Med rätt fokus blir allt lättare

En dålig start på dagen råkar vi nog alla ut för ibland, förra torsdagen var nog den värsta på hela sommaren för min del men som tur är förstörs ju inte hela dagen bara för det. När man lyckas ta sig till bussen innan man kommer på att man glömt både nycklar och telefon, när man springer tillbaka för att hinna innan alla går hemifrån och man blir utelåst, när man lagt mobilen på ett så udda ställe att den näst intill blir omöjlig att finna, när man springer tillbaka för att hinna med nästa buss och kommer på att man faktiskt hade med sig nycklarna från början, inser att busskortet har gått ut och att springturen orsakat en riktig bananmosattack i väskan... Då vill man egentligen bara strunta i alltihop och rymma till Hawaii, bo på stranden och aldrig stressa mer i hela sitt liv. Men dagen blev faktiskt bra, det gäller egentligen bara att kunna koppla bort och släppa taget om allt som gått snett. För starten bestämmer inte hur resten av dagen skall se ut, den blir som man gör den och jag insåg rätt snabbt att dagen i alla fall bara kunde gå uppåt efter denna vimsiga start och det gjorde den också. :)
 
Sista veckan i September har gått, en stressig månad går in i en lugnare och det är nog nu man på riktigt känner efter och vågar slappna av efter nonstopphålligång. Det har inte bara varit jobb så alltför kämpig har jag inte varit, utan det har varit så otroligt mycket fantastiskt roligt och mysigt också. Man märkte att vi började gå mot slutet av säsongen på Gröna Lund och många av oss samlades senast i onsdags för Lazerdome. Precis såhär kämpiga såg vi ut, jag och Florian. 
 
 
Häromdagen fick jag också stå och kämpa emot alla obehagkänslor när Ghost hade sin spelning och jag stod och vaktade utanför ingången till Ecplise. Bara ta en kik på sångaren så ska du få se ;) Kul med förstående kollegor som står och skrattar lite åt en när man ser mer eller mindre skräckslagen ut då de kommer igång. Säger bara att en låt började med barngråt och att hela sammankomsten kändes mer eller mindre som en sekt och att jag inte skulle bli förvånad om vitsen med det hela var att hjärntvätta eller hypnotisera hela publiken. (Förlåt alla som tycker om bandet, men grejen med masker och hela läskiga faderuttan är inte min grej) 
 
 
Bortskämd har jag också blivit ändå, haft riktigt bra och sköna klasser på jobbet, fikat kreativt med Jesper, vi försöker hjälpa varandra lite i vårt skrivande. Vilket går sådär när man har så mycket annat att prata om, men kreativ fika låter ju  himla givande ändå. ;) Våldgästade fina Gustav och bli bjuden på pannkakor kan man också göra när ett möte blir inställt. Sista kvällen med kollegorna blev himla go den med, kändes lite sorgligt att lämna in alla namnbrickor, personalkort och kläder samt krama om många för sista gången iår, eller kanske någonsin, man vet ju aldrig vilka som kommer dra sig tillbaka. Finast i världen är ni allihopa, och ni ska bara veta hur tacksam jag är för att jag lärt känna er. 
 
För jag kommer sakna allihopa, med alla era små egenheter, liksom jag hoppas att ni kommer sakna mig en aning också, trots att jag är så otroligt hype:ad och muppar till allting. ;) Smygfotande Andreas med de allra bästa kramarna, snällaste Helena som jag kommit så nära under sommaren och som jag snart ska ut på fler äventyr med, fina Christian som nästintill lyckats ge mig ett flertal hjärtattacker med sina skrämmselattacker under sommaren samtidigt som han gör en alldeles varm i hjärtat för att han är så god, Nima med sitt mazarinberoende (hoppas det där löser sig efter vår intervention;)), Simon, den bästa av rådgivare, Emma den knäppaste och goaste, Johanna med sina dansmoves, som kommer in när kvällen börjar bli sen och timmarna långa, Jennifer, alltid öppen för tjejsnack och partypepp, Sebastian med sin våglikande röst i högtalaren; upp, upp och iväg, och så många många fler som det skulle ta hela natten och rabbla upp. För att inte glömma min underbara Gustav som jag hade turen att hitta bland alla tusen människor på hela Gröna Lund. Och nu ska jag sluta innan jag alldeles för sentimental här, men vackra människor är ni, var och en på ert alldeles egna vis.
 
Hoppas ni alla har det bra i höstrusket, kärlek till er alla! 
 
