Böcker jag ska läsa, serier jag ska se

Hittat lite böcker jag är sugen på, tänkte ge er en liten sneakpeak! 
 
 
Bilder som inte angår mig - Felicia Stenroth
"Nuet är Stockholm. Bland människorna lever hon, Minna som inte angår någon och som är svår att lägga märke till. Hon sköter sitt extraknäck på sjukhuset utan att någon lägger sig i och hon kan osedd stjäla choklad i mataffären. Hon lever utan skyddsnät. Bakgrunden är höljd i dunkel. Detta påverkar förstås relationen till vännen Aron. Han som inte helt kan förstå henne, hur gärna han än vill.En resa på ingivelse tar dem till Judith, farmodern och det hem som Minna lämnade 16 år gammal. Tillsammans med Aron återvänder hon till den värld hon kommer ifrån. Det blir en inre resa som samtidigt är en spegel mot det nutida samhällets villkor."
 
So sad today 
"I essäsamlingen "So sad today" utvecklar och fördjupar Broder de teman hon har tagit upp på Twitter. Med skärpa, brutal ärlighet och svart humor och på ett språk som är både överrumplande och konkret rör hon sig vigt mellan depressioner och Botox, sex och självreflektion, dålig självkänsla och livslust i sina försök att bringa klarhet i tillvarons villkor. "
 
I love dick - Chris Kraus
"Chris Kraus autofiktiva debutroman är ett elektriskt och kompromisslöst utforskande av begär, kärlek och makt. Dick har senare identifierats som medieteoretikern Dick Hebdige. Sedan I Love Dick utgavs har den fått status som en av de skarpaste - och roligaste - feministiska romanerna om erotisk besatthet.I översättning av Annelie Axén."
 
Absolut svensk - Soran Ismael
"I boken reser Soran bland annat ner till den irakiska delen av Kurdistan, den region hans föräldrar en gång flydde från. Med Islamiska staten, som ett par hundra meter bort skövlar, våldtar och mördar, ställer han sig frågan om vad man egentligen lever för."
 
Indianlekar - Felicia Stenroth
"Indianlekar är en skildring av ett tillstånd och handlar om vänskap och tillit i en tillvaro utan mycket hopp, i en tröstlös håla som ekar av tomhet och maktlöshet och där det under ytan ständigt finns ett hot om våld."
 
 
 
Och sen har jag lite serier jag tänker kika på lediga kvällar: 
 
 
Black Mirror
"En serie som tar upp den mörka sidan av livet och hur teknologin kan påverka"
 
Big Little Lies
"En historia med svart humor om tre mödrar från norra Kalifornien vars till synes perfekta liv halkar in på fel spår, och allt slutar med mord."
 
The Leftovers
"En dag försvinner helt plötsligt 2 procent av världens befolkning och ingen vet var de tagit vägen. Serien handlar om ett förortssamhälle, 3 år efter att människorna försvann, och hur de hanterar det"
 
Love
"En Amerikansk dramakomedi-serie skapad  som handlar om Gus och Mickey som inleder en komplicerad kärleksrelation"
 
The Handmaid´s Tale
"Världen minskar sin befolkning drastiskt eftersom många kvinnor inte kan få barn. Det handlar om ett amerikanskt samhälle där en religiös sekt har tagit över och man får följa en kvinna som arbetar som Handmaid, och allt vad det innebär."
 
 
 
Hoppas ni har haft en himla fin helg :) <3
Ta hand om er!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

oliviamariaeklund.blogg.se

"Det finns inget annat misslyckande än att sluta försöka"

RSS 2.0