Medbjuden i lyckobubblan

Vaknade tidigt igår, kanske för att min mysiga, varma sambo försvann ur täcket och till jobbet. Hade en härlig start på dagen med frukost, en kopp te och en helt fantastisk bok jag kommer skriva mer om när denna är utläst. Begav mig till stan för en mättande lunch innan vi följde strömmen till och från förjan och in på Gröna Lund.
 
Tova hade den bästa dagen någonsin och vi åkte nästan allting som hon, med hennes längd, kunde åka. :) Lite långa köer för en förväntansfull fyraåring men vi löste det ändå väldigt bra och det var magiskt kul att se henne så upprymd. Skrattandes pekade hon på magen flera gånger under åkturerna och sa att det pirrade så härligt och jag fick själv lyckligt fladder av den sötaste ungen.
 
 
Slushen var en av huvudgrejerna, det kluriga var ju dock att det fanns så många färger att välja på.
 
 
Här sitter vi och ritar med hungrande magar! Tack för en fin dag säger jag till Mamma, Tord och lilla Tovis. 
 

Nystart och kämparglöd

Med en massa nervöst fladdrande i magen, begav jag mig till bussen, för första gången, påväg mot skolan jag ska spendera mycket tid på de främsta tre åren. Det var dags för upprop och det var i princip det, lite information och sedan var vi fria att gå igen. Fixade studentID och gick med i studentkåren innan jag begav mig hemåt och smaskade i mig pannkakor ;) 
 
Häromdagen fick jag med mig Christoffer på lite pluggshopping och jag känner mig mer än redo för första föreläsningen som är imorgon :)
 
 
 Pappa kom upp till storstaden en snabbis och vi firade med god mat på fredagskvällen innan han började peppa inför Tough Viking, en extrem hinderbana på 1,5 mil som han skullle delta i. FIck med mig Christoffer som hejarstöd och vi sprang mellan dem olika hindrena och tjoade så mycket som möjligt. Här är ett exempel på ett hinder med armgång i rep, något som ungefär en tjugondel av alla som deltog klarade.
 
 
Så stolt är jag! Min pappa har alltid varit en stor förebild för mig, och hans kämparglöd är verkligen en av anledningarna till det. 
 
 
Lerig och mysig ;)
 
Begav mig hemåt för en mellanlandning, innan jag hängde med Gustav på Kräftskiva, mysig avslutning på en härlig dag! Hoppas ni har det kalasfint :)

Den Lilla Semestern, del 3.

Tre dagar av paradis går läskigt fort, sista dagen vandrade vi runt i staden, hittade en botanisk trädgård bland annat, åt gott och köpte massa te att njuta av de mörka kvällar som snart tar sin början.
 
Utvilade, energifulla och kära som attan. Den här killen är den bästa jag vet.
 
 
 

Den Lilla Semestern, del 2.

En dag vaknade vi tidigt, vi skulle nämligen hyra cyklar och kämpa oss norrut längs vattnet. Började med att åka vilse när vi skulle till Lummelundagrottan och fick cykla typ dubbelt så långt ;) Men vi var glada ändå.
 
 
Lummelunda var superspännande och vi fortsatte norrut. Kom fram till raukarna och vilade en aning, så som man kan göra när en cyklat 3 mil ;)
 
 
Gustav levde i ett litet klätterparadis ett tag och jag fick en och annan hjärtattack när han klängde högre och högre upp.
 
 
Vi vandrade längs en strandkant med höga kanter mot en av de högst raukarna (hittade en enkel stig därifrån sedan, men varför inte göra livet lite mer spännande.)
 
 
 
Cykelturen hemåt var otroligt lång och vi kom tillbaka till Visby ordentligt hungriga och nöjda över dagen. 
 
 
 

Rädslans generalisering

Man ska alltid vara rädd för män i grupp. 

 

Detta läste jag i en bok i morse när jag satt på tunnelbanan. Efter att ha läst orden var jag tvungen att stanna upp och tänka igenom hur det kommer sig att jag känner igen mig så pass mycket i dem. 