 
 
 

Filuringar blandas med kramkalas

Känns som att tågtid i flera år har varit mitt sätt att landa på. Ett tillfälle där inga måsten finns, där en bok får den tid den verkligen förtjänar och allt annat helt enkelt får vänta. Efter en stressig tid har jag insett att jag kanske borde hitta lite tågtid i min vardag också. Låta mig själv finna ro utan att känna stressen lura i bakgrunden över att tiden bara går. När september är slut och allt börjar lugna ner sig lite ska jag allt öva på att ge mig detta. :)

En snabbvisit i Nässjö har klarats av denna helg och så mysigt var det att träffa släkten. Eftersom min sommar har varit lite full rulle blev jag alltså firad, sisådär 3 månader efter. ;) Bästa, finaste mostern med man har jag som hade kämpat fram inte mindre än dessa paket, var och ett med sitt eget matematiska problem som jag var tvungen att lösa för att komma fram till i vilken ordning de skulle öppnas. :)





Landade tillslut i min mormors sommarstuga tillsammans med henne och mina två kusiner till kvällen. Vi har dansat, myst till barnprogram i soffan och pratat om allt som händer i livet. För det är så fint att höra och jag älskar er alla så mycket för att ni bara finns, för att ni bryr er och är helt fantastiska. Som för de flesta när känslor blir starka, när kärleken kommer så nära gör också saknaden av dem som inte längre kan få eller dela den också det. Kanske för att vi behöver få en påminelse om alltings tillfällighet för att genuint kunna uppskatta.

Hoppas ni alla har det fint och ser till att ta hand om varandra.

Okända tal och natursköna ting

Fina dagar bara går. Tisdagen var inte vilken dag som helst, utan Gustavs födelsedag och han fick bestämma helt hur dagen skulle se ut. Efter stjärngalan satt en sovmorgon lite extra fint och vrålhungriga bakade vi scones innan vi begav oss mot klättercentret i ett par timmar. Fin träningsverk har jag som minne av dagen! ;)

Onsdagen började tidigt och jag fick använda mina matteskills och lära ut Pythagoras sats till ett gäng nior. Min nördighet fick ta plats och det var riktigt, riktigt kul!





Eftersom Christoffers resa uppåt i landet flyttades fram hade jag en hel eftermiddag fri. Hängde med Helena runt i stan på jakt efter tält innan vi åkte till Naturhistoriska museét och Cosmonova. Vi smög oss in på museét innan biostart och kikade på en gigantisk elefant bland annat.





Sen fick vi lära oss om Galapagosöarna samt om hur sömnig man blir av 3D glasögon ;)


Hoppas ni har det väldans fint allihopa.



Givande fantasi(skt)

Stjärngalan, alltså avslutningsfest för alla Gröna Lundare startade upp denna vecka. Temat var fantasy och genom en "garderob" klev vi in i ett narniainspirerat vinterlandskap, så otroligt vackert. Innan hade vi träffats ett gäng, fixat och trixat med kostymerna. Jag och Christian kämpade oss fram med karta till Johanna och det var rikigt kul att se vad hur alla hade valt att maskera sig. Själv var man Arya i Game of Thrones, en serie som min rotation hade som tema, också något som jag helt totalt missat att kolla på, men jag fick lära mig en hel del under kvällens gång och kände mig allmänt cool med ett svärd nära till hands.

 
Det här var tydligen min bundsförvant fick jag veta, fina Simon!

 


Vi hade vår goa Karlsson på taket också såklart.



Och en hemmagjord dräkt som Gabbe hade kämpat fram.
 
Mat, vin, bra sällskap och sist men inte minst DANIEL ADAMS-RAY på scenen.



Kvällen fortsatte med dans på Viktorias i Kungsträdgården innan vi begav oss hemåt i tidig morgon. Vill tacka alla mina fantastiska kollegor och vänner för en klockren sommar, ni är helt klart BÄST, så otroligt mycket kärlek till er!

Hjärtevärmande

Som nördig men sann bokälskare tycker jag att det är så tragiskt att läsningen försvinner allt mer i ett samhälle där allt istället ska ske elektroniskt. Men så kom det en fin, lite höstkall morgon, tidigt i september. En sprudlande glad, härlig klass i årskurs 5 småsprang in genom dörren till klassrummet som jag ockuperade för dagen. Efter en presentation och utfrågning, liksom det bör bli med nyfikna, hurtiga barn uttalade jag orden, som efterföljdes av det svar som värmde hela mitt hjärta och återgav mitt hopp till mänskligheten.

- Sådär, då kan ni ta fram er bänkbok så ska vi börja med att läsa lite.

majoritetens, instinktiva utrop;

- JAA!

:') kramade dem alla riktigt varmt och gosigt mentalt!

Helt borta med veckodagar är jag men idag har jag allt ordnat till det för mig, för ibland har jag koll ;) Förtidsröstning - check, sjukt viktig check om man jobbar hela helgen. Dräkt till stjärngalan - check, puuh. Update med bästa, gnuigt saknade Matilda - check. Livet känns förträffligt fint och jag ska sova gott, woopidoo!


