På väg

Idag är dagen
 
JAG OCH GUSTAV ÅKER PÅ TÅGLUFF!!
 
Och jag kommer tyvärr inte uppdatera på 3 HELA veckor, tänker ta en välförtjänt paus från de flesta sociala medier och fokusera på här och nu. Men när jag kommer tillbaka kommer ni allt få höra :)
 
Tänkte runda av med lite rolig/konstig fakta  
OM MIG 
 
1) Jag äter tacos typ tre gånger i veckan, skojar inte ens. 
 
2) Som många kanske vet läser jag ganska mycket böcker och det hade ju blivit alldeles för dyrt utan BIBLIOTEK, älskar't! Något som jag också finner väldigt mysigt är att hitta gamla lånekvitton i böckerna, på dessa står oftast om tidigare lånetagare lånade andra böcker samtidigt, bra boktips! och lite rolig, onödig fakta om vad folk läser ;)
 
3) Älskar kläder från second hand, särskilt klänningar. Tycker väldigt mycket om att fantisera och hitta på historier om vad just det klädesplagget som fick följa med mig har varit med om innan!
 
4) Förmodligen är det den lilla skribenten som kommer fram i mig nu, men jag älskar verkligen att sitta bland okända människor och hitta på historier om dem. Hur har dem kommit hit? Vart är dem på väg? Vad äter de till middag? Ja, allt. Jag och Gustav satt en ljummen vårkväll på medborgarplatsen och roade oss med detta ett bra tag! Prova om ni inte gjort det ;)
 
Tack Matilda för bilden! Här satt vi i väntan på Håkan. Jag har, dagen till ära, på mig en gammal klänning från Stockholm stadsmission, undrar om den kanske till och med varit och sett håkan innan? ;)
 
Ha det helt fantastiskt nu allihopa, ta hand om varandra och njut av sommaren!
 
KÄRLEK!

MA BIRTHDAY!

Hörni!!! Jag fyllde år i torsdags!!!! Om någon nu kunde missa det, har tjatat om det sedan slutet av April. ;) Tänkte ta er med mig under min fina dag!
 
8.00
 
Vi vaknade till en otroligt intensiv dörrklocka, samlade oss och hittade dessa fina med blommor, ljus och muffins bakom dörren ;)
 
 
Jag visste knappt vad jag hette, så morgontrött var jag, men glad-det var jag minsann!
 
 
Ett par timmar låg jag och läste medan Gustav kikade på Naked and Marooned - ett överlevnadsprogram, vi har dille på sådana nu! ;) Senare begav vi oss ut i blåsten, traskade på stan och myste till det med lunch på Södermanna! 
 
Klockan närmade sig 4 och vi åkte mot Mor, Tova och Tord för en fördrink innan restauranbesök :)
 
 
Tova var på lite surishumör men det är tur att hon är så söt ändå ;)
 
 
Här har vi i alla fall en munter typ, hej hej Tord! Vet att du läser ;)
 
 
Min kärlek!
 
 
Jag och Tova hade matchande tatueringar också såklart! Hade en så väldans, himla fin dag med älskade människor. Tusen, tusen tack alla finisar!
 
 
 
 
 

Nostalgi och nonsens

Har börjat på sommarkursen nu, så himla roligt. Läser och diskuterar bland annat Den vita stenen just nu, nostalgi gånger tusen!
 
 
Känns som att sommarens plugg knappt kommer kännas som skola över huvudtaget, bara roligt - det bästa med att vara en nörd! ;)
 
Oskar, Gustavs bror, har förresten hittat hit, efter en termin till nere i Blekinge och vi cyklade runt Hagaparken häromdagen, samt shoppade en annan! Hittade massa viktiga grejor till resan och ett par skor! Supernöjd :)
 
 
Hittade en liten extragubbe vid ett övergångsställe när jag och Gustav traskade vi medborgarplatsen också! ;)
 
 

För själen

Lite Håkan-tankar, favoriter från mig och favoriter från Avenyn!
 
 
"Och världen förtjänar inte dig
För du är det finaste jag vet
när allt annat är falskt och fel"

 
"Det gör ont att veta,
lika ont att undra"
 
 
"Och jag gör vad som helst,
för att få ditt liv att verka bättre"
 
 
"Jag tror
När vi går genom tiden
Att allt det bästa
Inte hänt än"

 

På turistig upptäcksfärd

Det blev söndag, vi vaknade upp i denna lilla stuga. Åt frukost på verandan och packade in oss i bilen för att åka in mot Götet igen!
 