 

Vi lever i ett samhälle som går mot ett alltmer jämlikt generellt beteende, ändå ifrågasätter jag inte meningen som står där, framför mig, inpräntat i en bok som vem som helst kan läsa. Men jag kan inte heller förneka att jag lever i skräck för att gå ute sent på kvällar eller möter ett lite bråkigt gäng killar på gatan. Även om jag försöker intala mig själv hur generaliserande det är och att jag bara är larvig, blir jag rädd.  

Och det är rädsla som fått mig att ringa min sambo för att gå och möta mig, i rädsla för ett gäng killar som jag anser obehagliga. Skräcken som fastnar i halsen, får hjärtat att pumpa lite snabbare, kommer av en anledning, för att jag är rädd för mitt liv, för vad som kan hända mig,  för vad sjutton jag skulle kunna göra mot någon eller några som är mycket större och starkare än ja?. Ingenting. Jag tror främst att det är just det svaret som bidrar till en obehaglig tankebana på sena hemvägar. 

Tyvärr måste jag säga, med tanke på hur världen ser ut än idag, att rädslan är befogad och jag blir så fruktansvärt förbannad på människor som fortfarande trycker ner den feministiska kampen, säger att den inte längre behövs här i Sverige, när drygt halva befolkningen går omkring och är rädd. Hur dem får ihop den logiken kommer jag aldrig förstå.

Den Lilla Semestern, del 1.

För exakt en vecka sen påbörjades vår lilla tripp till Gotland :) Vi fick en solig start redan på båten.
 
 
Hade ju med mig min fantastiska fotograf/sambo och vi anlände till ett sommarvarmt Visby. Bodde på ett jättefint hotell med underbar frukost. Eftersom vi båda tycker det är spännande med kultur och historia vandrade vi runt bland alla ruiner och läste på alla skyltar. Alla fina små hus.
 
 
Vackra gamla byggnader.
 
 
Ännu äldre också såklart.
 
 
Traskade runt muren och fann lite inre harmoni och så vidare.
 
 
Jag blev tagen på bar gärning när jag såg en dörr som såg nymålad ut och ville röra såklart.
 
 

Flackande helg

Hade precis en liten "stamp i golvet"- stund, för nä, nu går tiden alldeles för fort och jag hinner inte med. Gotland var alldeles fantastiskt, mer om det när jag fått alla vackra bilder. Men direkt efter begav jag mig mot dem Småländska skogarna för Anna och Freddies bröllop.


Helt otroligt vackra var dem och vi njöt av fin mat, samtidigt som värdparet bjöd på riktigt rolig underhållning. Mikaela och Jacob ni gjorde ett helt fantastiskt jobb. Såhär såg Mamma, Tord och jag ut dagen till ära.


Somnade gott hos Cinna och Thomas innan mina kära kusiner hoppade in och väckte mig i full fart. Fick en mysig Tova och gosa med ett tag också. En frukost med fint sällskap senare fick jag skjuts till Aneby och en halvtimme senare bar det av till Eksjl för kräfskiva med Sollas familj. Kräftätartävlingen togs på störta allvar.


Pappa och jag satte oss bredvid och åt godis istället. Roas återigen av tävlingsandan som så tydligt syns i Eriks blick. Åkte med Basse och Sabine hem och halvdog efter ett par nätters sömn. Myste ner mig med Solla framför en film och ser fram emot en lång sovmorgon. Hoppas ni har det fint :)


Så det ska vara

De tre musketörerna samlade igen, äntligen. De finaste människorna jag vet landade i Stockholm till helgen, Christoffer till och med för att flytta hit! :D Började med att de mötte mig i dörren när jag kom hem mitt i natten efter jobb hela torsdagen. SÅ fantastiskt fint att ha dem här!
 
 
Somnade gott efter ett megakramkalas och taggade jobb och möte innan jag fick möta upp dem igen. Vi myste till det med en go frukost innan vi delade på oss. Spenderade kvällen bland alla karuseller, med god mat och avslutade det med ett glas vin på en pub vid slussen. Pratade om allt möjsligt och somande sen gott! 
 
