”Det finns magiska misstag att leva av, om vi ger plats i vårt sammanhang”

Samhället vi lever i idag vänjer alla invånare vid tanken av vad som är normalt och okej, samt vad som inte är det. Pressen ökar med välfärden och vi människor börjar sakta men säkert stressa ihjäl oss. Media bygger upp diverse idealbilder som finns där för att guida oss rätt i den täta djungel av misstag och fel som annars hade kunnat förstöra det ”perfekta” liv vi alla bör sträva efter

 

Dubbelmoralen hänger som ett moln över oss när vi lägger hälsan högst i diskussioner men samtidigt missunnar oss den vila som verkligen behövs. Tidningar och internet fullkomligt sprängs av människors tankar och riktlinjer för ett hälsosamt liv, hur och vad vi ska äta för att må bäst. Istället för att låta hälsan göra oss gott blir den en del av den stress som trycker ner oss ännu mer.

 

Allt fler människor går in i väggen, går ner i depressioner och på andra sätt överbelastas av alla ytliga krav från världen och människorna runt omkring. Frågan vi alla kan ställa oss är vad det är vi strävar mot? Är det en vettig tanke att vi bör hinna med så mycket som möjligt under så kort tid som det bara går eller skulle vi kanske rentav kunna vinna på att lugna ner oss en aning och ge oss själva den tid vi behöver för att bara andas.

 

Kvalitet är bättre än kvantitet. En tanke många säkerligen känner igen främst från skolans värld, något som också passar väldigt bra in i vårt vardagliga liv. Vi har kommit in i en felaktig spiral där tankar om att vi är det vi gör styr oss och således tränger undan rofylldheten som vi borde ge större plats.

 

Du är inte en dålig dag, ett dåligt provresultat i skolan eller en jobbvecka med aningen tanigare prestationer! Vi måste komma ihåg det och hjälpa varandra att nå den insikten. Vad vi är bestäms inte av allt vi gör dåligt, tvärtemot borde vi lära oss av alla våra misstag, låta dem komma och bli något att växa av. 

 

 
 
 
Titeln på detta inlägg kommer från en låt i Björnstammens nya album, tänker inte säga vilken, för det är ett fantastiskt album som man borde lyssna igenom ;)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

oliviamariaeklund.blogg.se

"Det finns inget annat misslyckande än att sluta försöka"

RSS 2.0