 
Väl i stan gick vi vilse, köpte glass av en otroligt bitter försäljare och hittade tillslut fiket med världens största bullar.
 
Kikade förbi Fiskekörka, glassade i solen på Avenyn och hade det fint.
 
Innan vi begav oss in i den svettiga bilen. 
 
På vägen hem letade de andra badplats, medans en annan fick agera fotograf. Hade en så himla himla fin helg. Ni är fantastiskt fina ni <3
 
 

Håkanfeber

Lördag var en stor dag för mig. Månader av förväntan, så mycket känslor på en och samma gång. Vi gick upp tidigt för att åka mot Göteborg!!
 
 
Här sitter vi mätta och glada i Borås, snart framme!
 
I Göteborg hittade vi snabbt Matilda och Stina, helt sjukt hur mycket saknad känns när man väl ses!
 
 
Axel lekte Hippie, vi drack vin och inväntade en härlig kväll. 
 
Snabbt gick det och snart var det dags för att gå in och ta plats.
 
 
Lite bilder från kvällen. Kan inte beskrivas. Bara HELT M.A.G.I.S.K.T! Grät, skrattade, kände bara en massa massa hela tiden. Maffigaste jag varit med om.
 
Var ju trots allt såhär pepp innan!
 
 
Tänkte avsluta kvällen här.
 
 
Men besegrades av kön och hittade ett annat stället ;)
 
Hoppas ni får en toppenhelg!
 
 
 
 
 

Bortbjuden

 
Förra fredagen hade jag allt en riktigt mysdag! (Hela helgen var för övrigt en årets bäst, men mer om det imorgon) Dagen började med sovmorgon, att tentan kändes som den gick U S E L T började ta upp mindre av mina tankar och Gustav, Axel och jag åkte till deras mamma för en helt fantastisk lunch. 
 
Efter några timmar fick vi snabba till våra fötter och hann precis fram till en filmvisning där bland annat Axels kompis varit med och gjort en kortfilm. Med i filmen är också Axel och Gustav, som spelar "galna jagande människor" eller något liknande ;)
 
VI fortsatte vår fina fredag mot deras faster för lite firande, grillat, bad i pool och jacuzzi samt bra sällskap = en superb fredagskväll.
 
Fick en vacker himmel som vy i slutet också!
 
 
Dagen till ära, fyller jag 22 år. 22 år på jorden, har peppat alldeles för länge och firar med middag bland människor jag älskar ikväll och med party med alla fina vänner på lördag. :D Är dubbelredo!

Dåtid, nutid, framtid

 
Förra veckan var det exakt 3 år sedan jag gick längst med röda mattan och såg såhär piffig ut! Tiden går så himla fort men samtidigt känns det som ett helt annat liv, den där gymnasietiden. På tre år har jag alltså hunnit med att pröva på att dansa på heltid, flytta helt ensam till en stad 75 mil från hemma, flyttat till Stockholm, spendera 2 hela somrar på Gröna Lund, träffa kärleken i mitt liv, bott i Frankrike och jobbat på nattklubb och blivit sambo. Börjat på en högskoleutbildning som jag hoppas tar mig ett steg framåt mot dit jag vill!
 
Jag har innan varit så himla stressad för framtiden, åt att jag kanske inte kommer dit jag vill, men har på senare tid insett hur mycket man hinner om man vill. Att jag snart fyller 22 och har all tid i världen att kanske gå lite vilse några gånger till. 

Välförtjänt

Förra onsdagen vaknade jag upp, HELT SLUT. Fattar inte var all trötthet kom ifrån och jag försökte verkligen peppa upp mig för tentan som började samma dag klockan 15. Gick väl sisådär och det kändes inte direkt lyckat, hängde dock på ett gäng klasskompisar för att fira med mat och ett glas vin! Värt! 
 
Firade torsdagen med att tvätta och handla hela dagen ^^ innan jag mötte upp Gustav efter jobbet och chillade på Kristinebergsklipporna resten av eftermiddagen/kvällen! OCH TOG VÅRT FÖRSTA DOPP, så jäkla kallt!!
 
 
Fint vare, lite senare traskade vi hemåt med varsin glass, mätta i magen av falafelsalladen jag hade med mig!
 
 

Mitt bland gulnande tidningsurklipp

Fick ett härligt välkomnande till Stockholm av Adina i tisdags. 
 
Vi åt sushi i solen och traskade omkring, teste sushirullar som börja ploppa upp som alternativ snabbmat lite överallt i stan. 
 
