En utmaning

Häromkvällen var det invigning av Mall of Scandinavia, något som jag fått sms om, från olika företag och butiker som skulle slå upp sina dörrar där. Tog med mig Gustav utan att egentligen förstå vad det skulle vara, förutom ett köpcentrum. 
 
Det som mötte oss var totalKAOS, oändligt långa bilköer där människor frustrerat körde framåt ett hack i taget, en till och med körde på fel sida av vägen för att komma längre fram i kön = livsfarligt. Polisen ven förbi, människor fullkomligt vallfärdade dit. Blev så förvånad över mänskligheten och när vi kom fram klarade ingen av oss av att stanna särskilt länge. 
 
Det är läskigt, väldigt läskigt att Sverigedemokraterna trycker på den kris VI i SVERIGE är inne i, när de flesta människor inte ens märker skillnad i sitt eget liv. Det är INTE vår kris, det är kris för de människor som kommer hit och har vi pengar att fixa ett nytt enormt köpcentrum och shoppa som galna till julhandeln, nog har vi råd att hjälpa människor?
 
KLART vi har!
 
Du som läser, jag utmanar dig härmed att byta ut en del av de kläder eller prylar du tänkt ge bort som julklapp, istället skänka pengar till en eller flera organisationer som hjälper människor på flykt. Ge bort ett värdebevis istället, något som räddar liv och ska vi vara ärliga är detta väl inte särskilt mycket begärt. 
 
https://plansverige.org/shop/visa/hjalp-barn-pa-flykt 
 
http://www.actionaid.se/flyktingkrisen-grekland
 
https://unicef.se/gavoshop/254-flyktingpaket
 
http://www.raddabarnen.se/stod-oss/katastroffonden/
 
https://gavoshop.lakareutangranser.se/
 
http://stod.redcross.se/skank-valfritt-belopp/pa-flykt/
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

oliviamariaeklund.blogg.se

"Det finns inget annat misslyckande än att sluta försöka"

RSS 2.0