar hand om en lite. Häromdagen fick jag med mig en halvpigg Adina hem och vi halvsov till en film. Senare kom Christoffer och åt middag med mig, fina är dem!:)
 
Har i alla fall haft en någorlunda rolig helg ;) Mer om det senare, först lite måndagspepp!

 
 
Är så himla pepp på att vara frisk och börja med ett roligt skolprojekt! Puss på er, hoppas ni får en kanonmåndag! :)

Alla goda ting är TRE

3 saker jag ser fram emot

 

Sommarens TÅGLUFF med Gustav, är så pepp på att ta mig an Europa och upptäcka fina städer.

 

HÅKAN-KONSERTEN 4 Juni, kommer bli så himla roligt.

 

och såklart, sommar, sola, bada och bara njuta av värmen.

 

 
 från Gotland förra sommaren, underbara dagar

 

3 saker jag gillar

 

~ Mina vänner och min familj, ni är GULD!

 

~ TE, älskar te!

 

~ Långa promenader i solen med någon jag tycker om och kan prata om vettiga saker med.

 
en av många promenader förra sommaren
 
3 saker jag inte gillar
 
~ Rasism
 
~ Sexism
 
~ och självklart orättvisor, alla krig och allt lidande.
 
 
 
 
3 saker jag vill
 
~ Resa mycket, se fina platser.
 
~ Ha en lycklig framtid, med mycket kärlek i mitt liv.
 
~ Lyckas nå ut med mitt skrivande och beröra, få människor att förstå.
 
 franska alperna, vyn nedanför vårt hus
 
3 saker jag borde
 
~ Städa mitt rum oftare ^^
 
~ Känna efter vad jag orkar och vill göra, istället för att göra saker jag borde (ironiskt nog)
 
~ Kramas mer, med alla.
 
roadtrip i Norge för många år sedan, jag och Erica hade väldans kul 
 
 
3 saker jag kan
 
~ Skriva.
 
~ Läsa ut böcker fort.
 
~ Göra människor glada.
 
 familjesemester i Turkiet 2014
 
 
3 saker jag inte kan
 
Förstå hatiska, elaka människor.
 
Rädda världen.
 
Stänga in känslor, är jag ledsen, ja ,då gråter jag.
 
 
 
 
3 saker jag ofta pratar om
 
~ Feminism.
 
~ Mina känslor.
 
~ Skolan.
 
 
 
 
3 saker jag önskar mig
 
~ Fred på jorden, en värld utan lidande och hat.
 
~ Kramar till alla.
 
~ En tripp till månen.
 
cool bild från ett hotell pappa och solla bodde på vid Friends Arena
 
3 saker jag blir lugn av
 
En bra bok.
 
Lugn start på en ny kurs.
 
~ Gustav, han får mig att känna mig trygg och lugn.
 
 när jag och Christoffer var i Göteborg i höstas, vi är lika boknördiga båda två
 
3 saker jag blir stressad av 
 
Fullsmockad kalender, funkade för några år sedan, inte längre.
 
Oförståelse, inför en skoluppgift exempelvis.
 
När någon i min närhet mår dåligt men jag inte kan åka dit och krama om hen.
 
världens sämsta peppvägg från Härnösandstiden, bara stressande.
 
3 saker jag ska göra i veckan
 
~ Ha utbildning med Gröna Lund, första för i år.
 
Gå på föreläsningar och påbörja ett litteraturarbete,
 
Jobba i bokhandeln.Typisk skolvecka för mig.
 
 
Tjingeling, tack för mig! :)
 

OHNEJ!

Alla har vi dem, vi må kanske älska dem eller hata dem, jag pratar såklart om jobbiga människor,
 
Tillsammans med Adina har jag försökt lista upp "typiskt störiga" handlingar och personlighetstyper ;)
 
1) Människor som är sena, och här pratar vi inte 5-10 minuter, utan närmare 20 minuter, MINST; VARJE GÅNG. Man har bestämt fikaträff, middag, shopping. Man själv är där 5 minuter tidigt men det finns alltid den där kompisen, vännen, kollegan, familjemedlemmen som alltid kommer sent.
 