 
Fanns en med lax och philadelfiaost som var super!! Lite kladdigt är det dock!
 
Vi gick förbi fina blommor!

 
De var liksom lite frostiga på kanterna, jättefina. Fastnade bland massa blommor för att Adina skulle fotografera ALLA också ;)
 
När vi traskade mot medborgarplatsen tog vi en kort sväng nere i en ny favvoloppis, jag och Gustav har varit här innan och det är verkligen knökafullt med diverse grejer. TIdningar från 1920-talet och urklippta gamla tidningsartiklar, älskar att gå runt och kika!
 
 
Ligger i Gamla stan om ni får ett sug! ;)

Maat

Livets mat är på EXTRAPRIS! 
 
HALLELUJAH!
 
 
Liten insikt i hur livets mat kan se ut för mig vissa dagar när jag får cravings;
 
 
Så nej, inte särskilt höga krav. Ej sponsrad heller för den delen, men ger livsråd osv!
 

Nostalgi, lilla Olivias tankar.

Rensade lite i mitt rum när jag hade tid och hittade bland annat gamla dagböcker, så himla roligt att läsa om vad jag hade i huvudet som liten.
 
Tänkte dela med mig av två små smakprov;
 
3 Februari, årtal okänt
 
Hej, jag är påväg till skolan.
Vi ska ha gympa idag.
Jag hade ett mattefel.
Hur kan 84-17 bli 67?
Det fattar inte jag.
 
Saknar tiden då mattefel kändes som riktiga problem ^^
 
13 September, årtal okänt
 
Hej, Idag har jag varit i skolan, vi hadde gympa sista timmen.
Jag känner mig ledsen idag.
Varför?
Det skriver jag inte ifall någon skulle se eller läsa den här dagboken.
 
 Var ett geni ju, såg rakt igenom systemet redan som liten. Finns ju såklart agenter som kikar igenom flickors dagböcker överallt ^^
 
Hittade lite fina bilder också, 
 
Jag och pappa!
 
En flyer från en dansföreställning jag var med i!
 

Tenta-plugg-semester del 4

Måndag då?! Icke att förglömma, även om halva dagen bestod av plugg och solning. 
 
Det blev eftermiddag och jag traskade in mot centrum för att möta upp Linn. Hade lovat att hänga med henne till optikern och ,såklart, fika! Vi sjöng, som alltid, allsång för fulla muggar i bilen in till Nässjö, fint är det.
 
 
Tillslut hamnade vi på Elsie´s!
 
Blev pepp att följa med pappa på intervallträning senare på kvällen och halvdog i den stekande kvällssolen. 
 
 
puh!
 
Snodde avslutningsvis min kära brors longboard och har bestämt mig för att det ska bli sommarens "att lära sig"! Så pepp!

 
Och där var den lilla tenta-plugg-semestern slut! Hoppas ni har det kalasfint och får en toppenhelg!
 

Tenta-plugg-semester del 3

Det blev söndag och jag började som vanligt dagen med Tenta-plugg innan vi for mot Farmor och Farfar för att fira morsdag! 
 
Hade det så himla mysigt med alla kusiner, fastrar och farbröder. Åt gott, spelade fia med knuff och pratade ikapp om allt som hänt sen sist. 
 
Jag och sötaste farmor
 
Kvällen spenderades i soffan, fick vara med och pröva något nytt spel, KAHOOT. Man ansluter mobilerna med spelat via datorn och svarar på frågor, himla roligt hörni. 
 
Vann en gång och var nöjd! 

Tenta-plugg-semester del 2

Lördag, en riktig pluggdag. Har ju tur eftersom jag vaknar före syster och bröder här i huset och får lite lugn och ro ett par timmar på morgonen :) 
 
Firade duktiga pluggtimmar med en liten promenix, fick finsällis av Svante och blev bjuden på glass. Känns som alla skämmer bort mig här nere! ;) 
 
Avslutade dagen på allra bästa vis, med trerätters middag hos Loosan, välrdens bästa!!
 
en gammal, charmig bild på mig och min fantastiska vän, mitt i ett gapskratt
 
Fick sushi till förrätt, för övrigt välrdens bästa idé, NÅGONSIN. Grillat till varmrätt och Rabarberpaj som topp. Älskar denna människa så mycket och peppar att hon snart kommer till Stockholm för att bland annat fira min födelsedag! :)

oliviamariaeklund.blogg.se

"Det finns inget annat misslyckande än att sluta försöka"

RSS 2.0