Vi sprang, vi flög, vi somnade

I början av augusti bestämde jag och Erica att vi skulle ta en sista minuten till Grekland :) Jag kom hem i söndags, lagom till en stressad skolstart och har haft det så himla fint. 
 
Jag tänkte ta med er på resan såhär i efterhand :) 
________________________________________________________
 
DAG 1
 
Tar med lördagen också eftersom den litegranna bara blev en söndag helt plötsligt. Lördagsnatten låg vi inte hemma och kikade på film, utan vi sprang MIDNATTSLOPPET. Det var så himla roligt och det gick mycket bättre än jag trodde det skulle göra. Christoffer sprang iväg efter tre kilometer men vi andra, Andreas, Erica och jag höll ihop under hela loppet och peppade varandra :) Gustav stod vid sidan av och hejade också!
 
 
Efteråt firade vi till det med ett glas på en bar precis bredvid målet, där vi trängdes med andra svettiga löpare. Jag och Erica begav oss snart mot hennes lägenhet för dusch och lite mat innan vi blev upphämtade av en taxi klockan halv 4 på morgonen. Noll timmars sömn alltså och vi begav oss till flyget. 
 
 
Som ni kanske redan har räknat ut blev det inte jättemycket med denna, första, dag. När vi kom fram till Skiathos tog vi en promenad i staden, halvsov vid poolen i några timmar för att sen avsluta dagen med middag och en god natts sömn. 
 
 
 
 

Onsdag - nu

Hej alla, det är onsdag morgon och jag ska alldeles strax dra mig mot skolan för att möta några klasskompisar på frukost. 


Huvudet är lite överfullt av nya intryck: av all ny information och av att träffa alla klasskompisar och kollegor igen. Vi håller på med Akademiskt skrivande i skolan och det känns som att alla mest försöker väcka hjärnan igen efter sommaren.

Varannan dag ser jag fram emot en mysig höst med många koppar te och varannan tänker jag "neeej, inte än" Tänker att de flesta känner igen sig i det. 

Hoppas ni tar hand om varandra nu när hösten börjar närma sig. Många blir lite deppiga lagom till denna årstid och det är extra viktigt att vi peppar och ger varandra energi. 

Krama på alla du möter idag, mentalt eller fysiskt ;) ❤️

För ett år sen

Augusti börjar så sakteligen gå mot sitt slut. 2017 - jag gillar vad du gett mig hittills! 2016 var inte mycket sämre heller. Låt oss kika på vad jag hade för mig då :)
 
Hängde på Pridepark under hela Prideveckan. Fick en fantastisk ballong!
 
Gick också i Prideparaden med en favoritperson!
 
Gungade med sköningar inne på Trädgården. 
 
Busade med Tova, helt galet att hon har börjat i förskolan nu!
 
Åkte till en liten ö i skärgården med fint folk. Också den ö där jag och Gustav hade "snacket" och blev VI
 
Var hemma i Småland under någon vecka, mysigt med regnvandring och blåbärsplock!
 
Gav en massa återblickar från tågluffen på grund av SÅ MYCKET BILDER jag ville visa ;) 
Här har vi två stycken från Venedig!
 

I min telefon, del 6

Idag börjar jag skolan igen, känns lite konstigt, bra men lite stressande. Det är bara ett år kvar och jag ska skriva uppsats och ta tag i saker igen ;) Nej, men det kommer gå bra och det ska bli väldigt roligt att höra om vad mina kära klasskamrater haft för sig i sommar.
 
Här kommer, appropå ingenting, lite grejer jag sparat ner på sistone. 
 
Min faster delade med sig av fantastiska ord som jag verkligen tog till mig. Tycker alla borde det! <3
 
 
Något jag läste på Sandra Beijers blogg. Skrattar fortfarande när jag läser det. 
 
Alla har vi lite ups and downs. Ibland behöver man enkla, men starka ord. 
Villfarelser på Instagram - lovet it!
 
 
 

Tredje

I sommar, närmare bestämt den 14 augusti hade jag och Gustav vår treårsdag. Tre år?! Vad hände där, va? ;)
 
Men 14 augusti gick och vi båda kom på det dagen efter. Men vad fint att det aldrig är för sent att fira! Några dagar senare hade jag en lugn dag planerad och jag fick sms från en trött Gustav på jobbet. Tänkte att nu, NU ska jag göra något fint för att muntra upp och fira tre år lite sent. 
 