2) Människor som inte svarar, gäller särskilt ihop med ettan. Någon är sen och NÅGON svarar inte heller när en ringer för att fråga vad som händer. Har man bråttom finns det inget som irriterar mer.
 
3) Idioter, förlåt för ett starkt ord, men alla har vi mött dem i sociala sammanhang. Människor som inte har kunskap inom ett ämne men ändå tycker sig ha rätten att föreläsa lite om det för att sedan komma med orelevanta argument så fort någon påpekar dennas okunskap.
 
4) Killar, och förlåt, nu drar jag visst alla över en kam. Jag menar såklart killar på krogen, som inte fattar ett nej, föräns du nämner en eventuell pojkvän eller springer därifrån och gömmer dig. Sluta bara, 
 
5) Påträngande försäljare, sorry Adina, men att traska götagatan fram en solig dag förstörs lite av att nästan grabbas tag i armen av försäljare, men självklart inte av dig ;)
 
6) Opedagogiska lärare, har fått min beskärda del med den kurs jag äntligen avslutade innan påsk och det är verkligen inte roligt. Lite måste man väl kunna snappa upp från omvärlden och såklart, kursutvärderingar.
 
7) Högljudda människor på tunnelbanan, folk som skriker i telefonen och gärna skrattar JÄTTEHÖGT så att det blir totalt omöjligt att själv hålla en konversation med någon i tåget. Har så många gånger bytt plats i vagnen för att slippa. Med detta menar jag självklart inte människor med nedsatt hörsel, det är en helt annan sak, men ALLA som skriker på tunnelbanan kan inte ha en vettig orsak.
 
Nog med negativitet för idag ;) Har du någonting som stör dig? Få ut lite aggressioner i kommentatorsfältet så kan vi andas lite lugnare sen och slippa hålla kvar ilskan.
 
 
 

För mycket fritid

Jag började se en dokumentär häromdagen som handlade om hur mänskligheten skulle reagera om vi på något sätt kom i kontakt med aliens, har filurat lite på det ämnet och kommit fram till 4 scenarior. (Blir du lätt paraniod, sluta läs)
 
1) Tänk dig ett scenario där något rymdcentrum får in en konstig signal av något slag, kanske från en farkost i närheten. Redan här stöter vi på problem, kan aliens vårt språk eller kommer det bli som när någon pratar danska med mig och jag inte ens nästan förstår ett enda dugg? Signalen kanske kommer närmare och rymdtornet får panik, vet inte vad det ska göra. Samtalar hemlighetsfullt med presidenten som också får panik och det slutar med att man skjuter farkosten i småbitar. Kanske har hänt redan, vem vet?
 
2) Tänk er en fredligare utgång, hela världen får information om en kommande landning och hypen är TOTAL. Människor vallfärdar från världens alla hörn (förutom typ Lars, han ligger hemma under sängen i panik, men han är väldigt speciell). Där landningen ska ske står sedan miljoner människor med tusentals plakat. WELCOME osv. Aliens kommer ut, presidenten möter honom, och dem hälsar på något märkligt vis för aliens hälsar inte som vi, och våra planeter blir bästa vänner.
 
3) En annan slutscen i scenario 2 kan tyvärr vara att dessa varelser som precis landat, kanske har en alldeles för stor farkost och landar mitt PÅ alla människor. Militären tror att de är onda och tillfångatar dem och utför en massa tester, så som man typ tror att USA redan gör, men ändå.
 
4) Människor får information om att en landning av en utomjordisk farkost ska ske, tolkar det som ett prank och alla youttubestjärnor skojar om det i ett halvår medan 5 personer faktistk vet om att det hände på riktigt, men lovat alla aliens att aldrig tala om det. De är nämligen på flykt från en annan planets invånare som övervakar hela galaxen.
 
Det var mina 4 scenarion (och ja, presidenten får vara med ofta, delvis för att det låter ballt), vad tror DU skulle hända? ;)
 
Dokumentären: http://www.svtplay.se/video/6025965/the-visit-utomjordiskt-besok/the-visit-utomjordiskt-besok-1
 
 

oliviamariaeklund.blogg.se

"Det finns inget annat misslyckande än att sluta försöka"

RSS 2.0