Bjuder den allra första bilden jag tog på min goa vän, bara för att hon är så fin.








Gungande festtripp

Kanonlugn söndag hade jag, den bestod i princip av en långpromenad med Jepser som det var alltför längesen man såg och ett ihärdigt kämpande med att fixa engelskt CV och personligt brev, tack google translate! Fin början på veckan har det hunnit bli, startade upp måndagen med att leta maskeradräkt med fint folk. Hade en av mina klumpigaste dagar på länge och lyckades i princip riva ner halva affären innan vi bestämde oss för att gå vidare ;) Får väl fortsätta stå för att denna lilla skavank är en del av min charm. Fantastiskt god mat, särskilt för mig som hade längtat efter sushi i flera veckor väntade!

Vi samlades i Humlegården och började föra med lite gott vin och skön musik. Vilket ändå kändes en aning märkligt klockan 3 en måndag, men ibland får man allt lov att vara lite märklig ändå :)







Senare på kvällen avgick kryssningen och tillsammans med nästan 200 av mina kollegor taggade jag goa timmar på en båt mot Åbo. Skönt häng, karaoke och dans fram till morgonen gjorde så att tiden bara flöt förbi, som det gör när man har fantastiskt kul. Spännande att vakna upp i en kolsvart hytt utan fönster noll koll på klockan, öppna dörren, möta allt annat än härligt pigga människor och börja dagen med go lunch tillsammans med en update på vad som skett för alla kvällen innan.

Innan kvällen kom och det blev dags att packa ihop och stiga av hann vi i alla fall skaffa en finsk, varken engelsk eller svensk-talande, kompis i spelhörnan, bli utslängda från bollhavet, slåss mot vinden uppe på däck och leka titanic. Jag och Helena avrundade det hela med te och en lugn stund på espresso house innan det blev att fara hemåt. Imorgon väntar en dag som inhoppande klasslärare för årskurs 5 och sen bara MÅSTE jag hitta en maskeraddräkt till stjärngalan som är om en vecka. Temat är fantasy, så har du något förslag - bring it on!

Snabbspolning

Tänkte precis skriva att hösten har kommit intågande, men dagen till ära har ju Stockholm bjudits på en härlig sommarvärme, vilket känns himla fint, för jag är inte riktigt redo för höst än känner jag. Försöker mentalt förbereda mig genom att tänka på de mysiga höstkappor som snart kan dras fram ur garederoben. 
 
2 veckor har gått och en hel del har hunnits med, landade i Småland ett tag efter värmeböljan och hann ha bildvisning från vårt lilla paradis med farmor och farfar, prata ikapp mig och dricka massa te med Carro ( lyckades också ta sönder hennes paraply, men det vet hon inte riktigt om än ^^) Förlåt Carro, om du läser detta, vinden var emot mig och jag försökte cykla och hålla koll samtidigt, ingen lyckad kombo. Men kom fram till Svante utan att vara helt dygnsur, vilket kändes fint ändå ;) Min fina barndomsvän som är så saknad här uppe i storstaden. 
 
Hann få en himla go heldag med Louise och vi begav oss på äventyr, lyssnade på livemusik och snackade framtid, Så enormt lyckligt lottad är jag som har denna vän, som jag kan ringa närsom och som alltid, oavsett vad, lyckas göra mig glad. BÄST är hon. 
 
Kom till storstaden och hann provsjunga mig in i en musikalkör, vilket kändes suveränt. Fick en liten provsmak på Kulturamas danskurser med Helena och höstens tisdagar kommer bjuda på en kurs i Commercial Jazz, sjukt taggad. Lite bortskämd har jag allt varit också och efter en dag på jobbet begav jag mig mot Stockholms Skärgård för en mysig helg med Gustav, underbart väder och sällskap på en liten avskärmad ö minsann!
 
Jobbet som vikarie har börjat och man kan ju säga att man har och göra med en hel del olika människor, ibland blir det också en rejäl prövning för tålamodet, minst sagt. Började hårt med 7,8,9; or i svenska, engelska, samhäll och franska, vilket var en utamning ;) September blir annars en månad med fullt upp i och med att torsdag-söndag fortfarande spenderas på Gröna Lund. 
 
Igår lyckades jag också få med mig Helena till klättercentret, och med hjälp av Gustav kämpade vi på innan jobbet, riktigt jobbigt men fantastiskt kul. Träningsvärken satt fint änåd ;) Eftersom min telefon har strejkat och vägrat låta mig ta några som helst bilder på 2 veckordet bjuder jag på lite fler från vår fina semester. Hoppas ni har det så himla fint! 
 
 
 
 
 
 
 
 

oliviamariaeklund.blogg.se

"Det finns inget annat misslyckande än att sluta försöka"

RSS 2.0