Jag handlade hans favoritchoklad och en röd ros, såklart. 
 
 
Och när han, trött och på dåligt humör, gick innanför dörren möttes han av det på köksbordet. 
 
 
Jag bad honom öppna kylen och denna syn mötte honom. Så smarrigt!
 
 
Tack finaste Gustav för att du förgyller mitt liv varje dag. <3
 

Häng

En sååå rolig dag kommer här... med alldeles för få bilder till! 
 
Hade haft en riktig skitdag dagen före, ni vet en sån man kan ha utan någon egentlig anledning? Jag låg inne hela dagen och gjorde så lite som möjligt, tur att det regnade också, kändes lite bättre!
 
Vaknade dagen efter och kände att jag behövde hitta på nått lugnt men kul. Hörde av mig till Tove och hängde med henne på en liten stadsvandring på söder. Vi fönstershoppade och kikade i roliga små affärer. Enkelt, mysigt och bra för mig att komma ut. 
 
Hittade äntligen ett par solglasögon och det var det enda shoppandet jag stod för under dagen. 
 
 
Efter några timmar började magen kurra, jag åkte hem för att laga middag och slänga mig i soffan. Drog senare in till stan igen för att ta ett glas med Gustav och hans kompisar.
 
Mycket mysig dag men oj vad trött jag var när vi drog oss hemåt vid 11. Inte riktigt vant mig med allt folk här än, men det kommer väl tillbaka snart!

Mor o dotter

Hade en heldag med min kära mamma en dag. Vi åt oss supermätta på favorithaket: Under Kastanjen. De har en massa glutenfria, goda grejer och har du kikat in här förut vet du att jag brukar hänga här. 
 
Passande namn ;)
 
Vi mumsade på toast, kärleksmums och morotskaka. 
 
Sen tog vi en promenad i stan och kikade i butiker innan jag åkte och klättrade med Gustav. Fint att få hänga med mamma lite själv. 
 
Några dagar tidigare fick jag ju ett par timmar ensam med Tova också. 
 
Vi provade bland annat solglasögon och hon var såklart coolast i stan!
 
Annat som jag och Tova lyckades pricka in på de få timmarna var: glass, lek i parken och juice-paus. :)

En mysig kväll helt enkelt

Varning för flera gosiga bilder. Är så galet nykär igen att jag spricker och det är så fint. Dessa är från en kväll då vi skulle ut och äta med Jaana och hennes kille, han heter förresten också Gustav. Det skapade roliga situationer ibland när båda svarade ;)
 
Kände mig för övrigt väldigt uppiffad och snygg! Älskar att hårband har kommit tillbaka nu :) 
 
 
Vi gick till Vapiano för mat och drinkar. Fick äntligen en hallonmojito, en av få saker när det kommer till alkohol som jag kan bli riktigt sugen på. Ska dricka många mojitos i Grekland är min plan, kanske har jag redan gjort det? ;)
 
 
VI har försökt få ihop denna dubbeldejt väldigt länge och det känns fint att den äntligen blev av :) 
 

Spring för PRIDE

Min första vecka tillbaka i Stockholm var ju inte vilken vecka som hest utan PRIDE-veckan. Jag, och ett gäng kompisar valde att vara med på själva uppstarten, en ny grej för i år, nämligen; 
 
RUN FOR PRIDE
 
Ett femkilometerslopp som vi kämpade oss igenom tillsammans! :) Heja oss!
 
Såhär peppade var vi innan starten och uppvärmningen med Babsan ;)
 
Och såhär glad efteråt!
 
Minna och Christoffer körde en megastretch efteråt!
 
Jag var nöjd med att ha fått en medalj!
 
Några dagar senare pysslade jag och Tova och gjorde en Pride-delfin såklart! Försökte förklara för henne vad Pride var för någonting. 
 
 
I år blev också första gången jag tittade på Pride-paraden. Förra året gick jag i tåget med Christoffer men i år bestämde jag mig för att stå bredvid och se allting ordentligt. Så mycket glädje och kärlek <3

Med solen i ryggen

Tillbaka i Stockholm igen och till en annan saknad prick som jag hängt mycket med sen jag kom tillbaka. Christoffer <3 Började med att gå och titta på en föreställning han var med i, HAN ÄR BÄST! Så är det bara, är inte ens partisk. Blir så imponerad varje gång! Dansvärlden, se upp, här kommer han!
 