Började dagen därpå med en tur på stan, Matilda shoppade gärnet och Christoffer fick tillslut nog,och vi åkte till Tantolunden och mötte Karl för sol och bad istället. Yoga för vissa.
 
 
Daniela kom och hängde med oss, bidrog till en riktig flashback från Härnösandstiden och jag kände mig ännu blekare bredvid henne ;)
 
 
Drog hemåt för att fixa iordning oss och äta pizza, innan vi åkte till Christoffer och bjöds på kladdkaka. Mums!
 
 
De andra var trötta men jag och Matilda hängde på Snaps och drack drinkar ett tag. 
 
SIsta dagen täcktes Drottninggatan av bokbord och vi mötte upp Mamma, Tord, hans pappa och Tova. Åt glass, läste böcker för Tova, pratade med författare av olika slag och fyndade galet.
 
 
Det var riktigt jobbigt att säga hejdå, men klart vi ses snart!
 

Ifylld familjesaknad

I två dagar har Stockholm blivit lite varmare, Pappa och Solla har varit på besök och det var så härligt att ha dem här. Som en blandning mellan två världar. :)
 
Började med att möta upp dem i stan för att mysa i det fina vädret med glass. 
 
 
Dem lämade sina grejer på hotellet och vi fortsatte våra steg mot Historiska museet. 
 
 
Lärde oss om vikingatiden, fick testa på att skjuta pilbåge och rum för rum följa med i historien. 
 
 
Eftersom pappa gått runt med världens skoskav, som gjorde att han fick gå barfota på gatan ett tag, begav vi oss till stan för att fixa en provisorisk lösning. ;)
 
 
Gustav hakade på och vi åt god mat på kungsträdgården.
 
 
Förbi oss gick en march med människor från hela världen som supportade homo-, bi- och transpersoner och vi tänkte på hur fint det är att så många engagerar sig. 
 
Vi traskade vidare genom ett somrigt Stcokholm innan vi trötta begav oss hemåt. 
 
 
Dagen efter mötte jag upp dem igen för lite shopping. Jag och Solla hade korsordstid innan tåget gick mot Småland!
 
 
 
 
 
 

I Trädgården

Två fina dagar har gått, firade en ledig kväll med ett glas vin, härligt sällskap och nostalgimusik! Men det allra mysigaste hände igår kväll. Slutade jobba vid 5 och fick glassigt sällskap av Mattias, en långromenad och mat senare mötte jag upp Emma för att gå mot Trädgården. Det är dokumentärfestival där hela veckan och kvällens dokumentär vad "No Lands Song". Den handlade om en kvinna i Iran som kämpar för att kvinnors röster återigen skall få höras på scener i landet, vilket blir en klurigare resa än någon av oss kan förstå. Rörda och tårögda begav vi oss därifrån, alla borde se den. Känslan av att tränga ihop sig i en folkmassa och njuta av utomhusbio var också väldigt mysigt! 
 
 
 
Här i det lilla kollektivet sprider sig en härlig förkylning, och vi är inte mindre än tre stycken som hostar och nyser ikapp dagen till ära ;) Hoppas ni har det fint och kan njuta av all sol som smyger sig fram! 
 

Timme för timme, dag för dag

Häromdagen hade jag fått ledigt från jobbet, otroligt lyckat eftersom Gustav bjöd mig på en mysig spelning i stan! Tingsek! Riktigt Riktigt bra och den musiken kommer absolut spelas varmt i lurarna framöver!
 
Livet genom snapchat!
 
 
Hängde med två fina bröder!
 
 
Fick med mig Erica en sväng till Pride, ändock lite misslyckad då det var svindyrt! Men vi gick och njöt av en fin stad och senare, av lite god mat, mmm...
 
 
Sen hade vi en handlings/tvättkväll! Åt jordgubbar, dansade på coop och busade! 
 
 
Och det var livet genom veckans snapchat, avslutar med en bild som lite förklarar hur seg jag känner mig idag!
 
 
Hoppas ni har det kalasigt!
 
 
 
 
 
 

oliviamariaeklund.blogg.se

"Det finns inget annat misslyckande än att sluta försöka"

RSS 2.0