 
Under en annan dag hängde vi flera timmar i solen, läste bok och smörjde in ryggarna med solkräm. Karl kom och gjorde oss sällskap en stund och vi traskade vidare in till stan för att möta upp Gustav och äta på Chutney, en himla god restaurang helt enkelt!
 
 
Vackra moln, märkliga gester med händerna. Dagen var vår!
 
 
Vi avslutade dagen med ett glas på Secret Garden och bio.
En av de finaste sommardagarna i år!

I gamla vänners sällskap

När jag kikar tillbaka på bilder från juli och tänker på hur mycket jag jobbade undrar jag hur jag lyckades hinna med så mycket annat. Det var förmodligen inte så konstigt att jag var trött de första dagarna i Stockholm när kroppen gick in i avslappning. 
 
En kväll träffade jag Loosan och Greta, vi hängde alltid under gymnasiet och hittade på roligheter. Nu är Greta snart utbildad Civilingenjör i Kemisk Biologi, det ni! Jag har ett år kvar till jag har min kandidatexamen i Journalistik och Louise ska börja plugga till Gastronom, hur cool?
 
Så här sitter vi, fyra år efter studenten och snackar om livet. Bakom oss ligger stadshotellet där vi festade loss sista kvällen och det känns som att det var så långt borta.
 
 
En annan kväll träffade jag några från mitt gamla högstadiegäng, här ser ni Ludde och Hanna. Vi hängde nästan varje helg och kollade på film, spelade biljard och vad sjutton man nu gjorde som 14-åring. 
 
 
Alltid roilgt att få träffa människor från förr (förlåt att jag låter 80 år gammal, men what to do). Höra hur de växt, antydan till nya dialekter och vad de tänker på just nu. 
 
 
 

Reportern

Hur gick det på jobbet då? Kanske många undrar, eller någon enstaka i alla fall ;)
 
Det gick jättebra, kände mig snabbt bekväm på redaktionen och alla var bara väldigt mysiga och lätta att ha att göra med. Skrev många artiklar och jag tänkte länka några av dessa här nedanför:
 

https://www.tranastidning.se/article/schackfinal-for-killarna-fran-sommen/

https://www.tranastidning.se/article/hoga-hojder-och-balanstraning-i-det-grona/

https://www.tranastidning.se/article/utflykt-med-kor-i-fokus/

https://www.tranastidning.se/article/fredslager-for-barn-fran-hela-varlden/

https://www.tranastidning.se/article/hon-fyller-vardagen-med-farg/

https://www.tranastidning.se/article/kristian-anttila-tillbaka-pa-plan-b/

https://www.tranastidning.se/article/sommarsvangigt-med-robert-wells/

https://www.tranastidning.se/article/fiskets-dag-blev-bilens-kvall/

https://www.tranastidning.se/article/kroppsaktivisten-fran-tranas-fortsatter-att-vaxa-pa-instagram-far-stod-av-zara-larsson-jattekul/

https://www.tranastidning.se/article/hans-stora-intresse-blev-en-egen-affar-med-western-tema-hatten-ar-en-valdigt-personlig-historia/

 
 
Det har varit otroligt roligt och jag har fått träffa så många fantastiska människor som lärt mig mycket varje dag.
 
 
Och mina kollegor har varit så hjälpsamma och givande att bara vara omkring.
 
 
Min kollega hade sin hund med sig några dagar, så jag hade en egen dörrvakt ett tag. 
 
 
Vet inte vad mer jag ska säga än att jag vet att det här, det är min grej!
 

Ja, det var en kväll i juni

Fast det var det inte alls, det var juli! Men ändå, vi kikar!
 
Mötte upp min fina kusin Linn (har många kusiner som ni märker) efter jobbet. Hon sa: "Vi kan väl promenera till vägkyrkan?" på ett sätt jag inte kunde säga nej till och vi traskade längs vägen.
 
 
Det var vackert med alla kullar och gårdar, önskar jag hade promenerat mer när jag var där nere!
 
 
Till sist kom vi fram till vägkyrkan. Vad är det? Kanske ni undrar.  Jo, det är som en sommaröppen kyrka och museum kan man kanske säga. Jag har själv jobbat här två somrar, den ena som husmor vilket på dagens svenska betyder att man är boss över de ungdomar som jobbar där ;)
 
Hit kommer folk för att få en liten vandring och historierunda om kyrkan och närliggande byggnader och natur. De som jobbar här guidar och berättar och anordnar med gudstjänst eller andakt varje kväll samt bjuder gäster på fika. Utanför denna lilla stuga har jag också varit med och spelat teater för några år sedan. 
 
 
Kommer ihåg att det svåraste var att få igång spisen varje dag. 
 
 
Efter lite fika började min mage kurra efter riktig mat och vi fick skjuts tillbaka till samhället. (För att man känner alla där jag kommer ifrån och vi träffade en trevlig man där) Sen tvingade jag Linn att dela en pizza med mig på hennes balkong. 
 
Observera hur sommarklädd vs vinterklädd Linn ser ut på första bilden och jag på sista? 
Det har varit så hela sommaren, jag har alltid mycket kläder på mig... ska få ett slut i Grekland och mina stackars ben ska få solljus också!
 
 
 
 

Småländska skogarna

Tänkte vi kunde börja där jag lämnade er, hemma i byn! Här kommer lite stunder jag fångat på bild :)
 
Vet inte om jag skrivit det så får väl ta och skryta litegranna. Jag har fått en ny kusin, Arvid heter han och är den sötaste bebisen jag sett med sina stora ögon och röda hår. Under en grillkväll hemma hos hans föräldrar somnade han i min famn och jag tar det som ett tecken på att vi kommer trivas bra ihop. Jag får också äran att bli gudmor och jag har fortfarande inte förstått det riktigt, vilken ära!
 
 
Här har vi hela familjen och som dagens unga skulle ha sagt: COUPLE GOALS!
 
 
En av mina få lediga dagar lånade jag Simons bil, hämtade upp min (lite större) kusin Thea och åkte till mormor. Vi kastade pil, firade födelsedag, badade och hängde. Träffade världens sötaste liten tjej som skrek ut hur kallt det var i vattnet på norska.
 
 
Hängde såklart med pappa och Solla också, en kväll traskade vi runt en damm, fint var'e.
 
 
Såg ett träd klappa lite tröstande på en brevlåda, fotade och visade alla jag känner men det var bara jag som tyckte det var roligt ;) (Hint till alla att kommentera att det visst var superkul)
 
 
En kväll gick jag direkt från jobbet till min faster, möttes av en fin himmel. 
 
 
Kommer tillbaka med Smålands-glimtar, jag lovar!

Hålligånget tillbaka

Heej alla ni fina som går in här och kikar, även om jag tappat hålligången här! Det var ni som fick mig att ta tag i datorn och börja skriva igen nu. 
 
Mycket har hänt sedan sist och jag tänkte tar er med på lite tillbakablickar den kommande veckan. Till helgen åker jag nämligen till Grekland, men om det får ni höra när jag är tillbaka i Sverige igen :) Det blir precis lagom till skolan börjar och jobbet kör igång med publikrep och allt! :)
________________________________________________________________________________________
 
Men för att gå tillbaka lite, tre veckor har alltså gått sedan jag öppnade dörren till lägenheten här på Lidingö igen, för första gången på en månad. 
 
Jobbet på Tranås Tidning kommer jag berätta mer om senare men det har varit så jäkla roligt och lärorikt förstås. Sedan jag kom hem har jag bland annat hunnit:
 
Ha mysiga mornar i soffan med te och varmt fluffigt täcke. (Fy vad varmt på sommaren tänker ni, fantastiskt tänker en nyvaken Olivia)
 
 
Efter en tid ifrån varandra har jag hållt extra hårt i mannen i mitt liv och vi har haft väldigt fina dagar ihop.
 
 
Och så här ser jag ut, oretuscherad, lite trött, nyklippt (av mig själv med lite hjälp av Gustav) och pepp på soliga, varma dagar i Grekland med Erica. 
 
 
Hoppas allt är fint med er och att ni är pepp på att läsa lite om vad jag haft för mig på sistone. 

oliviamariaeklund.blogg.se

"Det finns inget annat misslyckande än att sluta försöka"

RSS 2.0